91 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 07.04.09, 23:49 Nr.: 1 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
Selam arkadaslarr

ben su anda almanyadayim 2 ay sonra türkiyeye dönmeyi düüsnüyorum bi kac ayligina orda kalcam egerki yapa bilirsem alisa bilirsem vatanimdaa kalmayi orda yasamayi cok istiyorumm ama herkes almanyada dogup büyüdügüm icin türkiyede yapamasin diyorlarr ben kendimden cok eminidim ama artik süpelerim var.

türkiyede is durumu pek iyi degil biliyorum ama ben kendi dalimdaa isiz kalmayacamdan eminimm.

hem kolay olann ne varki
-----
_TeK_MiLLeT_TeK_DeVLeT_TeK_BaYRaK_TeK_DiL_
0

Beitrag gepostet am 08.04.09, 00:06 @_karagul_ Nr.: 2 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
Ben 3ayligina gitmistim TRye bundan 2sene önce dedim artik kesinlikle 3ayligina gitmem,bide yanliz gitmistim ailemsiz cok zor geldi cok koydu bana o 3 ay..

Banada cok kisi demisti yapamazsin edemezsin,ben kendi adima konusiyim ben yapamam sahsen cunku burda rahatliga alismisim acikcasi simartildim diyim her istegim oluyor usw.

Ama ALLAH yardimcin olsun..
-----
Ne Senle ya$aniyor Nede Sensiz Oluyor !
0

Beitrag gepostet am 08.04.09, 00:15 @_karagul_ Nr.: 3 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
Önce gittigin yere bagli sonra gittigin yerde senin ailenden olan varmi ??

En önemlisi arkasin varmi ??

aile belki o kadar agir gelemz ama arkadas cok önemli..
Hele ki adam gibi arkadas..
Zor bir yol tercih etmisin insallah aradigini veya bulmaya aradigin seyi bulursun.
0

Beitrag gepostet am 08.04.09, 00:27 @kumral_kizzz Nr.: 4 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
benim orda ailem olacak yani halamlarda kalcam zaten tek düsüncemde o annem ve babam onlara dayanamam gibime geliyor korkularim var artikk inan öncee cok emindim simdi:S Hayirlisi basladimm sonunuda getircem denemeklebirsey kaybetmemm diye düsünüyorum

ama is yönündende düsündüm türkcem yetersiz kala bilirr birazda onu sorun yapmiyor degilim:S
-----
0

Beitrag gepostet am 08.04.09, 00:29 @harun16 Nr.: 5 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
ailem var halamda kalcam o benim ikinci annem gibidirr
istanbul da kalcam yerim hazir o yönden sorun yasamamm...

arkadaslara gelince o da bi sorun arkadas cevrem hic yok,.. ama orda yasamaya balsayinca o sorunuda hallederiz

evet türkcem yetersiz kalir banada öyle geliyor bu sene gittigimde fark ettim cok yetersiz hemde:S

ama kücükde olsa ordaa yasama sansim vardir demi ??
birazda iyi seyler söyleyin ya
-----
0

Beitrag gepostet am 08.04.09, 00:34 @_karagul_ Nr.: 6 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
Kardesim ben senin abin yasindayim.
Sana iyi seyler söylemek isterdim ama gercekleri söylemeyi tercih ederim.
Kardesimsin kiyamam dene derim ama kendini odaklama yani yapacagim diye kendi hayatini zorlama..
0

Beitrag gepostet am 08.04.09, 00:38 @_karagul_ Nr.: 7 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
Bende 3ay halamda kalmistim ailemse almanyadaydi,ama artik asla ve asla 3ayligina gitmem ailesiz benim icin cok kotu bisey.. Türkiyeyi seviyorum sevmiyorum degil ama bana para verselerde 3 ayligina ailesiz kesinlikle gitmem birdaha..

