68 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 30.09.22, 13:34
Nr.: 1
Antworten
isabella
Heykel…
Yae bir heykel muhabbetidir gidiyor acaba sadece ben mi gördüm son 19 senede yapılan heykelleri bir bakın derim …
Ankara’da Melih Gökcek idaresinde yapılan transformers heykeli, Şanlı Urfa’da tanka dur diyen Erdoğan heykeli, İzmit Karatepe de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 ton ağırlığında, 4 metre uzunluğunda heykeli, Düzce de yapılan Rabia heykeli, Kocaeli’de bulunan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı’ndaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büstü, Ankara’da sergilenen Dinocan heykeli ( bu ve bunun gibi bir sürü Melih Gökcek sayesinde kuruldu kafası güzeldi herhalde), Konya-Afyonkarahisar Karayolu üzerine yerleştirilen Nasreddin Hoca’nın çanakla göle maya çalmasını tasvir eden heykel, Samsun’da sergilenen balmumundan yapılan Erdoğan heykeli, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağında karpuz içinde çocuk ve kadayıf tepsisi taşıyan adam heykelleri, Samsun’da semaver heykeli, Ankara’da saat heykeli, İnegöl de çatalda köfte heykeli, Rize’de çay bardağı heykeli, Sivrihisar’da eşeğin üstünde Nasreddin hoca heykeli, Giresun’da at ile bütünleşmiş şehzade heykeli ve Fatih Sultan Mehmet heykeli, Mersin’de boksör heykeli, Beypazarı’nda turp mu havuç mu belli olmayan heykel, Burdur’da iki el şeklinde kireç yığını, Bodrum’da Süleyman’ın Superman’i, Bursa’da patlak toplu futbolcu heykeli, Bursa’da ishal olmuş dünya heykeli, yine Bursa’da iki timsah arası top heykeli ve yarım şeftali heykeli, Erzurum’da çift kafalı kartal ve yine yerden çıkan bir el heykeli bu sefer tespihi var yalnız, Gaziantep de dev mutasyona uğramış fıstık heykeli ve yollarını kaybetmiş deve kervanı heykelleri, Gemlik’te zeytin heykeli, Iğdır’da milliyetçi leylek heykeli, Isparta da demokrasiyi simgeleyen çanak çömlek heykeli, İstanbul Acıbadem’de kırmızı fil, Alibeyköy de mısır koçanı, Bayrampaşa da enginar, Libadiye de sarı ördek yavrusu, İzmir’de kulak heykeli, Karaman’da 3 mum, Karşıyaka da evlenen leylekler, Kastamonu da sarımsak, Kayseri’de boğayı eliyle durduran zat heykeli, Konya’da pancar, Kuşadası’da tuğla taşıyan adam, Malatya’da yine bir el bu sefer kayısı tutuyor, Manisa’da kavun, Marmaris’te ahtapot, Mersin’de köylü bir kadın, Nevşehir de üzüm, Osmaniye de turp, Van da göl canavarı, Zonguldak’ta baston, Amasya’da selfie yapan şehzade heykeli vs.
daha çok var saymakla bitmez de burada bırakayım artık sıralarken gülmekten çenem ağrıdı bea
hal budur bilmem kaç milyoncuk harcanmış ama kimse görmüyor ilginç
bu arada malum bazı heykelleri kaldırıp bunları diktiler hatta bazısı çok eleştirildiği için tekrar inşa edilip kuruldu artık katrilyoncukları siz sayın!!!
