68 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 27.12.21, 08:23 Nr.: 1 Antworten

52. Haftanın sözü size özel :)
Bir çok şey geldi başıma, başına, başımıza… Çok şeyler yaşadık, bazı dönemlerin de mutlaka çok zor olduğunun da farkındayım.. 

Biliyor musun bir çok insan bir kağıt parçası gibi olmak istiyor. Bembeyaz, karalanmamış, pürüzsüz, köşeleri kırışmamış sadece boş bir sayfa. Öyle yeni doğmuş, hiç negatif yaşanmışlıklar olmadan ve öylece sorunsuzca göçüp gitmek istiyor… Mümkün değil ya neyse... 

Diyelim ki bir kağıdız. İlla ki başımıza bir şeyler gelir, bize iyi gelmeyen yığın olaylar , insanlar ile karşılaşırız. Mesela ilk kavga, ilk aşk, ilk acı tecrübe, ilk şüphe, vs gibi… Kimin başına gelmiyor ki, haliyle o kağıtta  ilk bükülmeler böylece başlar... Bitecek mi? Tabii ki hayır! Kaç yaşımıza gelirsek gelelim yine, yeni yeniden sınanacağız. O kağıt buruştukça üzüleceğiz tabii ama kabul edip devam etmek gerek, yoksa yaşam boyu boynu bükükler moduna girip yaşamımız boyu sürekli bir mutsuzluğa adım atarız… Değmez! 

Herkesin zaman zaman işi rast gitmez, sürekli mutlu, mesut yaşanılmaz, illa ki bir yerde sorun çıkar; iş, eş, aile, hastalık, ayrılık, kayıp,vs. gibi günlük hayatımızda bir çok terslik yaşarız ve bir kağıt gibi buruşturulmuş hissine kapılırız. Kim bunlardan muaf tutulur ki? Ama gel görelim ki bir anda kendini bembeyaz, pürüzsüz bir kağit olmak varken düşüncesine kaptırıp, üzülüyoruz. Faydası var mı? Yok! Yaşandı yaşanması gerekti, oldu ve bitti işte ya da hala yaşanacak çünkü bazı şeylere çare yok, neticede hakikat bu…. 

Hani derler ya vardır bir hayırı, kesinlikle var, çünkü sen buruşturuldukça güçlendin, öğrendin ve ileri ki zamanlar için bir faydasını göreceksin, belki daha kolay bir şekilde atlatacaksın, canın belki daha az yanacak, daha tedbirli olacaksın, daha kıymet bileceksin güzel şeyler ile karşılaştığında, gülmenin tadının daha bir başka olduğunu anlayacaksın, vs. 

Şimdi bir düşün buruşturulmuş ve düz bir kağıdı attığında, hangisi daha çok yol kat eder? Kısacık bir bakış açını değiştir, çünkü hayat bu değil, ne gümüş ne altın tepside sunulur...

Beklentisiz yeni bir sayfa daha açmanız dileğimle ayırmaksızın hepinizin yeni yılının gönlünüz kadar güzel geçmesini temenni ediyorum.

isabella 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 27.12.21, 10:05 @isabella Nr.: 2 Antworten

Önceden kutlamak ugursuzluk getirir derler... Bu yüzden ben biraz bekleyim, subat a kadar falan gene gelirsin insallah buralara da, o zaman kutlar, yeni yil dileklerimi iletirim sana   
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 27.12.21, 11:29 @isabella Nr.: 3 Antworten

Hallo 

Ich würde gerne auf Deutsch dazu was schreiben.

Letztens hatte ich wieder so einen Gedanken.  Es gibt so ein oder zwei Dinge, da wäre ich froh wenn ich nie damit in Berührung gekommen wäre. 

Doch, wie du schon sagtest, man lernt aus Erfahrungen. Jedoch ist es bei mir anders. Ich sage, es ist Schicksal. Natürlich wäre es schön angenehmere Wege zu gehen, aber für mich waren es diese Wege.  Es war und ist nicht immer positiv was geschah aber ich sehe auch die guten Seiten. Und natürlich kann man nicht sagen, das der andere Weg, den ich evtl weiter gegangen wäre, wenn ich nicht diese Erfahrungen gemacht jätte, schlecht gewesen wäre. 

Ich war 10 Jahre als lagerarbeiter beschäftigt und wohnte immer noch bei Eltern. Dann kam eine kehrtwendung und ich bin weit weg gezogen. Es hat zwar dann noch mindestens 5 Jahre gedauert, aber jetzt bin ich Erzieher. 

Vor 15 Jahren habe ich auch angefangen mehr Bücher zu lesen, auch wenn ich nicht jeden Tag, jede Woche etwas lese, ist lesen etwas wichtiges in meinem Leben.

Es gibt, wie gesagt, auch Sachen, aus denen ich nichts lerne, bzw ist es mir evtl nicht bewusst.

