107 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 09.02.11, 15:48 @su_hayat Nr.: 21 Antworten

Patronlar Kızmasın

Günlük çalışma saatleri en fazla 6 saat olsun!.......benım calısanlar en cok 4 saat mesaıdeler,

Haftalık çalışma saati 30 saati aşmasın!......hafta da 20 saatı asmıyor,

Ücretler hayat şartlarına uygun olsun!.....uygun sayılır,

6 ayda bir ikramiye verilsin!....yılda bır kere alıyorlar,

Yılda en az 30 gün tatil olsun!....60 gune yakın tatıl yapıyorlar,

Bakın bakalım işçiler nasıl verimli çalışıyorlar........işte sorun burda verım yokkkkkkkkkverımlı kalıfıye eleman da yok nankorluk cok ama, maalesef.Onun ıcın calısanlara ne kadar cok verdınız ;daha cogunu ısterler

0

Beitrag gepostet am 09.02.11, 20:52 @dodiyez Nr.: 22 Antworten

Patronlar Kızmasın

Oh ne rahat hayat

Yan gel yat

Keyfine bak

Akşamda eve vardınmı of amma da çok yoruldum diye naz yap.

0

Beitrag gepostet am 09.02.11, 21:05 @komandoo Nr.: 23 Antworten

Patronlar Kızmasın

Çalışma saatleri daha fazlada mı kaytarıp 4 saat anca verimli  çalışıyorlar?

Haftada sadece 20 saat mi verimli çalışıyorlar?

Bu kadar az saat çalışıp iyi ücret alıyorlarsa oh ne ala.

Yılda 1de bu şartlara göre fena sayılmaz.

Hafta ve bayram tatilleri hariç 60 gün mü?

Ve bütün bunlara rağmen yine verim yok ise siz iyi bir insansınız;ama yüzünüze karşı söylemek gibi olmasın , demek ki siz işi bilmiyorsunuz,işçiler ne yapsın...!

0

Beitrag gepostet am 10.02.11, 12:32 @su_hayat Nr.: 24 Antworten

Patronlar Kızmasın
cok acık sozlusunuz cıdden,belkıde haklısınız da ancak ıyı nıyetlı deılım iş soz konusu oldugunda tavız de vermem hıc bır konuda..sımdı;Haftada evet 20 saat i asmıor mesaılerı ve maaslarıda öle cok deıl asgarı ucretın ıkı katına yakın genede..hafta tatıllerı harıc(cmtsı-pzr normal tatıl bılıorsunuz)ama bayram ve resmı tatıllerı kattım evet bu 60 gunluk tatıle..asıl sorun verımlı olmak tan öte ınsanların ıslerını yaparken ıtına gostermemelerı ve sorumluluklarını yerıne getırmeyıslerınden kaynaklanıor tabı işin seklıde onemlı ama burda işin seklıne gırmek ıstemıyorum,ancak işin özü su kı calısanlar genelde mn olmazlar ve gene dıorym hep daha fazlasını ısterler bunu bolece bılın...
0

Beitrag gepostet am 10.02.11, 15:10 @su_hayat Nr.: 25 Antworten

Patronlar Kızmasın
Tam benim is sartlarimi saymissiniz, ama komandonunda belirttigi gibi insanlar hep daha fazlasini ister.
Genelde ama patronun adil olmamasindan kaynaklaniyor bu durum, yani sizden daha az calisana daha cok ikramiye verilince, sizin bütün verimliliginiz suya düsüyor ve sadece gerektigi kadar calismaya karar veriyorsunuz.
0

Beitrag gepostet am 10.02.11, 15:21 @komandoo Nr.: 26 Antworten

Patronlar Kızmasın

Yine her yerde olduğu gibi yine sorun eğitimde.Eğitimli insan nerede ne yapacağını bilebilen insandır ve düzgün çalışmayınca işini kaybedeceğinide bilebilen insandır.

Boş insan oturduğunada para versen, bir başkası daha fazla oturuyor diye isyan çıkarır.

Siz kalifiyeli eleman çalıştırırsanız ve düzgün çalışılmazsa işlerine son verileceği restini çekerseniz,sizinki gibi güzel bir işi kaybetmekten korkarlar bence.

0

Beitrag gepostet am 10.02.11, 15:26 @nisa1970 Nr.: 27 Antworten

Patronlar Kızmasın

Hakkın yolu birdir Nisa Hanım değil mi?

