|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
- Peki düşünce adamları - filozoflar - felsefe hakkında neler söylemekte, felsefeyi nasıl tanımlamaktadırlar?
Karl Jaspers: "Felsefe yapmak ölmeyi öğrenmektir."
Sokrates: "Felsefe, neleri bilmediğini bilmektir."
Platon: "Doğruyu bulma yolunda, düşünsel (idealist) bir çalışmadır."
Aristotales: "İlkeler ya da ilk nedenler bilimidir felsefe."
Epikuros: "Mutlu bir yaşam sağlamak için, tutarlı eylemsel bir sistemdir."
Augustinus: "Felsefe tanrıyı bilmektir ve gerçek felsefeyle, gerçek din özdeştir."
Anselmus: "İnanılanı anlamaya çalışmaktır."
Abaelardus: "İnanılanın inanılmaya değer olup olmadığını araştırmaktır."
A. Thomas: "Tanrıdır konusu, tanrının tanıtlanmasıdır."
Campanella: "Eleştiridir."
F. Bacon: "Deney ve gözleme dayanan bilimsel veriler üzerinde düşünmektir."
T. Hobbes: "Felsefe yapmak doğru düşünmektir."
Descartes: "Felsefe bir bilimdir ve geometrik yöntemi metafiziğe uygulamak gerekir, felsefeyi kesin bir bilim yapmak için."
Spinoza: "Felsefe, genelleştirilmiş bir matematiktir."
Leibniz: "Gerçekte doğru olanı algılamaktır. Felsefe göklerden yere inerek, beş duyuyla kavranan konularla ilgilenmelidir."
Locke: "Bütün düşüncelerimizin duyumlarımız ile gerçek alemden geldiğini kanıtlamaktır."
Condillac: "Felsefe duyumların bilgisidir."
Hume: "İnsan zihninin mahiyetini incelemektir."
... ve sonuç olarak; felsefe, yaşamın her köşesinde varlığını sürdürmektedir.
Hatta felsefe, yaşamın kendisidir. ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
Anladım ! Biliyorum gibi değil Anlamak değil Anlamaya çalışmak gibimi ? ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
Kısacası Her inanılan şey doğru olmayabilir. Ampül Örneği bu konuyu kapsarmı ? ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
yok ya sen yanlış yoldasın neden inanmayasın. bu felsefi sözdenmi ? Condillac: "Felsefe duyumların bilgisidir." sen ne duydunda oy vermedin.
----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
Görkemli yaşam için , Anlamayı beklemekmi lazım. ya ömrümüz yetmezse , ya bizi anlamaya çalışırken başka fikirleri anlamaya ve anlatmakla görevlendirildilerse. felsefeside kalmıyor , o zamanda görev insanı oluyorlar ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
Neden öyle diyorsunki adamlar Kömür dağıtıyor , Buzdolabı dağıtıyor , Dağdan inene 5000tl dağıtıyor herkesi kapsayan bi politika Sen ne bakıyosun Cumhuriyeti değiştirme çabalarına sen ne bakıyorsun Toprak satmalarına sen ne bakıyosun Bankaların yabancılaşmasına Baktığın şeylere bak ya H A Y R E T  ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
Philo=Bilgeligi
Sophie= Sevmek ...Syg... bu ifade çok güzel çok samimi ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |

düştüğümü gördüğüm anda bir başka düşe düşüştüm düşüşte olduğumu anladığım anda artık bir düşünüştüm... Düşünüyorum, öyleyse üşüyorum... ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
.....Düş/üşüm düş/ümdeydi.. ............Düş/üm ise dönüşümde.. ..................Düş olup düş/ünmek gerek.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
Hayat derin bir nefes verdi. Hayatın nefesi kelimelere dönüştü.
"Söylediklerimi yüreğine kaydet" dedi. Söylediği cümleyi yüreğime kaydettim.
"Başkalarını affetmek yeterli değil, kendini de affetmeyi öğren".
Yüreğim kuş gibi hafiflemişti.
"Son bir soru daha, Hayat" dedim. "Benden ne istiyorsun?"
Bütün odayı beyaz bir ışık kapladı ve Hayat yanıtladı.
"Senin kendin olmanı istiyorum, yoksa başkası olurdun. Sana bugün ihtiyacım olduğunu bil, yoksa bugün benimle olmazdın. Kendi eşsizliğini ve biricikliğini bil; çünkü ben kendimi tekrar etmeyecek kadar yaratıcı ve zenginim. ve gerçekten TEK değerli olanım. Değerimi bil." __________________
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
. .. ... Sen yenisin galiba    ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
Sonra... Sonra..... Sonra.......
Bir sürecin başında, ortasında yaşam her an sona erebilir... Sonrası olmayabilir...
Fedakarlıklar güzel ama... Unutmayalım "herkes kendi hayatını yaşar" İnsanlar yaşadıkça yaşlandığını düşünür, Aslında insanlar yaşamadıkça yaşlanır... 
Sende sev Gönlünde Firtina Kopar Gibi !!! Bir Girdap Gibi Bir Girdap Gib Bir Girdap Gi Bir Girdap G Bir Girdap Bir Girda Bir Gird Bir Gir Bir Gi Bir G Bir Bi B . ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
İnandığınız gibi yaşamazsanız… Yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. Hz.Ömer Aslında tüm bir yaşam olaması istenen gibi değil,olmasını istediğimiz gibi olmalıdır.Bunun bedeli ağır olabilir;ama hiç bir bedel,başkasının yaşamını yaşamaktan ağır olamaz. Sevinci çarpmalı Üzüntüyü bölmeli Geçmişi çıkarmalı Yarını toplamalı
Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı..Ve herzaman bütün parçalardan daha büyük olmalı..İşi bitince seni bir kenara atmamalı...

. . . . . . . . . . . . . Hayatın yüreğine dokunduğunda her şeyde bir güzellik bulacaksın. ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
Kader,beyaz kağıda sütle yazılmış yazı, Elindeyse beyazdan,gel de sıyır beyazı!... Necip Fazıl Kısakürek Ağlarım,ağlatamam; Dili yok kalbimin,ondan ne kadar bizarım; Oku şayet sana hisli bir yürek LAZIMSA ... M.Akif Ersoy .. . şimdi mecaz-i bütün özgürler kadar yalnız..bütün yalnızlar kadar özgür... ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
Gözümüzün Gördüğü,Elimizin Tuttuğu değil idir her zaman... Gaibtir gaybdır çoğu zaman... İtina ilen... Hikmet ilen...  ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
Herkes gerçeği dışarıda arıyor çünkü içerisi karanlık demem o ki gerçek;aranılan değil arayandır… Bütün mesele arayanı bulmak ! ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
Felsefe kişinin kendisini ve çevresini anlama, yorumlama, açıklama ve
gerçeği arama çabasıdır.
Felsefe,
bilgi edinmeye değil bilgi aramaya yönelik bir faaliyettir.
Selametle ----- "La ILahe ILLaLLah, Muhammeden ResuLaLLah" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
merhaba. felsefe dedigin nedirki? Ben varsam hersey vardir... ben yoksam hicbirsey yoktur!........................
saygilarimla. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe Üzerine...! |
birazda ben felsefe yapam bir yerde 99 yanlis varsa bir tane dogrunun önemi varmidir? simdi bazi arkadaslar dogruyla yanlisla ne alaka diyecekler ama felsefede dogru ve yanlislar üzerine kuruludur. bir insan dogruyu yanlisi bilmeden felsefe yapamaz. bence ----- bir nusubet bin nasihattan evladir |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!