98 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.10.22, 15:05 @isabella Nr.: 21 Antworten

Heykel…
Merhaba cok emek  vermissiniz  bukadar detay ile,, emeginize saglik ,, bende  tesekkür ederim.. 

Hipnoz etkisi bende olusmamis olmasi ,,okumamis olmam anlamina gelmiyor biliyorsunuz degilmi...

Bir insan kusursuz olabilirmi ,,? bence mümkün degil... 

Niyeyse   bizim ülkemiz Atatürk’ü tarihten silmeye çalışırken Avustralya öğrencilerini eğitmeye  devam ediyor ne ilginç dimi.  

Evet  cok  cok  ilginc   Tasvip edermiyim etmem 

Türklük 100 yillik tarih degil,,   Selcuku donemi ve öncesi  akabinde Osmanli , 624 yillik bir imparatorluk var Osmanli askeri ,, Osmanli mühümmatlari ,,Osmanli komutanlari  ve sonuc  kazanilan topraklar ..Tüm sehit  ve Gazilerimizin  Ruhlari saad olsun insaALLAH..

Bugün  dünyada  gecmisini kople silen yazisindan  yasasina tümü ile,, bir baska ülke  varmi,,?

Cin cumhuriyeti yazisi kac bin yillik bugüne tasimislar  

Kacbin yillik Türklükden bize ait neyimiz var,, asimile edilmis millet olmusuz,, yasa bizim degil alfabe bizim degil ne  

Her  neyse  Bunlarin sizin icin  ehemmiyeti olacagini sanmiyorum... yanlis  yapildimi yapildi,, Kabul  edin   etmeyin,, ben  Gecmisimizin kople silinmesini tasvuip etmiyorum etmicemde.. Geriye dönülürmü ,,?  hayir  lakin gecmisden ders  alinmaliki gelecek saglam olsun... 

-----
Kalp neyle doluysa,, dudaklardan o dökülür.’..
0

Beitrag gepostet am 01.10.22, 17:41 @isabella Nr.: 22 Antworten

Heykel…
bitmis yikilmis bir döneme özlem duyan sanirim tek toplum biziz..yikilmis iste nedenleri belli,,ilimi bilimi teknolojiyi yakalayamasin..

tüm bu tartismalarin nedeninde virüslü beyinler yatiyor,,osmancilik oynamaya gerek yokki,,atatürkcülükte oynamayalim,ama analizleride dogru yapalim,,bu dinci tayfasinin gercek niyeti seriatt dir,cumhuriyetmis demokrasiymis istemezler,,bunu ülkeye getiren kim atatürk,,

düsün nefret ettigin birinin her yerde tablosu var,heykeli var görünce deliriyorlar tabi,,ee kanun geregi acik acik küfür de edemediklerinden fesli delinin sohbetleriyle kendilerini avutuyorlar,

heykel bahane bunlarin cigerini bilirim ben,,bir ülke icin en büyük tehlike dincilerdir,yobazlardir..
cünkü bunlarin kanunlari 2022 den uzaktir,6oo yillarin hükümleriyle dünyayi yönetmeye kalkarlarsa fesli deli gibi birinide basa getirip kan gölüne cevirirler ülkeyi dünyayi..

gidin kumda oynayin viruslü beyinler diyorum bunlara
0

Beitrag gepostet am 01.10.22, 20:58 @emine_ Nr.: 23 Antworten

Heykel…
Bunların, yani saray saray diye kıçını yırtmaları saray değil saraydaki devletin ilim irfan yuvası halinde çalışması konferans salonlarında akademisyenlerin çalışma  yapabilmesi, milyonlarca ciltlik kütüphanede öğrenim ve akademik çalışma yapılması çünkü yaygara koparıp toplumdan külliyedeki hizmetleri milli kültür bilincini tarihi gerçekleri öğrenilmesini hazmedemiyorlar. bilmiyorlar ki dünyanın her yerinden akademisyenler öğrenciler Türk tarihi ve teba milletlerin tarihiyle ilgili çalışmalar yapılmaktadır. onların saray anlayışı vals salonları kokteyl partileri partinin sonunda sapkın ilişkiler amelleri bu olduğu için külliyeyide öyle zannediyorlar ben boşuna bunlara iblisin müridi demiyorum.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 01.10.22, 21:26 @eses43 Nr.: 24 Antworten

Heykel…
Nerden bilsinler,,bakmiyor,, görmüyorlar ... Dediginiz gibi sanmalari  onlarin okadar cagdas olduklarini  gösteriyor    

