|
|
|
Deist ve onları deizme yönlendiren etkenler!... |
Harbi yalanı gerçekmiş gibi anlatıyorsunuz, bizde tarih kitaplarının hiç birinde sizin anlatyığınız gibi birşey yok, biz viyanayı bir kaç defa kuşattık ama alamadık, alamama sebeplerimiz ve başarısız kalışımız gerileme dönemimiz vs bir çok şey tarih kitapların da derlerde en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor. Demekki siz Türkiyede derslerde uyuyordunuz.  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 yok kardes uyumuyordum inanki hatta takdir ve tesekürnamayle sinifimi gecerdim...olsun yil 70-72 benim tarih kitaplarimda yada ögretmenlerimiz bunu ögretti.... ----- insan olabilmek bir sanattir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siz bilgisiz bir insansınız zihinleri bulandırmak için ualanlar konuşmaktan çekinmiyorsunuz. Sizin anlattığınız gibi bir tarih yok. Sizi söylediklerinizi ispata davet ediyorum buyrun. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
simdi cok ayip ediyorsunuz. bilgisizlikle simdi ne alakasi var? bence BILGISIZ ögrenmemek isteyendir. cok yazistik ..... size baska bilgililere burakayim
----- insan olabilmek bir sanattir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bye bye, kendinize zahmet etmeyin bu kadar anlıyorum sizi.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Size hak veriyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga sana saygım var biliyorsun, sende beni az çok nanıyorsun seni kesinlikle eleştirini yapmayacağım seninle büyüğüm olarak bu tartışmanın içerisine girmeyeceğim senden de aynı erdemi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elbetteki değillerdir, Hz İsa Allahın peygamberi Elçisidir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eyvallah abi, ben şunu bilyor vede düşünüyorum, inşallah ki kalbi güzel bir insansın biliyorum bunu. Dini inançların bu noktada beni ilgilendirmez vede seninle kesinlikle bu tartışmanın içerisine girmem. Ancak doğru bildiğim ne var ise anlatmak tan söylemekten çekinmem, bu şu demek değil abi kesinlikle başka din vede düşüncedeki insanlara saygısızlık yapan ve onları ötekileştiren zıddıklardandan da değilim bunu biliyorsun, saygı duyduğum bir insansın eleştirinin dozunu kaçırıp kişilere yüklenmektense düşüncelerini konuya binaen yapan birisin, bu düşünce vede kalbi tavrından ötürüde değerli bir insansın. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben düşüncelerimi vede geçmişte olmuş bir konferanstaki yapılan konuşmayı da bu düşüncelerimi güçlendirerek daha belirgin bir şekilde ortaya koymaya uğraştım bundan ötürü kişileri kırmak istemedim, benim inanışımda bilirsin dini vecizeler tartışılmaz kesinlikle, böyle tartışmaların içerisine de girmekten kaçarım dinde tek bir tesvir vardır uyulur vede herine getirilir. Kişisel yorum katılmaksızın, şuan ki müslümanların da tam anlamıyla hakkıyla islam ı yaşadıklarını düşünmüyorum, kesinlikle gerçek müslüman dürüst ve de etrafına saygılı, yıkıcı değil yapıcı olandır,ayrıştıran değil birleştirendir diye düşünüyorum. Kişilerin şahsi inanışları beni kesinlikle ilgilendirmez ben bir kul olarak kendimden mesulüm, buradaki paylaşımı yapma gereği duyduğum için yaptım.
