96 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 20.09.18, 23:24 Nr.: 1 Antworten

almanyada ev almak
Selam ,

almanyada ev almak istermiydiniz? yoksa son zamanlarda irkcilik covaldigi icin türkiyeden almak daha iyimidir?

0

Beitrag gepostet am 20.09.18, 23:37 @freemann Nr.: 2 Antworten

almanyada ev almak
ev almak iyidir,
bizim buralarda 3 odali bir evin kirasi yan masraflaeriyla birlikde ca 1000 eurodan asagi degil,
150 bin euroya bir daire alsan ,ve aylik 1000 euro taksit ödesen daha karlisin saniyorum
0

Beitrag gepostet am 21.09.18, 00:37 @freemann Nr.: 3 Antworten

almanyada ev almak
Almanyada ev almak ..duruma ve gelire göre degisir..kira gibi öderim demek yanlisdir...150 bin eu nun faizi var..issiz kalma rizki var.ödeyemedigin anda..perisan olma durumu var...ev almadan once ev alanlardan fikir alinmali...
-----
Yer cekimi kalksin..dünyadan düselim......
0

Beitrag gepostet am 21.09.18, 01:47 @fer-mer Nr.: 4 Antworten

almanyada ev almak
Zaten almanyadakiler Isci deyil okumus Doktor  .avukatlar   Ve is  adamlari...Kim 150 bin 250 bin eu kenara yigmisda ev aliyormus..arabayi bile taksitlen Alan türklerden bahsediyoruz...o kadar parayi yigip eve yatiracagina türkiyede bankaya yatirir faizini   yerim... Mann kann ein wenig Eigenkapital drauf legen . Damit Mann nicht sooo Höhen Kredit abbezahlen muss...ich weis vofon ich rede . Habe ein Eigenheim .  Aber ich rate keinen ein Haus zu kaufen..
-----
Yer cekimi kalksin..dünyadan düselim......
0

Beitrag gepostet am 21.09.18, 15:19 @-solyanim Nr.: 5 Antworten

almanyada ev almak
almanyada ev almak her ay kira ödemekden iyidir.

almanyada 150 bin euroluk bir evin pesin para ile alinabilmesi icin
% 1,5 notar
% 1,5 grundbuch
% 5,0 finanzamt ca
% 6,0 markler  , 
toplamda ise %14 masraf ,yani 21 bin euro ile  beraber , 171  bin euronuz cebinizde olamasi gerekir,bu para eger banka cüzdaninizdaki hesabinizda degilse,bu parayi nerden aldiginizin kaynagini bir belge ile göstermelisiniz.

eger o kadar paraniz yok taksitle almak isterseniz,
yinede cebinizde bir hayli para olmasi gerekir,yani hic bir kredi kurulusu, hic bir banka size ,al sana 171 euro git o evi al demez.
kredi verecek yer önce alacaginiz evin kagitlarini küreklerini inceler,saticidan bazi belgeleri ister(grundbuchamt abteilung 1,2,3  ile ilgili)eger alinacak evin kagitlarinda herhangi bir yamukluk yoksa,bu defa eve bir (gutachten)bilirkisi göndererek evin kac bin euro degeri oldugunu tespit ettirir.

diyelimki gelen bilirkisi bu ev 140 euro eder diye rapor tuttu,sizin o eve pesinat olarak ödemeniz gereken (eigenkapital)en az 31 bin euro cebinizde hazir olmasi ve islemlere baslamadan önca bu parayi  hesabiniza yatirmaniz gerekir. 140 bin kredi 31bin euro pesinat toplam 171 bin euro
sonradan zor duruma düsmemeniz icin kredi veren yer sizden ,oturumla ilgili kagitlarinizi ,calistiginiz isyerin aylik kagitlarinizi ,kac yildir orada calistiginizi ,simdiye kadar aldiginiz kredileride bir yamukluk yapmadiginiza dair belger ister veya kendileri sorustururlar,bu belgeri inceledikden sonra eger hersey uygunsa,krediyi verecegine dair garantiyi notere gönderir ve noter islamlere baslar,
ben sahsen uzun bir süredir  immobilien alisverisi yapmadim ama ,ev kredilerinin bir hayli uygun oldugunu duydum,bilgi acisindan yani tahminen persönliche kredi faizi %15 ise,,ev kredisi faizi % 3 civarinda olmali
ben kendime ev alsam neye dikkat ederim,
komsulara evin muhitne en azindan birinin ziline basar,ufak tefek bir bilgi edinmeye calisirim.
evin son bir yillik giderini icern belgeyi incelerim(hausgeld nebenkosten)yillik/aylik gideri yüksekse uzak dururum.
evin cok eski olmamamsina, 
merdivenlerinin ve boden agac tahtadan degilde beton olmasina dikkat ederim,
alacagim evi  istedigim zaman 3 asagi 5 yukari hemen satabilecegim bir yerden tercih ederim,
mesela NRW olarak örnek vereyim gidipde duisburg gibi yerlerden ev almam ,

