98 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 11.01.22, 18:22 Nr.: 1 Antworten

Eski biz değiliz...
Dediğiniz neler var hayatınızda..evlilikle biten dostluklar mı ? .. Kariyer telaşıyla uzaklaşılan dost meclisleri mi ? Belki şehir değiştirerek yok olmaya mecbur kalan çocukluk arkadaşları ( çocukluk anıları )mı? Hayat telaşı içinde aramayı ihmal ettiğimiz yakınlarımız mı ? Sayılacak onlarca sebep vardır mutlaka herkesin hayatında .. eski biz değilize bahane bulmak zor değil gibi..Peki sizi eski sizden koparan ne oldu .. Kariyer...Sağlık...Evlilik...Çocuklar...Vs... Sıla ...Sıla  şarkıyı dinlediğimde bunun gibi birçok şeyi düşündürdü bana ..Kaybettiklerimizin eksikliği... O olsaydı ne gülerdik şimdi dediklerimiz...SEVDİKLERİNİZİN ETRAFINIZDA OLDUĞU hayatlar yaşamanızı dilerim dinleyenlere...
-----
balık olsam...vapur çarpar.
0

Beitrag gepostet am 12.01.22, 12:42 @16-delikuzu-16 Nr.: 2 Antworten

Eski biz değiliz...
Cümlemizin inşallah  

Hayatta değişmeyen tek şey değişimin kendisidir... bunlar hep bizim elimizde olan şeyler aslında dostluklar arkadaşlar ile bağlantıları koparmamak kendi elimizde. Birazda fazla rahatlık var sanırsam örneğin beni aramayanı ben niye arayayım kafası biraz işi bozuyor. Kültürden ileri geliyor herhalde özellikle büyüklerimiz hep aransın istiyor ama karşılıklı çaba mühim bence. Sosyal ve iş hayatı yoğunluğu olabilir, bazen inşam yalnız da kalmak isteyebilir karşılıklı saygı ve hoşgörü ile ama alınmadan aşılır bence 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 12.01.22, 21:03 @isabella Nr.: 3 Antworten

Eski biz değiliz...
her şey gibi sosyal ilişkiler ve dostluklarda emek istiyor.. kim daha çok emek verdiyi hesaplamak yerine ..özledim aradım..çayı demledim gel...kahven varsa 1 saate sendeyim cümleleri kurmak ilaç mıdır ..ilaçtır ...teşekkür ederim yorum için İsabella
-----
0

Beitrag gepostet am 13.01.22, 23:03 @16-delikuzu-16 Nr.: 4 Antworten

Eski biz değiliz...
Selam kuzu....
Evet eskiler eskilerde kaldi,cok güzel bir konu acmissin.
Hani klasik bir söz vardir; iyiler hep gittiler kötüler kaldi diye. Karamsar olmamak gerek ama gercekten öyle gibime geliyor,dünya bozuldu kimse kimseyi sevemiyor artik.
Bazen kendi generasyonuma sükrediyorum eskiden olupta simdi bozulan o kadar cok sey varki saymakla bitmez...
Arsizlik marifet olmus sofra kurtlar sofrasi böyle bir kazan icinde yine de dans etmek zorundayiz
Biraz zor olsada güzel seyler bulmak zorundayiz zira hayat herseyi ile hayat güzel....

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 13.01.22, 23:23 @babey Nr.: 5 Antworten

Eski biz değiliz...
selam babey ...Öncelikle teşekkür ederim beğenine...Bu şarkıyı ilkkez dinledim ve sözleri bana çok şey düşündürdü...Tekrar görme olanağımız olmayanları düşünüp anıları canlandırdım gözümde..Sonrada seninde değindiğin dünya hallerine..İnsanların vefasızlığa kılıfı çok mutlaka..Tamam babalarımızın dedelerimizin zamanındaki gibi iç içe hayatlar imkansız belki bu zamanda...O sıcaklıkları yaşamakta zor..genel bahanemiz hayat şartları..dünya telaşı...Kurtlar sofrasından pay kapma derdinde insanoğlu birbirinden korkar oldu .. haklı yanları olmakla birlikte...İnsan özlüyor dostlarını be usta ...Hayat güzel onu güzel yapanda sevdiklerimiz...bizi sevenler.... müzik hiç susmasın , dans hiç bitmesin diyelim vaktimiz varken ...Tekrar teşekkürler..
-----
0

Beitrag gepostet am 14.01.22, 18:42 @16-delikuzu-16 Nr.: 6 Antworten

Eski biz değiliz...
Kuzum slm güzel bi konu oluşurmuşsun kalmadı çok nadir oyle dostluklar be gülüm temennimiz karşımıza oyle dostların çıkması Insallah muucukkk
0

Beitrag gepostet am 14.01.22, 18:51 @karram Nr.: 7 Antworten

Eski biz değiliz...
selam karram..teşekkür ederim yorum için...Yeni dostluklara fırsat verelim diyorsun ...eskilerede  sahip çıkalım..eskimeyen dostum
-----
0

Beitrag gepostet am 14.01.22, 19:05 @16-delikuzu-16 Nr.: 8 Antworten

Eski biz değiliz...
Gelen gideni aratmasinda
0

Beitrag gepostet am 14.01.22, 20:42 @16-delikuzu-16 Nr.: 9 Antworten

Eski biz değiliz...
Selam... Farkindamiyiz, eski zaman özlemindeyiz hep beraber, bence bu sorun aslında nesil sorunu, bizim yaşımızdakiler 4 nesili beraber yaşıyor, ve bizim nesil gercekden çok hızlı gelişen bir zamanda yaşadık, çocukluğumuzu medyasız  ( Tv, tel, internet ) siz yaşadık,  yanlız şunun farkındayım ki, bütün nesiller yaşadıkları zamandan şikayetçi oldular yanı Dedem, babamdan, babam benden, ben de oğlandan vs... bence biz zamana ayak uydurmakta çok zorluk çekiyoruz... Bilmem anlatabildim mi???
0