Und zur0ck zum Thema,  ich Frage mich immer, wie Menschen immer so gut gelaunt sein können oder sich um nichts Gedanken machen.
Zwar ist es ein subjektiver Gedanke und wohl ein Vorurteil,  denn jeder hat seine Probleme.  Aber ich  denke mir dann, was muss das für ein Leben sein. Ich möchte fühlen können, egal ob es gute oder schlechte Gefühle sind. Auch wenn es schmerzt.

Vllt ist man auch nur dies gewohnt und wir sind ja gewohnheitsmenschen. 

Auf das neue Jahr bin ich aus einigen Dingen gespannt. Entweder wird es relativ schlimm ( und auch daraus wird man etwas lernen und es ist Schicksal) oder relativ gut, normal sein.

Ich sage mal, guten Rutsch ins neue Jahr ����

0

Beitrag gepostet am 27.12.21, 21:57 @isabella Nr.: 4 Antworten

bende herkesin yeni yilini kutlarim,daha nice yeni yillara insallah
0

Beitrag gepostet am 27.12.21, 21:59 @isabella Nr.: 5 Antworten

Bu pozitif bakis acisina sahip olmaya kendimizi "zorluyoruz", peki hayatimizda bunu gercekten uygulayabiliyor muyuz?

Örnegin:
"hastalık, ayrılık, kayıp,vs."

Bunlar basimiza geldiginde, bu yazida oldugu gibi düsünüp, gercekten üzülmemeyi basarabiliyor muyuz?

Gercekten

" Yaşandı yaşanması gerekti, oldu ve bitti işte ya da hala yaşanacak çünkü bazı şeylere çare yok, neticede hakikat bu…. "

diye düsünüp konuyu kafamizdan atabiliyior muyun?

Atamiyoruz, atamayiz. Cünkü bu bizim dogal mekanizmamza karsi. Eger GERCEK bir aci yasamissak.

BENCE asil sorun, yasadigimiz olaylara bir BAHANE arayip, sürekli
"Bunda bir hayir vardir" dememiz. Aslinda sorun olarak da görmemek gerekir.

Evet, katiliyorum, güzel bir savunma mekanizmasi.
Evet, katiliyorum, aci cekmek istemeyisimiz ve bunun icin kendimizce olaylara bir bakis acisi getirip, ruhsal yaralanmalardan kacinma istegimiz, dogal bir savunma mekanizmasi.

Cözüm, insan oldugumuzu, üzülmemizin, aci cekmemizin GEREKLI oldugunu anlamak!

Bir insan yas tutuyor ise, birakin tutsun.
Bir insan agliyor ise, birakin aglasin.
Bir insan sinirlemiyor ise, birakin sinirlensin.
Kusuyor ise, birakin kussun.

Üzülme, aglama, olayi söyle gör, böyle gör diyerek, o insana, insan oglunun en dogal duygularini, sanki yasanmamasi gerekiyormus, hic normal degilmis hissini veriyoruz. Sürekli "olumsuz" dugulardan kendimizi kacirarak, o duygulara karsi daha duyarli, daha cekingen hale geliyoruz.

BENCE INSAN OGLU TANRIYI OYNAMAYI BIRAKMALI.

Bu hayatta ACI VAR! SEVGI VAR! ASK VAR! AYRILIK VAR! KAYIP VAR!

Yasayin acinizi. Dibine kadar. Yasayin ki, ates sönsün. Giyin atesten gömleklerinizi.Yanin!

Bu arada konu ile alakasi yok ama icimden geldi:

Sabah sucuklu yumurta, salam, aksam ise döner kebap veya kuzunun götünden yapilmis bilmem neleri yiyip, hayvanlari seviyoruz demeyin.

0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 14:28 @isabella Nr.: 6 Antworten

Çok nugat parçalamadan direk konuya giriyim istersen neler neler geçti aciyi bala çevirdik ama pes etmedik önemli olanda BU
-----
Bir yıldız gibi kayarım hayatından, yapabileceğin tek şey; d
0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 17:35 @facelook Nr.: 7 Antworten

Timam batıl inancın ile seni şubata kadar baş başa bırakıyorum
-----
0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 17:38 @odyseuss Nr.: 8 Antworten

Selam ody, bu da iyimiş bol bol vitamin aldım bu sene demekki yeni seneye hazırım  
Vaybeee kaç kişi birden aynını dedi burada olsam suç olmasam suç bilemedim şimdi ama hareket olmuş oldu forumda sevindim  

-----
0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 17:42 @soulrider80 Nr.: 9 Antworten

Danke Soul dir auch einen guten Rutsch ins neue Jahr  immer positiv sind die Leute glaube ich nicht eher bewusst und leben auch dementsprechend. Es ist nie zu spät für Neuerungen, dass ist wirklich lobenswert 
-----
0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 17:43 @karaelmas5955 Nr.: 10 Antworten

Rica ederim.. acaba hangi şair demiş onu merak ettim şimdi
-----
0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 17:44 @-solyanim Nr.: 11 Antworten

Sağolasın Aslan Hemşom sanada daha nice güzel yıllar diliyorum
-----
0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 17:52 @jungle Nr.: 12 Antworten

Kendimden yola çıkabilirim sadece insanların hakikat ile araları nasıl bilemem ama minik bir umut ışığın var olduğunu bilmek lazım. Örneğin hastalık yaşadım yaşıyorum diyelim bu sorunu öldürecek mi bilmiyorum ne yapayım şimdi üzüleyim en mantıklısı bu peki nereye kadar üzüleyim, üzülmem birşeyi değiştiriyor mu ? hayır ! Eee kalan ömrümü bunalım geçirip sağlığımı daha da mı riske atayım ? Diyeceğim şu üzülmek, acı çekmek lazım ama herşey tadında güzel
-----
0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 17:56 @isabella Nr.: 13 Antworten

Beyaz kağit diye başlamişsiniz aklima geldi paylaşmadan olmazdi...