-----
0

Beitrag gepostet am 02.10.22, 14:15 @berlin09 Nr.: 25 Antworten

Heykel…
Abdulhamidin son zamanlarında ağır eleştirilerde bulunan bir politikacının şunun soyunu sopunu bii araştırın diyor. araştırma sonunda fuhuş yaparken hamile kalan bir kadının oğlu olduğu söyleniyor abdulhamit desenize bu piçin anası bir tane ama babası 11.diyor. Tarih boyunca Türk İslam düşmanı piçler hep kendi iğrençliklerini başkalarına iftira ederek kararmış şeytani ruhlarını tatmin etmişlerdir. Siz ne dersiniz 6.asır dünyaya hükmetmiş, her defasında yıpranan devleti kendi eliyle yıkıp yenisini kurmuş, şanlı tarihiyle dünyadaki bütün üniversitelerin Türkoloji kürsüsü kurulmasına sebeb olmuş bir milletin nesline iftira ve hakaret etmesi için bii kuyruk acısı olmalı yada şeytana taptığı için küfürden iftiradan beslenen bir piç olmalı. bilmiyorum sizde katılırmısınız.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 02.10.22, 14:29 @emine_ Nr.: 26 Antworten

Heykel…
Hipnoz olayını anlamadım ama neyse. Aslını kim inkar ediyor ki ? rica ederim bana yazdığınızda tek bir birey olarak yazın daha klonlanmadım.  

Katılıyorum kimse mükemmel değil bu yüzden darısı başınıza diyeyim ki Sayın Erdoğan’ın  da yanlışlarını görün..  

Türklük 100 yıllık tarihde sınırlı değil buna da  katılıyorum, Türkiye cumhuriyeti 100 yıllık… artı ekleme yapayım Türklerin soyu Osmanlı’dan da öncedir birazda MÖ 6000  lere bakınız. Bir çok kültürü doğudan batıya, batıdan doğuya taşımışlığız var hatta İslamiyetten önce tengriciliği araştırın ve sonrasında benimsedikleri Mani dini, musevilik, Budizm, Ortodoks, Nasturi, hrıstiyanlığı en son islam nasıl gelmiş görün.  Bir Göbeklitepe’yi gezmenizi de tavsiye ederim bu arada. Siz tarih silindi diyorsunuz ya asıl tarih ve medeniyet tam da orada başlıyor… 

Türklerin bir kısmı olan Osmanlı dönemine hiç girmeyeyim onu biliyorsunuz sanırım ve aradan kaç küsür yıl geçtiğini hesaplarsınız artık,  bir yerde takılıp kalmayalım, yok saymayalım… 

alfabeye gelince hani bize ait değil ya Osmanlıca’da   bize ait değil o zaman, özümüz Orhun alfabesidir ardından Uygur alfabesi, İslamiyetin kabulünden sonra Arap alfabesi kullanıldı bir süre ama sonradan Arapça ve Farsça karması olan Osmanlıca türedi. Anlayacağınız o zamanki zaman ile 21. Yüzyıl arasında dil ile ilgili tabiki farklılıklar olacaktır çünkü diller statik değil dinamik olgulardır bir canlı gibi evrimleşirler, gelişirler.  Gününüze bakın her yıl ne kelimeler türüyor bazı ülkeler hatta yılın kelimesini seçiyor. Dünya çapında baktığınızda genel olarak latin alfabesi örnek alınmıştır ve her ülke kendine has sesleri eklemiştir iyide olmuş düşünsenize şimdi konuştuğunuzda hai hon he den öteye gidemezdik.  

Ha birde çini örnek göstermeniz baya bir ilginç geldi bana neden derseniz bir araştırın bakalım, Arap müslümanlar önceleri onlardan olmayan Türklerin yerlerini, yurtlarını yağmalamış olsada zorbalık ile dinlerini diretmiş olsalardı bir çoğu boyun eğmemiştir bu yüzden de zaten günümüzde değişik dinlere mensup Türklerimizde vardır, kısacası ülkemiz müslüman ülkesi denildiğinde atalarınızı hiçe saymaktır. Gel zaman git zaman Türkler Araplar ile ittifak kurarak  Çin’e karşı savaşmışlar ve bunun üzerine Müslümanlaşmışlar yani şimdiki dininizi benimsemeleri sonucu bu dine sahipsiniz.

Güzel bir beyin jimnastiği oldu, umarım kolay bir dilde de anlatabildim. .. 

geçmişten ders çıkartıp geleceğe düzgün ve çağdaş bakalım bencede çünkü siz, biz diye bişey yok aslında koskoca evrenin içinde bizler birer dünyayız…. 

artık asıl konumuza dönelim mi ?  

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 02.10.22, 14:31 @pusu_vadi Nr.: 27 Antworten

Heykel…
Bir önceki yorumda az biraz aktarmaya çalıştım tamam tarihimizde var ama  o döneme niye takılı kalındı bilemiyorum. Ben şahsen hegemonyaya karşıyım bunu da bir çok kez dile getirmişliğim var. Kadınlar korkulu rüya sanırsam artık onu bir düşünmek lazım neden diye 
-----
0

Beitrag gepostet am 02.10.22, 14:36 @facelook Nr.: 28 Antworten

Heykel…
Bende eğlenceli olur diye düşünmüştüm ama konu nerelere geldi hiç kimse heykellere yorum yapmadı demekki gereksiz (sanat) 
-----
0

Beitrag gepostet am 02.10.22, 15:16 @isabella Nr.: 29 Antworten

Heykel…
Hipnoz olayi Atatürk ü  kusursuz görenler icindi,, dogrulari oldugu gibi ,,yanlislarida kabul edilmeliki  sizinde Sayin Erdogan icin vurguladiginiz gibi,, yokmudur  yanlislar mutlaka vardir , yineliyorum kimse kusursuz degil....