Benim yapmış olduğum paylaşıma benzer paylaşımlar defaaten yapılmış burada ama aynı görüşten insanlar tarafından ama farklı görüşten insanlar tarafından yapılmış. Saygı içerisinde yorumlar yapan insanlara saygı duymaktan başka bir kusurumuz olmaz inşallah. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 ihsan hoca diyorki neden müslüman ülkelerindekiler akin akin avrupaya gitmek istiyor diyor,,zarar gelmez dedigin noktayla ilgili bisey paylasmak istiyorum,,almanyada araba alim satim sitelerine bak türklerin veya arablarin kullandigi bir satis teknigi var kocaman yaziyla DEUTSCHE WARZEUG yaziyorlar,,,adamlar türkden arapdan araba almak istemiyor,,alman satiyorsa güvenilir gözüyle bakiyor neden km düsürmemisdir diyor,,arabaya bakmisdir diyor ,,yamuk olmaz diyor..bunu diyen bizleriz ...ben deistim bende dini ahlakda davranisda ariyorum eger bir adam dürüstse en büyük dindar benim icin o dur... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sizin mantığınıza hastayım, demekki sizde dürüst bir insan değilsiniz, kula kızıp yardanla aryaı açıyorsunuz. Ne farkın var söyle hele o kişilerden. Bir de her insan birmi arkadaş Almanın sahtekarı yokmu düzenbazı yokmu. Yav geçin bu safsataları, yaptığınız yanlışı toplumunuzunkötüleyerek değilde kendi gikir vede düşüncelerinizle yapın. İmanınız zayıf, buna kılıf uydurmak gerekince bir toplumu top yekün kötü ilan edin maşallah ya, sen istesende istemesen de sen ve senden öncekiler, senin çocuğun türk toplumundan nasıl bir insansınki kendini yaftalıyorsun. Hangi Alman seni kendi ailesine kabul eder,yazık gerçekten. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Özellikle sana bir tavsiyem var, kendi onurunla oynama artık, tamam diyebilirsin müslümanın kötüsü var, eyvallah der insan buna ama sen top yekün kötü dersen hopp dur der insan buna, sen bir de bu konuşmayı gel burada bu yoplumun içinde yap ne kadar yüreklisin görelim seni, ben seni döverimden bahsetmiyorum toplum kaldırabilirmi senin safsatalarını diye düşünüyorum. Avrupada dolandırıcı hiç yokmuş gibi de anlatma bana, onların işi heep hile tuzak bu ezelden ebede kadar böyleydi böylede oldu, sende orada kala kala onlar gibi olmuşsun eee nede olsa üzüm üzüme baka baka kararır, evde yatıyorsun işsizlik maaşı alıyorsun çalışmamak için türlü türlü sebepler buluyorsun, ee sen şimdi benim babam Alman dersin  yadırgamam. Senden bir ricam var gerçek bilgiler le biografini yayınlasana seninle ilgili şüphelerim var, nedir bu feveranlar sende çözmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bak ben hiç bir konuşmamda deist kötü demedim ama sen çok farklı bir kişiliksin hemen yaptığın muhabbet toplum yada kişileri ötelemek itelemek yahudi gbisin. Yahudiler cennetin kısıtlı olduğunu çok az sayıda insanın oraya gideceğini bildiklerinden kendilerince, ve sadece yahudilerin cennete gideceğini düşündüklerinden hiç kimseyi yahudi olmaya davet etmezler, lakin korktukları için diğer dinlerden herkesi dininden etmek için uğraşmaya da devam ederler. Bak kardeş ne dini yaşarsan yaşa neye inanırsan inan başkalarını kötüleyerek kat edeceğin yol burnunun dibidir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mantıklı, hekim oğlu bizdendir toprağım sayılır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba. Aferim sana maho, insanlarin kendi nefsinden gelen heyezanlarini ve salakliklarini islama maledecek kadar olgunlasip bilgelesmissin. deizm < densizligin > hayirli olsun.
NOT: maho, bu dünyada en zor olan ayni zamanda en güzel olan Ahlak kavramidir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eses inanç ta vijdan özgürlüğüdür, inancın dan ötürü insanları yargılamayız bu bir ahlaksızlık değildir. Bu şekilde ahlaksızlıkla suçlamamalıyız kimseyi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ihsan hoca cok net bir sekilde müslümanin nasil olmasi gerektigini anlatti. ayni zamanda senin gibi trampet kutusu kadar bir dünyada yasayanlarada onlar ayri hikaye dedi. tabi senin bu ince ayrintiyi farketmen mümkün degil. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!