121 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
Beitrag gepostet am 05.09.22, 22:47
@emine_
Nr.: 41
Antworten
alico55
Gülşen ..
Süpersiniz!!!
0
Beitrag gepostet am 06.09.22, 13:21
@nemesis
Nr.: 42
Antworten
isabella
Gülşen ..
Teşekkürler nemo, alkış beklemiyorum zaten kendimce karalıyorum işte içimdekileri… bana göre insanların inancı kendine, kirli ve çıkar işlerinde olmamalı yani herhangi bir platform da sorgulansın, öğrenilsin bilenler tarafından diyeceğimde çakma haber çok bea bu yüzden herkes bence önce kendi vicdanı ile hesaplaşsın. Acaba kendileri gibi oldukları için oy verirlermi bilemeyeceğim de psikolojik bir araştırmaya göre insanlar kendi menfaatine yakın olduklarına oy verirmiş diye okumuştum
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 06.09.22, 13:25
@pusu_vadi
Nr.: 43
Antworten
isabella
Gülşen ..
Selam pusu sağolasın dediklerine kesinlikle katılıyorum. Din ve kültür diretilmemeli bencede kanunlar herkes için aynı olmalı. Benim şimdi yeri gelmişken merak ettiğim bir konu var sana soruyorum çok araştırma yaptığını biliyorum çünkü ama diğer arkadaşlar da cevap verebilir tabiki. Şimdi siyasete din dahil karıştırılsa hangi din olursa olsun adaletin anlamı nedir? Adaletin önemi nedir ?
-----
0
Beitrag gepostet am 06.09.22, 13:33
@emine_
Nr.: 44
Antworten
isabella
Gülşen ..
Bunun birazcık geç de olsa farkına varmanız güzel… dediğim gibi konu sahibi olarak Gülşen’i kesinlikle aklamaya çalışmıyorum o kısımda takılı kaldığınız için tekrar söyleyeyim dedim. Geçmişte söylemelere gelince ha yıllar önce ha Gülşen gibi 4 ay önce hepsi geçmiş neticede bu yüzden ben yinede adil davranılmasını bekliyorum. İmam Hatiplilere gelince herkesin fikri ayrı tabiki ama ben minik bir örnek vereyim 4 kuzenim imam hatip mezunu ve hepsi değişik camilerde imamlık yapıyorlar merakımdan fikirlerini sordum. Dedikleri şu
… “ senin benim gibi bir insanın söylemiyle öyle olmayız ama doğru yoldan ayrılan, îtikâdında îmân bilgilerinde ve ibâdetleri yapmasında veya yaşayışında Ehl-i sünnet vel-cemâat mezhebinden ayrılan, yanlış yollara sapan kimse. İlmin azalması, âlimlerin azalmasıyla olur. Câhil din adamları, kendi görüşleri ile fetvâ vererek fitne çıkarırlar. Hem kendileri doğru yoldan saparlar, hem de insanları saptırırlar. Sonra bunun bir sözünde, yazısında veya bir hareketinde Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdikleri îmân bilgilerine uymayan bir şey görülürse, bunun küfür veya sapıklık olduğu kendisine anlatılır. Kısa aklı, bozuk düşüncesi ile cevap verir vazgeçmezse, bunun sapık veya mürted olduğu anlaşılır. Mânâları açık olmayan nassları yanlış te’vîl ederek yanlış inanan kimseler, sapık veya bid’at ehli olur."
-----
0
Beitrag gepostet am 06.09.22, 13:43
@gelenekci
Nr.: 45
Antworten
isabella
Gülşen ..
Merhaba gelenekci, yorum ve düşüncelerin için teşekkürler... linç etmek konusuna gelince sırf kadın olduğu için es geçmek olmaz kadın güçsüz değildir öyle söylemler olsa dahi fıtratında kölelik var denilsede kadın kendini kesinlikle savunabilir. Her alanda çürük meyveler vardır bu yüzden hepsine mahal edemeyiz, ha kişisel fikrim dinler olmasaydı bir çok savaş olmazdı o ayrı bir konu dediğin gibi.
Anlatmak istediğim bu işte bir söz için yargı kuruluyor ama onca söz unutulup gidiyor mantık nerede ?
-----
0
Beitrag gepostet am 06.09.22, 13:48
@facelook
Nr.: 46
Antworten
isabella
Gülşen ..
Yok yaw başka ? Hiç kusura bakma ben babamın kızıyım hakkımı sonuna kadar ararım, sorgularım kimse bana o bir tas çorbamı kuru ekmeğimi gözümün sadakası diye vermiyor. Hak yiyen düşünsün bunları
-----
0
Beitrag gepostet am 06.09.22, 13:51
@alico55
Nr.: 47
Antworten
isabella
Gülşen ..
Duman, aman egelim ay dur kafam karıştı alico aynen öyle güzel kimse gökkuşağından korkan aptal yobaz olmasın bencede
-----
0
Beitrag gepostet am 06.09.22, 13:56
@isabella
Nr.: 48
Antworten
facelook
Gülşen ..
Offff Allah im offff..... ya senin ya da benim 40 firin ekmek yemesi gerekecek daha gibime geliyor....offfff
Ironi nerede, nasil yapilir ve kolayca anlasilmasi nasil saglanir--üzerine benim 40 firin ekmek ya da ironi nedir, ironi oldugunu nasil anlarsiniz, ne icin kullanilir ve kolayca günlük hayatiniza nasil entegre edilir--diye de senin 40 firin ekmek yemen gerekecek sanirim
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 06.09.22, 13:59
@facelook
Nr.: 49
Antworten
isabella
Gülşen ..
