99 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 27.01.14, 12:52 @cannnkaya Nr.: 61 Antworten

Beklentiler daima yaralar...

Simdi konu filozofi oldugundan dolayi biraz karsit gorus icerisindede birazcik,

Devrik cumle ile gelen komedi tarzinda oluversin diye yazmistim ben o cumleleri,

Yoksa isin ozunde elbette sabir vardir ve beklenile seylerin hazzi daha muhtesemdir,

Yoksa her elde edinilmek istenilen sey aninda hayatimizda olsa,

Kendi dusunce acimdan,yasamaninda bir anlami olmazdi zaten,

Bu yuzden mucadele etmek beklemek mutlulugu artiran temel faktorlerdir diye dusunuyorum ...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 02.03.14, 21:43 @temmuz Nr.: 62 Antworten

beklentiler mutsuzluk habercisi yine de her şeye rağmen hayatta Kendimizi her zaman mutlu hissedecek hobiler yaratmalıyız...başkalarından meddet ummamak için mücadele etmeliyiz.Hayat kisa saatimiz durmadan işliyor dolaysıyla yaş ilerliyor..
Mutlu olmalı ve gülümsemeye devam etmeliyiz... (pollanyacılık) bin kez düşünüp bir kez ikna edici konuşmalar yapmalıyız.. .hz mevlanın 7 öğüdüyle davranışlarımızı,tavırlarımızı belirlemeliyiz.
 bağışlayıcı olmalıyız.sabır gücümüzü sonuna kadar kullanmalıyız...

çok güzel ögutletici yazı teşekürler..
0

Beitrag gepostet am 02.03.14, 22:37 @alperi37 Nr.: 63 Antworten

cok güzel izah etmissiniz,tskler..katilmamak mümkün degil..
kendimizden ya da baskalarindan hicbir beklentimiz olmadan yasamamiz elbette mümkün degil..
fakat beklentileri mecburiyet ya da zorunluluk haline getirmek bizim icin tehlikeye yol acar..
mutlulugun sirri tüm beklentilerimizi biraz olsun azaltmaktir belki de..
0

Beitrag gepostet am 02.03.14, 22:41 @kardelen_34 Nr.: 64 Antworten

slm kardelen..maalesef dogru..hayat cok kisa ve okadar da hizli gecmekte..zamani ne yazikki durdurma gibi bir imkanimiz olmadigi icin halimizi sükür edip mutlu bir sekilde yasamaliyiz aslinda..yorumunuz icin tskler..
0

Beitrag gepostet am 05.03.14, 16:01 @temmuz Nr.: 65 Antworten

merhaba.    eger  beklentiden  kastimiz  insanlarin   umudu   ise,     insanin     umudu   olmadan   iradesini   kullanmasi  mümkün  degil.   ünlü   yazar     W. S.   güzel   tavsiyede   bulunmus.   örnegin   evinizin   önüne   dedeniz    bir   agac  dikiyor,    dedeniz   ölüyor   agac   hala  orada    ailenizden   pek   cok   insan   bu   dünyadan  göcüp  gidiyor   ama   agac   hala   dimdik   orada   bir   agac   kadar   direnci   olmayan   insan,   yaratilmislarin  en  üstünü  olmasina   ragmen   neden   kisacik   bir   hayat  sürer?      yasami   boyunca   her  konuda   belirleyici   oldugunu  zanneden   insan   ömrünü   sonlandirmada   neden   belirleyici    olamaz?        cok   basit........   dünyayi   bir   tiyatro  sahnesi  olarak   düsünürsek,    canli   hücre  tasiyanlarda   <insanlarda>   birer   tiyatro   sanatcisidir.   bu   dünyada   herkes   rolünü   oynuyor,    bazilari   iradesini   kullanarak,   bazilarida   zaaflarina   yenilerek..   beklentiniz   ne  olursa  olsun,    bu   oyunda    ne  senaristsiniz,   nede   yönetmen...   ama     irade   gücünüz   oldugu   icin   oynadiginiz   bu   oyundan   sorumlusunuz.    bitkiler  ve   hayvanlar   programlandigi  gibi   hayatlarini   idame  ettirirler,    insanlar   düsünce   ve    irade     özgürlügüne   sahip   olduklari   icin    beklentileri    olur.    beklentilerinizi   aklinizin   ürettikleri   ile  degil   esamenizin    rafine   ettikleri  ile   algilayip   özümserseniz,    yasamin   baharatlanmis,   renklendirilmis   hertürlü   tadina   varirsiniz.   unutmayin    yasam   sonsuzdur,    biten   sadece   sahneledigimiz      oyundur...
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 24.03.14, 15:43 @pamir Nr.: 66 Antworten

