Irade olmadan hürriyetden bahsetmek ne kadar abes ise, ben kendim bana yeterim demek dahi bir gribe maglup düsen bizlerde cok basit kaciyor...
selam ve hürmetlerimle...
Hayati "benim" diyerek "diledigim gibi yasarim" mantiginda kendini kaybetmisler, ne bir gün acliga ne de uykusuzluga karsi koyabilmislerdir...
Hangi birisine diledigimiz gibi hükmedebiliyoruz...hayat benim ise ve hür isem neden acaba ölümüme engel olamiyorum...
Irade kimin ?
Insan dünya misafirhanesinin, „Ev“ denilen mekanlarinda mesken tutarken, meyve agacin dallarinda, topragin bagrinda büyür.
Agacin akli mi vardir ki, "insanin bana ihtiyaci var, ben ona meyve olayim" diyor...Yoksa akil ve suurdan yoksun tabiat mi yapiyor bunlari...sahi tabiat ana midir, bunlarin sebebi?
Sahi doganin akli ve iradesi var mi, tesadüf müdür her sey, olasilikli midir yoksa sebebler mi yaratmistir herseyi...
Bunlar hangi akil ve iradeye dayanmislardir...arkalarinda isleyen bir plan, irade ve sanat mi vardir..?
Katkinizdan dolayi rabbim sizden razi olsun...tesekkür ederim Nisa hanim...
Nefes aliyoruz...oksijen
Nefes veriyoruz...karbondioksit...
Tabiat karbondioksite muhtac, ben ise oksijene...ve icinde bulunan binlerce element ve hücreler...
Hangi esya varki, akil ve irade sahibidir. Akil ve irade sahibi olmayan bir esyanin arkasindaki palni kim isletiyor..!