|
|
|
türkce bilmeyenler cennete giremezler |
cumhuriyet türkiyesinde yasanan gercek bir olaydan alintidir yer:türkiye olayyeri: camii eylemi gerceklestiren: tc. resmi imami efendim bizim haci süleyman amcamiz 5 vakit namazinda niyazinda dini bütün bir müslimandir her zaman yaptigi gibi aksam namazini eda etmek icin evden nese icinde camii ye gider namazini eda eder. ve oturur hoca efendinin günlük verdigi vaazi dinler iki gözü iki cesme aglamakta camiden cikar evine kadar nasil geldigini bilemez ve evdede sürekli aglar aglar aglar karisi buna bi anlam veremez ve sormaya cüret eder ama haci amcamiz konusmaz bi süre konusamaz ama aglamaya devam eder artik karisinin sabri tükenmistir bey artik aglamayi kesip ne oldugunu anlatacakmisin der bey amcamiz uzun bi ic cektikten sonra baslar camide olanlari anlatmaya der biliyormusun hanim türkce bilmeyenler cennete giremezlermis karisi bunda bi tuaflik yok bey niye kendine dert ediyorsun ki sen türkce biliyorsun der bey amcamiz derki yahu hatun daha halen anlamadin mi ben kendim icin aglamiyorum ki peygamber efendimiz türkce bilmiyordu ben onun icin agliyorum. gördügünüz gibi arkadaslar malesef dinimiz kendini ve ne söledigini bilmeyen imamlara kaldi ALLAH sonumuzu hayr etsin 21. yüzyilda halen bu zihniyette imamlar ve bunlari yetistiren kurumlar var tek kelimeyle nereye gidiyoruz anlamsi degilim saygilar ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kardes bütün dilleri anlamak icin önce cennete girmek lazim degilmi cennet e bi kosulla girilecegini sölüyor hocamiz hem ögle bile olsa bu kuran-i kerimde nerde yaziyo ki günahsizlar dan baska iyi amel isleyenlerin cennete girecegi mujdesi verilmistir. ozaman ben her halti karistiriyim sonra türkcemle cennetteyim ohh ne ala sence burda celiski yokmu allahu taala bu kadar adaletsizmi onu da gectim kuran neden arabca geldiki türkce gelmedi biliyorsun peygamber efendimiz e peygamberlik görevi verildiginde 40 yasindaydi ve okumasi yazmasi yoktu ozaman niye türkce oku demedi. burdaki hocamiz emri verenden dahami iyi biliyor? ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
banada alkislamak düser  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kardes dedigin gibi türkce bilip bilmemek önemli degil ama burda anlatilan laik ve demokrasi ile yönetilen bir devletin resmi imaminin yaptigi ayrimcilik ne demek türkce bilemeyen cennete giremez cennet türklerin tekelindemi hem akli basinda olan bir insan sorgulamazmi ama bizim insanimizda kör bi itikatla inanmak vardir ki adi hoca olsun imam olsun müftü olsun ne olursa olsun bizim insanimiz bunlarin dedigine inanir demez ki yau bu adam ne diyo zaten diyenler o camiiye alinmiyo cemaat tarafindan bilmem anlata bildim mi ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sana katiliyorum böle cikislari bu imam gibi öbürlerinede göstermemiz lazim ama biliyorsun ki insanlari duyarli olmaya cagirdigin zaman birde bakiyorsun kendini bilmezin biri tarafindan dinsizlikle suclaniyorsun buda insana agir geliyo ama herkes elinden geldigince protesto ederse daha iyi olacagi kanisindayim tskler yorumun icin ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kardes mesele türkce bilmeyenler cennete giremezler ha dersen ki kuran-i kerim i arabca anlamiyoruz türkce cevirisinden takip edelim dinimizi daha iyi ögrenmek acisindan bencede süper olur orjinali gene arabca olsun buna kimsenin bi diyecegi olmaz ama sen kalkipda dersen ki türkce bilmeyenler cennet e giremezler burda bi art niyet olusur ve müslimanlari ikiye ayirmis olursun türkce bilenler bilmeyenler diye hem arkadasim allah türkce bilmiyomu biliyor allahu teala her dili bildigine göre bence sorun imamin söledigi sözde degil bu zihniyette olanlarin cogunlukta olmasidir zamaninda erbakan hoca da cennetin tapusu bende cennete girmek isteyenler bana gelsin demisti bi ara ve bu sayede hükümet ortagi olmustu hatirladiysan eger ilgin alakan icin tskler ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
imamda hic suc yok kusura bakma abicim . haci süleyman amcamis o yasa gelmis onca sene islamiyeti yasamis bes vakit namazinda niyazinda kimin ne yapipta cennete girceni bile bilmiyor . olacak seymi bu onca sene islamiyet anlamamismi peygammber efendimizin cennete giremiyecek diye aglamasi hele ne sacma ben bu hikayeye inanmadim bir uydurmus birileride yutmus . eyer öyle bir amaca varsada gerizekaliymis kendini asin daha iyi bence , hocanin demek istedini bile anlamamistir . kafa yoksa anlamaz tabi .
ben bu tür seylere zaten inanmiyom . bunlar islamiyeti hocalari hacilari camileri nerden karalariz diye uraslar . sende onlarin oyunca olma istersen bosa günah kazanma . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neyzikki,böyle uluplarla yasayan insanimiz cok, Örnek,.. Radyo dinlemek, tv izlemek haram ...Zamaninda bir otomobil veya bir traktör birileri tarafindan haram ilan ediliyordu.., ...bir kuranin türkce özetlemesinde okudum, yazmislarki aleviler müslüman degildir.., ....yani herkes istedigi gibi yönlendirmeye calisiyor herseyi,ister dinle alakasi olsun veya olmasin. Örnek..., Afganistandaki Taliban, zamaninda amerikanlarin onlari egittigi ve onlara sundugu kurani kerim anlayisiyla su an bile onunla yasiyorlar.., ama kendilerine sorarsan onlardan baska iyi müslüman yoktur.., Benim bildigim insan, bir degil herseyi bin defa arastirmai lazim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sonra cennet ve cehennemi, hoca nerde o hakki aliyorda karar veriyor, onu sadece allah bilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yani ....... kimin nereye gideceyini allah billir dedin gibi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bunda anLayacagımız tek sey var Okuma özürLü miLLetiz. Eğer okusa idik imam efendinin yanlişini düzeLtebiLirdik.KaLdiki İmam veya Hoca demekde bence sakıncaLıdır sonucda o Namaz kıLdırmakLa gorevLi 657 ye Tabi bir devLet memurudur. Hadisi serifde de sabittir Cennet diLinin Arapca oLdugu... ve onemLi oLan cennete girebiLmekdir ordaki diL degiLdir... Konunun özeti Okuma özürLü Milletiz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!