herkesin görüsü farkli..lakin ayni fikir de degilim..insanlar yasadigi süre umut ederler..mantiksiz,olumsuz birseylere umutlarimizi baglarsak o tabiki ayri konu..umutlarimizi yitirdigimiz an karamsarliklara yol acilir..
0

Beitrag gepostet am 24.03.14, 21:29 @temmuz Nr.: 67 Antworten

ben sadece texas, tommiks ve zagor  okudugum icin pek anlamam  böyle derin düsündürücü konulari ama nedense kendimi zorlayinca anladigim kadari ile  "hay hay eyvallah"   dedirten bir tread...

0

Beitrag gepostet am 24.03.14, 21:37 @dlb Nr.: 68 Antworten

fazla derin düsündüren konulara herzaman girmek iyi olmuyor zaten..en iyisi kafayi yormamak..
0

Beitrag gepostet am 24.03.14, 21:47 @temmuz Nr.: 69 Antworten

Selam Temmuz
Beklentiyle mutluluk, sadece kendimizden beklentilerimizle ilgiliyse olma olasılığı % 99 diyebiliriz.Oda eğer mantıklı ve ne istediğimizi bilen birileriysek.Yok bizim mutluluğumuz başkalarından beklediklerimize bağlıysa mutlu olma olasılığımız % 1.Çünkü kendimizin ne yapacağı bellidir ve sonuçlarını kestirebiliriz.Diğerlerinin ise genelde ne yapacaklarını bilme ve sonuçların tahmin edebilme müneccimliğe bağlıdır! Bir yanda gerçeklik bir yanda müneccimlik hangisini uygulamak daha fazla mutluluk getirir!

-----
En çok kim, neyi,neden,nasýl bilebilir?
0

Beitrag gepostet am 24.03.14, 21:58 @su_hayat Nr.: 70 Antworten

slm su hayat..aynen düsüncene katiliyorum..sonucta kendimiz beklentilerimizi isteklerimizi biraz gayret gösterdikten sonra gerceklestirebiliriz..zaten baska bir insandan nereye kadar birsey bekleyebilirizki..hayal kirikligina ugrama ihtimali büyük olur..
0

Beitrag gepostet am 04.11.14, 23:23 @temmuz Nr.: 71 Antworten

Beklentiler yaralar ise hertarafimiz yara bere icinde olmali...
  karsilik görmeyen beklentiler yaralar bence...
efendim "Benim hicbir seyden beklentim olmaz" düsüncesi yanlistir.
Insan yasadigi sürece beklenti icerisine girer zira hepimiz bir EGO tasiyoruz.
Bazi seylerden fedakarlik yapariz ve beklentimiz olmaz dersek dogru olur
            Yani sözün özü...insanlar ile iliskimizi beklentiler ve ego,muz belirler..
0

Beitrag gepostet am 09.09.15, 19:53 @temmuz Nr.: 72 Antworten

öğütler guzel ama hayata gecirmek zor.beklentisi olmayanın ,ümidi olmayanın hayali yada hayalleri olmayanıjn yaşama tutunması cok zor bence..
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!