85 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 24.09.09, 11:54 Nr.: 1 Antworten

Makukula "En az 20 Gol atarım"
Makukula Sporx'e konuştu: "En az 20 atarım"

Kayserispor'un Bolton Wanderers'ten bir yıllığına kiraladığı golcü futbolcu Ariza Makukula iddialı konuştu. 1,91 santimetre boyundaki dev golcü ligde en az 20 gol atacağını ifade etti.

4 maçta rakip fileleri 3 kez havalandıran Kongo asıllı Portekizli oyuncu Makakula, son olarak Beşiktaş’a attığı gol ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sporx’e konuşan Makukula, “Forma giydiğim süre içinde en az 20 gol atarım” diye konuştu.

Kayseri’de çok rahatım

Kayserispor’un büyük bir kulüp olduğunu ve burada kendisini çok rahat hissettiğini söyleyen Makukula şöyle konuştu:

“Türkiye’ye ilk geldiğimde böyle sıcak karşılanacağım ve çok sevileceğimi düşünmemiştim. Ancak Kayseri’ye geldikten sonra eski günlerimi adeta yeniden yaşıyorum. Birlik ve beraberlik sonucu gollerimi atmaya başladım. Takım arkadaşlarım ve idarecilerim benimle çok ilgileniyor. Bende onların yüzünü kara çıkarmayacağım ve ligde atabildiğim kadar gol atmaya çalışacağım.”

Ligde tahminen kaç gol atarsın sorusuna gülümseyerek cevap veren Portekizli oyuncu Makukula, “Bekleyin ve görün ama benim düşüncem en az 20 gol atmak. Daha başarılı olmak için birazda zaman gerekir. İnanıyorum ki geçen zamanda daha da etkili olacağım. Taraftarlarımıza güzel goller hediye etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Makukula, kariyerini Kayserispor’da üst noktaya taşıyıp yeniden Portekiz Milli Takımı’na çağrılmak istediğini sözlerine ekledi.

Faruk Aydemir / Kayseri

Kaynak : Sporx.com
0

Beitrag gepostet am 24.09.09, 11:56 @sevdalisehit Nr.: 2 Antworten

sende bu azim oldukca 20 gol rahat atarsin maku KAYSERIMIZIN gözbebegi oldun seni seviyoruz .
0

Beitrag gepostet am 25.09.09, 21:57 @sevdalisehit Nr.: 3 Antworten

kocum makukula yeterki tolunay korkak futbol oynatmasin sen 20 gol rahat atarsin .
0

Beitrag gepostet am 09.10.09, 11:24 @sevdalisehit Nr.: 4 Antworten

Makukula Portekiz'de ilk 5'te!

Portekiz'de yayın yapan bir internet sitesi, Portekiz menşeli futbolculardan serbest kalma ücreti en fazla olanların listesini yaptı. Listenin başını Porto'nun "dev" lakaplı golcüsü Hulk çekerken, attığı gollerle Kayserispor'u sürükleyen isimlerden Ariza Makukula 5. sırada yer aldı.

Futebolfinance adlı internet sitesi Portekiz menşeli oyunculardan kontratında serbest kalma ücreti en fazla olanların listesini yayınladı.

Porto'nun golcü oyuncusu Hulk'un 100 milyon avroluk serbest kalma ücreti ile başını çektiği listede Kayserispor'un kiralık golcüsü Makukula da 40 milyon avroluk serbest kalma bedeli ile 5. sırada yer aldı.

Portekiz kulüplerinin Avrupa'nın üst düzey profile sahip dev takımları ile transfer ücretleri ve maaşlar konusunda rekabet edemeyeceği ve iyi oyuncuların satılacağı su götürmez bir gerçek ancak bu takımlardan oyuncuları koparabilmek de bir o kadar güç. Bu sebeple de Portekiz takımlarınca oyuncuların kontratlarına "astronomik" sayılabilecek düzeyde yüksek serbest kalma ücretleri eklenmesi uygulaması ortak bir çözüm olarak tercih ediliyor.

Sporting Lizbon'dan Miguel Veloso ve Joao Moutinho, Benfica'dan Luisao, Angel Di Maria ve David Luiz, Porto'dan Hulk ve Bruno Alves Avrupa devleri tarafından takip edilen oyuncular ancak bu oyuncuları transfer etmek çok da ucuz olmayacağa benziyor.

İlk 10'daki tüm oyuncuların Porto ya da Benfica'nın sözleşmeli oyuncuları olması da dikkati çekiyor.

İşte en yüksek serbest kalma ücretlerine sahip olan 10 oyuncunun listesi:

İsim (Uyruk / Kontrat Bitimi) - Takım - Serbest kalma ücreti
1. Hulk (Brezilyalı / 2014) - Porto - 100 milyon avro
2. Oscar Cardozo (Paraguaylı / 2014 ) - Benfica - 60 milyon avro
3. David Luiz (Brezilyalı / 2013) - Benfica - 50 milyon avro
4. Angel Di Maria (Arjantinli / 2015) - Benfica - 40 milyon avro
5. Ariza Makukula (Portekizli / 2012) - Benfica - 40 milyon avro
6. Javi Garcia (İspanyol / 2014) - Benfica - 30 milyon avro
7. Javier Saviola (Arjantinli / 2012) - Benfica - 30 milyon avro
8. Ramires (Brezilyalı / 2014) - Benfica - 30 milyon avro
9. Belluschi (Arjantinli / 2013) - Porto - 30 milyon avro
10. Bruno Alves (Portekizli / 2012) - Porto - 30 milyon avro
0

Beitrag gepostet am 02.02.10, 09:59 @sevdalisehit Nr.: 5 Antworten

kocum MAKUGOL 20 golde atarsin 30 golde senin atacagin gollerle sampiyonluk gelecek .
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Makukula "En az 20 Gol atarım&qu...