78 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 23.07.10, 19:53 Nr.: 1 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
Sosyalizm : Iki ineğin vardır . Hükümet , Birini başkasına vermek Click Alire gönderin.

Komünizm : Iki ineğin vardır . ikisini de ve sana süt verir Alire göndermek Hükümet önce.

Faşizm : Iki ineğin vardır . ikisini de ve sana süt Satar Alire göndermek Hükümet önce.

Nazizm : Iki ineğin vardır . Hükümet ikisini de Alire ve seni kurşuna Dizer .

Bürokrasi : Iki ineğin vardır . Hükümet ikisini de Alire , Birini vurur ve öbürünün sütünü de Döker .

Kapitalizm : Iki ineğin vardır . Birini satarsın alırsın ve BİR Boğa .

Demokrasi : Iki ineğin vardır . Greve de İkisi Gider .
ÖRNEKLER ILE İDEOLOJİ

-----
Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0

Beitrag gepostet am 17.09.10, 22:46 @eleanor65 Nr.: 2 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
örneklerin yersiz ve eksik,ve cok uyumsuz üzgünüm,sallamissin
0

Beitrag gepostet am 17.09.10, 23:05 @ferit11 Nr.: 3 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
senin yerinde ben olsaydım..bunu bir güzel örnekle çürütürdüm..öyle havadan salamakla yapılmıyor..hadi bu tezi bilimsel örneklerle çürütt..bende seni göreyim..icraat kolay degildirr..
artı herkesin harcıda degildir..bunu yapabilmen için ne kadar cok okudugunu yazdıklarınla kanıtlamıs olman gerekiyor..bunu yapmadıgın sürecede seni ciddiye almiyorum..

-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.10, 23:13 @eleanor65 Nr.: 4 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
benim yerimde degilsiniz,yaziniz paylasim amacli oldugundan ortak düsün icerigi tasimadigi müddetce tek tarafli olmaktan cikmaz !
 Vermis oldugunuz örnek  su birkac satirla dünya felsefesini altüst ettiginizin  sanirim farkindasinizdir !

Sizin yaziniz ciddiyetten uzak oldugundan beni ciddiye almasanizda olur darilmam.

0

Beitrag gepostet am 18.09.10, 23:35 @volkan74hh Nr.: 5 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
selam volkan!..
aslında haklısın..böyle bir cümle yok..ama bu baseden kaynaklı..cümleleri kendince tercüme etmis ve öyle yayınlamış..alire dedigi:alır olacaktı..ona benzer bir cok harf var,anlamsızlaşmıs..üzgünüm..

-----
0

Beitrag gepostet am 19.09.10, 00:06 @eleanor65 Nr.: 6 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
Sosyalizm;Parti yada sizin anlicaniz sekilde devlet özel mülkiyeti  kismen kaldirdigindan eldeki mal ve esyalar herkese esit paylastirilir yani ihtiyaca göre !

Komunizm: Sosyalizmin  bir sonraki evresidir ve insanlik kendini yönetir yönlendirir,devlet kalkmistir ve devletin olmadigi yerde hükümet olamaz !

Fasizm:Finanz oligarsinin yani sermaye egemenlerinin ta kendileridir,isci sinifinin güclendiginde  ve kendisini tehdit altinda görmeye basladiginda gösterir ve en baskici vahsi yüzüyle ortaya cikar devlet yönetimini tasviye edip kendisi yönetir tipki mussolini ve hitler döneminde oldugu gibi !

Nazizm: Bu bir kendine tabi ideoloji degildir fasizmin kolluk gücüdür ve zamaninin kendine özgü asiri milliyetci unsurlaridir yani sermayenin askerligini jandarmaligini üstlenir kendine buyruk degildir !

Büroksaide belki haklisin heryöne cekilir bisey demicem.

Kapitalizm: Pek acik degil ama anlamaya calisiyorum cünkü üretenle tüketen bastan beri belirgin degil !

Demokrasi :Herkez icin demokrasi ayni anlami tasimaz...Sermaye diktatoryasida birnevi o sinif icin demokrasidir ayni isci diktatoryasi gibi !!

Yazdiklarim sizi ne kadar tatmin eder bilemicem ama birde sizin söyleminizden aciklama görmek isterdim.
tskler
0

Beitrag gepostet am 19.09.10, 00:29 @spartakus Nr.: 7 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
Öyle gibi görünsede konuya ne kadar yakinsin bilemedigimden ben pek öyle düsünmüyorum !

Ideoloji deyipte basite almamali bence,tasviri uyusur görünsede bitakim agir yanlislar gördüm.Ben sadece kisa toparlamasini yazdim belkide eksikte olabilir burda ne kadar yazabilme olanagi varsa bende o kadar anlatmaya calistim.

