|
|
|
bir yudum sevgi sende göster görmemezlikden gelme |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
günaydin gurbet tskler evet izlemistim bunuda cok güzel paylasim icin tskler ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
günaydin okitapmes tskler cok güzel yazmisin aynen bende katiliyorum oyy ne tatli bu kedicik tskler yüregine saglik mutlu pazarlar ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İyi pazarlar sushim senin ve videodaki insanların çoğalmasını temenni ederek duyarlılığından ötürü sana teşekkür ediyorum. Bu dünya hepimizin biraz daha gayret ve hassasiyet göstersek ne çok sorun çözülürdü. Hayvanları sevmeyen hiç bir varlığı sevemez diye düşünüyorum ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
günaydin isabella hg insallah canim ben icimden geldigi gibi davraniyom sadece ve sesimi duyurmaya calisiyom iste azda duyan oluyorsa ne mutlu bana zor degil cünkü Insan olmak cok kolay videodaki nine en iyi örnek kiyafetmis lüks evmis hic bisey önemli degil gecekonudada oturmus olsa evinin bi odasini o sokak kedilerine actiysa saray yaratmis durumda ama bunu görmek lazim diyorum.sende seviyon hayvanlari biliyorum tsk ederim güzel yorumun icin. ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba. nefes alinan her yerde esas olan paylasmaktir. her canli fitratina uygun yasam sürdürseydi dünya huzur icerisinde olurdu.
paylasim etkileyi ve güzel yüreginize saglik. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba eses43 tsk ederim yorumun cok güzel cokda dogru yüregine saglik düsünceni dile getirdigin icin tsk ederim. ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Canım Bacım  sushi' m  Bu hassas ve duyarlı olmamız gereken paylaşımınla yüreğimi ısıttın Yüce ALLAH' ın yarattığı her şey güzeldir ve O'nun engin sevgisiyle yaratılmıştır. Bu gerçek Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde ifadesini bulmuştur: 'O ki yarattığı her şeyi güzel yaratmıştır'.( Secde: 7) 'Hayvanları da O yaratmıştır'.( Nahl: 5) Resulullah(s.a.v.) sadece insanlara değil, bütün canlılara karşı merhametli olunmasını istemiştir. Bir hadis-i şerifte: 'Merhametli olanlara Rahman olan ALLAH merhamet eder. Yerde olanlara da merhametli olun ki, gökte olanlar (melekler) de size rahmet merhamet etsin'. (Tirmizi, Birr, s. 16) Hadiste geçen 'yerde olanlara' ifadesinin içine her çeşit canlı girmektedir. Hayvanlara kötü davranmanın insanı cehenneme götüreceğini bildiren Hz. Peygamber (s.a.v.): 'bir kadın, bağlayıp yemek vermediği ve yer haşerelerinin yemesi için serbest bırakmadığı kedi yüzünden cehenneme girdi' buyurmuştur.' kuşların yuvalarının bozulmamasını, yumurta ve yavrularının alınmamasını' emretmiştir. (Buhari. Edebü'l Müfred, Netice itibarıyla İslam, hayvanların sevilmesi, fıtrî yapılarına uygun işlerde çalıştırılması, kaldırabilecekleri kadar yük vurulması, yiyeceklerinin zamanında verilmesi, dövülmemeleri, hasta oldukları zaman tedavi ettirilmelerini emretmektedir. Sahabîler: 'Hayvanları sulamakla bize de sevap var mıdır?' diye sordular. Resulullah (s.a.v.): 'Yaşamakta olan her canlıyı sulamakta sevap vardır' buyurmuştur.(Tecrit, c. vii, s. 223) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izmirli bacim cok güzel cok cok cok tsk ederim üsenmeden ne güzel anlatdin diye yüregine saglik canim. ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben teşekkür ederim balım  Ben nacizane Yüce ALLAH' ın Ve KURAN'ın ''hayvan'' denilen ama aslında dostlarımıza verdiği değer ve önemini aktardım.  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teşekkür ederim surgun-gurbet. Sizinde cevap paylaşımalrınızı çok beğendim. Muteşemdi  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selam canım yazdıklarının altına imzamı atıyorum. Fakat hayvanların bizlere ihtiyacı oldugu gibi insanların hayvanlara ihtiyacı onların bize ihtiyacı oldugundan daha fazladır yani onların bizlere daha cok faydası vardır.. zira bizler onların etinden sütünden yumurtasından tezeginden hatta ve hatta zekasından bile faydalanıyoruz yapılan mimari yapılar helikopter gibi insan icadı olanlar aslında hayvanlardan alınan ilhamla yapılmıştır biz insanlık olarak onlara saygı duymamızı gerektiriyor arada cani ruhlular çıkıyor ama biz onlara insan demiyoruz hayvanda demiyoruz başka bir cins onlar
Eger bir mahallede sokak hayvanlari sizden korkmuyorsa orada yasayabilirsiniz oradaki insanlar iyi insanlardir.