Da get konumun 100% zaten ironi yürü fırına
-----
0
Beitrag gepostet am 06.09.22, 20:37
@isabella
Nr.: 50
Antworten
pusu_vadi
Gülşen ..
aciklamasi uzun bir soru sormussun az kolay sorsaydinya sakiz orucu bozarmi diye
reisin gecmis konusmalarinda bir söz söylemisti hem laik hem müslüman olunmaz diye..
aslinda bu sözün altina imzami atarim,,her din kendine müslümandir,diger dinlere inananlari kabul etmez onlara göre MUTLAK DOGRU kendi inanclaridir..gönümüzün global dünyasinda dogru olan laik sosyalist devlet anlayisidir,,ki bunu bizim icin yillar önce biri yapmis ATATÜRK:
bak avrupa ne yapmis zamaninda baslarim papazlara demis dünya ilim bilim cercevesinde yürüyor diyerek reformlarini yapmis,, durum ortada basardilar teknolojiyi buldular gelistirdiler,
onlar teknolojik bulus yaparken,,bizim süre gelen mezhep kavgalari kili kirk yarip dinin kilcal damarlarina girip 1000 parcaya bölünmüs bir dini anlayisla süre gelen bir labirantin icinde bulmuslar dindar kardeslerimiz kendilerini...
vahim olan müslümanlar tek cati altinda degil,her ülkenin kendine ait inanc sistemi var,misal bizimki vahabi anlayisi,sünniyiz emevi caminde namaz kilcaz,suudilerle kötü ,,misirin devrik lideriyle dost milli yas ilan edecek kadar ,,katarla iyi dostuz sebebi dini anlayis cerceven ülkelerle ayniysa onlarla dost ayriysan düsman oluyorsun...
uzatmak istemiyorum nerden tutsan elinde kalacak konu,, yüzler örnek veririz dinle devlet yönetmenin sorunlarina dair..
simdi bir soruda ben sorum sana seriatla allahin kanunlariyla yönetilmek varken,neden insanin yazdigi medini kanunlarla yönetilelim,,hemde bunlari fransiz italyan yapmis..secim yapacaz laikmiyiz seriatcimiyiz,,yoksa ikisi bir arada yürürmü?
0
Beitrag gepostet am 07.09.22, 16:28
@isabella
Nr.: 51
Antworten
relax_ol
Gülşen ..
-----
sevda başdan gitmiyoorr sarılıp yatmayınccaa
0
Beitrag gepostet am 09.09.22, 13:42
@emine_
Nr.: 52
Antworten
eses43
Gülşen ..
Merhaba. Bu sanatcı müsveddesi ve benzerleri, yeminli iblis müridi bunlar her yerde varlar amaçları İslam düşmanlığı milli kültür düşmanlığı bunların hepsi vakıf ajanı vakıflardan besleniyorlar bunlar belli bir plan içerisinde zaman zaman ortaya çıkarlar. Bunlar ( aşifte, şıllık, yavşak) hin, fitneci, fesatlık gibi şeytana mahsus özellikleri gururlanarak piyasaya sürerler çünkü bunlar bu ahlaksız sistemin yeminli neferidir.
Not: insanlar sanatcı kimdir nasıl olmalı rahmetli Barış manco ve Cem Karaca'ya baksınlar. Daha pek çok değerli sanatcılarımız var. Sağ duyulu herkes bunu bilir. Her insan kendi inancını ve kültürünü yaşamakta özgürdür. ama kimse başkasının inancına ve kültürüne hakaret etme hakkına sahip değildir. Dinime milli kültürüme saldıran ahmakların Allah belasını versin.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 09.09.22, 13:51
@relax_ol
Nr.: 53
Antworten
eses43
Gülşen ..
Merhaba. Videoyu biraz izledim melodisi tarzım değil, sözleri klişe, görsel olarak memeleri Küçük, kalçası fena değil iyi kıvırıyor, makyajından kusacağım geldi bir yerleri yanıyormuşya söndürmeye yardımcı olsakmı acaba. Sahnede Lgbt bayrağı sallıyordu bunun nereden yandığıda belli değildir şimdi.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 09.09.22, 15:03
@eses43
Nr.: 54
Antworten
relax_ol
Gülşen ..
merhaba
eses kardeş
senin düşüncelerine saygı duyarım...
bu şarkı eskiden bi yaza damga vurmuşdu
ordan aklıma geldi.
memeleri,kalçası kıvırması beni hiiiç ilgilendirmiyor
ben dokunamadımdan.. no coment))
-----
0
Beitrag gepostet am 09.09.22, 20:44
@pusu_vadi
Nr.: 55
Antworten
isabella
Gülşen ..
Tamam bir dahakine yeşillik olsun diye kadın cenaze namazi kılabilir mi diye sorayım
Sağol pusu yorumun için... ikisi bir arada yürümez tabi de sorumun cevabını net alamadım ben bunu kendim araştırayım
-----
0
Beitrag gepostet am 09.09.22, 20:46
@relax_ol
Nr.: 56
Antworten
isabella
Gülşen ..
Testos benimde içimden şimdi bir şarkı paylaşmak geçti bea yorumları okurken müsadenle cuk diye otursun konuya
-----
0
Beitrag gepostet am 10.09.22, 13:11
@isabella
Nr.: 57
Antworten
relax_ol
Gülşen ..
cuuk diye
oturmuş eline sağlık.. isa
-----
0
1
2
3
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!