bir seyin varligindan bahsedliyrsa mutlaka onu görmüs olmak, bilmis olmak gerekir...zira "var" demek bir seyin mevcut olusunu dile getirmektir...bunun zitti olan "yok" ise olmayan bir seyin dile getirilmesidir...
bizler bir seyleri dile getiriyor ve varligindan bahsedebiliyorsak, mutlak anamda bir bilgiye veya ona sahit olmusluga dayaniriz veya güvenli kaynaklarin bildirmesiyle ögreniriz...var ki, biliniyor ve VAR deniliyor...olmayan bir sey icin "Var" kelimesi kullanilmaz...
yine varligin bilinmesi maddeve mana boyutunda farklilik gösterir...bunu bir anlamda maddi olan yönümüzle bilme, sahit olma ve mana yönümüzle bilme sahit olma diye de ifade edebiliriz...zira varligin hem maddi hemde manevi boyutu vardir...
maddi olan yönümüzle görürüz, dokunuruz, hissederiz vs..mana yönümüz ile de ile algilar idrak ederiz...maddi varliklar herkes tarafindan bilinebilir manevi varliklar ise, özel bir bilgi ve gayrete tabi tutularak elde edilebilir...
selam ve hürmetlerimle...
-Yok
Diyenlere bir sözüm var:
- Siz bana gerçekten yok olan bir şeyi gösterebilir misiniz ki, yok'u ispat edebilesiniz?..
Gösterebilecek olsanız zaten o şey yok değil, var olur.
Gösteremeyince de yok demeye imkânınız kalmaz!
Allah'a yok diyebilmeniz ayrıca ispat ediyor ki,
o "var"ın ta kendisi, "yok"un da yaratıcısı...
Necip Fazıl KISAKÜREK
Hanimefendi sizi tanimiyorum...maalesef cok talihsiz yazilar yazmissiniz..."söylentile" demissiniz...Tüm Site icin diyorum ve adminleri de dahil ederek söylüroum...
bir yil aranizda yoktum ve henüz geleli bir ay olmadi...ve siz maalesef cok crikin bir yazi yazmissiniz...hakkinda söylentiler...camur at izi kalsin türünden...bir tane isbat ediniz ve getiriniz...
terbiyenizi takinin lutfen..kimseye verielcek hesabim yok bu bir, ikincisi bir tane bayan bulunuz getiriniz, getiremezsiniz hatta ADMIN lerden yardim aliniz, belki gecmisimde özel mesaj atmisimdir...yazik tek kelimeyle yazik....ne kadar basitlesigitnizin farkinda degilsiniz...
benimle mücadele etmek istiyorsaniz buyurun düsünce ve fikirlerinizle istediginiz konuda yazisalim ancak sizler maalesef insanlari karalamayi, mesnetsiz ve delilsiz yazmayi münasip görüyorsunuz...
Sizin dediginiz dogru ise ALLAH benim belami versin ve lanet etsin, yok degilse yazmayacagim zira kaldiramazsiniz ve katlanamazsiniz, zira Rabbim iftira atanlara öyle bir ceza verirki, yerinizden kalkamazsiniz ben yine de beddua etmeyecegim, zira insaniniz...
bugüne kadar susmus olmam kabullenmemden degildir...edebli edebinden susar, edebsiz ise ben susturdum zanneder...
benim actigim konulara lutfen yazi yazmayiniz, midemi bulandiriyorsunuz...insan bu kadar basitlesir ve adilesir...
Onun icin yokluk mefhumu yoktur, O vardir onun disinda hersey fani bulmaya makumdur...Kainat yok ikende o vardi ve baki kalacak olan da odur...
selam ve hürmetlerimle..
Kuantum fizigi en sevdigim alanlardan biridir..max Planck, Niels Bohr ve Erwin Schrödinger gibi isimlerin bu konuda ki kitaplarini kurcaladim...ayni zamanda American Scientist dergisini de takip etmeye calisiyorum...
Spektrum der Wissenschaft, Bild der Wissenschaf gibi dergileride zaman zaman kurcaliyorum...
Kuantum fizigi, aslinda materyaliznmin belini kirmis olan en önemli gelismelerden biridir...düne kadar madde alti parcaciklari kabulo etmeyen mantigi, kuantum fizigi vesilesi ile raflara kaldirmis olup, varligin en kücük maddesinin atom olmadigi anlasilmistir, ki düne kadar materylistler bunu savunuyorlardi...
ayrica güzel kardesim, birak saldiran saldirsin, yazan yazsin, benim alnim acik, yazmaktan öte bir sey isbat edemezler...buyursunlar...üzülmüyorum zira "inne rabbeke yehkumu beynekum yevmel kiyameh" aranizda anlasamadiginiz konuda kiyamet günü Allah hükmedecektir buyurulur... zerre kadar KUL hakkina inaniyorlarsa, HAKKIM mahfuzdur ve bakidir...
Elinaz Hanim, ben kendim Hoca degilim efendim...ömrüm arastirma ve yazmayla gece, dini arastirmalari olan ve bu alanda gece gündüz hizmet etmeye calisan ve hatta halen internet ortaminda sesli ve canli sohbet (SesliChat) eden biriyim..
Yildizname demissiniz...burclari arastirdim ( 2 yil) ancak üzerinde durmuyorum, bilgi maksatli ögrendim ve bakmiyorum efendim...
