101 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 08.01.17, 00:06 Nr.: 1 Antworten

sokak hayvanları..
kediler 6 saat köpekler 17 saat aç kalınca donarak ölüyor evimizde yemek artıklarımızı çöpe atmayalım sokak hayvanlarına verelim marketten kasaptan sokak hayvanları için et kemik alıp gördügümüz sokak hayvanlarına verelim onlar soguk hava şartlarına dayanamazlar hadi herkesin yarınki ilk işi market ve kasaptan sokak hayvanları içinde yiyecek alıp onlara yardım etmek olsun..

Unutmayalım yaşayan her canlı ALLAHın bizlere birer emanetidir
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 00:38 @azr-a Nr.: 2 Antworten

sokak hayvanları..
güzel fikrinden dolayı ben tşkederim cnm evet haklısın karton kutulardan meyve kasalarından barınaklar yapabiliriz ve evimizde kullanmadıgımız örtü battaniyeleri hayvanlar üşümesin diye kullanabiliriz verdigimiz yiyecekleri kar üstünü örtmesin die yere degilde plastik kaplara koyarak verebiliriz 
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 00:51 @kararsiz-esmer Nr.: 3 Antworten

sokak hayvanları..
kuşlarda soguk havalarda uçamazlar aç kalırlar susuz kalırlar kuşlar içinde penceremizin kenarına su yem ekmek kırıntıları bırakabılırız ve içmek istediği su ile birlikte donan bir serce

Serçe, içmek istediği su ile birlikte dondu

0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 00:52 @azr-a Nr.: 4 Antworten

sokak hayvanları..
evet canım insan olabilmeninde en büyük gayesi yardıma muhtaç her canlıya el uzatabilmektir
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 01:01 @kararsiz-esmer Nr.: 5 Antworten

sokak hayvanları..
Kuşların Karda Ekmek Mücadelesi

Erzurum'da karla kaplı bitki örtüsünde yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar, vatandaşların attığı ekmeği kapmak için kendi aralarında büyük mücadele veriyor. 

Uzun bir aradan sonra yağan kar hem insanları hem de yaban hayatı olumsuz etkiledi. Karkalınlığının 10 santimi bulduğu kent merkezinde serçe, karga ve güvercinler yiyecek bulmakta zorlandı. Duyarlı vatandaşlar tarafından park ve bahçelere bırakılan ekmek parçalarını yiyen serçeler, bunları kapmak için de birbirleriyle mücadele ediyor. 

Kar nedeniyle herkesi doğaya yiyecek bırakmaya davet eden hayvanseverler, "Hepimiz kadar onların da yaşam hakkı var, birkaç ekmek parçasını sokağa bırakarak onlarca kuşu açlıktan ölmekten kurtarabilirsiniz" dediler.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 01:06 @kararsiz-esmer Nr.: 6 Antworten

sokak hayvanları..
Almanyada sokak hayvani pek bulunmaz,bu nedenle yardim edebilecegimiz kuslar var.
Karli ve soguk havalarda yüksek ucamayacaklari icin yaptigimiz yuvalari ulasabilecekleri yerlere koyabiliriz.Bircok duyarli hayvansever böyle yapiyor bizde katilalim.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 01:10 @babey Nr.: 7 Antworten

sokak hayvanları..
verdigin bilgi için tşkederim türkiyedede hayvan barınakları var ve sokakta gördügümüz hayvanları bu barınaklara bildirdigimizde gelip sahip çıkıyorlar ama malesef yine yetmiyor bir çok hayvan soguk hava şartlarında yaşayamıyor açım diyemezler üşüyorum diyemezler biz insan olarak onların sesi olup yardım etmeliyiz ben inanıyorumki bir çok insan bunu yapıyordur
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 01:57 @kararsiz-esmer Nr.: 8 Antworten

sokak hayvanları..

Resimleri görünce icim sizlari esmer,bu güzel düsüncen dolayi tskler sana,insanlarimiz duyarli davranirlar umarim.
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 02:13 @_kitty_ Nr.: 9 Antworten

sokak hayvanları..
inşallah kitty vefakar yardım sever insanlar yardıma muhtaç hayvanlarıda aç susuz evsiz bırakmazlar canım
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 02:21 @kararsiz-esmer Nr.: 10 Antworten

sokak hayvanları..

