|
|
|
Insanlar neden calismayip sosyal yardimlarla gecinmeye alismislar. |
Iyi aksamlar mehriban.almanyada 7, 5 milyon insan yasiyor demissiniz.7, 5 milyon yabanci demek istediniz herhalde.evet bizden onceki kusak yani birinci kusak geldiler calisip emekli oldular.onlarin zamaninda sosyalden gecim diye birseyin boylesine oldugunu sanmiyorum.isci acigi var isyerleri coktu.parayi hangi firma cok verirse bewerbung yazmaya dahi gerek olmaksizin isbasi yapiliyordu.1. ve 2.kusaklar calisti emekli oldular 3 ve son kusak benim konumdaki ilgili kisilerdir.hayirli aksamlar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
verilen o sadaka paraya sosyal yardım denilmez başka bir şey denir. onlar o parayı verirken aynı zamanda yoksul insanları aşşağılıyor.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhabalar arkadasim benimde buradan anlatmak istedigim budur.onlarin istedigi duruma dusmemek icin gercekten calismaya mani bir durum soz konusu degilse calisalim.bu gunun yarinida var.hep genc ve dinamik kalinmiyacak. Saygilarimla. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haklisiniz hepimiz calismiyalim bakalim neler olacak.hayatta ne gibi degisiklikler ortaya cikacak.hayirli aksamlar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba sevgili arkadaşım. iş bulmak bazen sizin elinizde olmaya biliyor.. o sosyal yardım alanlar hep aşşağalanıyor.. vereceklerse insana yakışır biçimde versinler.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hayirli aksamlar size katiliyorum.isi zora sokup kagit kurek islerini cogaltip kisiyi sosyal yardim alma isteginden sogutma politikasi uygulaniyor kanimca.bunlar yapilirkende ihtiyac sahibinin onuru veya gururunu hice sayabiliyorlar.burada dikkat edecegimiz konu ise bu yardimla gecinmeyi aliskanlik haline getirip isten kacmaya alismis kisileri on planda tutmak istiyorum. Hayirli aksamlar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zaten almanların gözünde sosyal yardım alanlar özürlü görülüyor. devletinde bakış acısı bu.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba arkadasim hay diline saglik konu aynen budur.arkadaslarimizdan bazilari bu konu saptirip hakarete varan bir hitap gelistiriyorlar.ama asil anlatmak istegimi anlamadan sanki onlari bu forumda rencide ettigimi dusunduler.halbiki konu baska algilama baska oldu ne yazikki.tekrardan hayirli aksamlar diliyorum . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba arkadasim.ozurlu gorme demiyelimde buna bir sekilde niye hep yardim istihorlar gibi dusunelim.saygilar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diline kalbine saglik kardesim hayirli aksamlar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba davut bey evet issizlik var kiralik firmaya dahi girip calismak artik bayagi zor olmus durumda.kimiside bile bile calismak istemedigi icin bu gibi isyerlerinde 3 gun calisip 4. Gunu krank yapip kendini isten cikarttiriyor ve sosyale devam.saygilarimla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iyi aksamlar davut bey benim onceki yazilarimi okuduysaniz eyer vurgu yaptigim detayin sizin soylediginizle ayni oldugunu goreceksiniz.tekrar soyluyorum herhangi bir engel durum yoksa kadi veya erkek yarim gun yada tam gun calismamiz lazim.emeklilik ve diger haklarimizin iyi olabilmesi icin.kahvede kahveci seni emekli yapar hemde cok cabuk nasil.cepte paran kalmazsa.saygilarimla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
argo_mx kardes uzun mesele olaylar derin mesele leihfirmalar yüzünden kimse calismak istemiyor sende durup duruken milletin parasini niye kesiyon devlet deniz yemiyen keriz meslesi gibi bir sey iyiki okumussun meslek yapmissin bence bu tür konulari getirip burda konu yapmak yorumlamak yazip cizmek saglikli degil cok insan var meslek sahibi is alani bulamiyor leihfirmalar her tarafi örümcek agi gibi sarmis sen örneigin meslek sahibisin 18 euro veya 17 euro alacagin yere 8,50 veya 10,50 euro satt ücretine calisirmisin burda devletten gecineni elestireceginze yasadigimiz almanya devletinin basindakileri elestirin isterseniz miletinde parasini kesme sakin cebindenmi cikiyor sanki her insan kendisine calisir kimsenin kimseyi gelipte buralarda ucuza konu olsun diye elestirme hakkina sahip degildirler cok konu var tartilasacak bence bunlar konu degil saygilar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Herkese hayirli gunler diyerek soze baslamak isterim cunku kisisel bir cevap yazmiyorum.katilimci arkadaslarin bazilari konuyu aslindan uzaklastiriyorlar.nicin sosyal yardim aliyorsunuz denmiyor.sosyal yardim almayi her hangi bir ozel durum olmaksizin aliskanlik haline neden getiriliyor diye konuyu acmistim.sagolun herkes kendi gorusunu belirterek konuyu buraya kadar getirdi.kimseyi kucuk gormek gibi kimsenin bir dusuncesi kesinlikle olamaz.burada kimse bir baskasindan ustun degildir.saygilarimla. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hiç sevmem beleşçileri. ihtiyacı varsa ok ama sağlıklı olup iş olsada çalışmayan kişi asalaktır ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bu yazdiklariniza kismen katiliyorum Cogu insanlar meslek egitimi yaptiklari ve calismak istedikleri halde senelerce is bulamiyorlar Ben ve ben gibi insanlarin tembbellikle damgalanmalari na karsiyim Belirli bir yastan sonra Arbeitsmarkt a alinma sansiniz yüzde otuzlarin altina kadar düsüyor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Birsey daha eklemrk istiyorum Ben yaklasik onbes sene kadar calistim Ve son bes seneden beri bütün gün is bulamadim dörtyüz euroluk iste calistim Arbeitsamttaki calisanlar bizim gibilerine yardimci olacaklari yerine kücümsüyorlar En cok ta bu davranislari bizi üzüyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cunku tembel ve hazırcı bir milletiz.daha agırını demek gelıyor ıcımden ama bosver
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Almanyayı bılmem ama turkıyede ınsanlar ozellıkle yarı ac bırakılarak mevcut ıktıdara mecbur bırakılıyorlar.mılletımız ozellıkle son ıktıdar donemınde hazıra cok alıstı .bu polıtıka ınsanları calısmaktan uretmekten uzaklastırdı ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!