85 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 11.03.18, 08:49 Nr.: 1 Antworten

bir yudum sevgi sende göster görmemezlikden gelme

Slm arkadaslar

herkeze mutlu huzurlu bir pazar günü diliyorum,

Dün aksam bu iki videoyu izleyince Foruma eklemek istedim,

Fazla bisey istemiyorum hepinizden

sadece az bi vaktinizi izlemeye harcayin rica ediyorum.

Zaman zaman hayat bize zor geliyor belkide isyan ettigimiz günlerde oluyordur.Simdi yok öyle bisey diyen olamaz herkezin kendine göre problemleri vardir.Ama hic bir sorun hic bir problem cözülmicek kadar cagresiz degildir hersey bizim kendi elimizde öyle degilmi?

Bizler Insansak bunu göstermemizin sart oldugu gibi bize muhtac olan Varliklarin kiymetini bilmemizde sart cünkü onlarda sonucta bu dünyada bizler gibi sadece misafir...

Belkide hayatda karsimiza bu gibi tür seyler cikinca ALLAH tarafindan merhamet  sevkatimiz deneyime aliniyor bilemeyiz

ama bizim elimizde ve lütfen duyarsiz merhametsiz olmayin yardim eli uzatmaya hazir olalim dilsiz arkadaslarimiza onlar bi yudum sevgi icin bizler icin hayatlarindan vazgecen varliklar cünkü onlar.

Videodaki yasli teyze dimi hic bir lüxü yok gibi görünsede teyzemizin en büyük lüxü o kos kocaman kalbi   ALLAH öyle kisilerin eminim cennetde en güzel yerlerden bir yer ayirdigini düsüniyorum  yada sütcü  ah bi tas süt demi sonucta sadece bi tas neyi kaybediyorki bi tas sütle hicbisey... ama kazandigi o  hayvanin duasi belki ona cennet kapilarini yarilicak belkide isledigi günahlari hafifletcek ve isleride daima ras gitcek.

Bende perfekt bir insan degilim sonucta bende hata yapiyom ama böyle durumlarda duyarsiz kalamiyorum.Vaktini ayiripta su üc bes satirlarimi okumaya harcayan videolari izleyen arkdaslara tskler iyi günler dilerim kib

sushi.

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 09:31 @surgun_gurbet Nr.: 2 Antworten

günaydin gurbet  tskler evet izlemistim bunuda

cok güzel paylasim icin tskler

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 09:39 @okitapmes Nr.: 3 Antworten

günaydin okitapmes  tskler cok güzel  yazmisin aynen bende katiliyorum  oyy ne tatli bu kedicik tskler yüregine saglik mutlu pazarlar

-----
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 10:18 @sushi Nr.: 4 Antworten

İyi pazarlar sushim senin ve videodaki insanların çoğalmasını temenni ederek duyarlılığından ötürü sana teşekkür ediyorum. Bu dünya hepimizin biraz daha gayret ve hassasiyet göstersek ne çok sorun çözülürdü. Hayvanları sevmeyen hiç bir varlığı sevemez diye düşünüyorum
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 10:26 @isabella Nr.: 5 Antworten

günaydin isabella hg insallah canim ben icimden geldigi gibi davraniyom sadece ve sesimi duyurmaya calisiyom iste azda duyan oluyorsa ne mutlu bana zor degil cünkü Insan olmak cok kolay  videodaki nine en iyi örnek kiyafetmis lüks evmis hic bisey önemli degil gecekonudada oturmus olsa evinin bi odasini o sokak kedilerine actiysa saray yaratmis durumda ama  bunu görmek lazim diyorum.sende seviyon hayvanlari biliyorum tsk ederim güzel yorumun icin.

-----
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 13:18 @sushi Nr.: 6 Antworten

merhaba.  nefes  alinan  her  yerde  esas  olan  paylasmaktir.   her  canli  fitratina   uygun  yasam  sürdürseydi   dünya  huzur  icerisinde  olurdu.   

paylasim   etkileyi  ve  güzel  yüreginize  saglik.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 14:20 @eses43 Nr.: 7 Antworten

merhaba eses43 tsk ederim yorumun cok güzel cokda dogru  yüregine saglik düsünceni dile getirdigin icin tsk ederim.

