71 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.03.22, 12:22 Nr.: 1 Antworten

Benim ruhum hayatımdan yoruldu ..
Hiç düşündün mü ne kadar cahiliyiz birbirimizin? Peki kim beni kurtaracak var olmaktan ? Yaşıyormuyum, yoksa yaşıyor gibimi yapıyorum ? Ne ölümdür istedigim ne de hayat … olduğum ve olmadığım şey arasında, hayal ettiğim şeyle, hayatın beni yaptığı şeyin arasında bir boşluğum..

hayatım acıyor, bulunduğum yer acıyor, kendimi bulabileceğim yer çoktandır acıyor… sadece yorgun değilim, gene hiç bilinmeyen bir sebepten dolayı bunalmış haldeyim. Çocukluğumun yitip gitmesi değil ağladığım, çocukluğum da dahil herşeyin yitip gitmesi. 

Rahatsızlık bedenimde değil, ruhundadır. Kendini durmadan sil baştan kurgulamaktan mahvoldum. Yüreğim, yabancı bir kitle gibi canımı yakıyor. Kendimden ne bekleyebilirim ki . Korkunç bir duyarlılığa sahip olan duyularım derin bir bilinç içinde duygularım var, yalnız beni yok eden keskin bir zihne, eğlenmemi sağlayan düşler kurma konusunda olağan dışı bir kapasiteye sahibim…

cansız bir istek ve onu canlı bir çocuk gibi beşikte sallayan bir düşünce geziniyor içimde. Dünyada yalnızım, insanlar bana değmeden geçiyor yanımdan. Etrafımda havadan başka birşey yok kendimi o kadar tecrit hissediyorum ki, üzerindeki giyisi ile boşluğu bile algılıyorum. Gerçektende hissettiğim gibi miyim? Yoksa sadece öyle olduğunu mu sanıyorum ?

Bazen günaydın demek bile gözümü korkutuyor, o kelimeyi yüksek sesle söylemek ayıpmış gibi sesim sönüveriyor. Var olmayan bir şehirin varoşlarıyım ben . Yazılmamış bir kitabın gereksiz yere uzatılmış yorumuyum, yüreğimin tam ortasında bir yorgunluk var. Asla olamadığım kişi beni üzüyor. Karamsar değilim, hüzünlüyüm…. Peki ama gerçekten yaşıyormuyum, yaşıyormuyuz? 

Hayatın ne olduğunu bilmeden yaşamak, yaşamak bu mudur? Şu küçücük dünyada herkes incitilmiş, isimsiz herkes yanlış yerde. Hayat bizi bir taş gibi fırlatır ve bizde bak nasıl hareket ediyorum diye bağırarak havada süzülürüz. 

Hayatta uyuyabilmekten daha büyük bir zevk tanımıyorum . Özgürlük .. yalnız kalabilmeye denir. İnsanlardan uzaklaşmayı biliyorsan onlara hiç bir muhtaçlığın, paraya ihtiyacın, sürüye uyma içgüdün, aşka, şana, şöhrete hevesin, yada merakın yoksa özgürsündür. Bunların hepsi yalnızlıktan ve sessizlikten beslenir. Yalnız yaşamıyorsan, doğuştan kölesin denektir. Yalan söylediğin zaman bir insanın gerçeğe ulaşma hakkını çalmış oluyorsun. 

Benim ruhum hayatımdan yoruldu. Bütün sevdiklerim beni karanlıkta unuttu.. hissetmek ne renktir acaba?  

