100 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
4
5
6
Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:16
@d35
Nr.: 41
Antworten
ruyalaralemi
Deist ve onları deizme yönlendiren etkenler!...
D35 sana söyleyecek sözüm yok, dinde Allahın dinidir, siz deistler Allahın varlığını rüyanızda gördüğünüz vede size elçiyle bildirildiği içinmimi deistsiniz
, deizm tamamen demogojiden.ibaret bir inanış biçimidir, Allah var din yok diyorsunuz da kendinizle çelişiyorsunuz. Evet.Allah var cennette cehennemde var ve siz demogojistler hak ettiğinizi bulacaksınız. Günahlarınızda boğulacaksınız.
senedi ve ceni bi şefaati ve ma halaga bil küntüm vel ecmaülün cemilün kesi ve cinni şeytani ma şediga
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:17
@d35
Nr.: 42
Antworten
eses43
merhaba. nasilsin, noldu kasintimi tuttu ? sen mahonun soparimisin ? < densiz >
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:17
@ruyalaralemi
Nr.: 43
Antworten
ruyalaralemi
Sizler şeytanın ağzı ile konuşuyorsunuz. Sizinle iletişime geçecektir.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:26
@ruyalaralemi
Nr.: 44
Antworten
eses43
merhaba. iste her zamanki hatayi yapiyorsunuz. kurulan cümlelerin kavramlarini anlayamiyorsunuz. bu nedenle kendi nefsani arzulariniza göre yorumluyorsunuz. ben maho kardesime ahlaksiz demedim. ne haddime böyle bir seyle ithafta bulunmak. tipki delinin kuyuya tas atmasi gibi pervasizca savruk düsüncelerinizle kavram kargasasi yasiyorsunuz ondan sonra curcunayla, küfürle, hakaretle kuyudan tas cikarmaya calisiyorsunuz. Maho kardesim bizzat kendisi cevap verdigi zaman daha genis aciklama yapacagim.
NOT: ALLAH yarattigi her canliya külli iradesinden, cuzi irade lütfetmistir. insan bu iradeyi kullanirken, düsünerek, eylemlerinin etki - tepki derecesini, anlamini hesap ederek kullanir.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:31
@eses43
Nr.: 45
Antworten
ruyalaralemi
Eyvallah tekrar okuduğum da yapmış olduğum yanlışı fark ettim, öncelikle affola. Lakin inanışlarından ötürü kimseyi yargılamak biz kulların haddine değildir, bu insanların dediğiği gibi İslam dini zalimlerin dini değil bilakis mazlumların dinidir. İslam dini anlayış dinidir, kesinlikle hiçbir iradeye doğrudan müdahale söz konusu değildir, biz islamın gereğini hoş görü içerisinde icabet eden her türlü daveti yapar doğru olanları bildiğimiz kadarı ile anlatırız, sonuç ne olursa olsun insanlar inanmakta hürdür. Saygılarımla.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:38
@ruyalaralemi
Nr.: 46
Antworten
eses43
tesekkür ederim bu güzel davranisin icin, aklin yolu birdir. ben müslümanim. benim müslüman olmam hata yapmiyacagim anlamina gelmez. müslüman hatalarindan ders cikarip, ahlaki degerler bütününde dönüsümün icerisinde olmaya devam eder. bu yol cetin bir yoldur. pes edilmez. sartlar neyi gerektiriyorsa Allahin adaletini gösterecek yola devam edilir.
NOT: Trampet kutusu kadar dünyasi olan kardeslerimizide uyarmak bizim görevimizdir.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:43
@d35
Nr.: 47
Antworten
ruyalaralemi
Kardeş sen neden bu kadar ateşlisin.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:52
@d35
Nr.: 48
Antworten
eses43
hic merak etme vade geldiginde bende ölecegim, Allah hayirli ölüm verir herkese insaAllah
NOT: 1. yasimdan bu kadar niye rahatsiz oluyorsun.
2. burada hangi kadini rahatsiz etmisim.
3. seni, kadinlarla olan sosyal iliskilerimin zabit katip´i olarak kim görevlendirdi, yoksa sen kendine durumdan vazifemi cikardin.
4. cogunuz burada farkli niklerle dolasiyorsunuz, anlik psikolojinize göre tavir sergiliyorsunuz, bu nedenlede traji komik oluyorsunuz.
