138 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
Beitrag gepostet am 27.01.21, 06:50
Nr.: 1
Antworten
isabella
Mutluluk
... pantaloona işemek gibidir.. ıslaklığı herkes görür ama.... sıcaklığını bir tek sen hissedersin... en gülünç olanında... insanların sizi eskisi gibi kullanamadığında... değiştiğinizi söylemeleri... ne garip.... bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinizde... ilk vazgeçtiği kişi... siz olursunuz...insanlar yavaş, yavaş inanmamayı... güvenmemeyi, sevmemeyi... ve kronik şüpheci olmayı öğrenir... bu gerçekleştiğinde artık ne yazık ki çok geçtir... insanların tecrübe dediği şey budur... kalbiyle bağlantısını kesmiş insana. tecrübeli denir... herkes doğru insanı bulmak ister, yanılmamak için... oysa kimse uğraşmaz, doğru insan olmak için... kendi içine dal! Ruhunun derinliklerine in! Kendini tanı ! ... düşünmek, davranışın provasıdır... herseyi anlamak... her şeyi affetmektir... tarih eski hataları tekrarlamayan.. yeni insanlardan ibarettir... garip değil mi? Birini işaret ederek suçlarken... işaret parmağınız onu... diğer üç parmağınız ise sizi gösterir... garip değil mi? Ulaşamayacak kadar yüksekte sandığın kişiler, aslında... eğilmeyeceğin kadar alçaktadır!... düşünebilen herkesin insan olması, insan olan herkesin düşünebildiği anlamına gelmiyor... evrendeki büyük gösteri... sen aklını keşfettiğin anda başlar !!!
Sigmund Freud
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 10:23
@isabella
Nr.: 2
Antworten
facelook
Mutluluk
mutluluk baska insanlari mutlu etmeye mi calismaktir? insanin kendi mutlulugu baska insanlarin mutlulugu üzerine mi kuruludur? Kimdir o baskalari, neden mutlu olmak icin onlara ihtiyacimiz vardir? insanin kendi cemberinin icine aldigi sevdigi, deger verdigi kisiler vardir. onlar midir bizi üzen, bizi mutsuz kilabilen ya da tamtersi mutlu eden? Cemberin disina cikip diger insanlari taniyip, anlamamiz mi gerekiyor mutluluga dogru bi adim atabilmek icin? Asil en önemli soru kanimca, her insani taniyip anlamamiz mi gerek? Mutlu olabilmek icin simdi insanlara uzak mi durmaliyiz yoksa insanlara yaklasmali miyiz?
Herseyi anlamak...herseyi affetmektir--den yola ciktim, sorular sorulari acti....daha uzar gider de, kahve molam biter o zaman
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 13:27
@isabella
Nr.: 3
Antworten
emine_
Mutluluk
Cok güzel paylasim tesekkürler......
-----
Ýyiliðin bilgisine sahip olmayana,,diðer bilgiler zarar veri
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 13:48
@facelook
Nr.: 4
Antworten
soulrider80
Mutluluk
Vazife olarak degil birde böyle bak. Sevdigin birisi üzülünce sende üzülmüyormusun. Mutlulugunu paylasinca sende mutlu olmuyormusun? Bazi insanlara cok sosyal, iclerinde var. Baskalarina yardim etmek hava almak gibi önemlidir onlar icin.
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 14:18
@soulrider80
Nr.: 5
Antworten
facelook
Mutluluk
hislerin bulundugu yerde zaten vazife, görev kendine yer edinemez. insanin sevdigi biri üzülünce, mutsuz olunca kendin zaten üzülür, mutsuz olursun, onun derdini kendine dert edersin. bu cemberinin icinde bulunan insanlar icin gecerlidir cogu zaman.
cemberin disina cikacak olursak, yeri gelir tv ekrani karsisinda izledigin bir filmin bi sahnesinden bile duygulanabilir, üzülürsün....sevinirsin....gülersin, aglarsin. hislerine dem vuramazsin ama mutlu olmak icin, hayatinin bir anlami, bir yasama nedeninin olmasi icin ne derece baska insanlarin var ya da yok oluslarina endekslenirsin. cözülmesi gereken soru bu kanimca...