Fernando Pessoa

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 03.03.22, 13:53 @isabella Nr.: 2 Antworten

Bu da soru mu yani simdi isa, hissetmek ne renktir? Elbette ki belli bu hissedilen renklerin hangi renk olduklari.....sari ve kirmizi tabii ki   

Günesin o simsicak isiklarinin bütün benligimizi isitan o sarisi ile kalbimizi sevgi dolu bir kalp ile sarmalayan o kalbin kirmizisi iste.....diye kivirdim simdi de, bakalim ise yarayacak mi

Bu biraz hüzün dolu, sitem dolu yazina gelecek olursam da, oldu mu be simdi güzel isa diye sorasim geldi sana. Yillar boyu ekledigin o insana umut sacan, yasama enerjisi sacan, insan olarak dogru yolu bulmamizi, kendi huzurumuza yönlenmemizi, cevremizde ki sevdigimiz insanlara bir deniz feneri görevi misali yol göstermemizi hedefleyen, amaclayan onlarca yazina biraz ters düsmedi mi bu ekledigin Pessoa nin yazisi? Ne yapsak fayda yok, hayat bizi zaten tas gibi firlatiyor, oturup cay demleyelim, cekirdek citleyelim ve en temizi uyuyup gidelim, senelerimizi dolduralim...ciks, hic olmadi bu

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 05.03.22, 22:24 @isabella Nr.: 3 Antworten

İç dünyası kaos halindeyken iyi kaleme almış yazar bunları zor iş bunu başarmak
0

Beitrag gepostet am 06.03.22, 19:37 @facelook Nr.: 4 Antworten

İki satıra diyeceğim birşey yok senden bu beklenirdi zaten  

Kimbilir belki ters köşe yapmak istedim  kesin bir hinlik düşünmüşümdür eklerken  

-----
0

Beitrag gepostet am 06.03.22, 19:40 @xsitare Nr.: 5 Antworten

Ah ah nerden de aklına geldi sitarem  

Her şeyi iyi yanından görmeyi kim öğretti bize? Acıyı 
görmeyen insan, umutsuzluğu yaşamayan, iliklerine dek 
kederin işleyip yaralamadığı bir insan, mutluluktan, 
umuttan, sevinçten ne anlar? Göğü görmeden, denizi gör-
meden maviyi anlamaya benzemez mi bu? Bir güz dü-
şünün ki Ömür hanım, ilkyazı olmamış, yazı yaşanmamış, 
böyle bir güzün hüznü hüzün müdür? Başlamanın bir 
anlamı varsa bitişi göze almak, bitişin bir anlamı varsa 
başlangıcı olmak değil midir? Yaşamı düz bir çizgide tut-
mak tükenmektir. Yaşamak zorunda olduğumuz şunca yılı 
aykırı uçlar arasında gezdirip geçirmedikçe, alışkanlıkların 
sınırlarını aşmadıkça zaman zaman, yaşamak nasıl yenilik 
olur tükenmek değil de? 

-----
0

Beitrag gepostet am 06.03.22, 19:43 @sprtcs79 Nr.: 6 Antworten

Hoşgeldin tekrardan sprtcs seni yeniden forumda görmek güzel  

Duygularını her koşulda kaleme dökebilene saygım sonsuz fernando abimiz bencede gayet iyi yazmış çok hüzünlü olsada 

-----
0

Beitrag gepostet am 06.03.22, 23:51 @isabella Nr.: 7 Antworten

Birçok insanın duygularına tercüman olduğundan eminim şahsen ben bazen ustanın kaleme aldığı eserdeki ruh halini yaşıyorum kendimle özdeşleşen bir yönü var sanki beni anlatmış eserinde ��
0

Beitrag gepostet am 07.03.22, 09:53 @isabella Nr.: 8 Antworten

hmmmmm...diyorsun 

Simdi bir iki soru ile dessem mi acaba diyorum ama sorularim isine gelmeyecekleri icin, es gececegini gene tahmin ettigim icin, hic parmaklarimi kasmayayim diyorum    

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 18.10.22, 10:34 @isabella Nr.: 9 Antworten

ısabelllllllla beden neye yarırdıkı ruh olmasa senın ruhun cok calıskan ondan ruhlarımız bır gun bıryerde karsılasınca yemekler senden haberın olsun!
-----
Bir yıldız gibi kayarım hayatından, yapabileceğin tek şey di
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!