biraz uzun oldu ama belki ileride ev alacaklar icin lazim olur ,bu yaziyi  bir yere kopie yaparsaniz, ileride en azindan ev almanin bazi temel sartlarini bilmis olursunuz , ve maca 1-0 önde baslamis olursunuz,
bu yazdiklarim yaklasik tahmini bilgilerdir.
0

Beitrag gepostet am 22.09.18, 00:33 @freemann Nr.: 6 Antworten

almanyada ev almak
Türkiyede ev almak bence cok sacmalik. Kendin oturacaksan, söyle iki odali bir ev Türkiyede alabilirsin. Ama burda olmazsa olmazin , ev almak olmasi mecbur.Onlarca sene kira ödedigin zaman, Paralarin bosa gidiyor. Helede faizlerin bu kadar düsük olmasi, cok büyük bir Avantaj. 
    Zararin neresinden dönersen kardir, yani ev almak icin gec kalma. 
0

Beitrag gepostet am 22.09.18, 00:48 @fer-mer Nr.: 7 Antworten

almanyada ev almak
Arkadas öyle konusuyorsunki, sanki Almanyada yasayan milyonlarca Türkün cebinde en asagi 250.000 Euro var. Hic kimse pesin olarak ev alamaz. Su siralar faizler cok düsük. Yani 0,9-1,9 % ile Kredi alma olanagi var. Kira yardimi alan birisi zyten ev alamaz. Benim kastettigim Kisiler calisanlar. Ev aldiginda devletinde yardimi var. 
  Biz ilk evimizi bundan 30 sene aldik. Yani cekinerek yaklasirsan, ömür boyu Kiraci olarak kalirsin. Illahaki gitte 250.000eroluk Ev al diyende yokki. Sende kesene göre davranirsin. 
  Mesela ilk evimizde cok az bir aidat ödedik. Sattigimizda bayagi karimizda vardi. Son aldigim Ev mesela arka tarafta ve öndede 3 tane Kiralik Daire var. Yani 25 sene boyunca benim cebimden bes kurus cikmadi. Kira geliri Banka masraflarini kapatti. Yani su an sattigimda, hic bir Iscinin arttiramayaagi kadar nakit kalacak. Buda bir nevi emeklilik icin cok güzel.
     Ordan burdan duyma degil, kendi yasantimdan örnekti bunlar. 100.000Euroluk daire alirsan, yüzde iki Faizi senelik 2000€ eder. Buda aylik tahminen 180 euro aylik faizdir. Sende  üstüne 220€ Tilgung ödersen, sana hic dokunmaz. Nebenkosten Kiraci olsanda, Ev Sahibi olsanda zaten ödemek mecburiyetindesin. 
   Su an benim ödedigim faiz 1,9% ve Tilgung 8%  .Ama benim cebimden kurus cikmiyor.   Ama yok illahaki ben 350.000€'luk Villada kalacagim diyorsan, ayagin bir yere takildiginda, elinden alirlar vede bogazina kadar borca girersin. Onun icinde herkesin ayagini Yorganina göre uzatmasi lazim. 
0

Beitrag gepostet am 22.09.18, 00:51 @fer-mer Nr.: 8 Antworten

almanyada ev almak
Calismayanin zaten karini doyurma problemi var, evi nerden ve nasil alsin??  Calisaninda sana bakilirsa 30 sene calissin vede parasini biriktirsin, sonrada ev alsinmi??  Inan suan sana sadece gülüyorum. Hic bir kimse böyle ev almaz ve alamada. 25 sene sonra evlerin fiyati sence aynimi kalacak??
0

Beitrag gepostet am 22.09.18, 01:00 @fer-mer Nr.: 9 Antworten

almanyada ev almak
Bak sen haksizsin demiyorum. Ama herkes ayagini yorganina göre uzatmasi lazim. Benimde tanidigim Kisiler var. Ev aldilar yada yaptirdilar. Ama Evin Kredisini ödemek icin  kendilerini parcaliyorlar. Tabii böyle oluncada zora girdiginde, elinden aliyorlar ve yetmiyor, onbinlerce yada yüzbinlerce euro bircada sokuyorlar.
  Ama yok sen cebien göre Ev aldin, issiz kalsanda aynen kirayi ödemek mecburiyetin oldugu gibi, Bankaya olan Kredinide ödersin. 
0