Insallah canim,güzel forumdan dolayi tskler
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 03:44 @kararsiz-esmer Nr.: 11 Antworten

sokak hayvanları..
istanbul büyük şehir belediyesi veteriner ekipleri sogukta üşüyen aç kalan hayvanlara yardım etmeye devam ediyor rabbim hepsinden razı olsun

0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 03:57 @xburcu Nr.: 12 Antworten

sokak hayvanları..
ben tşkederim cnm eminim sende yardımseverliginle elinden geleni yapacaksın hiç degilse herkes etrafınıdaki üşüyen aç kalan hayvanları bulundukları il ve ilçelerdeki belediyelere haber vererek yardımcı olabilirler UNUTMAMAK lazımki bu soğuklarda tek üşüyen bizler değiliz onları da unutmayalım..

0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 07:52 @kararsiz-esmer Nr.: 13 Antworten

sokak hayvanları..
slm canim resimleri görünce insanin yüregi parcalaniyor alahim sen her canliye yardimci olSoğukta Isınmak İçin Birbirine Sarılan Kuşlar

-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 07:56 @kararsiz-esmer Nr.: 14 Antworten

sokak hayvanları..
birde sunu dile getirmek istiyorum bu karda kisda sogukta yasiyan insanlara 

1. Allahım!
    Bu soğukta dışarda yaşamak zorunda olan kardeşlerimize, yoksul insanlarımıza, sokak çocuklarına sen yardım et.
    Allahım!
    Onları bu soğukta sahipsiz bırakma.
    Allahım!
    Onlara bir tas sıcak çorba sıcak bir göz oda nasip et.
    Allahım!
    Herkesin yar ve yardımcısı olsun
    AMİN

-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 10:57 @kararsiz-esmer Nr.: 15 Antworten

sokak hayvanları..
Hemsom duyarlılığın icin teşekkürl ve tebrik ediyorum keske  herkes senin gibi düşünse herkesin mutlaka artan yemeği oluyor ayrıca su ısıtıp hayvanlara bir kap koymak kimsenin eline yapışmaz yada büyük bir karton alıp eski bez havlu vs içine koyup da ufak da olsa bir barınak yapmak çok zor olmaması gerek
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 11:52 @mehriban Nr.: 16 Antworten

sokak hayvanları..
aslm cnm insanlar bir şekilde derdini tasasını anlatabiliyor ama hayvanlar ne yazakki açım susuzum üşüyorum diyemiyor bu yüzen biz insan olarak onların duyan kulagı olmamız lazım Allah herkesi hiç bir ırk ayrımı yapmadan yardım edebilen kullarından etsin
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 11:56 @xburcu Nr.: 17 Antworten

sokak hayvanları..
ne güzel canım ogluşcugunda tecrübe kazanmış oldu gidip okulda arkadaşlarına anlatacak arkadaşlarıda ondan heveslenip aynı şekilde davranacak ve bu yardım zinciri gittikce büyüyecek aslında çocuklarımıza yigenlerimize küçükken hayvan sevgisini aşılamamız lazımki büyüdüklerinde onlarda birer hayvan sever olsunlar öpüyorum tosunu yanagından..
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 11:58 @sercan111 Nr.: 18 Antworten

sokak hayvanları..
aslm sercan evet son 5 senede ilkkez bu kadar çok kar yagmış öyleki kar kalınlıgı 130 santime kadar çıkmış evet hayvanlara yardım etmek cok güzel ve onların yediklerini izlemekde insana gurur veriyor bir canlıyı doyurmak en güzel şeydir
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 12:08 @tebessum Nr.: 19 Antworten

sokak hayvanları..
tabikide herzaman her an hayvanlara yardım edecegiz ama kış aylarında biraz daha fazla duyarlı olursak daha güzel olur ne güzel senin orda tavsan ve kuşlar var biz büykşehirde yaşadıgımız için kedi köpek kuş harici hayvan göremiyoruz paylaşımn için tşkederm.
0

Beitrag gepostet am 08.01.17, 12:13 @isabella Nr.: 20 Antworten

sokak hayvanları..
evet hemsom bak güsel söyledin suyu buz gibi degilde ılıklaştırıp versek daha iyi olur aynen mesela erkekler boş boş kahvede oturacaklarına hepsi bir olup köylerinde mahallelerinde her nerede yaşıyorlar ise kalkıp hep birlikte hayvanlar icin bir barınak yapıp içine kullanılmayan örtülerkoyabılrler kullanılmayan kaplarla su yiyecekler ne güzel olur ama ben inanıyorum dini mini hiç fark edmiyor dünyada iyi insanlarında oldugunu biliyorum ben eminim yardımın en güzelini yapıyorlardır
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

sokak hayvanları..