104 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 18.11.10, 14:27 Nr.: 1 Antworten

Deryadan Katreler.....tefekkür denemelerim.....
Agac meyve verir. Fakat verdigi meyveden habersizdir. Insanin varlik ve yasama alani dünyadir. Meyve icin ise agaclar ve toprak.

Insan dünya misafirhanesinin, „Ev“ denilen mekanlarinda mesken tutarken, meyve agacin dallarinda, topragin bagrinda büyür.

Ve her ikiside kendilerine yüklenmis bu görevlerden habersizdirler. Kimbilir, haberleri olsaydi, belki itiraz ederlerdi. Nasil etmesinler ki..!

Insan olmanin bir geregi olarak toplumsal bir hayat yasamak zaruridir. Ancak toplum hayati icinde muhabbet, ünsiyet, yakinlik, sevgi ve saygi yipratilmis, ayaklar altina alinmis, haksizlik, zulüm, yalan, eziyet, sahtekarlik almis basini gidiyor.

Bu konumda olan bir varliga, ne beton, ne de odun ev sahipligi yapmak isterdi herhalde. Ama yapiyor. Yaptigina göre, bu bir plan, bir ayar ve programin geregi olmasi gerekir.

Bu varliklarin kendi iradeleri olmadigina göre, bütün bu olanlar BIR Irade tarafindan idare ediliyor demektir.

selam ve hürmetlerimle...

-----
Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi...
0

Beitrag gepostet am 18.11.10, 21:32 @yusufbahri Nr.: 2 Antworten

Irade olmadan hürriyetden bahsetmek ne kadar abes ise, ben kendim bana yeterim demek dahi bir gribe maglup düsen bizlerde cok basit kaciyor...

-----
0

Beitrag gepostet am 20.11.10, 11:30 @yusufbahri Nr.: 3 Antworten

Hayati "benim" diyerek "diledigim gibi yasarim" mantiginda kendini kaybetmisler, ne bir gün acliga ne de uykusuzluga karsi koyabilmislerdir...

Hangi birisine diledigimiz gibi hükmedebiliyoruz...hayat benim ise ve hür isem neden acaba ölümüme engel olamiyorum...

Irade kimin ?

-----
0

Beitrag gepostet am 22.11.10, 13:07 @yusufbahri Nr.: 4 Antworten

Insan dünya misafirhanesinin, „Ev“ denilen mekanlarinda mesken tutarken, meyve agacin dallarinda, topragin bagrinda büyür.

Agacin akli mi vardir ki, "insanin bana ihtiyaci var, ben ona meyve olayim" diyor...Yoksa akil ve suurdan yoksun tabiat mi yapiyor bunlari...sahi tabiat ana midir, bunlarin sebebi?

-----
0

Beitrag gepostet am 23.11.10, 21:20 @yusufbahri Nr.: 5 Antworten

Sahi doganin akli ve iradesi var mi, tesadüf müdür her sey, olasilikli midir yoksa sebebler mi yaratmistir herseyi...

Bunlar hangi akil ve iradeye dayanmislardir...arkalarinda isleyen bir plan, irade ve sanat mi vardir..?

-----
0

Beitrag gepostet am 23.11.10, 21:31 @yusufbahri Nr.: 6 Antworten

Bir düsünün, mesela iki agac var ve kökleri birbirine bagli, hangi agacta eksik mineral varsa, diger agactan mantarlar araciliginda sinyal alarak eksikligi gideriliyor. Yani bu kadar mükemmel bir doga plansiz, iradesiz islermiydi hic, tesadüflerden meydana gelmis olsun.
0

Beitrag gepostet am 23.11.10, 21:36 @nisa1970 Nr.: 7 Antworten

Katkinizdan dolayi rabbim sizden razi olsun...tesekkür ederim Nisa hanim...

Nefes aliyoruz...oksijen

Nefes veriyoruz...karbondioksit...

Tabiat karbondioksite muhtac, ben ise oksijene...ve icinde bulunan binlerce element ve hücreler...

Hangi esya varki, akil ve irade sahibidir. Akil ve irade sahibi olmayan bir esyanin arkasindaki palni kim isletiyor..!

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Deryadan Katreler.....tefekkür denemele...