“Güzellik görülende değil, görendedir”
“Canınızı sıkacak hiçbir şey sizden büyük olamaz”
Ülkemize ve dünyamıza büyük olumsuzlukların pompalandığı, her taraftan kin, nefret, savaş çığlıklarının yükseldiği şu ortamda, evrene olan borcumuzu hiç olmazsa olumlu düşünerek, evrene olumlu enerjiler vererek yerine getirelim, unutulan ve kimsenin bize hatırlatmadığı aşağıdaki gerçekleri hatırlayalım.
LÜTFEN TANIDIĞIMIZ HERKESE ANLATALIM.OLABİLDİĞİNCE OLUMLU DÜŞÜNMEYE VE OLUMLU KONUŞMAYA ÇALIŞALIM.UMUTSUZLUK YIKIMDIR, UMUT AYDINLIKTIR.
İnsanları olumlu ve umutlu düşünmeye sevk ederek bu güzelliklere yöneltirken aslında kendimizi de olumlu düşünme ve davranmaya yönelttiğimizi, yani en büyük faydayı yine kendimize yapmış olacağımızı göreceğiz.
Bu yazıyı tanıdığınız insanlara göndererek insanları olumlu düşünceye sevk edelim. Hayatlarımızı olumluluk ve güzellik üzerine kuralım. Öğrenelim, öğretelim, toplumsal paylaşımda yerimizi alalım. Unutmayalım biz evrene yararlı olduğumuzda, onun dönüp dolaşıp geleceği yer yine biz olacağız.
Sevgiyle kalın...
alinti.
Beşikler vermişim NuhaSalıncaklar hamaklarHavva Anan dünkü çocuk sayılırAnadoluyum benTanıyor musun?Utanırım Utanırım fukaralıktanEle güne karşı çıplak…Üşür fidelerimHarmanım kesat.Kardeşliğin çalışmanın BeraberliğinAtom güllerinin katmer açtığıŞairlerin bilginlerin dünyalarındaKalmışım bir başımaBir başıma ve uzakBiliyor musun
Binlerce yıl sağılmışımKorkunç atlılarıyla parçalamışlarNazlı seher sabah uykularımıHükümdarlar saldırganlar haydutlarHaraç salmışlar üstümeNe İskender takmışımNe şah ne sultanGöçüp gitmişler gölgesizSelam etmişim dostumaVe dayatmışımGörüyor musun
Nasıl severim bir bilsenKöroğlunu KarayılanıMeçhul AskeriSonra Pir Sultanı ve BedrettiniSonra kalem yazmazBir nice sevdaBir bilsenOnlar beni nasıl severdiBir bilsen Urfada kurşun atanıMinareden barikattanSelvi dalındanÖlüme nasıl gülerdiBilmeni mutlak isterimDuyuyor musun
Öyle yıkma kendiniÖyle mahzun öyle garipNerede olursan olİçerde dışarda derste sıradaYürü üstüne üstüneTükür yüzüne celladınFırsatçının fesatçının hayınınDayan kitap ileDayan iş ileTırnak ile diş ileUmut ile sevda ile düş ileDayan rüsva etme beni
Gör nasıl yeniden yaratılırımNamuslu genç ellerinleKızlarımOğullarım var gelecekteHer biri vazgeçilmez cihan parçası.Kaç bin yıllık hasretimin koncasıGözlerindenGözlerinden öperimBir umudum sendeAnlıyor musun
Ahmed Arif.