Yani saydığımız iş şartları evrensel insan hakları çerçevesinde değerlendirilebilir.

İnsanevladı doyumsuzdur evet haklısınız.Ama sonuçta bu kadarınada razı olmak durumundayız.Bu kadarına ulaşalım bir hele... gerisini düşünürüz.

0

Beitrag gepostet am 10.02.11, 15:38 @su_hayat Nr.: 28 Antworten

Patronlar Kızmasın
Böyle is sartlarini elde etmek icin emek vermek gerekiyor, hak etmeyene verilmiyor zaten.
Tabiki isiminde hakkini veriyorum, yan gelip yatarak kazanmiyorum maasimi.
Patronum bana cok güvendigi icin ve beni kaybetmek istemedigini bildigim icinde dahada verimli olma ihtiyaci duymuyorum. Bu duruma gelmek icin ama cok emek verdim ve zamaninda cok verimli calistim, ama zamanla insan ya daha cok taktir istiyor yada daha cok maas . Verimlilik bir zaman sonra azaliyor ister istemez.

0

Beitrag gepostet am 10.02.11, 15:53 @nisa1970 Nr.: 29 Antworten

Patronlar Kızmasın

Haklısınız.Emeksiz,ne yemek olur, nede başarı.Bence işin hakkı neyse onu vereceksiniz.

Dediğiniz gibi kendinizi paralasanızda maaşınıza zam gelmiyor.

Artı sizin gereğinden daha fazla çalışmanız,patronların diğer işçilerdende aynı şeyi beklemesine sebep olacağı için,iş arkadaşlarınızında tepkisini çekmenize sebebiyet verecek.

Bu yüzden,ne az,nede fazla çalışmaya gerek yok,herşey kararında olmalı.

0

Beitrag gepostet am 10.02.11, 15:55 @tezzimbettim Nr.: 30 Antworten

Patronlar Kızmasın

Eğer konunun başından okuduysanız görmüşsünüzdür,inanın patrondan çok patroncular var.

Hem bence ben fazla bir şey istemedim.İstediklerim öyle uçuk kaçık değil, makul isteklerdi.

0

Beitrag gepostet am 16.02.11, 21:06 @mutluca Nr.: 31 Antworten

Patronlar Kızmasın
Hemde kafa yormaya öyle bir değer ki.
Kusura bakmayın yorumunuza geç cevap verdim. Konu uzun süre önce açılınca ve yorumunuz biraz geç olunca farketmemişim cevabınızı.
Teknoloji güya  tüm insanlığın refahı için ilerletiliyor.
Ama dediğiniz gibi sadece kapital sahiplerine yarıyor.
Daha çok alet edavat daha az insan gücü.
Daha az işçi, patronun cebine daha fazla para.
Yani yine her koşulda patronlar karlı.

0

Beitrag gepostet am 16.02.11, 21:35 @akyildiz Nr.: 32 Antworten

Patronlar Kızmasın
Sabrede sabrede sabır taşına döndük.
Bizden geçti artık eğer bir dünya savaşı çıkmazsa çocuklarımız görür belki.
İnsanlar çoğaldı, bu arada teknoloji ilerledi.
İnsan işgücünün değeri kalmadı.
Bu gidişle bırakın vardiya çoğalmasını 6 saati, hiç iş bulamayacağız gibi.
0

Beitrag gepostet am 16.02.11, 21:37 @tonii Nr.: 33 Antworten

Patronlar Kızmasın
Tabiki emek hakkının alındığı bir yerde kim işini kaybetmek isterki!
Yinede ne olursa olsun çalışma saatleri insani değerlerde kalmalı.
Biz bu dünyaya sadece çalışmak için gelmedik.

0

Beitrag gepostet am 16.02.11, 21:46 @akyildiz Nr.: 34 Antworten

Patronlar Kızmasın
Gerçi bu konuda bilgim yok.
Dünyadaki hammadde ve besin kaynakları şu anki insan ve gelecek olan nesillere yetecekmi bilmiyorum.
Bu yüzden iş hacmini ne kadar geliştirebiliriz bilmiyorum.
Ama çok iyi bildiğim bir şey varsa insanlık büyük bir hızla yaşadığımız gezegeni tüketiyor.
Bence tek çaremiz insan nüfusunu frenlememiz.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Patronlar Kızmasın