93 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 04.02.18, 12:41 @isabella Nr.: 21 Antworten

Bruxismus
merhaba.  evet  faydali  konu  acan  nadir  kisilerdensin  öncelikle  tebrik  ederim.
bahsettiginiz  problemi  bende  yasiyorum.   rutin   dis  kontrollerine   mutlaka  giderim.  doktorum  dislerime  hayrandir  57  yasindayim henüz  eksik  disim yok.   ama  uykuda  gicirdatma  yaptigimi  ve  bunun  dislerimi  zamanla  cok  kötü  sekilde  yipratacagini  söylemisti   israrla   dislik  kullanmami  salik  vermisti   önceleri  salladim  ama  5,  senedir  kullaniyorum.  insan  sagligini   bir  bütün  olarak   alirsak  dis  sagligida  cok  önemli   öncelikle  tavsiyem  rutin  kontroller   ve  doktor  tavsiyelerine  uymalari. sebeblerine  gelince  tibbi  bir  bilgim  yok   ama  sahsi  tecrübem  rutin  günlük   yasamimizdaki  psikolojik    SIKINTILARIN   uykuda  disa  vurumu  diyebilirim.

no:  neden  almanca.  lütfen  türkceyi ihmal  etmiyelim.  dilimiz  en  önemli  degerimizdir  bunu  unutmayalim.  

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 04.02.18, 12:52 @isabella Nr.: 22 Antworten

Bruxismus
bende kücünken anem diyor yatarken dislerini kirdiyor bu cok tehlikeli diyormus bak ne kadar sakin suskun insanim hic kikim cikmiyor saygimi seviyemi insanligimi biliyom demi
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 04.02.18, 16:30 @eses43 Nr.: 23 Antworten

Bruxismus
Merhaba eses teşekkür ederim yine çok naziksin  Türkçem fena değildir aslında çoğu zamanda tercihim bu yönde ama bu konuda tıbbi bilgimin Türkçede zayıf düşeceğini düşünerek  böyle tercih ettim bu yüzden anlayışlı olmanızı rica ediyorum. Çok güzel noktalara değinmişsin ilki elbette rutin kontrolleri büyük sorunlar yaşamamak adına çok önemli, ikincisi ise tavsiyelere uymak ve gerekeni yapmak. Belli bir yaştan sonra dış eti çekilmesinden dolayı veya ilaç kullanımı yüzünden dış çürümesine neden oluyor bu yüzden de mutlaka 6 ayda bir rutin kontrolleri yaparken profesyonel dış temizliğimiz icin de randevumuzu alalım. İnsanlar bunu kendileri ödemek zorunda kaldıkları icin pek ilgili olmuyorlar ama en iyi yatırımlardan biridir, dediğin gibi dış ve ağız sağlığı çok önemli ve bir çok hastalığa da yol açabilir. 
Bu arada beş yıldır dişlik kullanıyormuşsun eğer bilgin dahilinde değilse sunu belirteyim her yıl Sosyal sigortalarda yeni bir dislige hakkın var hijyen açısından yenilemekte fayda var  

-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 04.02.18, 16:31 @mehriban Nr.: 24 Antworten

Bruxismus
Masallah canım sana hep böyle kal
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 04.02.18, 20:44 @isabella Nr.: 25 Antworten

Bruxismus
allah herkesin hersey güzel gönlüne göre versin
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 04.02.18, 21:31 @mehriban Nr.: 26 Antworten

Bruxismus
Amin insallah
-----
viva la vida ...
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Bruxismus