|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Selamünaleyküm arkadaslar.. bildiginiz üzere ilk cemre düstü.. nedir bu cemre olayi ? nereye nasil düser ? gözle görülür hisedile bilir birseymi? ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Lütfen copy paste yerine kisisel bilgilerimizi ve dedelerimizin ninelerimizin bilgilerinden aktaralim.. ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Kis biterken önce havaya sonra suya sonrada topraga cemre düser..
Yani ates düser ..
yani önce hava isinmaya baslar, sonra su sonrada toprak, ardindan tabiat uyanmaya baslar..
cemre topraga düstümü türkiyede acikca görülür toprak buharlasmaya baslar öyle anlasilir.. ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
8numarayi oku
birdaha yazmayayim ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
babamin ninesi birinde cemre topraga düstü demisti ben cocukken, o gün toprakdan cikan buharla heryer sis gibi olmustu ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Aleyküme selam... Cemre toprağa düştü evet ama halen kar yağması bekleniyor oysaki cemre toprağa düştükten sonra soğuklar olsada kar yağmaz diye bilirdim , şimdi kar yağacak haberleri MART ayının halen kazma kürek yaktırabileceğini gösteriyor. ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Cemre havaya düstügünde kücük soganlari ekm istim hemen, simdilerde yavasdan yesil yapraklarini azicik göstermeye basladilar...
tohumlari ekmeyede bu hafta baslarim. ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
bence türkcedir
cemreyi araplar nerden bilsin??
onlar 4mevsimmi yasiyorlarki?? ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Mecazi ben almanyada birinde mayis ayinda kar yagdigini bilirim..
cemrenin kar ile direkt alakasi yok, cemre bitki nebatlara artik uyanin demek icin düser..
cemre düstükten sonra sibirya ayazi gelkse hicbirgüc bitkileri filizlenmekden yaprak cicek cikarmaktan geri alamaz
cemreyi ilk kardelenlerle takip etmek gerekir ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
cemre kedilerede habercidir aslinda uslanmaz
bir acayip kudurmaya baslarlar  ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
araplari karistirmayalim ne dersin.
--------------------------------------------------------------
----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Cemre havaya düserken ilk kardelenler haber verir
suya düserken ne olur bilmem ama topraga düstügünü kücükken görmüstüm
ben 2hafta önce soganlari ekerken toprak dondu, ama soganlar hic sikayet etmedi canlaniyorlar simdi
yanlis zaman secmis olsaydim soguk almalari gerekirdi ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Evet cemrenin düşmesinden sonrada kar yağabileceğini öğrenmmiş oldum , Havaların ısınması kar yağmayacağının garantisi olmadığınıda. Yaşadığın yer kuzey ülkesi orda mayısta yağması çok yüksek olmasa bile olası bi durum , küresel ısı değişikliğinin etkileride yok değil. - Cemre en son suya düşer diye yanlış bilgiye sahip olan arkadaşlarda vardı , Cemre en son toprağa düşmesi Topraktaki yaşayan canlılarında hareketlenmesine toprağı havalandırmasına kadar birbirini takip eden sepeler cincirinin başlaması demektir ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Kesin arapcaya türkceden girmistir o kelime
hep biz ithal edecek degilizya
araplar 4mevsimi yasamadiklari icin onlara seninin 12ayida cemre
cemreyi sen bizlere sor ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Sogandan cikan cicekleri ekebilirsin ama geranienler soguk alir bence cok erken daha ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Ilk cemrenin düsümesi, ilkbaharin gelisinin müjdesini vermesi demektir. Topraga ilk atesin düstügü anlam gelir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
eksik yazdim,önce havaya,sonra suya,en sonunda da topraga düser ve ilk bahar gelir kapimizi calar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Baharın müzdecisi olan son cemre Toprağa düşmesinin çiçeklerin canlanmasına örnek bir resim.  ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
emre ismin anlami : Cinsiyet : Kız Kökeni : Türkceden arapcaya transfer Anlamı : 1. Ateş. 2. Kor halinde ateş. 3. Şubat ayında azar azar artan sıcaklık. 4. Hacıların Mina’da şeytan taşlaması. Küçük taş parçası. Arafat’ta hacıların şeytan taşlamaları.
)
----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cemre düsmesi!! |
Mecazi bahar geldimi benim icim kipir kipir oluyor, hic yerimde duramiyorum...
hele bizim köyde kayisi bahcemizdeki agaclar öyle güzel cicekler acarki pembe pembe, arkasina caglalar cikmaya baslar
üzüm asmalari yeni sürgünlerini verdimi taze taze koparilip dürüm alinir eksi eksi tadi olur
l$gln derlerdi galiba
kücükken cigdem toplamaya tarlalara daglara giderdik, cigdem sogani cok lezzetlidir
acikmaya basladim simdi be  ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!