51 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.03.13, 00:58 Nr.: 1 Antworten

Tesadüf, bir tesadüf müdür

Sahsen ben fazlaca muhatab olmadim lakin yillardir insanligin temelini maymuna dayandiran iddialar okullarda zihinlere yerlestirilmeye calisildi ve halen calisiliyor

Cok sükür günümüzde bu iddialar teker teker cürümeye yüz tutmaya baslamis olsa da, var olan kalintilari halen sürmekte ve anlasilan o ki, bir hayli zaman daha sürmeye devam edecektir. Ancak ben yine de kafama takilan bir seyi sormadan edemeyecegim.
Insan (hasa) maymundansa, maymun kimdendir?

Buna da tesadüf diyen var mi?

Yoksa tabiat mi diyorlar!

Tabiat?

Birtakim bilesimlerin yine tesadüfen bir araya gelmeleri ve kaynasmalari diyenlerde olduguna göre yine soruyorum.

Kainat’da her seyi bir gerekce’ye bagladimiza , hic bir sey durup dururken kendiliginden olmadigina, tesadüf’ün de olusumu icin bazi merhaleler kat etmesi gerektigine göre, tesadüf nasil olusur?

O da bir tesadüf müdür?

Tesadüfü’ün tesadüf’ü?

Tesadüf’ün tesadüf’e tesadüf’ü... listeyi uzatmak mümkün.

Yazarken tebessüm ediyorum.

Hakikaten böyle celiski olur mu?

selam ve hürmetlerimle...

-----
Her bakan göremez, her gören mutlaka bakmistir...
0

Beitrag gepostet am 19.03.13, 16:21 @muak Nr.: 2 Antworten

Sizin varsayim !!! inizi kabul ederek, Maymundan geldigini düsünenlere "3 maymunu" oynayarak sunu sorsam...Maymunu ki Yaratti !

selam ve hürmetlerimle...

-----
0

Beitrag gepostet am 19.03.13, 16:34 @yalanyok Nr.: 3 Antworten

Böyle bir inanc insani su düsünceye sevk eder...Allahu Teala, her seyi bilmeyen, bazi isleri de tesadüe birakan bir yapiya sahip (Hasa)...

Halbuki o "Yüdebbirul emre minessemai vel Arz" dir...yani yerde ve güklerde her seyi yerli yerince tedir eden düzenleyen...

selamve hürmetlerimle...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!