69 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 31.01.12, 00:48 Nr.: 1 Antworten

Deli..
Deli..

Dostum, göründüğüm gibi değilim. görünüş sadece giydiğim bir elbisedir. senin sorgularından beni, benim kayıtsızlığımdan seni koruyan, özenle örülmüş bir elbise..
Benim içimdeki ‘ben’, dostum, sessizlik içinde oturur, sonsuzluğa dek kalacak orada, doyulmaz, erişilmez..
ne söylediklerime inanmanı, ne de yaptıklarıma güvenmeni isterim- çünkü sözlerim senin aklından geçenlerin dile getirilmesinden, yaptıklarımsa umutlarının eylemleştirilmesinden başka bir şey değildir..
‘rüzgar doğuya esiyor’ dediğin zaman ‘evet, doğuya esiyor’ derim: çünkü düşüncelerimin rüzgarda değil, deniz üzerinde dolaştığını bilesin istemem..

Denizlerde gezen düşüncelerimi anlayamazsın, zaten anlamanı da istemem. bırak denizimle başbaşa kalayım..
senin için gündüz olduğu zaman dostum, benim için gecedir: böyle olsa da ben yeşil tepelere değerek oynayan öğle vaktini, vadiden süzülen mor gölgeleri anlatırım; çünkü sen ne karanlığımın türkülerini duyabilir, ne de yıldızlara çarpan kanatlarımı görebilirsin-görmemenden, duymamandan hoşnudum ben. bırak gecemle başbaşa kalayım..
sen cennetine yükselirken ben cehennemime inerim- o zaman bile bu ulaşılmaz uçurumu ötesinden bana seslenirsin,’arkadaşım, yoldaşım’ ben de sana seslenirim, ‘yoldaşım, arkadaşım’-çünkü cehennemimi görmeni istemem. alevler görüşünü yakacak, duman burnuna dolacaktı.Senin gelmeni istemeyecek kadar çok severim cehennemimi.bırak, cehennemimle başbaşa kalayım..

Sen gerçeği, güzeli, doğruluğu seversin; ben de sen hoşnut olasın diye bunları sevmenin yerinde ve iyi olduğunu söylerim ama içimden senin sevgine gülerim. gene de gülüşümü göresin istemem. bırak kahkahalarımla başbaşa kalayım..
dostum, sen iyi, ihtiyatlı, akıllısın; hayır sen eksiksizsin- ben de seninle ölçülü ve düşünerek konuşurum. oysa ben deliyim. ama gizliyorum deliliğimi. bırak deliliğimle başbaşa kalayım..
Dostum, sen benim dostum değilsin, ama ben bunu sana nasıl anlatacağım? benim yolum senin yolun değil, gene de birlikte yürüyoruz elele...

Halil Cibran

-----
Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0

Beitrag gepostet am 31.01.12, 01:22 @--toni--_ Nr.: 2 Antworten

Deli..
Yurdum insanına iyi bir örnek ve de güzel bir mesaj değil mi sence? 
Bakış açılarımızı biraz daha genişletirsek,o zaman hiç de yabancı olmadığımız şeylerin içinde gizlendiğini görmüş olacağız..
Teşekkürler..

-----
0

Beitrag gepostet am 31.01.12, 01:49 @_lady_million_ Nr.: 3 Antworten

Deli..
lady ve mail!..
İnsanların akıllılık dedikleri şey delilik bence.. Deli  denilen kişilerin, diğerlerinden en önemli farkı;hayal  güçlerinin diğer insanlarla  kıyaslanamayacak kadar geniş olmasıdır..
öyle değilmiş gibi görünmesine rağmen, bir tür tercihtir aslında delilik.. Çok içsel oluşundandır.. İnsanı sözde özne kalıbına bürümesi halidir.. Herhangi bir takas sırasında sunulan akıldır sadece, farklı olarak  karşılığı daha cazip geldiğinden.. Ya da akıl çok ağır geldiğinden, omuzların isyanından neden olmalıdır bu durumda delililk..
Deliliği tanımlayacak olursak;

Delilik..
bir kaçma biçimidir 
bir kopma biçimidir
bir ölme biçimidir 
bir caydırılma biçimidir 
bir cezalandırılmış olma biçimidir 
bir ceset biçimidir 
bir korkutulmuş olma biçimidir
bir harcanmışlık biçimidir
bir delirtilmiş olma biçimidir 
bir durdurulmuş olma biçimidir 
bir kurban edilmiş olma biçimidir 
bir çaresizlik biçimidir 
bir kayetme biçimidir 
bir kaybolmuş olma durumudur 
bir kuyuya düşmüş olma biçimidir  
bir tuzağa düşmüş olma biçimidir 
bir delirtilmiş olma durumudur 
bir yakalanmış olma biçimidir 
bir acımışlık ve acınacak duruma düşmüş olma biçimidir 
bir atılmış olma durumudur
bir kullanılıp atılmış olma durumudur 
bir düşmüş olma durumudur  
bir düşkünlük durumudur  
bir utanç durumunda olma durumudur 
bir unutulmuş olma durumudur 
bir satılmış olma durumudur  
bir yutulmuş olma durumudur 
bir yere atılmış olma durumudur 
bir yasaklanmış olma durumudur 
bir gözden çıkarılmış olma durumudur 

Bu örnekleri çok daha çoğaltabiliriz..Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur..
Delinin ruhunda ne varsa,yüzünde de o yazılıdır,ağzıda bunu gizlemeden söyler zaten..Bu durumda akıllıların mı,yok sa delilerin mi akıllığı tartışılır diyorum..Burdan da bütün delilere selam olsun!..

-----
0

Beitrag gepostet am 31.01.12, 01:54 @_can_402 Nr.: 4 Antworten

Deli..
Sana da teşekkürler can!..
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Deli..