ve dedigin gibi, evet...ben de verdikce mutlu olanlardanim. Allah tan cok var bu tarz insanlardan
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 20:19
@facelook
Nr.: 6
Antworten
isabella
Mutluluk
Bence mutluluğun en iyi formülü kişilere veya eşyalara değilde bir amaca bağlanmaktır. Elbette başkalarının üzüntüsüne, sevincine ortak oluruz ama o anlık hisse mutluluk diyemeyiz, çünkü neredeyiz biz o anlarda. İnsanin kendi yaptıkları ile yüzleşmek önemli bu yüzden kendini affetmekte gerek, hatta hep derim başkalarına da içinde kırgınlık, küslük bırakmayacaksın bu sadece kendine zarar, yol verip gideceksin, çünkü iyisiyle de kötüsüyle de başlar huzur, huzur oldukça da sevinç, sevinç oldukça sağlık, sağlık olduğu sürece merdiven basamaklarını aşmak. Kısacası yükselmek sadece kendi elinde. İnsan kendini mutlu edecek ki başkalarına da faydası olsun
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 20:20
@emine_
Nr.: 7
Antworten
isabella
Mutluluk
Vakit ayırdığınız için ben teşekkür ederim
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 20:25
@massmavi
Nr.: 8
Antworten
isabella
Mutluluk
Massmavicim asıl senin o güzel yüreğine, kalemine sağlık en iyi sen anlıyorsun beni iyi ki varsın
Aynaya bak,en güzel gülümsemeni ve umursamaz bakışını tak yüzüne...
İşte şimdi dünyanın en muazzam fotorafını çekebilirsin...
Çünkü dünyayı güzelleştirmenin yoLu,kendi yüreğinin önünü süpürmekten geçer önce....
Çok güzel ya çok beğendim
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 20:57
@isabella
Nr.: 9
Antworten
demir_45_
Mutluluk
. pantaloona işemek gibidir.
-----
Bir yýldýz gibi kayarým hayatýndan, yapabileceðin tek þey; d
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 20:59
@demir_45_
Nr.: 10
Antworten
isabella
Mutluluk
Ecük yazı hatam olmuş gözüme sokmasana
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 21:00
@isabella
Nr.: 11
Antworten
demir_45_
Mutluluk
Geldi Okul Ayları Gevşedi Gönül Yayları sorun degıl forum sultanı
-----
Bir yýldýz gibi kayarým hayatýndan, yapabileceðin tek þey; d
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 21:00
@isabella
Nr.: 12
Antworten
facelook
Mutluluk
Yorumunda ki son cümleni konu dışı tutuyorum pis kopyacı...
Materyalist olursan bu hayatta mutluluk zaten kapına bile uğramaz, hero bir arayış hep bir nefsine hakim olamayıs, her bir daha fazlasını istemekle geçer ömrün. Amaç, ne olabilir insanın yaşama amacı? Çok kapsamlı bir kelime seçmişsin....sağlıklı, huzurlu bir aile kurabilmek bir amaç olabilir, iyi bir ilişki bir amaç olabilir, işinde başarı, dünyayı görmek, sokak hayvanlarına sahip çıkmak, vs diye çok uzunca bir liste çıkarabilir insan bu tek bir kelimeden....yaşamını dolu dolu yaşayabilmek, yaşarken de bu dolgunlugu görebilmek büyük bir mutluluktur. Mezara girmeye bir adım kala, arkana dönüp baktığında sana yaşamın boyunca eşlik eden anıların yüzünde bir tebessüme sebep oluyorsa, mutlu bir hayat geçirdin demektir....bunu sevdiğin bir insan ile yaparsan, yapabilirsen de zaten piyango sana vurmuş demektir
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 21:09
@demir_45_
Nr.: 13
Antworten
isabella
Mutluluk
Ayssss merci
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 21:12
@facelook
Nr.: 14
Antworten
isabella
Mutluluk
Taklitlerimden sakınırım derim ben
Amaç herkese göre değişir tabi ama kişileri eşyaları bir kenara at ne kalıyor kendinden geri bir düşün bakalım
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 21:13
@isabella
Nr.: 15
Antworten
facelook
Mutluluk
Düşünmek ve ben? Çok şey bekleme benden
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 21:14
@isabella
Nr.: 16
Antworten
facelook
Mutluluk
Doğa ve hayvanlar
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 21:15
@facelook
Nr.: 17
Antworten
isabella
Mutluluk
Eh akıllı adamın hali bir başka oluyor
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 21:17
@isabella
Nr.: 18
Antworten
facelook
Mutluluk
De get...uyuz yaaaaaaaaaaa, gelmiş burada sosyete önünde beni iq testine tâbi tutuyor
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 21:19
@facelook
Nr.: 19
Antworten
isabella
Mutluluk
Daha sosyeteye hazır değilim ben test Etmek ne haddime
-----
0
Beitrag gepostet am 27.01.21, 21:21
@isabella
Nr.: 20
Antworten
facelook
Mutluluk
Bilgeliğine zaten hayranım
Hem sana iltifat hem de kendimi övme, tek bir cümlede....aferin bana, akıllı çocuk
-----
0
1
2
3
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!