Bence arkadas iyi bir anlatim tarziyla kendi yazmis olsaydi hersey acikliga kavusurdu !

Galiba bi yerlerden kopya cekmis,diger yazilarinda da oldugu gibi ünlü filozoflarin sözlerini paylasmada bulunuyor .Güzel ama kendinden bisey katmadigi icin yapilan elestiri havada kalir diye dün yazmamistim.
0

Beitrag gepostet am 19.09.10, 00:40 @spartakus Nr.: 8 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
Aynen öyle yapmaliydi diyorum,ve hala aciklama gelmedi birde arkadastan yanit bekliyorum.
0

Beitrag gepostet am 21.09.10, 01:38 @maras Nr.: 9 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
selam maras!
ben sana öncellikle çok teşekkür ediyorum...verdigim örneklerle zaten tanımlamak istedim..ama sanırım yanlış yerde tanımlamaya çalışmışım..hiç sorun degil..ayrıca senin aracılıgınla diger arkadaşlarada seslenmek istiyorum;ben bugune kadar ne paylaştımsa hangi düşünüre aitse,isminide yazmışım..ama uzun gelmişse ve base ismi yayınlamamıssa da bende bundan sorumlu degilimm..
ama senin benim yazıma verdigin karşılık esprilide olsa çok iyi anlatmış..umarım anlamayan arkadaşlar bundan sonra anlamışlardır..ama illede açıklama isterlerse,emin olsunlarki ben bundan kaçmam ve büyük bir zevkle açıklarım..asla kopyecide olmadım..kopye cekenlerdende hoşlanmam..bunuda böyle bilsinler..herkese yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum..
sevgiyle kalin!..

-----
0

Beitrag gepostet am 21.09.10, 01:51 @eleanor65 Nr.: 10 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
asla kopyecide olmadım..kopye cekenlerdende hoşlanmam..bunuda böyle bilsinler.

Slm

Acmis oldugunuz bu topici okudum tam cevap verecektim son yorumunuzu okudum.

Örnekler ile ideoloji cok eski 3-4 yil önce bir gazete köpüründe okumustum.
Sosyalizm: İki ineğin vardır. Hükümet, birini başkasına vermek için senden alır.

Komünizm: İki ineğin vardır. Hükümet her ikisini de senden alır ve sana süt verir.

Faşizm: İki ineğin vardır. Hükümet her ikisini de senden alır ve sana süt satar.

Nazizm: İki ineğin vardır. Hükümet ikisini de alır ve seni kurşuna dizer.

Bürokrasi: İki ineğin vardır. Hükümet ikisini de alır, birini vurur ve öbürünün sütünü de döker.

Kapitalizm: İki ineğin vardır. Birini satarsın ve bir boğa alırsın.

Demokrasi: İki ineğin vardır. İkisi de greve gider.

Buyurun :

Sonucta kopi paste yapmak suc degil ayipta degil .

AMA ALTINA TEK BIR KELIME 6 HARFDEN OLUSAN KELIME YAZILA BILIRDI ALINTI

Amacim konunuzu dagitmak degil sadece son yorumunuzdaki son satiriniz kopyaci olmadim kopya cekenlerdende hoslanmam yazmaniz üzerine yazdim.

hürmetler

0

Beitrag gepostet am 21.09.10, 17:09 @eleanor65 Nr.: 11 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
slm,

sizden bekledigim elestiriye aciklama hala gelmis degil,sizden fazlasini beklerdim acikcasi !
Cok cüretkar iddiali bi konuya el atmissiniz ama yaptigim elestirinin karsiligi yok.

Bilimsel elestiriye bilimsel aciklama yapilmasi gerekmiyormuydu ?
0

Beitrag gepostet am 22.09.10, 22:31 @maras Nr.: 12 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
Onlara da "RÜŞT lerini ispata çalışan" çocuklarmış gibi bakmanızı isterim..
  Büyüyünce anlarlar..TOPLUM nedir..?Paylaşım nedir..?Bu kavgalaraın sebepleri nelerdir..?

Su siraladiklarini anlatirsan bilgilerime yenilerini katarak senden faydalanicam.

Merak ediyorum senin ideoloji anlayis felsefen nedir?
0

Beitrag gepostet am 23.09.10, 10:27 @maras Nr.: 13 Antworten

Örnekler ile ideoloji..
Lütfen birilerini desteklerken yada elestirirken mideden yazmiyalim vede önyargilardan arinalim.

Önce oku sonra anla bilmiyorsan sor,istemiyorsan bilgin sinirliysa sözlerinizi kendinize kendinize saklayiniz !

Tskler
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Örnekler ile ideoloji..