100 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:16 @d35 Nr.: 41 Antworten

Deist ve onları deizme yönlendiren etkenler!...
D35 sana söyleyecek sözüm yok, dinde Allahın dinidir, siz deistler Allahın varlığını rüyanızda gördüğünüz vede size elçiyle bildirildiği içinmimi deistsiniz , deizm tamamen demogojiden.ibaret bir inanış biçimidir, Allah var din yok diyorsunuz da kendinizle çelişiyorsunuz. Evet.Allah var cennette cehennemde var ve siz demogojistler hak ettiğinizi bulacaksınız. Günahlarınızda boğulacaksınız.

senedi ve ceni bi şefaati ve ma halaga bil küntüm vel ecmaülün cemilün kesi ve cinni şeytani ma şediga

0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:17 @d35 Nr.: 42 Antworten

merhaba.  nasilsin,   noldu  kasintimi  tuttu ?   sen  mahonun  soparimisin ?   < densiz >
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:17 @ruyalaralemi Nr.: 43 Antworten

Sizler şeytanın ağzı ile konuşuyorsunuz. Sizinle iletişime geçecektir. 
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:26 @ruyalaralemi Nr.: 44 Antworten

merhaba.  iste  her  zamanki   hatayi  yapiyorsunuz.  kurulan  cümlelerin   kavramlarini  anlayamiyorsunuz.  bu  nedenle  kendi   nefsani  arzulariniza  göre   yorumluyorsunuz.   ben  maho  kardesime  ahlaksiz demedim.   ne  haddime   böyle  bir  seyle  ithafta  bulunmak.  tipki  delinin  kuyuya  tas  atmasi  gibi   pervasizca  savruk   düsüncelerinizle  kavram   kargasasi  yasiyorsunuz  ondan  sonra    curcunayla,  küfürle,  hakaretle  kuyudan  tas  cikarmaya  calisiyorsunuz.  Maho  kardesim  bizzat   kendisi  cevap  verdigi  zaman  daha  genis  aciklama  yapacagim.

NOT: ALLAH  yarattigi  her  canliya   külli  iradesinden,  cuzi  irade   lütfetmistir.  insan  bu  iradeyi  kullanirken,  düsünerek,  eylemlerinin  etki - tepki  derecesini,  anlamini  hesap  ederek  kullanir.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:31 @eses43 Nr.: 45 Antworten

Eyvallah tekrar okuduğum da yapmış olduğum yanlışı fark ettim, öncelikle affola. Lakin inanışlarından ötürü kimseyi yargılamak biz kulların haddine değildir, bu insanların dediğiği gibi İslam dini zalimlerin dini değil bilakis mazlumların dinidir. İslam dini anlayış dinidir, kesinlikle hiçbir iradeye doğrudan müdahale söz konusu değildir, biz islamın gereğini hoş görü içerisinde icabet eden her türlü daveti yapar doğru olanları bildiğimiz kadarı ile anlatırız, sonuç ne olursa olsun insanlar inanmakta hürdür. Saygılarımla.
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:38 @ruyalaralemi Nr.: 46 Antworten

tesekkür  ederim  bu  güzel  davranisin  icin,  aklin  yolu  birdir.   ben  müslümanim.   benim  müslüman  olmam   hata  yapmiyacagim  anlamina  gelmez.  müslüman   hatalarindan  ders  cikarip,  ahlaki  degerler  bütününde  dönüsümün  icerisinde  olmaya  devam  eder.    bu  yol  cetin  bir  yoldur.   pes  edilmez.  sartlar  neyi  gerektiriyorsa   Allahin  adaletini  gösterecek   yola  devam  edilir.  