Not: resim ekleyebilen arkadaşlar varsa eklesinler lütfen şimdiden teşekkürler
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 30.09.22, 13:36
@isabella
Nr.: 2
Antworten
isabella
Heykel…
İmza atmayı unutmuşum
isabella
-----
0
Beitrag gepostet am 30.09.22, 13:49
@isabella
Nr.: 3
Antworten
pusu_vadi
Heykel…
bunlarin dertleri atatürk cumhuriyet oldugu icin,direktte hakaret edemediklerinden heykel diyerek iclerindeki kinlerini kusuyorlar,,
0
Beitrag gepostet am 30.09.22, 14:07
@berlin09
Nr.: 4
Antworten
pusu_vadi
Heykel…
iran yaniyor suan,,kadinlar haklarini istiyor,,bas örtüsü iyi kapatmamamis diye bir kadin öldürüldü protostalar sürüyor,can kayiplari ortada,,
bunlari savunan zaten hic arajtirma yapmayan kulaktan duyma bilgiyle aklini hemen teslim eden kisiler..
0
Beitrag gepostet am 30.09.22, 15:07
@berlin09
Nr.: 5
Antworten
pusu_vadi
Heykel…
aynen öyle,,seriatla yönetilen ülkelerde kadin haklari neler yazsinlar ...
0
Beitrag gepostet am 30.09.22, 17:12
@isabella
Nr.: 6
Antworten
emine_
Heykel…
Ne anladiginiz belli paylasim ve yandaslarinizin yorumlarindan,,
Heykel takintisi dolayisi ile benimde var evet sebebsiz degil tabiiki,, savastan cikmis bir ülkede öncelik HALK olmaliydi saglik,, ulasim elektrik gida bunlar dururken o dönemlerde yapilan heykelleride arastirsaydiniz belki anlardiniz sebebleri...
sene 1926–1938
Anıtlar, toplum için önemli olan kişi ve olayları simgelemek amacıyla yapılan plastik eserlerdir. Bu eserler; tek bir taş, bir mezar, heykel ya da bir yapı, bazen de bir kentin tümü veya bir maddi kültür nesnesi olabilir. Anıtlarda yaşatılan simgelerle geçmiş ve gelecek kuşaklar birbirlerine bağlanır. Büyük bir askerî lider olduğu kadar, sanatın birleştirici ve kaynaştırıcı rolünü en iyi bilen ve değerlendiren devlet adamlarından biri olan Atatürk, hem Kurtuluş Savaşı’nı ve devrimleri simgelemek hem de kentlerimize çağdaş bir görünüm kazandırmak üzere anıt heykellerin yapılmasını istemiştir. Böylelikle uygarlığın bir göstergesi olarak kabul ettiği heykel sanatını da toplumla kaynaştırmayı hedeflemiştir. Cumhuriyet dönemi anıtlarının en belirgin simgesi ise, gerek işgal kuvvetlerine karşı yapılan Kurtuluş Savaşı’nın planlanması ve kazanılmasındaki rolü, gerekse devlet adamı olarak Cumhuriyetin kurulmasındaki katkıları nedeniyle “Atatürk” tür. Bundan dolayı 1926–1938 yılları arasında Türkiye’nin farklı kentlerine dikilen anıtların büyük kısmı Atatürk heykelleri başta olmak üzere “Atatürk” imgesinin yer aldığı heykel ve kabartmalardan oluşmuştur. Ülkemizde yetişen Türk heykeltıraşların henüz anıt yapacak teknik donanıma sahip olmaması; Atatürk’ün sağlığı döneminde dikilen anıtların ilk örneklerinin yabancı sanatçılar tarafından yapılmasına neden olmuştur. Bu gurubun ardından yetişmiş Türk sanatçılarından oluşan ilk anıt heykeltıraşlarımız ise, teknik yönden karşılaştıkları olanaksızlıklara rağmen, ortak duygu ve düşünceleri paylaşan bu ulusun evlatları olarak, bizi yansıtan anıtlar ortaya çıkarmışlardır. 3 Ekim 1926 tarihinde İstanbul Sarayburnu’na dikilen bronz Atatürk heykeli, Avusturyalı Heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılmıştır. Bu anıt Cumhuriyet’in ilk Anıtı olması açısından önemlidir. Heinrich Krippel’in ülkemizde yaptığı ikinci heykel; 29 Ekim 1926’da açılışı yapılan Konya anıtıdır. Anıtın sadece Atatürk figürü sanatçıya aittir. Mareşal üniforması ile betimlenerek Atatürk’ün asker kimliğini ortaya koymaktadır.