Dikatinizi cekerim selcuklu ve  öncesi Türklük hep vardi insaALLAH   varda olacak kiyamete kadar..

Dönelim konuya heykel bence  gereksiz,, kim  yaparsa yapsin bana göre hic bir sey ifade etmiyor...

Detayli aciklamaniz icin tesekürler...

-----
0

Beitrag gepostet am 02.10.22, 18:05 @eses43 Nr.: 30 Antworten

Heykel…
Bu iblisciler, putperestler kendilerini ancak böyle takdim edebilirler.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.10.22, 15:24 @isabella Nr.: 31 Antworten

Heykel…
isabella sen bunlarin niyetini anlamadin sanirim,,olay heykelcilige ayrilan para degil,zaten türkiyedeki yapilan tüm heykelleri toplasan sarayin birgünlük gideri bile olmaz,,,burdaki saldiri atatüreke dir..

heykelcilikten kastleri atatürkün büstleridir,,
0

Beitrag gepostet am 03.10.22, 15:50 @isabella Nr.: 32 Antworten

Heykel…
Aslinda eglenceli, bayagi eglenceli haaaaa.... Eline tel örgüyü alip, biraz alci katip, üzerine de boya süren insanlarin nasil bir düsünce, fikir yapisi icerisinde bunlari yapmis olabileceginin ilk ipuclarini alabiliyorsun burada yazilan cizilen yorumlardan    

Kiz, bak aklima süper bi fikir geldi. Ben de biraz bi tel örgü alacam, biraz da alci, boyadan da bolca mor renkte boya, gidecem frankfurt havalimaninin meydanina yüzleri gözleri mosmor olmus bir iki insan heykeli dikecem oraya    

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 03.10.22, 16:04 @pusu_vadi Nr.: 33 Antworten

Heykel…
sarayin bir günlük gideri 10.000.000 tl nin üzerinde.....Kafadan bir 550-600 bin € yapiyor. Tek bir günlük gider... Her bir odasi icin bir eleman calistir, hani bazi cok ileri akil düzeyine sahip üyeler is sahasi acildi vatandaslara, calisma imkani saglandi diyorlar ya, 1000 eleman calistirsan asgari ucretten AYLIK sadece 28 bin € masraf eder. Halkin cebinden ise AYLIK sarayin masraflari icin 16 milyon 500 bin € cikiyor, vergilerle ödüyor vatandas bu parayi...diyeceklerim bu kadar sayin pusu hazretleri, düsünüp hesap sorabilmek her babayigidin harci degil görüldügü üzere   
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 03.10.22, 16:16 @facelook Nr.: 34 Antworten

Heykel…
paraya bak,,lüks israftan baska ad koyamiyorum buna,,heleki asgari ücretin 300 yuro calistigi bir ortamda..
litre mazot 25 lira
kilo et 150 tl ye almak zorunda kalan bir halk--

bu pahalik varken alim gücün bitmisken,,hala halk hesap sormuyorsa birak domates 100 lira olsun..

araba cokmus kahveler doluymus,,zenginlerin yasadigi hayati örnek gösteremezsin sen..GERCEK nedir orta kesimi örnek alalim 10 bin tlde olsa ayligi gecinemez bu kisi,,zaten yoksulluk siniriri suan 20 binin üzerinde aclik sinirida asgarinin üzerinde,,yani acsin accc...

reisi tbr ediyorum yemin ederim dünya lideri degil ama türkiye lideri,,istedigi gibi algi yapiyor,avrupada regaller bos diyor halk inaniyor,dolar 10 a cikiyor onlarin dolari varsa bizim allahimiz var diyor,,eee nasil isyan edecek hasa allaha karsimi gelsin halk,,cözmüs abi olayi SAH damarindan giriyor simdi akp destekcilerine dolar 100 lira olsa ne degisecek terk etme sanslari varmi olamaz düsünmeyen sorgulamayan hesap sormayan tam teslim olmus kisiler,,bunlarida basinla algiyla yalan dolan haberlerle gece gündüz kontrol altinda tutuyorlar..

ben bu sune yuro dayandiramadim,,300 bozduruyom aksama cebimde tl kalmiyordu,,hersey yuro fiyati olmus..

0

Beitrag gepostet am 04.10.22, 09:14 @berlin09 Nr.: 35 Antworten

Heykel…
gereksinimse yapilsin,,eminimki geregi olmayan milyonlarca liraya mal olacak bir israf..

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Heykel…