80 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 25.04.12, 03:33 Nr.: 1 Antworten

Kendi müziğimiz ve biz..
”Yalnızca ilişki içinde olgunlaşabilirsiniz; sevgide olgunlaşırsınız, hoşnutlukta değil..

Ama kalbiniz solmuş; onu zihne ait şeylerle doldurmuşuz, bunun için başkalarına zihinimizi onların yarattıklarıyla doldurmak için bel bağlıyoruz..

Sevgimiz olmadığı için onu bir öğretmenle, bir başkasıyla bulmaya çalışıyoruz..

Sevgi bulunabilecek bir şey değildir..

Onu satın alamazsınız, kendinizi onu bulmaya adayamazsınız..

Sevgi ancak siz olmadığınız zaman vardır..

Doyum aradığınız, kaçtığınız, ilişkideki karmaşayı anlamayı kabul etmediğiniz sürece yalnızca kendinize önem vermiş olursunuz, bu nedenle sevgi yadsınır..

Şarkı dinlemek için burada değilsiniz..

Bizim yapmaya çalıştığımız şey kendi kalbimizdeki şarkıyı bulmak..

Başkasının şarkısını dinlemek değil.. Birçok insan başkasının şarkısını dinlemeye alışmış, dolayısıyla kalpleri boş, her zaman da boş olacak..

Sizin şarkınız değil, demek ki siz yalnızca bir gramofonsunuz..

Psişik durumunuza göre plak değiştiriyorsunuz; siz müzisyen değilsiniz..

Oysa özellikle işlerin zor ve dertlerin ağır olduğu zamanlarda her birimiz müzisyen olmak zorundayız, şarkıyla kendimizi yeniden yaratmak zorundayız..

Bunun anlamı kalbimizi zihnin doldurmuş olduğu şeylerden özgürleştirmek ve boşaltmaktır..

Dolayısıyla zihnin yarattıklarını anlamak ve bu yaratılanların hakiki olmadığını görmek zorundayız..

Kalp boş olduğu zaman, küllerle dolu olmadığı zaman, zihin sessizdir..

O sessizlikte zihnin ürünü olmayan, yok edilemez ve çarpıtılamaz bir şarkı vardır..”

J.KRİSHNAMURTİ-Hakikat üzerine  adlı kitabından..

Hayat kendi müziğinde,doğru besteyi yapıp,kendisinin seslendirmesidir..

Başkalarının müziğinde dans edip,tempo tutmak değildir..

Amaç; içimizdeki sevgiyi keşfedip,çoğaltıp onun tadına varmaktır!..

Önemli olan hayatın içinden kopmadan,gerçekleri yaşamak,bu gerçeklerin içinde,insanların dişarıya yansıtmadığı ya da,özellikle kaçındığı duygularını insanlıkla beraber,varlığını sürdürmektir!..

Daha fazla insan olmak sorgusuyla,dünyada hem oyuncu,hem de seyirciyiz..

Bedenlerimizin bugün yoğun yağlarla,ateş çemberlerinden geçtigini görmekteyiz..

Buna rağmen; her şey bizim elimiz de..

Bana göre,mutlu olmak için; 

tarafların birbirlerine karşı hissettikleri duygularının kesişmesi ve bu duyguların yoğunlaşmasıyla zirveye çıkan uyumun adıdır..

Herkesin kendi müzik notalarını,melodilerini ve tınılarını doğru bulması ve onlarla çok mutlu ve sevgiyle yaşaması dileklerimle..

-----
Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0

Beitrag gepostet am 25.04.12, 09:34 @eleanor65 Nr.: 2 Antworten

Kendi müziğimiz ve biz..
Bazi yerleri dogru olmakla birlikte bos olan yerlerde var nedeni ise basittir cunku;
Muzik evrenseldir ve hayat paylastikce guzeldir bundan dolayi baskalrinin muziklerindede tempo tutmak lazimdir...

-----
Benim de bir adım var,Ezan ile kondu Sela ile bitecek
0

Beitrag gepostet am 26.04.12, 01:52 @arayanyolco Nr.: 3 Antworten

Kendi müziğimiz ve biz..
Selam Yolcu Arkadaşım..

Senin aracılığınla Krishnamurti'nin,bize sunmaya çalıştığı bu güzel mesajlara ekleyecek bir şey bulamıyorum..

Krishnamurti;eğer istersek içsel sesimizi, karamsar,yıkıcı,bunalım ve tamamen çözümsüz girdaptan kurtarabilir,bunu [mecazi anlamda kullandığımız ] müziğin o güzel çoşkusunu,tınısının  sevgiye ve dönüştürebilecegimizin mesajını vermektedir..

Bana göre de,içsesimiz bizlerin terapisti gibidir..

Nasıl terapistimiz bizlere içsesimizi doğru yönlendirmemiz ve huzura ulaşmamız için, bize doğru bir rota gösteren bir rehber, yada yol göstericiyse,sürekli bize farkedemediğimiz yanılgılarımızı belirtip,sürekli olumlu yönde motive ediyorsa,işte içsesimiz de, bizim doğal yol göstericimizdir..