NOT: Trampet  kutusu  kadar  dünyasi  olan  kardeslerimizide  uyarmak  bizim  görevimizdir.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:43 @d35 Nr.: 47 Antworten

Kardeş sen neden bu kadar ateşlisin.
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 14:52 @d35 Nr.: 48 Antworten

hic  merak  etme  vade  geldiginde  bende  ölecegim,  Allah  hayirli  ölüm  verir  herkese  insaAllah     

NOT:  1. yasimdan  bu  kadar  niye  rahatsiz  oluyorsun.
         2. burada  hangi  kadini   rahatsiz  etmisim.
          3. seni,  kadinlarla  olan  sosyal  iliskilerimin   zabit   katip´i   olarak  kim   görevlendirdi,  yoksa  sen  kendine  durumdan  vazifemi  cikardin.
          4. cogunuz   burada  farkli  niklerle  dolasiyorsunuz,   anlik  psikolojinize   göre  tavir  sergiliyorsunuz,  bu  nedenlede   traji  komik  oluyorsunuz.
         5. trampet  kutusu  kadar  dünyanizla  beni  anlamaniz   zor  sen  ve  senin  gibilerin  sorunu  bu.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 16:19 @ruyalaralemi Nr.: 49 Antworten

aslinda güzel bir konu ama yanlış bilgiler ile süslemişsiniz gibime geliyor. “Deizm de sionistlerin inançlı insanlara oynadığı oyunlardan biridir,”+ “deizm tamamen demogojiden ibaret bir inanış biçimidir” demişsiniz ama Deizm Tanrı’nın var olduğuna ama yaradanın dünya işlerine karışmadığını düşünen bir felsefe değilmiydi? Pek de mantıksız değil aslında, eğerki bir müdahale olsaydı bu kadar kötü insanlar, bu kadar çok savaş, toprak kavgası, açlık, ayrımcılık, doğa felaketler olmazdı diye düşünülebilir. Dünya genelinde Dinlere bakacak olursak hiç birinde kötülük yapın, zorla dininizi diretin diye birşey yazmıyor ama gördüğüm kadarıyla siz diretmeye çalışıyorsunuz sanki “biz anlatmak tan bıkmayacağız, evet yasaklanacağız, evet eleştirileceğiz ama doğruları anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Kimseyi tuzaklarına düşürmelerine göz göre göre müsade etmeyeceğiz” gibi sözleriniz ile ..bu ne kadar doğru ve hangi kutsal kitapta yazıyor ? Doğru olan nedir ? Yanlış da anlamış olabilirim tabi..Siyonizm ile deizm iki ayrı kulvardır nitekim siyonizm yahudi milliyetçiliğidir, bu da gösteriyorki dini kullanarak siyaset yapanlar her zaman oldu ve olacaktır. İnsanların inancına karışmayı pek doğru bulmuyorum kim ne isterse, biliyorsa, vicdanının rahat edebileceği şeylere inansın, siyasetin kuklası olmasın neticede kimse çivi çakmayacak bu dünyada. Her şeyden önce insanız ve ahlaki değerlere önem vermeliyiz diye düşünüyorum. Nasılki kul hakkı yediği için bütün müslümanlar kötüdür demek yanlışsa, yahudilerin tümüne Siyonist demek, sizin deistlere “Sizler şeytanın ağzı ile konuşuyorsunuz. Sizinle iletişime geçecektir” demek yanlıştır. Yanı hem saygı duyulması gerektiğini söylüyorsunuz ama neredeyse her yorumda fikir değiştiriyorsunuz gibi görünüyor  
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 16:32 @-maho Nr.: 50 Antworten

Yanı bence dünya genelinde din suistimal ediliyor, edildiği içinde insanların bir çoğu sorgulamaktan çekindiği veya korktuğu için dinden soğuyor
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 16:44 @-maho Nr.: 51 Antworten

maho  kardesim.  yazdigin  cevaplari  okudum.   hic  sasirmadim.  inanki  yoruldum  burada  insanlara  kavramlarla  ilgili  aciklama  yapmaktan.  nasil  bu  kadar  sig  düsünceli  oluyorsunuz  anlamiyorum.    

