|
|
|
Mevlana..... |
Sen benim gönlümde oldukça, Yemen'de de olsan benim yanımdasın..... Ama gönlümde değilsen, yanımda olsan da Yemen'de sayılırsın... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
A.slm pussycat....
Çok güzel ve anlamlı, emeğine sağlık teşekkürler paylaşım için..... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Katkınız için teşekkürler, güzel paylaşım... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Vayy güzelmiş ya ilk defa okudum, teşekkürler paylaşım için... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Cebi zengin fakat ruhu fakir olan insanın hali çok rezil... Çünkü o; Herşeyin fiyatını bilir, değerini değil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Dediler ki; gözden uzak olan gönülden ırak olur...Dedim ki; gönüle giren gözden uzak olsa ne olur?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Sabret ki; Herşey ,Hissettiğin kadar Derin ve sonsuz olsun... Sabret ki,Herşey ,Gönlünce olsun.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
A.slm bacım, çok güzel teşekkür ederim....
Üzülme, çünkü Yaradan umudu en çaresiz anlarda yollar.... Unutma, yağmurun en şiddetlisi en kara bulutlardan çıkar.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Her dil, gönlün perdesidir. Perde kımıldadı mı, sırlara ulaşılır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
cibiliyetsize ilim ögretmek , eskiyanin eline kilic vermek gibidir. ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Yağmur gibi yağarsa başına bela, Bil ki dua istiyor , Senden Mevla.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
A.slm, teşekkür ederim çok anlamlı....
Gönül öyle yol geçen hanı değil; Dergahtır... Öyle paldır küldür girip çıkılmaz; Günahtır...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |

----- { Köyde Bisikletin ne geregi var } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Üzülme Can...!
Doğruysan zarar gördüm deme, bil ki iyiler mutlaka kazanır.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
” Aklım her gün tövbe eder. Nefsim her an tövbemi bozar. Arada kalmış bîçareyim... iyi ki Senin kapın var.”
Hz. Mevlana |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Belkide öyledir, kötüler bu Dünyada mukafatlandiriliyor, iyiler öbür Dünyada mukafatlandirilacaklar, ----- { Köyde Bisikletin ne geregi var } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Aşk; Topuklarından etine kadar işlemiş bir nasırdır... Ya canın acıya acıya adım atacaksın, Yada canını acıta acıta söküp atacaksın.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Ah dilim söylediklerin yüzünden kalpler dilim dilim... Söyleyemediklerin yüzünden de Kalbin.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Günahlara kefarettir gönüldeki keder Niyetler halis olunca, olmaz ameller heder Biraz Sabreyle Allah ihmal etmez İMTİHAN eder! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlana..... |
Allah, derdin kendisinden geldiğine inananları, isyan etmeyenleri, bu duruma yakınmayanları, onu dert ve cefayı çekenleri her zaman mükafatlandırır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!