Bu içsesimizi kendimiz ve toplumumuz yararına kullanabiliriz..Ve yine istersek yaşam boyu bizim doğal terapistimiz olabilir..

Yeter ki,ondan bize gelen doğru mesajlara kulak verip,doğru algılayıp,önce kendimize,sonra da çevremizdekilerine doğru aktarmaktır!..

Paylaşan güzel yüreğine sağlık Arkadaşım..
En güzel sevgilerle kal!..

-----
0

Beitrag gepostet am 26.04.12, 04:20 @devrialem Nr.: 4 Antworten

Kendi müziğimiz ve biz..
Selam Devrialem..

Aslında müzik açısından bakarsak,müzigin ve bütün renklerin  bileşkesinin evrensel olduğu kanısındayım..
Farklı renkler,kültürler,coğrafi yapılar,kültürel yapılar açısından evrensel olması açısından sana tamamen  katılıyorum..

Ancak burada;bizi isterse her türlü esir alacak,bu anlamda hükmedecek bir içsesimizin oldugundan söz ediyoruz..

Yani insanlar bir şeyler anlatır ve kendisiyle konuşur..

Bu konuşmaları bizler kendi içseslerimizle oluştururuz..

Beynimizi konuşmaya,istedigimiz gibi ikna etmeye ve onun bizi yönlendirmesiyle yol alırız..

İçsesimiz bize etki eden en tesirli telkin yoludur..

Bu telkin altına girmek,ona ikna olmak demektir..

Yüreğimiz o sesin,bize söylediği duygunun bize doğru yada yalnış olduğunu söyleyecektir..

Bize o sesin  söylediklerini doğru olduğunu kabul ettirrir ya da,kabul  ettirmek için elinden geleni yapar..  
Gerçek şu ki;kendimize inandırdığımız şeyler neyse,içsesimiz bize onları aktarır..

Örneğin; "kimse beni sevmeyecek,değerli bulmayacak,ciddiye almayacak" ya da "ben başarısızım,iyi bir eş olamıyorum ya da iyi bir anne[baba] olamıyorum şeklinde..

yani özümsemek,şüphe götürmez gerçeklik bazında algılanmalıdır..

Paylaştığım konuda, tamda bu dediklerimizden dem vurmaktadır..
Sana da katkından dolayı teşekkür ederim..
Sevgiyle kal!..

-----
0

Beitrag gepostet am 26.04.12, 04:32 @can_402 Nr.: 5 Antworten

Kendi müziğimiz ve biz..
Selam Sana Arkadaşım,sen hoş geldin..

Can sence hangimiz gerçekten içsesimize kulak veriyoruz,ya da ne kadarına kulak veriyoruz..

Aslında kimse kötü düşünmüyor,ancak öyle çok olumsuz ilişkiler yaşıyor ve bu olumsuz ilişkilere tanık oluyoruz ki,ister istemez bizde bunlardan ya düşünürek ya da,yaşadıklarımızdan yola çıkarak hep en olumsuzunu düşünmüyormuyuz?

Ama bu düşündüklerimiz, bizleri hep gerçek yapmak istediklerimizden alıkoyuyor biliyormusun?

bu da bizi, olumsuz düşüncelerden sıyrılmamız ne yazik ki,dfüşünce anlamında vazgeçirmiyor..

İşte bizim sorunumuz bu..

Keşke herke birbirine ne istedigini güzel ve mantıklı yaklaşım yollarıyla sunabilse..

Eminim ki bu bizleri, çok daha anlaşılır kılacaktır..

Katkı sunan güzel yüreğine sağlık arkadaşım..

-----
0

Beitrag gepostet am 26.04.12, 14:08 @eleanor65 Nr.: 6 Antworten

Kendi müziğimiz ve biz..

Uyy sasirip kaldim turkbase de boylesine yazisabilen birilerini gormek biraz sasirtmadi degil,

Ozellikle meslek bolumundeki felsefe-kitap i gorunce dondum kaldim,fazla soz birakmadin bizi,

Zenginligin,(bilgi bakimindan-hazinen bayagi genis) gozu kor olsun bizi on kere satin alirsin Sen,

Ozellikle hayatinda mutlu olman dilegi ile...

-----
Benim de bir adım var,Ezan ile kondu Sela ile bitecek
0

Beitrag gepostet am 27.04.12, 04:19 @devrialem Nr.: 7 Antworten

Kendi müziğimiz ve biz..
Selam sana Devrialem..

Bir sevgi yaratmak ya da 
olan sevgiyi büyütmek lazım... 
İşte ben de bunun için uğraşıyorum.Yıllardan beri de 
bu sevgiyi yükseltmek için şarkı söylüyorum...

Umarım her şey daha güzel olacak.

Daha barış içinde,
Daha sevgi dolu bir dünyaya hep beraber yürüyeceğiz.. 

Bende sana, bu güzel övgülerin ve katkın için,çok teşekkür ediyorum..

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Kendi müziğimiz ve biz..