-----
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 16:20 @sushi Nr.: 8 Antworten

Canım Bacım   sushi' m                                                                                                       Bu hassas ve duyarlı olmamız gereken paylaşımınla yüreğimi ısıttın                                                                                                                                                                                                                     Yüce ALLAH' ın yarattığı her şey güzeldir ve O'nun engin sevgisiyle yaratılmıştır. Bu gerçek Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde ifadesini bulmuştur: 'O ki yarattığı her şeyi güzel yaratmıştır'.( Secde: 7) 'Hayvanları da O yaratmıştır'.( Nahl: 5)                                                                                                                                                  Resulullah(s.a.v.) sadece insanlara değil, bütün canlılara karşı merhametli olunmasını istemiştir. Bir hadis-i şerifte: 'Merhametli olanlara Rahman olan ALLAH  merhamet eder.                                                                          Yerde olanlara da merhametli olun ki, gökte olanlar (melekler) de size rahmet merhamet etsin'. (Tirmizi, Birr, s. 16) Hadiste geçen 'yerde olanlara' ifadesinin içine her çeşit canlı girmektedir.                                                                                                                                                                                                                                               Hayvanlara kötü davranmanın insanı cehenneme götüreceğini bildiren Hz. Peygamber (s.a.v.):                                     'bir kadın, bağlayıp yemek vermediği ve yer haşerelerinin yemesi için serbest bırakmadığı kedi yüzünden cehenneme girdi' buyurmuştur.'                                                                                                                                                        kuşların yuvalarının bozulmamasını, yumurta ve yavrularının alınmamasını' emretmiştir. (Buhari. Edebü'l     Müfred,      Netice itibarıyla İslam, hayvanların sevilmesi, fıtrî yapılarına uygun işlerde çalıştırılması, kaldırabilecekleri kadar yük vurulması, yiyeceklerinin zamanında verilmesi, dövülmemeleri, hasta oldukları zaman tedavi ettirilmelerini emretmektedir.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Sahabîler: 'Hayvanları sulamakla bize de sevap var mıdır?' diye sordular.                                                                                      Resulullah (s.a.v.): 'Yaşamakta olan her canlıyı sulamakta sevap vardır' buyurmuştur.(Tecrit, c. vii, s. 223)
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 16:27 @izmirguzeli Nr.: 9 Antworten

izmirli bacim cok güzel cok cok cok tsk ederim üsenmeden ne güzel anlatdin diye  yüregine saglik canim.

-----
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 16:32 @sushi Nr.: 10 Antworten

Ben teşekkür ederim balım                                                                                                          Ben nacizane                                                                                                                                                Yüce ALLAH' ın Ve KURAN'ın                                                                                     ''hayvan'' denilen ama aslında dostlarımıza verdiği değer ve önemini aktardım.
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 16:56 @surgun_gurbet Nr.: 11 Antworten

Teşekkür ederim  surgun-gurbet.                                                                                                             Sizinde cevap paylaşımalrınızı çok beğendim. Muteşemdi
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 16:57 @sushi Nr.: 12 Antworten

selam canım yazdıklarının altına imzamı atıyorum.
Fakat hayvanların bizlere ihtiyacı oldugu gibi insanların hayvanlara ihtiyacı onların bize ihtiyacı oldugundan daha fazladır yani onların bizlere daha cok faydası vardır..
zira bizler onların etinden sütünden yumurtasından tezeginden hatta ve hatta zekasından bile faydalanıyoruz yapılan mimari yapılar helikopter gibi insan icadı olanlar aslında hayvanlardan alınan ilhamla yapılmıştır biz insanlık olarak onlara saygı duymamızı gerektiriyor arada cani ruhlular çıkıyor ama biz onlara insan demiyoruz hayvanda demiyoruz başka bir cins onlar

Eger bir mahallede sokak hayvanlari sizden korkmuyorsa orada yasayabilirsiniz oradaki insanlar iyi insanlardir.

