106 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 24.03.22, 08:54 Nr.: 1 Antworten

"Bergen"
Dunyada gündem  olan bergen insanlığa  ders olurmu sizce?
0

Beitrag gepostet am 24.03.22, 10:19 @witch Nr.: 2 Antworten

"Bergen"
Bergen neden dünya gündemi oldu ki? 
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 24.03.22, 10:25 @facelook Nr.: 3 Antworten

"Bergen"
Yaşadığı  acı  dolu hayati olabilir mi?
0

Beitrag gepostet am 24.03.22, 10:33 @witch Nr.: 4 Antworten

"Bergen"
benim hatirladigim 80 lerin sonunda öldürüldü...neden simdi dünyada günden oldu, onu anlamadim....Amerika, avrupa, cin, vs bergen in hayatini neden simdi konusuyor, bunu anlamadim ben. Hani türkiye desen anlarim, hayati film oldu, vizyona girdi ve su an tr de güncel bi konu. Ama dünyada?
-----
0

Beitrag gepostet am 24.03.22, 10:59 @facelook Nr.: 5 Antworten

"Bergen"
Kadına  yönelik  şiddet  türkiyenin olduğu kadar  dunyanin da sorunu diller farkli olsada sıkıntılar  aynı bende twitter yalancısıyım 

0

Beitrag gepostet am 24.03.22, 11:11 @witch Nr.: 6 Antworten

"Bergen"
Simdi bi girdim baktim da twitter a, aratma yaptim bergen diye, tahmin ettigim gibi yapilan yorumlar, atilan tweetler hep filmi üzerine ve türkce...sanirim botlar cikartmistir o zaman, trend yapmistir bergen i dünya listesinde

Kadina siddet konusuna gelecek olursak zaten burada olsun diger platformlarda olsun bunu hep güncel tutuyoruz, sus pus kalinacak bir konu degil. Yobaz zihniyetler yok olana kadar da devam edecek bu dünya capinda olan mücadelemiz.

-----
0

Beitrag gepostet am 24.03.22, 11:30 @facelook Nr.: 7 Antworten

"Bergen"
Duyarlı  insanların  çoğalması  dileğiyle  ozaman����
0

Beitrag gepostet am 24.03.22, 23:42 @witch Nr.: 8 Antworten

"Bergen"
Ben izledim filmi ve insan düşünüyor,  türkiyede bir insan öldürüp katili 7 ay cezaevinde yatarsa bana kimse adalet ve kadın haklarından bahsetmesin. 
Filmi tavsiye ederim çok güzel bence

0

Beitrag gepostet am 25.03.22, 08:04 @_ayaz Nr.: 9 Antworten

"Bergen"
Ağlamak  istiyorsan rahatca orda ağlayabilirsin  oyle yani
0

Beitrag gepostet am 25.03.22, 08:07 @nesli1986 Nr.: 10 Antworten

"Bergen"
Aynen katılıyorum  sana güzel  nesli yaşadıkları okadar acı ki allah herkesi hayırlı  insanlarla karsilastirsin��
0

Beitrag gepostet am 25.03.22, 10:20 @nesli1986 Nr.: 11 Antworten

"Bergen"
katiline asik olan bir kisi bu, belasini ille de istemis, ben ne diye üzüleyim böyle bir suursuz kadina

adam sana zülmediyor, sen de buna tekrar tekrar müsaade ediyorsun, doymadin nikah kiymalara böyle sapik, serefsiz sapik bir tipe

siddetti kinaya kinaya tam da tersi bir durum olustu toplumda bu tip kadinlarin sayesinde, cünkü siddetti ask mis gibi lanse ediyorlar, sana saygi duyulmuyor, üstüne üstlük canini yakiyor, bu da adam beni seviyor cünkü kiskaniyor, kiskandigi icin de siddet uyguluyor naaapsin gibisinden

igreniyorum ve benim midem kaldirmiyor böyle hayatlari, aciyamiyorum da bunlara, cocuklar yaslilar ve hayvanlara acirim ben ancak

insan sevdigine asla ve aslaaa zarar veremez, vermemeli, bu mantikla ilerlemeli kadin olsun erkek olsun, ne olursa olsun

asla böyle bir filmi izlemem, bergenin hayatindan örnek alabilecegim ve bana katacagi hic bir sey yok

beraber olduklari psikopatlari mesrulastirdiklari icin bu kadinlara nefret duygum ancak percinleniyor