Daha niceleri var..
Aglanacak hale gülemiyorum,, dolayisi ile cenemde agrimiyor....
Bu dönemde ulasim,, saglik,, yaslisindan yetimine,, duluna kadar aksatmadan maas veren bir devlet isterse yapar kimsede kinayamaz,, NOKTA
-----
Kalp neyle doluysa,, dudaklardan o dökülür.’..
0
Beitrag gepostet am 30.09.22, 17:24
@emine_
Nr.: 7
Antworten
emine_
Heykel…
Sadece ülkemizde 130 bin i askin heykel yapilmis ,,, maliyetini gecelim,, getirisi faydasi nedir ...
-----
0
Beitrag gepostet am 30.09.22, 17:46
@pusu_vadi
Nr.: 8
Antworten
emine_
Heykel…
Milletin efendisi denilen köylünün evinde isli lamba yanarken,, ayaginda carik varken heykel ile modern cagdas olunmaz diyememismi Kadinlar
yoksa sorulmamismi hak verilen kadinlara...
-----
0
Beitrag gepostet am 30.09.22, 17:58
@emine_
Nr.: 9
Antworten
pusu_vadi
Heykel…
bazi örnekler verim belki kafan tik eder,,
1.ci örnegimiz mezar ziyaretleriyle olsun,,mezar ziyaretlerinin amaci ölümü hatirlatmaktir,
2.ci örnegimiz camilerle olsun.ülkende kac camii var 100 bin civarinda gerekiyormu doluluk oranlari nedir? ihtiyacmiydi yoksa san söhret minaraler yükselsin diyemi yapiliyor?
bu sene gördügüm tarlaya yol kenara yapilmis o kadar gereksiz camiler vardiki,,bunlari yapanlar sirf halktan müslüman adam bak her yeri camilerle donatililiyor diye yapiyor,,neye faydasi bunlarin,,
bir büst heykel fiyati nedir sembolik seylerdir,,para tutmayacagini herkez bilir,,ama neden her devlet kurumuna her okula yapildi biliyormusun??? burayida ben aciklayim sana
atatürkü anmak icin yapildi unutmamak unutturmamak icin yapildi,,gözünün icine sokmak deyimi vardirya iste onun icin yapildi..
atatürkten sonra gelenlerde biliyorlardi,o dönem ona düsman olan kisilerin ,günümüzde sekillenmis fesli delinin tayfasinin düsmanliginin devam edecegini,,
bana o heykel cok seyi hatirlatiyor gecmisi osmanlinin yaptigi hatalari,kurtulus mücadelesini,,
en cokta ne hosuma gidiyor biliyormusun,,hilafiyeti kaldirmasi ve laik sistemi getirmesi
0
Beitrag gepostet am 30.09.22, 19:29
@pusu_vadi
Nr.: 10
Antworten
emine_
Heykel…
Kafamda tik etmesi icin mantigi olmasi gerekiyor,, Cami demissin mukayesesi söz konusu dahi olamaz heykel ile,, Türkiye cumhuriyeti islam ülkesi,, Almanyada hiristiyan demi ,, oturdugun yere bak kac klise var,, insanlar inanclarini yasayabilsin diye her mahlle köyde cami olmasa inanan insanlar nasil gidecek... ülkemizde klisede var inanan insanlar inanclarini yasasin diye...
bunu örnek veremezsinn...