palu  ailesine  bak  diyorsun.  yasadigimiz  bu  gezegende  O'  kadar  cok  palu  ailesi   ve  buna  benzer  sahsi  ve  kurumsal  ahlaksizliklar  varki   haddi  hesabi  yok.   peki   bu  gezegendeki  ahlaksizliklari   islam  dinimi  insanlara  telkin  etti?   ben  ahlaksizsam   islamin  ne  sucu   var  ?  ben  islami,  hiristiyanligi,   museviligi  istismar  ediyorsam,   cikarima  göre  kullaniyorsam  bunda  dinin  ne  sucu   var ?   benim  yanlislarima,   hatalarima  bakarak   dini  suclayan   benim  icin   < Ahmaktir > 

) maho,  avrupada  az  olan  ne   cok  merak  ettim  dogrusu. 

NOT: Ahmak  kelimesi  senin  sahsina  degil  geneledir.    

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 16:48 @isabella Nr.: 52 Antworten

merhaba,  umarim   bu  forumdaki   arkadaslar  ne  demek  istedigini   ön  yargisiz  degerlendirmislerdir.  Düsüncelerime  tercüman  oldugun  icin  tesekkür  ederim.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:36 @isabella Nr.: 53 Antworten

İsabella snin benim yazdıklarımı tam olarak okuduğunu vede beni anladığını düşünmüyorum, kesinlikle net bir şekilde ifade ettiğim şudur; yahudiler cennetin kısıtlı bir yer olduğunu düşünürler, bu sbeptendir ki hiç bir yahudi diğer toplumdaki insanlara gel yahudi ol demezler yani yahudilere göre cennet bir tek onlara tahsis edilmiştir, yahudiler dünyada egemen bir toplum olduklarını ve bütün geriye kalan ne var ise onların hizmetinde olduğunu düşenen toplumdur. Diğer samavi dinlerin onlar için bir tehdit olduğu var sayımınıda yok sayamayız bu bakış açısıyla. Yahudiler yani olmayan devleti filistin devleti üzerine kuran siyonistlerin diğer bir maksatı diğer dinlerdeki insanları inançların dan çevirmek istemesi bu tür degomanya  ile yani deizm ile insanların kafasını kurcalama oyunu ile yüzünü gösteriyor. Onlar dini olmayan toplumları çok daha kolay yönete bileceklerini biliyorlar. Biz bu tuzağa düşersek çevremizde imanı zayıf insanlardan faydalanmalarına müsade edersek bu gün kaybedeceğimiz pek bişey yok belki, yarın kaybedeceğimiz o kadar çok şeyimiz olacak ki vahlarımızın pare etmeyeceği bir döneme gireceğiz. Tamam yahudilerin tamamı siyon değil bir kısmıda evangelist yani onlar kendi hallerinde dinlerini yaşayan insanlar. 

Deizmin bir de şöyle bir husus var bir deist sadece Allah var der, eyvallah Allah var ve tektir, tamam da bu insanlar din yoksa, Allah ın elçileri yoksa nereden anlamışlar nasıl bulmuşlar Allah ın varlığını, buna bir açıklamaları varmı. Eskiden bir deim vardı insanları dinden uzaklaştırmak için peygamber öldü, Allah izne çıktı diyorlardı bunlarda onların yolundan gidenker. Deizmin sonraki safhası ataist lik yani top yekün yokluk ve evrilme. Elbetteki saygılıyım insanlara istediklerine inansınlar istediklerini yaşasınlar, 80 milyon türkiyede sadece yaşayan palu ailesimi yüzdeye vur bindeye vur 100 binde ye vur 1 miyonda ya vur ki 3 beş kişinin yaptığını 1.8 milyar müslümana vurma, dünya genelinde yaşayan 1.8 milyar müslüman var iken siz 3 beş kişinin yapmış olduğu densizlikten bahsediyorsunuz. Evet bende utanıyorum bir müslüman bunu yapmamalı diyorum ama o müslümanın yaptığı onu bağlar. Peki müslümanları geçtik peki ya hristiyanlar dinlerinin hakkını veriyorlarmı birde onlara bakın, dindennsoğuyanı neden dinden soğudun diye yargılamadım bu benim haddime mi kin sorgulayım dinin de, alemlerinde sahibi Allah var iken biz kimiz ki. Bu yaşanan ların olacağına dair bir çok Ayet-i ker-ime var iken nasıl ki susa biliriz, biz bildiğimizi anlatırız, anlayan anlar anlamayanın kafasına vuracak halimiz yok belki bir kulun ahiretini kurtarırız umudu ile yapa bileceklerimizi yaparız. Saygılar. 

