|
|
|
emekli |
anlamiyorum....almanya da anca 67 yasinda emekli oluyorsun ve burda iyi kazansanda ..emeklilik az....türkiye dekiler nasil 40....50 yasinda emekli oluyorlar ....para nerden geliyor... esra erola baktigimda....cogu calismiyorum diyor...genc olsun yasli olsun..
bizde bilelimde bizde yapalim ...50 yasinda emekli olalim.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
-keine ahnung...  -beklip cevaplari okim.. ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
merhaba türkiyede 40- 50 yas arasi emekli olanlar 1980 den önce calismisligi olanlar, 1980 den sonra calismaya basliyanlar kademeli emekli oluyorlar yani sigorta baslangicina göre emekli yasin degisiyor. almanyadada kademeli emeklilik var 45 sene tam calisan 63 yasinda emekli oluyor. birde yurt disinda calisanlar türkiyeden borclanarak emekli olabiliyorlar. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
gectim ikinci siradayim...  ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
merhaba. senin durumunu LVA ve SGK ya sordum sen son nefesine kadar calismak zorundaymissin. yani sana ancak mezarda emeklilik varmis, öyle dediler.. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
sen en son siraya gec beklerken spor yapar fazlaliklarini atarsin. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
merhaba
yani? 30 yil calistinmi emekli olabiliyorsun?
benim bilidgim almanyada yasinyanlar...tr e 5 bin euro felan gönderiyor....o parayi sonra aliyorlar ama nasil oluyor bilmiyorum..veya 5 bin mi geri aliyorlar vs hic bilmiyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
kendi fazlaliklarimdan uydurdum  /sen cok caliskanmissin bu nedenle son nefesine kadar calistiracaklarmis seni ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
almanyada 45 yil calisinca 63 yasta emeklisin türkiyeden asgari ücret tarifesiyle borclanarak emekli olabilirsin. asgari ücrete yilda iki defa zam geldigi icin prim bedelide her alti ayda degisiyor. su an yaklasik 100.000 YTL. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
hahahah deli ...  -ozaman bende calismicam iste hi... ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
borclu olunca o borcu nasil ödüyorsun? hala anlamadim
sheego anlatsana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
inanmiyorum..demin 45 yasinda biri emekli olacam diyordu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
-naber nasilsin...  -bizim buralarda rüzgar var oralar nasil...  ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
sigortalilik baslangicin yurt disindansa 9000,gün < 25 > yil borclaniyorsun ödeyecegin bedel ise 9000gün x asgari ücret primi. prim ise her alti ayda degisiyor. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
calisim dimi...  -calismadan duramam..  -ondan paslanmicam hic..  deli deli kulaklari küpeli abimmm  ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
sagol iyilik senden ?
günesli burasi bugün...dün biraz soguktu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emekli |
para olsa yatirim ....birde tr dekiler kredi aliyorlar....kredikartlari var cogu kisinin..amerikan lar gibi ...burda öyle degil...tamam herseyi pesin almiyorlar o baska
|
|
|
|
|
|
|
|
|