5. trampet kutusu kadar dünyanizla beni anlamaniz zor sen ve senin gibilerin sorunu bu.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 16:19
@ruyalaralemi
Nr.: 49
Antworten
isabella
aslinda güzel bir konu ama yanlış bilgiler ile süslemişsiniz gibime geliyor. “Deizm de sionistlerin inançlı insanlara oynadığı oyunlardan biridir,”+ “deizm tamamen demogojiden ibaret bir inanış biçimidir” demişsiniz ama Deizm Tanrı’nın var olduğuna ama yaradanın dünya işlerine karışmadığını düşünen bir felsefe değilmiydi? Pek de mantıksız değil aslında, eğerki bir müdahale olsaydı bu kadar kötü insanlar, bu kadar çok savaş, toprak kavgası, açlık, ayrımcılık, doğa felaketler olmazdı diye düşünülebilir. Dünya genelinde Dinlere bakacak olursak hiç birinde kötülük yapın, zorla dininizi diretin diye birşey yazmıyor ama gördüğüm kadarıyla siz diretmeye çalışıyorsunuz sanki “biz anlatmak tan bıkmayacağız, evet yasaklanacağız, evet eleştirileceğiz ama doğruları anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Kimseyi tuzaklarına düşürmelerine göz göre göre müsade etmeyeceğiz” gibi sözleriniz ile ..bu ne kadar doğru ve hangi kutsal kitapta yazıyor ? Doğru olan nedir ? Yanlış da anlamış olabilirim tabi..Siyonizm ile deizm iki ayrı kulvardır nitekim siyonizm yahudi milliyetçiliğidir, bu da gösteriyorki dini kullanarak siyaset yapanlar her zaman oldu ve olacaktır. İnsanların inancına karışmayı pek doğru bulmuyorum kim ne isterse, biliyorsa, vicdanının rahat edebileceği şeylere inansın, siyasetin kuklası olmasın neticede kimse çivi çakmayacak bu dünyada. Her şeyden önce insanız ve ahlaki değerlere önem vermeliyiz diye düşünüyorum. Nasılki kul hakkı yediği için bütün müslümanlar kötüdür demek yanlışsa, yahudilerin tümüne Siyonist demek, sizin deistlere “Sizler şeytanın ağzı ile konuşuyorsunuz. Sizinle iletişime geçecektir” demek yanlıştır. Yanı hem saygı duyulması gerektiğini söylüyorsunuz ama neredeyse her yorumda fikir değiştiriyorsunuz gibi görünüyor
-----
Favete linguis!
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 16:32
@-maho
Nr.: 50
Antworten
isabella
Yanı bence dünya genelinde din suistimal ediliyor, edildiği içinde insanların bir çoğu sorgulamaktan çekindiği veya korktuğu için dinden soğuyor
-----
Favete linguis!
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 16:44
@-maho
Nr.: 51
Antworten
eses43
maho kardesim. yazdigin cevaplari okudum. hic sasirmadim. inanki yoruldum burada insanlara kavramlarla ilgili aciklama yapmaktan. nasil bu kadar sig düsünceli oluyorsunuz anlamiyorum.
palu ailesine bak diyorsun. yasadigimiz bu gezegende O' kadar cok palu ailesi ve buna benzer sahsi ve kurumsal ahlaksizliklar varki haddi hesabi yok. peki bu gezegendeki ahlaksizliklari islam dinimi insanlara telkin etti? ben ahlaksizsam islamin ne sucu var ? ben islami, hiristiyanligi, museviligi istismar ediyorsam, cikarima göre kullaniyorsam bunda dinin ne sucu var ? benim yanlislarima, hatalarima bakarak dini suclayan benim icin < Ahmaktir >
) maho, avrupada az olan ne cok merak ettim dogrusu.
NOT: Ahmak kelimesi senin sahsina degil geneledir.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 16:48
@isabella
Nr.: 52
Antworten
eses43
merhaba, umarim bu forumdaki arkadaslar ne demek istedigini ön yargisiz degerlendirmislerdir. Düsüncelerime tercüman oldugun icin tesekkür ederim.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:36
@isabella
Nr.: 53
Antworten
ruyalaralemi
İsabella snin benim yazdıklarımı tam olarak okuduğunu vede beni anladığını düşünmüyorum, kesinlikle net bir şekilde ifade ettiğim şudur; yahudiler cennetin kısıtlı bir yer olduğunu düşünürler, bu sbeptendir ki hiç bir yahudi diğer toplumdaki insanlara gel yahudi ol demezler yani yahudilere göre cennet bir tek onlara tahsis edilmiştir, yahudiler dünyada egemen bir toplum olduklarını ve bütün geriye kalan ne var ise onların hizmetinde olduğunu düşenen toplumdur. Diğer samavi dinlerin onlar için bir tehdit olduğu var sayımınıda yok sayamayız bu bakış açısıyla. Yahudiler yani olmayan devleti filistin devleti üzerine kuran siyonistlerin diğer bir maksatı diğer dinlerdeki insanları inançların dan çevirmek istemesi bu tür degomanya ile yani deizm ile insanların kafasını kurcalama oyunu ile yüzünü gösteriyor. Onlar dini olmayan toplumları çok daha kolay yönete bileceklerini biliyorlar. Biz bu tuzağa düşersek çevremizde imanı zayıf insanlardan faydalanmalarına müsade edersek bu gün kaybedeceğimiz pek bişey yok belki, yarın kaybedeceğimiz o kadar çok şeyimiz olacak ki vahlarımızın pare etmeyeceği bir döneme gireceğiz. Tamam yahudilerin tamamı siyon değil bir kısmıda evangelist yani onlar kendi hallerinde dinlerini yaşayan insanlar.