0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:44 @-maho Nr.: 54 Antworten

Saygı değer abim maho, din adamlarının elbetteki bir çok eksiği var bunda hem fikiriz artı diyanetin de eksikleri var. Ancak din adamlarının eksiklerinin olması bizi Allahın yolun dan alı koymamalı diye düşünüyorum. Kıyamet Alametlerine bak bir çok şeyi zaten göreceksin bu yaşanan ların olacağını göreceksiniz. Birde abi palu ailesi diyorsun bu aile 1.8 milyar müslümanda sadece tozu tarumar. 1.8 milyar müslümanla 3 beş kişi yi aynı kefeye koymak ne kadar doğru?

Saygılar. 
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:47 @sunguroglu_ Nr.: 55 Antworten

Kesinlikle çatışmak vede tartışmak için burada yokuz, bu niyetle gelen gelmesin düşüncelerini paylaşsın herkes, ancak ayrım gayrım vede ötekileştirerek değil güzelce saygı ile.
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:56 @sunguroglu_ Nr.: 56 Antworten

Saygı ile giden saygı görür, ben kimseye saygısızlık yapmıyorum.
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:57 @ruyalaralemi Nr.: 57 Antworten

güzel bir konu.ama anlatma ve ikna yönünde  bir okadarda fakir birsey..simdi konu deizm dir galiba.deizm allaha inanip dinleri red etme teorisidir, bu anlasilir bir durum. deizm denince aklimiza neden müslümanlik geliyor ? cünkü müslüman oldugumuz icin acaba din eldenmi gidiyor diye bir an düsünebiliyoruz.. ama bu deizm olayi müslümanlikla yada islama karsi bir durum olmadigi gibi..bütün dinlerde buraya dogru bir tercihin oldugu görünüyor..istatistiklere göre yakin bir dönemde fransanin %70 gibi bir oranla dinsizligi tercih edecegi.. ve bunun ardinda hollandanin gelecegi ...yeni zellanda ve avusturalyanin takip edecegi.söyleniyor..burada her din icin düsünülmesi gereken konu .bu dinleri uygulayan bunlari faaliyete geciren elcilerden alimlerine kadar. düsünmeleri gerekir diye düsünüyorum.tskler..
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:59 @_turk_ Nr.: 58 Antworten

Ben bu konuya kyamet alameti diyorum, Allahın dediği olur. Bekleyip göreceğiz. 
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 18:59 @sunguroglu_ Nr.: 59 Antworten

Okey kardeşim.
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:03 @ruyalaralemi Nr.: 60 Antworten

kiyamet alametiyle bakmak tamamiyla hurafe olur.. gercek ve objektif bakmak gerekir.. cünkü din uygulaycilari yani dinleri tekelinde bulunduran kisiler sahislar.iktidarlar bunu cok kötüye kulaniyorlar malesef.. insanlarda bu noktada dinden uzaklasiyorlar... ikinci bir durum teknolojidir..erisim caginda oldugumuz icin herkes saniyede heryere ulasabikiyor ve duyuyor. artik hurafelerle köy imamlarin düsüncesiyle, kimse hareket etmiyor kardesim...
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Deist ve onları deizme yönlendiren etke...