Allah herkesin içine merhamet versin.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hosgeldin esmer bunu cok begendim: Eger bir mahallede sokak hayvanlari sizden korkmuyorsa orada yasayabilirsiniz oradaki insanlar iyi insanlardir. yüregine saglik canim ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sagol sushim dogada ki herseyi sevip sahip çıkmak gerek. Az önce mavi sular belgeseli izledim durum içler acısı her sene milyonlarca balık,kuş, kaplumbağa vs plastik ambalaj atıklar yüzünden ölüyor senin vesilen ile burdan duyurayım dedim lütfen aldığınız eşyaları biraz düşünerek alalım ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iyi geceler isabella evet dünde ben ona benzer bisey gördüm denizde tauchen eden adam etrafinda sanki renkli baliklar var ama ikinci bakisda belli oluyorki balik degil hepsi cöp malesef cok kötü plastik seyleri yerlere atip cogu hayvanlar yemek kokusu var üzerlerinde diye ne cok gereksiz seyleri yutuyorlar malesef su aleminyum kagit gibi bünyeleri eritmiyor bunu ve öliyorlar cok kötü. ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günaydin gölge tsk ederim yorumundan dolayi söyle derler genelde hayvanlarda akil varda fikir yok diye iste biz bu fikire sahipsek ihtiyaci olan hayvanlara yardim etmemiz sart diyorum karsidan hayvan sevgisinle olmiyor cünkü. ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aslm canim. yine haywansewerligini konusturmussun  ) yüregine saglik guzel bir wijdan örnegi, ALLAH böyle insanlardan razi olsun. ----- Bu hayat böyle gitmez...inip itelim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amaning canim benim tsk ederim sendende ALLAH razi olsun canim seninde hayvan sever biri oldugunu biliyom tskler canim.iyiki varsin sunu biliyorum sende sokakda bi ac kalmis kedi köpek görüpte yanindan bisey yapmayipda devam yürümiyenlerdensin. hayvanlari sevmiyenlerin zati hepsi prostat olsun  ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tesekkur ederim bacim iyiki sende warsin. yok ben asla dayanamam canim, bir yasli insanlar konusunda cok hassasim birde haywanlar konusunda, yani en ufak bi durumda hemen aglarim tutamam kendimi  ) Annem in de bahcesinde surekli yemek kaplari bulunur bunlari hergün yikar temizler sonra yemeklerini werir. izine gidince de bu görewi ben dewraliyorum  )) ----- Bu hayat böyle gitmez...inip itelim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tipki benim annem babam gibi onlarda sokak hayvanlarini doyuruyor hep mahallede artik kalan yemeklerle cöplerde gezenleri doyuruyorlar her aksam saatlerini biliyorlar yaz aylarinda dondurma kaplarinin basina gelirler icinde onlara özellikle hazirlanmis yemek artiklarini yiyorlar tüm hayvan severlerde böyle el atmis oluyor mahallede güzel bi proje her evden nasilsa artik cikiyor dimi ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!