Deizmin bir de şöyle bir husus var bir deist sadece Allah var der, eyvallah Allah var ve tektir, tamam da bu insanlar din yoksa, Allah ın elçileri yoksa nereden anlamışlar nasıl bulmuşlar Allah ın varlığını, buna bir açıklamaları varmı. Eskiden bir deim vardı insanları dinden uzaklaştırmak için peygamber öldü, Allah izne çıktı diyorlardı bunlarda onların yolundan gidenker. Deizmin sonraki safhası ataist lik yani top yekün yokluk ve evrilme. Elbetteki saygılıyım insanlara istediklerine inansınlar istediklerini yaşasınlar, 80 milyon türkiyede sadece yaşayan palu ailesimi yüzdeye vur bindeye vur 100 binde ye vur 1 miyonda ya vur ki 3 beş kişinin yaptığını 1.8 milyar müslümana vurma, dünya genelinde yaşayan 1.8 milyar müslüman var iken siz 3 beş kişinin yapmış olduğu densizlikten bahsediyorsunuz. Evet bende utanıyorum bir müslüman bunu yapmamalı diyorum ama o müslümanın yaptığı onu bağlar. Peki müslümanları geçtik peki ya hristiyanlar dinlerinin hakkını veriyorlarmı birde onlara bakın, dindennsoğuyanı neden dinden soğudun diye yargılamadım bu benim haddime mi kin sorgulayım dinin de, alemlerinde sahibi Allah var iken biz kimiz ki. Bu yaşanan ların olacağına dair bir çok Ayet-i ker-ime var iken nasıl ki susa biliriz, biz bildiğimizi anlatırız, anlayan anlar anlamayanın kafasına vuracak halimiz yok belki bir kulun ahiretini kurtarırız umudu ile yapa bileceklerimizi yaparız. Saygılar.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:44
@-maho
Nr.: 54
Antworten
ruyalaralemi
Saygı değer abim maho, din adamlarının elbetteki bir çok eksiği var bunda hem fikiriz artı diyanetin de eksikleri var. Ancak din adamlarının eksiklerinin olması bizi Allahın yolun dan alı koymamalı diye düşünüyorum. Kıyamet Alametlerine bak bir çok şeyi zaten göreceksin bu yaşanan ların olacağını göreceksiniz. Birde abi palu ailesi diyorsun bu aile 1.8 milyar müslümanda sadece tozu tarumar. 1.8 milyar müslümanla 3 beş kişi yi aynı kefeye koymak ne kadar doğru?
Saygılar.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:47
@sunguroglu_
Nr.: 55
Antworten
ruyalaralemi
Kesinlikle çatışmak vede tartışmak için burada yokuz, bu niyetle gelen gelmesin düşüncelerini paylaşsın herkes, ancak ayrım gayrım vede ötekileştirerek değil güzelce saygı ile.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:56
@sunguroglu_
Nr.: 56
Antworten
ruyalaralemi
Saygı ile giden saygı görür, ben kimseye saygısızlık yapmıyorum.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:57
@ruyalaralemi
Nr.: 57
Antworten
_turk_
güzel bir konu.ama anlatma ve ikna yönünde bir okadarda fakir birsey..simdi konu deizm dir galiba.deizm allaha inanip dinleri red etme teorisidir, bu anlasilir bir durum. deizm denince aklimiza neden müslümanlik geliyor ? cünkü müslüman oldugumuz icin acaba din eldenmi gidiyor diye bir an düsünebiliyoruz.. ama bu deizm olayi müslümanlikla yada islama karsi bir durum olmadigi gibi..bütün dinlerde buraya dogru bir tercihin oldugu görünüyor..istatistiklere göre yakin bir dönemde fransanin %70 gibi bir oranla dinsizligi tercih edecegi.. ve bunun ardinda hollandanin gelecegi ...yeni zellanda ve avusturalyanin takip edecegi.söyleniyor..burada her din icin düsünülmesi gereken konu .bu dinleri uygulayan bunlari faaliyete geciren elcilerden alimlerine kadar. düsünmeleri gerekir diye düsünüyorum.tskler..
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:59
@_turk_
Nr.: 58
Antworten
ruyalaralemi
Ben bu konuya kyamet alameti diyorum, Allahın dediği olur. Bekleyip göreceğiz.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:59
@sunguroglu_
Nr.: 59
Antworten
ruyalaralemi
Okey kardeşim.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:03
@ruyalaralemi
Nr.: 60
Antworten
_turk_
kiyamet alametiyle bakmak tamamiyla hurafe olur.. gercek ve objektif bakmak gerekir.. cünkü din uygulaycilari yani dinleri tekelinde bulunduran kisiler sahislar.iktidarlar bunu cok kötüye kulaniyorlar malesef.. insanlarda bu noktada dinden uzaklasiyorlar... ikinci bir durum teknolojidir..erisim caginda oldugumuz icin herkes saniyede heryere ulasabikiyor ve duyuyor. artik hurafelerle köy imamlarin düsüncesiyle, kimse hareket etmiyor kardesim...
0
1
2
3
4
5
6
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!