|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
Ateş, su ve ahlak bir yolda buluşmuşlar. Tanıştıktan sonra bir muhabbete tutuşmuşlar. Başlamışlar kendilerini tanıtmaya.
Ateş başlamış söze. Bendeniz ateş: Ben demiş aşığımdır kimi zaman karanlıklarda, kimi zaman soğuklarda ısınmaya sebebim. Kimi zaman güneşim, kimi zaman bir kor parçasıyım yakarım hoşuma gitmediğinde önüme ne gelirse. Çok iyiyimdir. Benden çok kere istifade edilebilir der ve ekler ateş. Fakat bir sinirlenirsem yakarım etrafımda ne varsa kimi zaman yangın olurum ansızın yakalarım en boş anlarda der. Onun için benimle aranızı iyi tutun der.
Su başlar söze. Bendeniz der su: Hayat kaynağıyımdır. Yokluğum çok kötüdür. Ben olmazsam yaşayamaz mahlukat. Her hayatta ben varım der. Benim olduğum yerde hayat. Sonra başlar ateşin yaptığı gibi zararlarından bahsetmeye.
Fakat der ben bir kızarsam sel olurum bazen, bazen bir fırtınayla gelirim ne varsa yutarım der. Onun için benle aranızı iyi tutun der.
Sıra gelir ahlaka. Bendeniz ahlak: Hayat düzeninde benim yerim başkadır der. Benim hiç bir kötülüğüm yoktur. Kimseyi de tehdit etmem der.
Sonra ateş girer söze. Ben bu arkadaşlığı çok sevdim der. Hani olurda bir gün birbirimizi kaybedersek nasıl buluşacağız der ?
Su cevap vermiş:
“Nerede bir şırıltı, çağıltı duyarsanız ben oradayım.”
Ateş'e sorarlar,
“Seni yitirirsek ne yapalım" “Bir duman gördüğünüz yerde bilin ki ben varım.”
Su ve ateş birlikte Ahlak'a döner ve sorarlar;
"söyle ahlak peki ya seni kaybedersek nasıl buluruz?"
Ahlak'ın cevabı şu olur:
Üzgünüm arkadaşlar;
"beni kaybederseniz bir daha bulamazsınız !!!" ----- NeKadarBilirsenBil,SöyLediklerinKarşıdakininAnLadığıKadardır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
belkide çoğunuzun bildiği bir hikaye..
ben dün Barbaros Şansal ın reportajında dinledim ve çok beğendim.. İyi okumalar  ----- NeKadarBilirsenBil,SöyLediklerinKarşıdakininAnLadığıKadardır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
var olan birsey kaybolmaz ya vardir yada yoktur ahlak bir lutüftur ya algilar alirsin yada görmemezlikten gelirsin... alirsan rahmanilesirsin görmemezlikten gelirsen nefsanilesirsin.. saygilarimla. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
Ben teşekkür ederim..beğenmenize sevindim..
Rabbim herdaim ahlaki değerlerini yitirmemiş insanlarla karşilaştırsın inşallah..
----- NeKadarBilirsenBil,SöyLediklerinKarşıdakininAnLadığıKadardır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
ben teşekkür ederim..
Herşeyde kaybedelim ama ahlak baki kalsın evet  ----- NeKadarBilirsenBil,SöyLediklerinKarşıdakininAnLadığıKadardır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
hmm.. öncelikle yorumunuz için tşk ederim..
var olan birşey kaybolmaz demişsiniz ama ben katılmıyorum..yok olan birşey kaybolmayabilir evet ama var olan herşey değer kaybederek aniden yok olabilir..
bknz ahlak..nefsani şeylere mütakiben maalesef rahmanilerden uzaklaşıyor mahlukat..dolayısı ile ahlak değer kaybediyor ve bir gün yok olabiliyor..
saygı bizden..eyvallah.. ----- NeKadarBilirsenBil,SöyLediklerinKarşıdakininAnLadığıKadardır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
merhaba aciklik getirmenize saygi duyuyorum. benim kastim su insan hic bir seyin sahibi degildir sadece emanetcidir ya emate iyi sahip cikarsin yada kaybedersin baskasi sahip cikar güzel ahlakta bizlere verilmistir kendi kendimize bir kazanim degildir ahlak adina son derece mazbut görünüp kilifina uydurup ahlaksizligini müsriklige kadar vardiranlar var malesef.gördügümüz duydugumuz hissettigimiz algiladigimiz hersey bizlere bir lütuf tur. amacim sizinle sürtüsmek degil böyle mana ve ehemmiyeti güzel sohbetleri severim bu baglamda zihinsel üretkenligi olan insanlari sever ve sayarim. saygilar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
yok efendim estağfirullah bende kattien tartışma manasında yazmadım o yorumu  o şekilde lanse olduysada gerçekten çok özür dilerim.. yazdıklarınıza harfien katılıyorum.. ikinci yorumunuz birinci yorumunuzu anlamamda daha destekleyici oldu şimdi.. tekrar teşekkür ederim..
bize lütüfta bulunan emanet verene ve emanetine laik olabilme ümidi ile.. saygılar.. ----- NeKadarBilirsenBil,SöyLediklerinKarşıdakininAnLadığıKadardır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
yüreginize saglik. genis ufkunuza ve itikatiniza saygilar sunarim hersey gönlünüzce olsun. saygilar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
Amin.. sizinde gönlünüze saglik  Bilmukabele.. ----- NeKadarBilirsenBil,SöyLediklerinKarşıdakininAnLadığıKadardır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
Su yu yerinde kullan ateşi söndür, ahlakını güzel kullan nefsini öldür, Kullanmasını bilmezsen sana döner silah olur, kor olur, sel olur, Senden sana olur fayda başkasına laf olur, yanan anan olur, baban sessiz ağlar, sinende yanıp kalan kül olur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
cok güzel harmanlamissiniz...
yüreginize saglik.. ----- NeKadarBilirsenBil,SöyLediklerinKarşıdakininAnLadığıKadardır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ateş su ve ahlak... |
ne demisler:
Aklin yolu birdir..
sende sagol  ----- NeKadarBilirsenBil,SöyLediklerinKarşıdakininAnLadığıKadardır |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!