Her şey yapılabilir bir beyaz kağıtla
Uçak örneğin uçurtma mesela
Altına konabilir bir ayağı ötekilerden kısa olduğu için
Sallanan bir masanın
Veya şiir yazılabilir süresi ötekilerden kısa
Bir ömür üzerine
Bir beyaz kağıda herşey yazılabilir
Senin dışında
Güzelliğine benzetme bulmak zor
Sen iyisi mi sana benzemeye çalışan herşeyden
Bir gülden, bir ilk bir sonbahardan sor
Belki tabiattadır çaresi senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin
Ve benim bilinci nasırlı bahçıvan çaresizliğim
Anlarım bitkiden filan ama anlatamam
Toprağın güneşle kavuşmasını
Sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla
Sen bana ışık ver yeter bende filiz çok
Köklerin içimde gizlidir,
Gelen, giden arayan, soran dere budak yok
Bir şiir istersin içinde benzetmeler olan
Kusura bakma sevgilim
Heybemde sana benzeyecek kadar güzel birşey yok... yok!
Uzun bir yoldan gelen, tedariksiz katıksız bir yolcuyum
Yaralı yarasız sevdalardan geçtim
Koynumda bir beyaz kağıt boşluğu
Herşeyi anlattım olan olmayan, acıtan sancıtan
Bilsem kisana varmak içindi bütün mola sancıları,
Daha hızlı koşardım, severadım gelirdim gözlerinin mercan maviliğine
Sana bakmak suya bakmaktı
Sana bakmak, bir mucizeyi anlamaktı
Sana sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır
Aşk sorgusunda şahanem, yalnız kelepçeler sanıktır
Ne yazsam olmuyor çünkü bilenler hatırlar
Hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar baçıvanlar değil tüccarlar
Sen öyle gçz, sen öyle toprak ve güneş ortaklığı
Sen içimde cennet kayganlığı iken,
Sana şiir yazmak ahmaklıktı...
Bir tek söz kalır dişlerimin arasında
Ben sana gülüm derim gülün ömrü uzamaya başlar
Verdiğim bütün sözler sende kalsın isterim
Ben sana gülüm derim gül sana benzediği için ölümsüz,
Yazdığım bütün şiirler sanabaşlayan bir kitap için önsöz
Sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır
Herşey olmaya hazır
Sana bakmak, suya bakmaktır
Gördüğün suretten utanmak
Sana bakmak,
Bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır
Sana bakmak,
Allah'a inanmaktır

Yilmaz Erdoğan.....
0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 17:57 @xsitare Nr.: 14 Antworten

Hoşbuldum sitarem  bende çok çok özledim 

Seninde eline gönlüne sağlık not ettim bir fırsatını bulursam izlemeye çalışırım teşekkür ederim  

-----
0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 17:59 @demir_45_ Nr.: 15 Antworten

Kopti baro acıyı şerbet der içeriz diyorsun He  iyidi
-----
0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 18:02 @yaya Nr.: 16 Antworten

sevdiğim bir şiir paylaşım için teşekkür ederim yaya  
-----
0

Beitrag gepostet am 28.12.21, 18:11 @isabella Nr.: 17 Antworten

O her neyse içerim billah 
-----
Bir yıldız gibi kayarım hayatından, yapabileceğin tek şey; d
0

Beitrag gepostet am 29.12.21, 10:29 @isabella Nr.: 18 Antworten

En azindan bir inancim var, ne mokuma üzerinde horon tepiyorsun kiz?

Konuna deginecek olursam; Icinde yasadigin dünya senin o yazilmis, cizilmis, karalanmis, bazi sayfalari büzüs büzüs olmus, geri kalanlari ise daha yazilmamis, cizilmemis bembeyaz, tertemiz sayfalarla dolu olan, yazilmayi bekleyen defterini elinden almaya calisacak, o defterini balciga atacak, camura bulamaya calisacak, kendi gibi kirli yapacak. Eline aldiginda o camura bulanmis, pislikten gecilmeyen defterini, actiginda sayfalarini göreceksin ki, yazilmamis o bembeyaz sayfalarin hala bembeyaz duruyor olacak ve hala senin tarafindan yazilmayi bekliyor olacak.

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 29.12.21, 18:34 @isabella Nr.: 19 Antworten

İsabel
0

Beitrag gepostet am 29.12.21, 18:37 @isabella Nr.: 20 Antworten

İsabel kaliteli kadın hala unutulmadın sen
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!