Allah herkesin içine merhamet versin..
0

Beitrag gepostet am 11.03.18, 17:25 @kararsiz-esmer Nr.: 13 Antworten

hosgeldin esmer bunu cok begendim: 

Eger bir mahallede sokak hayvanlari sizden korkmuyorsa orada yasayabilirsiniz oradaki insanlar iyi insanlardir.

yüregine saglik canim

-----
0

Beitrag gepostet am 12.03.18, 22:34 @sushi Nr.: 14 Antworten

Sagol sushim dogada ki herseyi sevip sahip çıkmak gerek. Az önce mavi sular belgeseli izledim durum içler acısı her sene milyonlarca balık,kuş, kaplumbağa vs  plastik ambalaj atıklar yüzünden ölüyor senin vesilen ile burdan duyurayım dedim lütfen aldığınız eşyaları biraz düşünerek alalım
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 12.03.18, 22:50 @isabella Nr.: 15 Antworten

iyi geceler isabella evet dünde ben ona benzer bisey gördüm denizde tauchen eden adam etrafinda sanki renkli baliklar var ama ikinci bakisda belli oluyorki balik degil hepsi cöp malesef cok  kötü  plastik seyleri yerlere atip cogu hayvanlar yemek kokusu var üzerlerinde diye ne cok gereksiz seyleri yutuyorlar malesef su aleminyum kagit gibi bünyeleri eritmiyor bunu ve öliyorlar cok kötü.

-----
0

Beitrag gepostet am 14.03.18, 07:56 @baygolge_06 Nr.: 16 Antworten

Günaydin gölge tsk ederim yorumundan dolayi

söyle derler genelde hayvanlarda akil varda fikir yok diye

iste biz bu fikire sahipsek

ihtiyaci olan hayvanlara yardim etmemiz sart diyorum

karsidan hayvan sevgisinle olmiyor cünkü.

-----
0

Beitrag gepostet am 14.03.18, 18:38 @sushi Nr.: 17 Antworten

aslm canim. yine haywansewerligini konusturmussun )
                    yüregine saglik

guzel bir wijdan örnegi, ALLAH böyle insanlardan razi olsun.

-----
Bu hayat böyle gitmez...inip itelim
0

Beitrag gepostet am 14.03.18, 18:43 @-6-meselem-6- Nr.: 18 Antworten

amaning canim benim tsk ederim sendende ALLAH razi olsun   canim seninde hayvan sever biri oldugunu biliyom tskler canim.iyiki varsin sunu biliyorum sende sokakda bi ac kalmis kedi köpek görüpte yanindan bisey yapmayipda devam yürümiyenlerdensin.  hayvanlari sevmiyenlerin zati hepsi prostat olsun 

-----
0

Beitrag gepostet am 14.03.18, 18:58 @sushi Nr.: 19 Antworten

Tesekkur ederim bacim iyiki sende warsin.
            yok ben asla dayanamam canim, bir yasli insanlar konusunda cok hassasim
            birde haywanlar konusunda,
            yani en ufak bi durumda hemen aglarim tutamam kendimi )
            Annem in de bahcesinde surekli yemek kaplari bulunur
            bunlari hergün yikar temizler sonra yemeklerini werir.
            izine gidince de bu görewi ben dewraliyorum ))

-----
Bu hayat böyle gitmez...inip itelim
0

Beitrag gepostet am 14.03.18, 19:48 @-6-meselem-6- Nr.: 20 Antworten

tipki benim annem babam gibi onlarda sokak hayvanlarini doyuruyor hep mahallede artik kalan yemeklerle cöplerde gezenleri doyuruyorlar her aksam saatlerini biliyorlar yaz aylarinda dondurma kaplarinin basina gelirler icinde onlara özellikle hazirlanmis yemek artiklarini yiyorlar tüm hayvan severlerde böyle el atmis oluyor mahallede güzel bi proje  her evden nasilsa artik cikiyor dimi  

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

bir yudum sevgi sende göster görmemezli...