0

Beitrag gepostet am 25.03.22, 15:26 @witch Nr.: 12 Antworten

"Bergen"
Güzel konu teşekkürler... 
Şimdi şöyle diyeyim burada yıllardır kadına şiddet olaylarını işliyorum hemfikir olanlar çok değişen birşey var mı ? Maalesef yok. Filmi izlemedim dünya çapında düşünecek olursak yıllar önce " kızımsız asla" filminden sonrada değişen bir durum yok. Her gün haberlerde izlenildiği veya okumaya rağmen değişen birşey var mı ? Yok... anitsayac.com takip edildiğinde binlerce katliamın gözümüzün önünde olduğunda değişen birşey var mı yok... şimdi bir dilberay veya bergen izleninince mi olacak hiç sanmıyorum. Acı ama gerçek mariana bu konuda katılmamak mümkün değil celladına aşık birinin ne tür bir örneği olabilir topluma. Her zaman dedim yeniliyorum bu dünyaya güçlü kadınlar, anneler gerek 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 25.03.22, 19:29 @isabella Nr.: 13 Antworten

"Bergen"
Isabella iç  sesim oldun  uzerine cumle kurmak istemedim şiddete  dur demedikce hayat tekerrürden  ibaret malesef..
0

Beitrag gepostet am 25.03.22, 19:59 @isabella Nr.: 14 Antworten

"Bergen"
Kadın suçlu yanı? Böyle düşünen beyinler olduğu sürece, hiç bir gelişme olamaz. Adam kadını kandırıyor, Kadın suçlu oluyor. Adam kadını dövüyor, Kadın suçlu oluyor. Adam, kadını öldürüyor ve KADIN yüzünden mideniz kalkıyorsa diyecek hiç bir kelime bulamıyorum!
0

Beitrag gepostet am 25.03.22, 20:00 @isabella Nr.: 15 Antworten

"Bergen"
Yorumum mariana yönelikti size değil
0

Beitrag gepostet am 26.03.22, 07:17 @nesli1986 Nr.: 16 Antworten

"Bergen"
bacim sen anlaya anlaya bunu mu anladin yazdiklarimdan 

anlamiyorsunuz iste

yani demek ki ben, siddet cok süper, öyle güzel ki ben hergün isterim mesela, kimse olmayinca da kendimi yumruklarim napim, öyle tatli bir olaydan mahrum mu birakcam kendimi, olmadi kezzap da atarim arada bir MI DIYORUM BE KADIN ?????

bakin ben olayin orasinda degilim, onu tartismiyorum bile, cok rica ediyorum saptirmayin konuyu, siz de olaya sabit bir cerceve den bakmayin, cünkü durumun icler acisi olmasi icin binlerce sebep var, konu aslinda asiri derin, bir baslarsak bitiremeyiz, dinlemez kacarsiniz hatta, teee tutun erkek cocugun cükünü kestirirkene yapilan havali sünnet dügünlerinden ya da bazen kendini bilmez ebeveynlerin yükledigi igrenc video kliplerine kadar (3 yasinda ki erkek cocugun cinsiyetci küfür videolari ya da anasina ablasina tokat attigi videolar ve buna kahkahalarla gülen alkis tutan kus beyinlilerin sayesinde netice bu olacakti tabiki nokta.

ama konumuz neydi ? 
BERGEN ve BERGEN GIBILERI ve TABIKI BERGEN VE TÜREVLERIN DAYAK YEMELERINE RAGMEN YINE BU HERIFLERIN KENDILERINe MUSALLAT OLAN PSIKOPATLAR ve bunu bile isteye izin veren BERGEN 

altinda baska bir sey aramayinnnn !!!