Ama sen bi kac ayligina git bakalim yapabilecekmisin,herkesde degisik örnegin arkadasim almanyada dogdu buyudu ama simdi trye evlendi gitti orda kaliyor..
-----
0

Beitrag gepostet am 08.04.09, 00:49 @kumral_kizzz Nr.: 8 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
beni daha cok korkutunuuz ya burda ailemi isimi arkadaslarimi ceverimi birakip gidiyorum kolay olmayacaginida bilyiorum ama deneme deger diye düsünmüstüm hep . yoksa degmezmi:S

neyse yinede coook tsk ederimm en azindan birazda olsa beni neler bekliyorr simdi düsüne biliyorum..
-----
0

Beitrag gepostet am 08.04.09, 00:51 @_karagul_ Nr.: 9 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
Ama bunlar gercekler maalesef.. Sen kendin bi kac ayligina git gor kendinde anlayacaksin yapamiyacagini TRde..
Iyi geceler
-----
0

Beitrag gepostet am 08.04.09, 03:43 @_karagul_ Nr.: 10 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
Gercekten cok zor bi karar. Ben 2 sene önce gitmistim ve 10 ay kaldim Türkiyede. Biz ama ailece kesin dönüs yapmistik. Ben gerci bastan beri felan istemiyordum neyse iste gittim zor dayandim nerdeyse kafayi yiycektim ben, kimseyle canim görüsmek istemiyordu yeni arkadasliklar kurmak istemiyordum. Sonunda geldim geri ve simdi iyiyim Allahima sükürler olsun.
Ama ben istemeyerek mecbur gitmistim o yüzden. Sen isteyerek gideceksin belki basarabilirsin.
Yada ben abartiyorum o da olabilir cünkü benim bi kac tanidik var 2,3 tane biri 3 senedir orda hala msn de felan görüsüyoruz ben cok memnunum diyor Almanyaya geri gelmek istemiyorum diyor. Yani kisiden kisiye göre degisiyor.
Denemeye deger bence yinede bi degisiklik olur tecrübe felan kazanmis olursun.
Senin icin hayirlisi neyse o olsun.
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 08.04.09, 22:42 @tokatligenc Nr.: 11 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
tsk ederimm 10 ay bi süre az degil istemeyerek gittgin halde iyi dayanmisin
ben cok istiyorumm ama gercekten is ciddiye binince bide etrafimdaki tepkileri görünce gidipde geri dönünleri görüncee yanlis yapiyormusum gibime geliyorr..
türkiyede 10 ay kalmisin yapamama nedenin neydi sana neler ters geldi ?? belki istemediign icin caba göstermedin ama o kadarda zor degil dir türkiyede yasamasi oder ???

-----
0

Beitrag gepostet am 08.04.09, 22:46 @nayanaya Nr.: 12 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
hehe cok hakklisin ne zaman kiriz olmadiki hem calisana herzaman is vardir düsüncesini tasiyan insalardanim ben)

benim meslegim dr. asisstaniyim also PA sogesagt.

gercekten artik herseyi göze aldim gitcem deneyecem burda acik kapim herzaman var olacakdaa.. ama insallah vatanimda mutlu olurumm.

sanada coook tsk ederimm is durumuna simdiden baksam iyi olur demi
-----
0

Beitrag gepostet am 09.04.09, 01:31 @_karagul_ Nr.: 13 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
Bu 10ay icinde 6 ay bi Markette calistim...aslinda lise son sinifina gitcektim vazgectim.
Simdi benim durumumda farkli ya ben bastan beri istemedigim icin herseyi bi degisik geldi bana. Belki orda cevre felan edinseydim alisabilirdim ama ben hic yanasmadim aklim hep burdaydi
Nasil anlatsam bilmiyomki cok karisik.
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 25.04.09, 00:00 @_karagul_ Nr.: 14 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
rabbim bizede nasip etsin ....bence yaparsin arkadasim baslarda zorlanabilirsin normal ortam deisecek ama varmi vatanimiz gibisi belki burda daha rahat yasiyoruz ama tr bambaska denemege deger derim ve basaricagina eminim
0

Beitrag gepostet am 25.04.09, 16:15 @asi_yildiz Nr.: 15 Antworten

Almanyadan Türkiyeye...
coooooook tskederim bu güzel sözlerin icin..
evet bencede denemeye degerr son 1 ayim kaldi almanyada bi gittseydim artik
saatleri sayar oldum
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Almanyadan Türkiyeye...