Beitrag gepostet am 14.01.22, 22:28 @yaya Nr.: 10 Antworten

Eski biz değiliz...
Selam yaya...Öncelikle teşekkür ederim yorumunuza...Yaşınızı bilmediğim için bizim yaşımızdakiler kısmına sessiz kalmakla beraber hepimizin büyüklerimizden sıklıkla duyduğu '' bizim zamanımızda '' sözü zamanla bizimde dilimize yerleşiyor...aslında açtığım konuda zamanın özellikle dostluk ilişkilerimizi ve samimiyetlerimizi baltalamasına değinmek istedim..bu anlamda toplumun büyük kesimi hayat telaşı içinde oturup sohbet etmeyi unutuyor..birbirini samimiyetle arayıp hal hatır sormayı ihmal ediyor...bende dahil bunun için bahanelerimiz çok birazda ona değindim ... zaman bizlere çok şeyi getirdiği halde ;böyle samimi dostluklar ve arkadaşlıklar gibi değerli hazinelerimizide alıp götürüyor... tekrar teşekkürler.
-----
0

Beitrag gepostet am 14.01.22, 23:35 @16-delikuzu-16 Nr.: 11 Antworten

Eski biz değiliz...
Merhaba.
Ne demiş Nazım?
Ben sadece ölen babamdan ileri,doğacak çocuğumdan geriyim.Ve adsız bir kavganın neferiyim.
Günümüzü yansıtan,herkesin içinde bulunduğu psikolojik yansıma ve çıkmazı ile ilgili güzel bir noktaya değinmişsin.Teşekkürler Delikuzu.

0

Beitrag gepostet am 15.01.22, 11:00 @zevin Nr.: 12 Antworten

Eski biz değiliz...
  • Merhaba Zevin , konuya katkınızdan dolayı teşekkür ederim öncelikle size...Nazım bir başka cümlesindede şöyle diyor :                                                                                                    _ Önemli olan '' zamana bırakmak ''  değil , '' zamanla bırakmamaktır''. Şimdi bana , geçen o zamanın unutulmaz sancısı kalır.                                                                                           Birşeyleri vaktim olduğunda yaparım..zamanım olduğunda ararım diye erteliyoruz bir dosta bir ''alo'' demek belkide bizimde günümüzü aydınlatacak kafamızı gömdüğümüz stres yüklü hayattan belki biran uzaklaştıracak...sevdiklerimize bizi sevenlere zaman ayırmak ilaç olacak belki.  Geri dönmüyor ki  zamanın çarklar. Cemal Süreya nın dediği  gibi :                    _ Cevap veriyorum '' zamanla herşey geçer '' diyen akıllılara ; '' geçen tek şey zamandır '' anlayan , anlatsın anlamayanlara...                 

-----
0

Beitrag gepostet am 15.01.22, 14:36 @16-delikuzu-16 Nr.: 13 Antworten

Eski biz değiliz...

-----
0

Beitrag gepostet am 16.01.22, 22:12 @16-delikuzu-16 Nr.: 14 Antworten

Eski biz değiliz...

selam
dosluklar önceleri belkim evlilikle bitebiliyormusdur,günümüzde dostluklar sadece cikar kar amacli oldugu icin  evlilkle bitse bile o evlilkden hayir gelmez.

hayat sartlari eskiye oranla daha zor gibi ,kariyer konusu önemli insanlar gelecegi konusunda tabiki kariyer yapmaya önem vermeliler, vermelide kariyer yaparkene eger sanal aleme internete saatlerce telefonda lak lak etmeye  zaman bulabiliyorsa dost meclislerindende uzaklasmamali.

günümüzde cogunluk  eskiyi  özledigine göre, bu gelecekdede böyle olacaga benziyor,yani gelen gideni aratir misali benim gelecekdende pek umudum yok, en iyisi halimizden fazla sikayetci olmayalim,gelecek beterin beteri gibi gözüküyor.

güzel bir konuydu ellerine saglik
0

Beitrag gepostet am 17.01.22, 00:30 @-solyanim Nr.: 15 Antworten

Eski biz değiliz...
ben teşekkür ederim yorumunuza...Çıkar gözetilen hiç bir ilişki sağlıklı değildir kalıcıda olmaz dediğiniz gibi..şikayet değilde temennide bulunalım güzel dostlukları kaybetmemek adına ...benimki acemice estiği gibi bi konuydu forumu ustalarına bırakmak gerek...tekrar teşekkür ederim -solyanim
-----
0

Beitrag gepostet am 14.03.22, 10:58 @nemesis Nr.: 16 Antworten

Eski biz değiliz...
Onlar bizim biraz daha kalsaydın diyemediklerimiz...bir çay daha doldurayım diyemediklerimiz..ama çok sevdiklerimiz...her ölüm erkendir denir doğru...bizde yaptığı tahribatı anılara tutunarak örtmeye çalışıyoruz...görememek sevememek değil ki ...sevdi onlar bizi ve biz hala seviyoruz onları...teşekkür ederim nemesis.
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Eski biz değiliz...