Beitrag gepostet am 22.09.18, 01:07 @fer-mer Nr.: 10 Antworten

almanyada ev almak
Onun icinde kendine güvenmek bile yetmiyor. Yani bir sey yaparken akilli olmak lazim. Ordan burdan duyma laflar ile olmaz bu is.
0

Beitrag gepostet am 22.09.18, 01:13 @fer-mer Nr.: 11 Antworten

almanyada ev almak
Iyi Aksamlar
0

Beitrag gepostet am 22.09.18, 13:54 @freemann Nr.: 12 Antworten

almanyada ev almak
Aktuelles Finanzierungsbeispiel ohne KfW-Förderung)Fester Sollzinssatz p.a.0,82 %Effektiver Jahreszins0,82 %Nettodarlehensbetrag100.000 EuroDarlehenslaufzeit / Zinsbindung10 JahreMonatliche Tilgungs-/ Zinsleistung868,33 EuroZu zahlender Gesamtbetrag104.200,00 EuroAnzahl der Raten120Das Darlehen muss durch eine Grundschuld abgesichert werden. Angebot freibleibend, gültig vom 22.09.2018 bis 28.09.2018. Darlehensgeber ist die Commerzbank AG, Kaiserplatz, 60311 Frankfurt an Main.

simdi bi commerzbank in sayfasina girdim baktim, bugün ki kosullarda nasil kredi,faiz durumlari diye.... 10 senede 100.000 euro ya ödedigin faiz 4200 euro.... hic birsey degil acikcasi. burada ki bazi arkadaslarin dedigi gibi degil yani durumlar...  
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 23.09.18, 14:57 @sunguroglu_ Nr.: 13 Antworten

almanyada ev almak
bencede  ev almak bir ileri bakisli yatirim.  derler ya hani sen almazsan ev sahibi icin sen katki veriyorsun evin gercek sahibi o olmasi icin. yani kirayi 20 seneye carparsak baya bir miktar para yapar.
0

Beitrag gepostet am 23.09.18, 14:59 @-solyanim Nr.: 14 Antworten

almanyada ev almak
bende ayni fikirdeyim. yoksa disari atmis para gibi
0

Beitrag gepostet am 23.09.18, 15:02 @-gulbeyaz- Nr.: 15 Antworten

almanyada ev almak
bence eger formel hersey düzgünse neden olmasin . suan ki faiz de  daha cok düsünebilir almaya . issiz olunca onun sigortasi var o duruma göre ve sigorta senin taksitini karsiliyor.btabiyki ev alanlardan tavsiye alinca bilgi sayibi olur insan ama onun expertizide var .
0

Beitrag gepostet am 23.09.18, 15:04 @fer-mer Nr.: 16 Antworten

almanyada ev almak
bence tam tersi cok daha iyi ve suanki faiz de pesin ödemek niye bence
0

Beitrag gepostet am 23.09.18, 15:07 @gulam Nr.: 17 Antworten

almanyada ev almak
pesin ne kadar fazla verirsen ona göre faizde düsük.  ev uzun vadeli ve irkcilik daha fazla olursa insan bunalir ya görüyoruz camilere neler yapiliyor. o misali
0

Beitrag gepostet am 23.09.18, 15:09 @yalcin1965 Nr.: 18 Antworten

almanyada ev almak
cokhaklisin bende bunu düsünoyrum ve tavsiye ediyorum
0

Beitrag gepostet am 23.09.18, 15:15 @sunguroglu_ Nr.: 19 Antworten

almanyada ev almak
tabiyki baska ülkeler var kimine orasi güzel ve yakin . türkiye demem cogumuz türkiye de ilerde zamanini gecirmek istedigi icin
0

Beitrag gepostet am 23.09.18, 19:34 @-solyanim Nr.: 20 Antworten

almanyada ev almak
kimseye zorla ev aldiracak degilizverin her ay 1000 euro kirayi yatin asagi,en iyisini yapiyorsunuz,1000 euroyu kazanmak icin 1400 euroluk calismaniz gerekiyor,bu parayi suyami atmak istersiniz ,kendi kumparanizami  doldurmak istersiniz karar sizin,
kendi acimdan geriye baktigimda,kesgem bütün yatirimlerimi almanyadan ev alarak yapsaydim dedim gittiherkese iyi pazarlar
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

almanyada ev almak