|
|
|
Beklentiler daima yaralar... |
Simdi konu filozofi oldugundan dolayi biraz karsit gorus icerisindede birazcik, Devrik cumle ile gelen komedi tarzinda oluversin diye yazmistim ben o cumleleri, Yoksa isin ozunde elbette sabir vardir ve beklenile seylerin hazzi daha muhtesemdir, Yoksa her elde edinilmek istenilen sey aninda hayatimizda olsa, Kendi dusunce acimdan,yasamaninda bir anlami olmazdi zaten, Bu yuzden mucadele etmek beklemek mutlulugu artiran temel faktorlerdir diye dusunuyorum ... ----- Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beklentiler mutsuzluk habercisi yine de her şeye rağmen hayatta Kendimizi her zaman mutlu hissedecek hobiler yaratmalıyız...başkalarından meddet ummamak için mücadele etmeliyiz.Hayat kisa saatimiz durmadan işliyor dolaysıyla yaş ilerliyor.. Mutlu olmalı ve gülümsemeye devam etmeliyiz... (pollanyacılık) bin kez düşünüp bir kez ikna edici konuşmalar yapmalıyız.. .hz mevlanın 7 öğüdüyle davranışlarımızı,tavırlarımızı belirlemeliyiz. bağışlayıcı olmalıyız.sabır gücümüzü sonuna kadar kullanmalıyız...
çok güzel ögutletici yazı teşekürler.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cok güzel izah etmissiniz,tskler..katilmamak mümkün degil.. kendimizden ya da baskalarindan hicbir beklentimiz olmadan yasamamiz elbette mümkün degil.. fakat beklentileri mecburiyet ya da zorunluluk haline getirmek bizim icin tehlikeye yol acar.. mutlulugun sirri tüm beklentilerimizi biraz olsun azaltmaktir belki de..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm kardelen..maalesef dogru..hayat cok kisa ve okadar da hizli gecmekte..zamani ne yazikki durdurma gibi bir imkanimiz olmadigi icin halimizi sükür edip mutlu bir sekilde yasamaliyiz aslinda..yorumunuz icin tskler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba. eger beklentiden kastimiz insanlarin umudu ise, insanin umudu olmadan iradesini kullanmasi mümkün degil. ünlü yazar W. S. güzel tavsiyede bulunmus. örnegin evinizin önüne dedeniz bir agac dikiyor, dedeniz ölüyor agac hala orada ailenizden pek cok insan bu dünyadan göcüp gidiyor ama agac hala dimdik orada bir agac kadar direnci olmayan insan, yaratilmislarin en üstünü olmasina ragmen neden kisacik bir hayat sürer? yasami boyunca her konuda belirleyici oldugunu zanneden insan ömrünü sonlandirmada neden belirleyici olamaz? cok basit........ dünyayi bir tiyatro sahnesi olarak düsünürsek, canli hücre tasiyanlarda <insanlarda> birer tiyatro sanatcisidir. bu dünyada herkes rolünü oynuyor, bazilari iradesini kullanarak, bazilarida zaaflarina yenilerek.. beklentiniz ne olursa olsun, bu oyunda ne senaristsiniz, nede yönetmen... ama irade gücünüz oldugu icin oynadiginiz bu oyundan sorumlusunuz. bitkiler ve hayvanlar programlandigi gibi hayatlarini idame ettirirler, insanlar düsünce ve irade özgürlügüne sahip olduklari icin beklentileri olur. beklentilerinizi aklinizin ürettikleri ile degil esamenizin rafine ettikleri ile algilayip özümserseniz, yasamin baharatlanmis, renklendirilmis hertürlü tadina varirsiniz. unutmayin yasam sonsuzdur, biten sadece sahneledigimiz oyundur... ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkesin görüsü farkli..lakin ayni fikir de degilim..insanlar yasadigi süre umut ederler..mantiksiz,olumsuz birseylere umutlarimizi baglarsak o tabiki ayri konu..umutlarimizi yitirdigimiz an karamsarliklara yol acilir..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben sadece texas, tommiks ve zagor okudugum icin pek anlamam böyle derin düsündürücü konulari ama nedense kendimi zorlayinca anladigim kadari ile "hay hay eyvallah" dedirten bir tread... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fazla derin düsündüren konulara herzaman girmek iyi olmuyor zaten..en iyisi kafayi yormamak..  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam Temmuz Beklentiyle mutluluk, sadece kendimizden beklentilerimizle ilgiliyse olma olasılığı % 99 diyebiliriz.Oda eğer mantıklı ve ne istediğimizi bilen birileriysek.Yok bizim mutluluğumuz başkalarından beklediklerimize bağlıysa mutlu olma olasılığımız % 1.Çünkü kendimizin ne yapacağı bellidir ve sonuçlarını kestirebiliriz.Diğerlerinin ise genelde ne yapacaklarını bilme ve sonuçların tahmin edebilme müneccimliğe  bağlıdır! Bir yanda gerçeklik bir yanda müneccimlik hangisini uygulamak daha fazla mutluluk getirir! ----- En çok kim, neyi,neden,nasýl bilebilir? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm su hayat..aynen düsüncene katiliyorum..sonucta kendimiz beklentilerimizi isteklerimizi biraz gayret gösterdikten sonra gerceklestirebiliriz..zaten baska bir insandan nereye kadar birsey bekleyebilirizki..hayal kirikligina ugrama ihtimali büyük olur..  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beklentiler yaralar ise hertarafimiz yara bere icinde olmali... karsilik görmeyen beklentiler yaralar bence... efendim "Benim hicbir seyden beklentim olmaz" düsüncesi yanlistir. Insan yasadigi sürece beklenti icerisine girer zira hepimiz bir EGO tasiyoruz. Bazi seylerden fedakarlik yapariz ve beklentimiz olmaz dersek dogru olur Yani sözün özü...insanlar ile iliskimizi beklentiler ve ego,muz belirler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
öğütler guzel ama hayata gecirmek zor.beklentisi olmayanın ,ümidi olmayanın hayali yada hayalleri olmayanıjn yaşama tutunması cok zor bence..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!