Bu Bergenin psikopatinin adi neydi ? 

google dan baktim halis serbest mis

simdi bu meymenetsiz suratli herif, vicdanli merhametli saygili hürmetli, anlayisli yani full mazbut bir adam olmus olsaydi, bergen kisisi yüzüne bile bakmazdi emin olun

böyle bir adam la beraberligi her seferinde devam ettirmenin sebebi ne olabilir hic düsündünüzmü 

kadin güzel mi ? evet
meslegi var mi ? evet
isi var mi? evet
parasini kazaniyor mu? evet
aslinda bergenin onu seven, sarmalayn huzur ve mutluluk veren bir erkege Ihtiyaci var, canina kast eden birine degil, bergen salakmiydi, bunu bilmesine ragmen hangi sebeple böyle bir cani ile beraber olur ?

gelelilm halis serbeste

adamin tipi ? yamuk 
parasi mi var ? yok
özgür mü ? hayir, evli ve coluk cocugu olan bir serefsiz zaten
eeee ? cok mu güzel düdüklüyor ? orasini bilemiyoruz, ama sebep tam da bu olabilir

bakin arkadaslar, bizim bütün kararlarimizi etkileyen nedir biliyormusunuz ? kisiler arasinda ki cekim, sexuelle begierde de denilir buna, inkar etmeyin bunu, bu normal birsey, olmali da , olmasa üreyemezdik zaten 

psikopat heriflerin var oludugu gibi, psikopat kadinlar da var, kabul edin
dayak atan kadinlar da var, böyle adamlarin yetismesine sebep olan kadinlar da var
ha bir de 

bergen gibi olanlar da var, hem ruh hastasi ve üstelik dövülen taraf, yani ultra magdur, dövmeyi gectim yahu yüzüne kezzap atilmis bacim seninnnn kezzzzaaappppp, senin de hic baska derdin yok, gidip bu adama ikinci kez nikah kiyip bir sekilde "eline saglik yigidim" demissin sapik misin nesin ???

benim icin böyle bir tip bu bergen, tabi isterdim bende bari en azindan siddette maruz kalmamis olmasini, ama buna parmak basarim, benim isteyip istememem ya da senin isteyip istememen bergenin umrunda bile olmazdi, en yakinlari bile engel olamamis kadina cünkü 

ha bir yandan da "gece hayati" gibi bir mecra da isini yapan bir kadinin her türlü tehlikeye kurban gidebilecegi gercegi hep vardi, var da olacakdir, yoksa siz pembe panjurlu musmutlu huzurlu bir ambiyansin ortasinda oturdugunuzu mu saniyordunuz

gecen insta da, bu fis fis ismail var ya, cocuklar duymasin da laz patron olan
demis ki, tayt giymesin kadinlar blablabla diye, erkeklerr zivanadan cikiyormmusumusmus
biri de demis ki, erkekleri zivanadan cikaran tayt ve icindeki degil, cünkü sapik her yerde sapik, türbanlisina, cocuga, yasliya, elektrikli süpürgeye agac kovanina, damacana ya lan !! yoksa damacana transparan bluz mu giymisti diye sormus

yaa iste böyle

ama yine de diyorum ki ben, önce kendine saygi duyacaksin, adam isterse süper yakisikli, bonkkör, yatakta mükemmel de olsa, sana siddet uyguluyorsa koyacaksin kapinin önüne kendine saygin varsa, ama saygin yoksa kendine devam ettir, kararlarinda özgürsün

0

Beitrag gepostet am 26.03.22, 07:30 @nesli1986 Nr.: 17 Antworten

"Bergen"
noluyor ?

