94 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 06.02.21, 13:03
@pusu_vadi
Nr.: 21
Antworten
facelook
Dünya kanser günü
dünya zaten güllük gülistanlik, her insanin mutlu, saglikli, huzur dolu yasadigi bir gezegen degil ki. Olmasi imkansiz zaten, olamaz ki. Bi düsünsene öyle bir yer oldugunu, binlerce yil icinde cennet diye adlandirabilecegimiz böyle bi ortam, nesillere eninde sonunda dar gelirdi. Ne olursa olsun herseyin bir düzeni var, bir planlamasi var. Artinin oldugu yerde eksinin, cogun oldugu yerde azin, sicagin oldugu yerde sogugun, acinin oldugu yerde sevincin.....düzenli bir denge sözkonusu ve kainatin islemesi icin insanin düsünemeyecegi muazzamlikta bir güce ihtiyac var ve biz ve yeryüzünde yasayan cogu insan bu güce Allah diyoruz, tanri diyoruz. Bana göre diim. Konumuz zaten bu degil aslinda, konudan cikiyoruz
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 06.02.21, 13:08
@facelook
Nr.: 22
Antworten
pusu_vadi
Dünya kanser günü
kanser nasil olusuyor bu mükemmel düzende?
kanser olan cocougun rolü ne bu düzende allah ne yapmaya caliyor bu 9 yasindaki cocougu kanserli karatarak?
burasida bir bakis acisi bana göre,konuyu birazda burdan yürütebiliriz..rifki efendi üfle bakim
0
Beitrag gepostet am 06.02.21, 13:18
@pusu_vadi
Nr.: 23
Antworten
facelook
Dünya kanser günü
Afrika da daha yarim yasini dolduramayan ve acliktan, susuzluktan ölen cocuklardan baslayalim o zaman pusu. Ise nereden baslarsak baslayalim, acilarla dolu bi düzende yasiyoruz ve aslinda biz acinin daha ne oldugunu bile aslina bakarsak bilmiyoruz. biz ne ac kaldik, ne susuz ne evsiz, ne barksiz ne de egitimsiz. dünyada yasayan sansli kitlelerden birinde yasiyoruz.
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 06.02.21, 13:28
@facelook
Nr.: 24
Antworten
pusu_vadi
Dünya kanser günü
dünyanin cennetinde yasiyoruz evet savas yok kanunlar mükemmel ekmek elden su gölden misali sosyal haklar müthis,,
afrikada dogan cocouklar cografi durum kader diyelim,burasi insanin bakis acisiyla düzelebilir sömürü düzenine son verilip yardimlar yapilirsa farkli bir düzen cikar,
kafamdaki soru benim allah bu dünya düzenine ne kadar müdahale ediyor ne kadar dualari kabul ediyor,calisma sistemini kitaplarda anlatilan oldugu gibi degil orada farkli seyler var dünya düzeni cok farkli,,
0
Beitrag gepostet am 06.02.21, 15:21
@siyah
Nr.: 25
Antworten
pusu_vadi
Dünya kanser günü
senin konunda daha genis seyler vardi icerisine herseyi katabilirdik,buraya sadece kanserle olan seyi kattim aslinda,facede afrika diyince konu biraz buralara geldi,,
konuyu burdan fikir yürüterek devam edersek cok genis konusmak gerekecek,
bizim yolumuz dedigin seylerin yolundan bir zamanlar bende gidiyordum,yazdigin her seyin bir karsiligini bir cevabini buldum,,
ic huzur olarak dersen allah sahidim olsunki suanki inanc seklim dönemindeki kadar hic bir zaman huzurlu olmadim,kafamda cünkü hic bir soru isareti kalmadi..
benim gittigim yolda taslar sorular acabalar tabiki ilk basta vardi korkuda vardi,acaba diyordum korkuyordum seytan vesvesemi veriyordu beni kandiriyormuydu,,üstüne gittim vardigim sonuc kandirildigimiz oldu,,ha simdi kandirildigimiz konulari sabaha kadar konusup fikir yürütmeye varim,hem mantik hemde hangi inanca sahipseniz inandiginiz dinin kitabindan ayetlerle her konuyu konusmaya varim,,
tabiki burada sunuda belirtiyim her insan inancinda özgürdür,isterse kendine karincayi ilah yapsin benim saygim vardir karismam,,ibadetleri inanclari allah sorgular,,bizler davranislari sorgulariz..
0
Beitrag gepostet am 06.02.21, 15:31
@siyah
Nr.: 26
Antworten
pusu_vadi
Dünya kanser günü
saygi hos görü cok önemli
düsün bunu kaybedersen zaten allaha da saygisizlik yapiyoruz
eger dünyadaki her seyi o yaratiysa ben onun yarattiklarini yok etmek icin cabaliyorsam kötü bir sey yapiyorumdur..
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!