Yazilarim kendime aittir...bana ait olmayanlar ALINTI yazili olanlardir...
yilmaz , bu kisi varya , forumlarda yazmaya baslamadan , özelime selam felan gönderen kisi ..............
ne kadar güldüm...size mi selam vermisim ))))))))
birde ne kadar basitlesmis yazi " Yilmaaaazzzz" , "eeee" " ya sende bendensin", " eee" destek cik bak der gibi...
özelime selam felan gönderen kisi...Süper ve harika...ee sonra ne oldu...tabi siz bana yüz vermediniz, bende bunun altindan kalkamadim, gurur yaptim, size taktim vs )))))))))
pardon dizi mi izliyoruz, inanin hic sevmem...siz devam izleyin...
Bir seyin varligina inanmak icin görmek ve sahit olmak gerekmiyor...haklisiniz...bazi seyler görülmez ancak algi yolu ile bilinir...hasztalik görülmez, beden hastaligi bize bildirir...
tesekkür ederim EliNaz hanim...bana yazmadi haksizlik etmeyeyi demissiniz...gerek yoktu... ben buradayim efendim...ne denilirse denilsin...inanin ellerinde somut bir delil olsa, burada yazilarinda böyle cosanar, carsaf carsaf yayinlarlardi...
Elhamdulillah...ben rahatim ve gülüyorum sadece...ha sakin benden uzak kalin ))) cok ama cok tehlikeliyimdir..)))
Allah razi olsun...kedi yetisemedigi cigere Murdar dermis...ben yazilari okuyunca iyi güldüm...zira yaziya yorum yapmak yerine direk saldir ivar ki, bir kac hafta önce geldim yazdim, ne selam ne kelam yine saldiri vardi...bir yilda yoktum...
meger ben ülke disindayken bile burada bir seyler yapiyormusum...sizin yazdiginiz teori, yok ama burda )))
Güzümle görmedigime inanmam demek, Aklin görevini göze yüklemektir...zira bu insanlar gözle görmeyi esas alir...
Akil: "´neden inanmiyorsun"
Göz: " görmedigime inanmam!"
Akil: " yani sen gözle görmüyorum dedigin icin mi inanmiyorsun!"
Göz: " Evet"
Akil: " bu ne ile yapiyorsun yani bu hükme nerden variyorsun?"
Göz: Aklimi kullanarak !!! "
Akil: " Enteresan, yani sen gözle göremedigin icin inanmiyorum diyorsun ve bunu yine gözünle göremedigin aklinla yoruyorsun öylemi..!"
yazarken dahi gülümsedim...böyle bir celiski olabilir mi ?
takip edenler bilirler asal ciddiye almam ve cevap vermem ancak ortada bir iddia var..Iddia eden isbat etmekle mükelleftir, bu hukuki bir kuraldir...madem iddia ediyorsunuz isbat edin denilir...ben kendi zaviyemden yazdim...ilk ve sondur cevabim onlara...
kesinlikle üzülmüyorum ve aldirmiyorum...ama inann okurken iyi güldüm, ellerinizden öper oglum (16 yasinda) dahi "niye gülüyorsun" baba dedi yaziyi okuttum...ne dese begenirsiniz )) hem "yuh" dedi hem güldü...
Allah Razi Olsun eftelya hanim...güzel tesbitler... su yaziniz güldürdü...Rabbimde sizi güldürsün...
" Dünyaya bunca imza yetmediyse gönül gözlerine check-up yaptirmasi gerekenlerolabilir ..."
Aleykum Selam...ben ikindi namazi kildim, büyük oglan geldi (18) tüm yazilari okumus... o da güldü gecti...
Aldirmiyorum efendim...
Amin Cümlemizi insaAllah...sizlerde her dam gülesiniz...
Toni kardesim, bilirsiniz eskilerimi ne buyurmuslar; "Camur at tutmasada izi kalir" diye...bu denemeler maalesef artik is görmüyor...skiden her sey susan bir toplumumz vardi...
biz kendisinden bir üst kisiye ceket dügmeleyen bir milletin torunlariyiz...dogur yanlis her seye eyvallah derdik, bu maaalesef halen birilerimizin üzerinden düsmemis, olsun ben onlara da dua ediyorum...bize yakisanda budur...
selam ve hürmtlerimle...
Konu güzel bunu baslik alinde acalim insaAllah...ancak yien akkim doldu...yarin nasipse...
kisaca, kuantum fizigi bu tür görüslerin cürümesine vesile olmada en büyük etkenlerden biridir..zira maddeyi bölünmez kabul edenlerin düsünceleri bu anlayis ile cürümeye mahku kalmistir
Ilk yaratilis noktasinda maddeci zihniyetin, baslangici olmayan bir mekandan geldigini ifade ediyor olmalariydi...özellikle Edwin Hubble'in 1919 daki Mount Wilson teleskopu ile yapmis oldugu arastirmalar neticesinde bu konudaki düsünceler altüst olmus ve özellikle Evrim taraftarlarina büyük bir darbe vurmustur ve br cok noktada yenilgiyi itiraflarina sebeb olmustur...
konuyu insaAllah bir baslik halinde islemek gerekir...Irkcilik ve bu konu gitmiyor )))
Irkcilik demisim yanlis topik oldugunu yeni fark ettim..ama bu konuyu yazacagim insaAllah...
Her eser bir müessire isarettir...Ortada bir sanat varsa onun arkasinda bir sanatkar vardir...ortada bir yazi varsa, yazarda va demektir...