sen niye beni asagilamaya calisiyorsun, ne demek "bu beyinler oldugu sürece ....... " 

kisisel olmak zorunda misin ? e bu da kadinin kadina yaptigi siddet ? 

bir yandan humanist olup, diger yandan hemcinslerini beyinsiz diye nitelendiremezsin sen

ve 

evet bende beyin var hem de zehir gibi calisan, sasirmana gerek yok

ne diyim simdi, sana da tavsiye ederim mi deyim, ayhhh pardon sende kinadigimi ben yaptim su an yahu

0

Beitrag gepostet am 26.03.22, 07:37 @_ayaz Nr.: 18 Antworten

"Bergen"
ayaz kardesim bak, konuya ayni taraftan bakiyoruz zaten

ben burada erkekleri masummus gibi göstermiyorum

ortada bir suc var, bu tartisalamaz zaten

adami atican hapse ömür boyu cürüsün orada

ama nolmus ? adam 7 ay yatmis, sonra hooop serbest birakmislar

gidip sebep olanlara hesap sormali

ve adam, üzerine tüy dikmeye devam etmis, bir tv programinda demis ki, yine olsa yine yaparim diye

sence normal mi bu ? degil dimi, e bu bergen karisi da nasil böyle bir tiple beraber olmus ? insan 2 günde anlar bu adamin ayarinin bozuk oldugu, ama tam tersi kadin bu adamla beraber olmak icin kendinden vazgecmis 

bu da bir sapiklik degil midir

allahtan cocuk peydahlamamislar, dogarken öldürmmüs olurlardi bu vicdansizlar

sonra milletce aglamalar, ne diye agliyorsunuz, kadin bunu bile bile yapmis 

0

Beitrag gepostet am 26.03.22, 10:40 @marian Nr.: 19 Antworten

"Bergen"
maria olaya bütün bakalim,
diyelimki kadin senin istedigin sekilde davrandi,erkek nasil davraniyor bu durumda? siddet uyguluyormu,ayrilik noktasinda olayi namus davasi yapip,kiskanclik davasi yapip cinayetler cikmiyormu?

ters durumda olmus olabilir kadin kocasini aldatabilir, durumm ne olursa olsun sonu cinayette gidmemeli.

kadin suclu erkek suclu ,kimse kimsenin hayatina son veremez,senmi yarattin onuki öldürüyorsun bir yasama son veriyorsun,,

kadinlar güclü olacak hakklarini sonuna kadar arayacak burda hemfikiriz,kendini ezdirmemeli mutsuz bir yasantiyi ömür boyu katlanmak zorunda degil,,sanirim sen buraya deginmek istedin,,ama erkeklerin kadina bakis acisi degismedikce ölüm cinayetler bitmiyecek..

0

Beitrag gepostet am 26.03.22, 12:34 @pusu_vadi Nr.: 20 Antworten

benim istedigim gibi demeyelim biz buna istersen, cünkü bana ne her insan kendisinden sorumludur 

olmasi gereken bu diyelim bence, bazi konularda arafta kalinmamali, ya öyle karar verirsin ya da böyle

ha sen diyorsun ki, kadin bu psikopati terk etmis olsaydi bile canindan olacakti

muhtemelen ! 

ama olmayabilirdi de ? insan gibi yasamak icin degmezmiydi erkeksiz yasami göze almaya ? 

hem ayranim dökülmesin hem ...... mesin olmaz

bence kadinlar mutlaka kendilerinin farkinda olmalilar, siz cok güclüsünüz, ne bir erkegin korunmasi altinda bir yasama mecbursunuz, ne de kötü muameleye, ac kalin öyle bir pezevenge pabuc birakmayin

halis serbest ve türevleri ne de en agir en agir küfürleri, en agir ickenceleri yakisir buluyorum, hatta iki laf bile etmeden alninin ortasindan kursuna dizmek en layik olani diye düsünüyorum 

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!