Maliyetine gelince: Yapım maliyeti
bazı kaynaklarda 15.000, bazılarında ise 45.230 Türk lirası
olarak zikredilen Sarayburnu Atatürk Heykeli, Heinrich Krippel tarafından Viyana'da tamamlanmasının ardından 3 Ekim 1926 tarihinde düzenlenen törenle açılmıştır... hesapla bugünün degeri ile hesapla millet i 1 kurusluk ekmegi gec un bulamiyorken,,, budaha bir heykel maliyeti,,
unutulmamasi icingönüllerdeki sevgisi yeter,,
Peygamberimizin degil heykeli resmi bile yok lakin unutulmuyor,, heykelmi hatirlatacak yada sevdirecek cok sacma....Osmanliyada camur atmaa ,,ataturkde osmanlida yetisen askerdi unutma...
-----
0
Beitrag gepostet am 30.09.22, 19:59
@emine_
Nr.: 11
Antworten
pusu_vadi
Heykel…
Bir kerede yazdigimi oku yada ne anlatmaya calisiyorum Anla...osmanlinin yaptigi hata diyorum,,Camur atma diyorsun,,dogruya sizlere anlatilan kaynaklarda osmanliyida Atatürk yikti...sünnet namazini Kimin icin kiliyorsun,,ve resim yasak bunu biliyorsundur...tarlada inancmi yasaniyor gereksiz yerde camiinin ne isi var diyorumm sen konuyu anlamiyorsun,,a haber narkozundan kurtulmadan sizi böyle irade etcez..
0
Beitrag gepostet am 30.09.22, 23:54
@pusu_vadi
Nr.: 12
Antworten
emine_
Heykel…
Ne demek tarladakiler inancsizmi sana göre bu nasil bakis pess,, A haber e kimin baktigi belli dilinden düsürmüyorsun,, kac kez dicem foxhaber = a haber al birini vur ötekine...
heykele gel heykele savasdan cikmis ülkeye heykelmi lazimdi ,, heykel ile modern cagdas ülkemi olduk 80 yil
-----
0
Beitrag gepostet am 01.10.22, 00:11
@emine_
Nr.: 13
Antworten
pusu_vadi
Heykel…
Cokmu para gitmis ekomomiyimi yikmis,,elmastanmi altindanmiki anlamadim,,stand halk enflasyondan ezilirken,Reis günlük gideri 10 milyon tl olan Saray kurdu,,o Parayla kac kisinin Karni doyar..
0
Beitrag gepostet am 01.10.22, 01:34
@pusu_vadi
Nr.: 14
Antworten
emine_
Heykel…
Reis kadar tas düssün basiniza,, O saray ülkemizin medari iftiharidir,, ayrica kac kisi orada calisip maas aliyor... Yakisir Türkiye cumhuriyeti baskanina...
saraya verilen paralarla kac heykel yapilirdi israf olmus saray
-----
0
Beitrag gepostet am 01.10.22, 10:33
@pusu_vadi
Nr.: 15
Antworten
isabella
Heykel…
Öyle mi dersin bence sorgulamamak sorun kulaktan duyma şeyler ile besleniliyor o kin
-----
0
Beitrag gepostet am 01.10.22, 10:34
@berlin09
Nr.: 16
Antworten
isabella
Heykel…
Neyseki herkesin inancı kendine diyelim
-----
0
Beitrag gepostet am 01.10.22, 10:34
@nemesis
Nr.: 17
Antworten
isabella
Heykel…
Teşekkür ederim Nemo güzel olmuş bu
-----
0
Beitrag gepostet am 01.10.22, 10:39
@emine_
Nr.: 18
Antworten
isabella
Heykel…
Merhaba Emine, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Sizin ve bir bir kaç forumdaşın yorumları üzeri çıktı tabiki bu konu evet ilham verdiniz sağolun ama benim yandaşım yok bir tarafımda yok aramızdaki fark bu, ben iyi ve kötü yanları görüyorum, sayıyorumda. Siz karıştırsanızda burası TBMM değil orada bir anlaşalım.
