|
|
|
Insanlar neden calismayip sosyal yardimlarla gecinmeye alismislar. |
Hepimiz biliyor ve goruyoruz jopcenter icindeki insan kuyruklarini, bunlarin iclerinden 30 prosenti gercekten calismsya gucu kalmayan kisiler geri kalanlarin cogunlugu ise calismayi sevmeyen sosyal yardima alismis insanlar tabiki bu cuzi miktardaki verilen parayida nereye harcadiklari azcok belli.Bu sisteme devlet insanlari kendisimi alistirdi, ilk zamanlarda tamam, kisinin is kaybindan dolayi yeni bur ise girinceye kadar gecen surede gecimini saglaya bilmesi icin verilen iyidusunce yardim cesitleriydi, ancak kisi bunu kafasinda baska sekle yorumlayarak, calismaya ne gerek, sosyal ahmet nasil olsa bana bakacak deniliyor,simdide devlet bu dusuncedeki kisilerle bas edemiyor.benim dusuncem boyle, belki sizlerden bu konuya farkli bakis acilari katilimi elbette olacaktir.Simdiden konuya ilgili olan yada okuyup fikrini paylasmak istemeyen arkadaslara tesekkur ederim. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba tugra-han dogru kiralik firmada kimse kolay kolay calismayi sirtindan para kazandirmayi istemiyor.bu gibi firmalarin ortaya cikisindan evvelde durum ayniydi yani calisarak para kazanmak yerine oncelerde hartz 4 yoktu sosyal yarfim veya arbeitsamt tan devamli bir beklenti devam ediyordu.sistem baskaydi ama insanlarin dusunceleri baska oldu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-regierungsform oder systemer müssen intensiver kontrolle leisten..  -aber das kostet ja auch geld mehr leistung mehr asgabe..zwickmühle..  -es gibt wirklich menschen die das geld baruchen.. -dünya hep ortayi bulmakla mesgul.. ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iki senedir ben is bulamiyorum meslegim üzerine Ben calismayi cok istiyorum olmayinca olmuyor Bir arkadas var kendisi mühendis o da is bulamiyor Hartz IV den gecinenleri kücümsemeyin Cünkü düsmez kalkmaz bir Allah sadice hatirlatmak istedim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Issizim dedimse dörtyüzeuroluk iste calistim birbucuk sene yani tam issiz sayilmazdim Ama ben bütün gün calismak istiyorum bütün gün isi de benim meslegimde bulamadim Suan da busfahrerin olmak istiyorum is bulamadigim icin yarin da test var arbeitsamtta Ilk önce o testi gecmem gerek Durumumu anlamadan ön yargili konusmayalim lütfen cok rica ediyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boran arkadasima bu konuda katilmiyirum,soyleki almayan yardim alani kiskaniyor,ne alaka,kiskanclik ayri bir tez.Ahmet aldi ben neden almiyayim.Bence yanlis,gercekten yardima ihtiysci olan icin bir sozum yok ancak bunu devamli aliskanlik yapip calismayip esini cocugunu kacak olarak calistirip kendisi gununu kahvede oyun salonlarinda gecirenler cok.amt bu sahsa ,gel seni bir meslek kursuna gindereyim meslegin olsun is bulabilmen kolaylassin,diyiyor,bizimki o kurstan kacmanin carelerini ariyor,bu gunumuzde biyledir,inkar edilemez,yardimlari suistimal edenler cogunlukta,yanlis fikirdesin diyen varsa buyursun ispati canli canli ortalikta geziyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhabalar argo-mx.Bulgar yada degisik ulkelerden gelenler,biliyormusunuz duvarlarin yikilmasindan sonra almanyaya gelen aslen rus ama bdn alman kokenliyim deyip calismadan emeklilik hak verilen ve sosyal yardima tabi tutulan ruslari,almanlar ulje nufusu yaslaniyor 20 sene sonrasi icin bazi seylere goz yumaraktan bunlari yapiyor,buda onlarin bir siyasi bakis acisi. Saygilar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba @sans67 yanlis anlamayin,kimseyi burada kucumsemek gibi bir durum olmaz ,insan insandir,bugun boyleyse yarin neler olacagini bilemeyiz,elbette gercekten calismayi isteyen ama kendi branjinda bir is bulamiyanlar epeyce vardir,insallah enkisa zamanda gonlunuze gore bir is imkani bulursunuz.benim tezim bunu kendisine aliskanlik edip calismayi gercekten istemiyenlerdir.Saygilar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadasim,yarinki imtihaninizda basarilar,insallah gonlunuzden ne geciyorsa o olsun,bolsans.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-aynen öyle ablam..  -mesela berlinde havaalani...  -hamburgda elbphilharmonie..  -unnötige bahnübergänge ..  -savas ucaklari satin alma...!!! -naja parasi olan konusuyoruu... ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam sheego sizde isin hep girgirindasiniz.biraz ciddi birseyler dusunceler bekliyorum senden.saygilarrr. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hahahahaha -ciddimi..  -sey hitler ciddiyetimi bekliyoruu ...  -olum bak birinci katda ciddilikten yikiliyo yazilarim..  -okuyorum okuyorum diyoruu sheego bunu senmi yazdin..  ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sizin 45 yasinda oglunuz varsa eyer bir sozum yok ama benden kucuksen karsindaki kisiye hitap ederken daha dikkat etmenizde fayda var. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-tamam abim ederim...  -banada cevap vercenmi..  -nr.6 yazima.. ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hahahahaha -süper ablam benim...  -haklisin hartz4 oldunmu zaten bist schon als asi gestempelt..  -babanemin bir arkadasinin kizi hat auch von hartz4 gelebt jahre über..  -die beraterin war gute freundin von ihr..  -dogru maimi degilde genelde thailan oder ähnlichen länder..  -weil dort lebens leichter als hier euro cok para orda kizlarda kumgibi.. ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Benim kimseye hele hele bayanlara elim kalkmaz ama bazen agizlarina aci biber surulecekler oluyor  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sadet cok merak ettiyseniz soyluyeyim.hemen cevap yazamiyorum cunku calisiyorum evde tv karsisinda degilim.subyan olayina gelince o ayri bir cevap gerektiren konu yazmaya baslasam isin icinde hem cinslerinizinde bulundugunu ogrenmis olurdunuz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siz bundan 1 evvelki yazinizla benim yazimi bir karsilastirirsaniz kimin cirkin bir imada bulundugunu daha iyi gorurdunuz.tv karsisinda issizler oturmuyor.ben siz calisiyorsunuz veya degil beni ilgilendirmez.cevap yazmak icin zamanimin kisitli olusunu ima ettim.saygilar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dedimya son yazimda saygilar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!