100 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 05.12.10, 19:04 Nr.: 1 Antworten

Suclu Kim..?

"Zaman degisiyor deniliyor". Degisen zaman mi, insan mi? Nedendir bu soruyu fazla irdeleme geregi hissetmiyoruz. Insan olarak yaptigimiz yanlis ve hatalari, masum olan zamana yüklemek insaflilik midir? Zamanin akli ve dili olsa bize belki cevap verebilirdi ancak yine de zaman icinde gelisen olaylarla bize yine "anlam yüklü" mesajlar mevcut.

Mesele "anlam" noktasinda "manayi" kavramaktan aciz olan biz insanin bir cikmazi diye düsünüyorum. Kavram kargasasi icinde dövünüp duruyoruz, Icinden cikamadigimiz meselelerde kolayciliga kacarak, sorunlari zamana yüklemenin vermis oldugu teselli!!! ile yetiniyoruz.

Gercekten öyle midir? Sorunlarin üstesinden gelemeyen bicareciligin klasiklesmis kacamaklari icinde, "sorun varsa cözülmelidir" prensibinden uzak, her erteledigimiz sorunun, biriken sorunlar karsisinda yumaklasmasina ve icinden cikilmaz bir hal almasina vesile olurken, sonunda patlama derecesinde, zamana karsi bir düsmanlik, kadere karsi ise suclayici psikolojisine bürünebiliyoruz...

Bu akl-i selim insanin yapabilecegi bir husus, takinabilecegi bir tavir midir..?

selam ve hürmetlerimle...

-----
Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi...
0

Beitrag gepostet am 05.12.10, 19:34 @volkan74hh Nr.: 2 Antworten

Suclu Kim..?

Acaba kac insan bu noktada ayni düsünüyor ve suclu oldugunu itiraf eden kac insan bu noktada kendisini düzeltme gayretine giriyor..?

-----
0

Beitrag gepostet am 05.12.10, 21:00 @yusufbahri Nr.: 3 Antworten

Suclu Kim..?
Biz severiz suçlamayı başkalarını..
Severiz suçsuz olmayı..
Suç atmayı kurtuluş yolu biliriz..

hadi bu dünya tamam..
diyelim ki suçlu zaman.. mekan,dünya ve tabiki kurtuluşu olmayan kader..
ki insan belirler zamanı mekanı dünyayı kaderi..

Ya öteki dünyada kimi suçlayabileceğiz??
diye düşünmeli insan..
sanki..

Yada bu sefer onlar dillenip alırmı bizden Ahı kalmamış Vahlarını diye düşünürüm zaman zaman..

tşkler..

-----
NeKadarBilirsenBil,SöyLediklerinKarşıdakininAnLadığıKadardır
0

Beitrag gepostet am 05.12.10, 21:03 @yabanel Nr.: 4 Antworten

Suclu Kim..?
Zaman icinde örülü bir ag gibidir hayatin cilveleri...nerede ne zaman ne yasanacagi bilinmez...kendi cikmazlarimizin icinde bunalimlari oynamak ve benim sucum ne cinsinden teselli ar
-----
0

Beitrag gepostet am 05.12.10, 21:08 @dunkin_donuts Nr.: 5 Antworten

Suclu Kim..?
ben simdi cok cimriyim
tmm
0

Beitrag gepostet am 05.12.10, 21:12 @yabanel Nr.: 6 Antworten

Suclu Kim..?

Zaman icinde örülü bir ag gibidir hayatin cilveleri...nerede ne zaman ne yasanacagi bilinmez...kendi cikmazlarimizin icinde bunalimlari oynamak ve benim sucum ne cinsinden teselli arayislari midir…

Zaman icinde gizli, önümüzde perde perde cekilmis gercekler ve her türlü seffafligina ragmen arkasini göstermeyen tüller…suclamak, bir arayis midir, kacamak midir yoksa hakikat yolculugunu aralayabilmenin gayretleri midir..

Nedendir baskalari suclanirda, kendimize ok cevrilmez…ne oluyor ki, zaman yükleniyor üstüme terennümlerinin icimizde zor barindigi, kacacak delik arandigi bir düsünce midir..? sahi nedir?

Ne sucu olabilir kmi, günesin, ayin, havanin rüzgarin, yagmurun gündüzün gecenin…demeyin lutfen ne alaka, degil mi ki bunlardir zamani kiymetli kilan vaka…

O halde geriye kalan benim ve benim kendime izah edemediklerim…bunlarinda aciklanacagi bir gün olmali elbet…sabirla bekliyorum

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Suclu Kim..?