Sürekli bir boş tartışmanın içerisinde heykel lafını okuyorum son dönemlerinde (sanat) eserlerini görelim istedim. Bana kalsa hiç birine gerek yok, geçmiş tarihin (100 yıl öncesinden kastım) eserlerine dokunulmasın yeter, ayrıca anmak için dünya çapında yapıtlar devam ettiği için sokak isimleri ile yetinilse kafi olur.
Size Atatürk ansiklopedisi okutabildiysem ne mutlu bana
yorumunuzun büyük kısmı oraya ait çünkü, devam edin lütfen eminimki böylece Türkiye cumhuriyetini kim kurdu, saltanatı kim kaldırdı, tarikatları kim kapattırdı, medeni kanunu kim getirdi, oy ve çalışma hakkınızın kime borçlu olduğunuzu, hatta bir soyismi taşımanıza kim neden olduğunu, şu an kullandığınız alfabenin, kimliğinizin, giyiminiz kuşanmanız serbestliği nereden çıkmış öğreneceksiniz. Eh hal böyle olunca ulu Önder dediğimiz kişinin yaşam süreci içerisinde 6 heykel ve anıt yaptırdığınıda öğrenirsiniz ama o yapıtlarda ki yazıları es geçmeyiniz lütfen.
Dinocan ve diğerleri acaba bize ne iletiyor merak ediyorum.
Niyeyse bizim ülkemiz Atatürk’ü tarihten silmeye çalışırken Avustralya öğrencilerini eğitmeye devam ediyor ne ilginç dimi. Hatta o “dünya bizi kıskanıyor” sözüne ithafen de bir Meksika”ya, Amerika’ya, Kırgızistan, Küba, Şili, Japonya, Hindistan, Macaristan, Kazakistan, Romanya, Hollanda, Çek cumhuriyeti, Türkmenistan, Polonya, Belçika, Peru, Dominik cumhuriyeti, Yeni Zelanda, İtalya, Makedonya, İsraile de bakınız kimin heykelini kurmuşlar.
Tarih asla silinmez, bazı Maraş dondurmacısı kılığında kendine üstad dedirten, akıl hastanesinde yatmış, kendi yayın evinden abuk, sabuk kitaplar çıkartıp tarih böyledi diyip küfür etmekle olmuyor bu işler.
Neyse çok konu dışı olduk son 19 senenin heykelleri konumuz sizce güzel mi? Mesela çatal üstünde İnegöl köfteden çok güzel ekmek arası olur dimi?
Ayrıca Devletin işi tabiki halkına bakmak kimse kaşı gözü için seçmiyor ama bu demek değildirki istediğini yapabilir bence nokta tamda burda konulmalı ve koydum NOKTA!
-----
0
Beitrag gepostet am 01.10.22, 10:40
@isabella
Nr.: 19
Antworten
isabella
Heykel…
Tekrar hatırlatayım konumuz son senelerde inşa edilen heykeller !!!!
-----
0
Beitrag gepostet am 01.10.22, 14:27
@isabella
Nr.: 20
Antworten
facelook
Heykel…
cok eglenceli ve bilgilendirici bir thread olmus, harbi bak. Epeydir bu kadar gülmemistim haa. Acik ara en önde giden threadlerinden biri. Öyle güle oynaya sokmussun ki bazilarinin gözünün önüne tüm gercekleri, ciddiyetin yanina bile ugramadan hatta, hak ettikleri sekilde, öyle beyinini de fazla yormadan. Okkali ve cuklatan, hoplatan cinsten olmus bu 99. nickciiim
Benim fikir ve konuya iliskin yorumum alanen bilinmekte zaten, bildiklerinizi yazdim sayin
Bu arada benim raki masasi elemanlarina da topluca selam.....hepinizi bi arada görmek ne güzel, bi aksam bi masada bulusabilmek ümidiyle
Ama bosu bosuna kicinizi da yirtmayin derim bu arada
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!