59 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 10.09.19, 22:53 Nr.: 1 Antworten

birazcık...
kafam karıştı!...
bu böyle gelmiş böyle gidermi?yani hiç bir şey değişmezmi?
tarih tekerrürdenmi ibaret?
yoksa değişmeyen tek şey değişimmi?!...
0

Beitrag gepostet am 11.09.19, 14:23 @gezgin256 Nr.: 2 Antworten

birazcık...
Merhaba gezgin, 
Ben heraklite katılıyorum, “ dünyada değişmeyen tek şey değişimdir“ 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 11.09.19, 18:48 @gezgin256 Nr.: 3 Antworten

birazcık...
"Kabuğunu değiştirmeyen yılan ölür."Nıetzsche
0

Beitrag gepostet am 19.09.19, 01:33 @isabella Nr.: 4 Antworten

birazcık...
merhaba isabella,
bir açıdan bakınca,mesela ilk insandan bugüne,değişimi ifade etmeye kelimeler yetersiz kalır herhalde,ama bir diğer açıdan bakıncada en başından beri aynı kısır döngünün içinde debelenip durmakta değilmiyiz?aynı hatalarla,benzer hatalarla,farklı farklı versiyonlarla tekrarlanıp duran bir kısır döngü...nereye baksam,neye baksam gördüğüm tek şey kaos...
0

Beitrag gepostet am 19.09.19, 01:39 @zevin Nr.: 5 Antworten

birazcık...
kabuk değiştirmek yılanın ve bazı canlıların doğasında var ama insanı,insanlığı asıl öldüren şey o kabuk değiştirme sevdası olamazmı acaba?...
0

Beitrag gepostet am 19.09.19, 12:53 @gezgin256 Nr.: 6 Antworten

birazcık...
Kibir her zaman vardı geçmişte de, bugün de, yarın da olacaktır. İnsanoğlunun hata yapması doğaldır, tabiki ders çıkartabilmekte ayrı bir kabiliyet ama aynı hatayı iki kez yapana bazen aptallık denir bana göre ikinci kez yapılan hata artık  tercihtir 
-----
0

Beitrag gepostet am 26.09.19, 00:48 @isabella Nr.: 7 Antworten

birazcık...
sadece kibirmi her zaman olan şey isabella?
herşey yada çoğu şeyler her zaman vardı bence,
sapkınlıklar,sapıklıklar ilk defa bu çağa özgü bir şey değil aslında,hırsızlıklar,hainlikler,tecavüzler,rüşvet,adam kayırma,adaletsizlik,tarih boyunca hepsi tekrar tekrar hakim olmamışmı dünyada...
bana görede tekrar tekrar yapılan hatalar bir kısır döngüdür,alışkanlıktır yada bağımlılıktır,belkide kolaycılıktır,belkide cahilliktir,başka bir yol gitmeyi bilememek veya düşünememektir,belkide sadece bir inattır.
0

Beitrag gepostet am 26.09.19, 00:52 @isabella Nr.: 8 Antworten

birazcık...
hata diye neye,nelere dersin desem neler sayabilirsin bana sen?
0

Beitrag gepostet am 26.09.19, 13:33 @gezgin256 Nr.: 9 Antworten

birazcık...
Saydıklarının temeli zaten kibir, yanı ego tatmini, doyumsuzluk vs. O yüzden  bu olayları yaşıyoruz. Bana göre hata kendine, çevrene veya başkalarına zarar vermektir, yanlış olduğunu bildiğin halde görmemezlikten gelip susmaktır 

-----
0

Beitrag gepostet am 26.09.19, 21:28 @isabella Nr.: 10 Antworten

birazcık...
bence en büyük hata insanın yanlış arkadaş çevresi edinmesiyle başlıyor...hayatın bütün gidişatını edinilen arkadaş ortamı etkiliyor gibi geliytor bana,düşününce....
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

birazcık...