|
|
|
Akilli insanlar duygusuz olurlarmis |
Slm,benim tanidigim zeki insanlar duygusuz degiller,yani bu tür arastirmalar bazen yanilta biliyo...insan kendini herzaman mükemmel olarak anlatir ama,önemli olan baskasinin seni nasil anlatmasi önemlidir.belki ozaman kendi arti ve eksigini anlar sorgulaya bilirsin  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm konu hakkinda yorum yaparken sanirim önce DUYGU nedir bunun aciklamasini yapmaliyiz..duyguya kisaca insanin bir olay karsinda yasadigi ve yansittigi hisler veya ruh hali diyebiliriz.nelerdir bunlar,,sevgi,ask,korku,kizginlik,gülmek,aglamak,üzülmek vs vs...akilli veya akillsizlikla bence bu duygulari yasamamizi engelleyemez..insan olupta duygusuz olmama gibi bir sansimiz yoktur ...yapabilecegimiz sey bu duygulari nasil yasiyoz ne kadarini baski altina altina aliyoz ne kadarini disa yansitiyoz bu gibi durumlar olabilir,yani DUYGU KONTROLUNU nasil gerceklestiriyoz ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba tesekkür ederim bende hep soruyordum kendime ben neden Abdal´im diye. cooook duygusalim.  .  . ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arastirmayi kim yapmis ,akilla duygusalligin alakasi ne acaba bende onu merak ettim. insan hem akilli hem duygusal olabilir,terside olabilir.Bazi arastirmacilar neyi arastiriyor,belikli yerlerde bu tür haberler neden cikiyor anlayamadim gitti  ) ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hangi akıllı şöylemiş bunu. Böyle bir sosyolojik, psikolojik araştırma mı var? ... Aforizmalarında suyunu çıkardılar velhasıl. Herkes bir aforizma peşinde.
Ezberden laf uyduruyor, uydurduğu lafla bir konu hakkında kesin hüküm veriyor. Biliyorki kendisi gibi bir salak gelecek "he valla doğru söylüyorsun" diyecek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba. Aklini kullanma yetenegi iyi gelismis insanlar duygusalligini istismar ettirmez, zaaflarina yenilmez. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aha araştırmayı yapan vatandaş burda. İsmide 1ol. Beyninin hangi lobuyla düşündüyse aynen şöyle diyor:
"bence dogrudur. ama bu süper akilli insanlr icin gecerleri
onlarin duygusalliga sebep olan beyin kisimalri daha kücük oluyor
öyle standart akilli insanlar icon gecerli degil. "
Birde adam uyanık tabi "Akıllı insanlar duygusuz olur" derse, kendisini ya duygusuz ( tabi aynı zamanda dinsiz imansız ) yada kendini akılsız ( beyinsiz ) olarak tanımlamak zorunda. Ama herikisindende vaz geçmediği için duygusuz olanları süper akıllı yapmışki kendisini akıllı ve duygulu olarak tanımlayabilsin.
Tam bir köylü kurnazı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
  güzel bi aciklama, bi 1ol arkadasimizin arastirma sirketi falan var galiba  ) yine banlanacaz ya ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cok akilli olduklarindan beyin dolu olup,duyguya fazla bir bölüm kalmamis oluyor,bir fikrim yok ama olabilir tabiki |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yazdiklarinin dogrulugu olabilir tabiki ama bence kimi insan kücüklükten bir yetegeni vardir isteklidir,hazimle onu basarmaya calisir,bazi cocuklar yeteneklide olsa tembel olurlar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arastirmayi kim yapmis bir bilgim yok,ama bir hafta önce radyoda dinledim bu konuyu,cok dikkatimi cekti,bu sekil foruma ekledim,herkesin konu hakkinda tabiki bir düsüncesi vardir,kendinden veya esinden dostundan yasadiklari,bize fikir olabilir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A selam Herkes konuyu yasamisliklarina göre yorumlar,ben kendimden bahserdersem,cok duygulu biriyim,tersi cok akilsiz biri olmaliyim  o kadar akilsiz oldugumu zannetmiyorum,tabiki kimse kendinden bahsederken gercek oldugunu kabullenmez ama,insanlari disardan yasadiginda daha güzel yorum yapilir,katkin icin tskler. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A selam Hic duygusuz insan olacagini zannetmiyorum,kim ne kadari ile yasiyor veya yasamiyor,algisi ne kadar,bazi insan cok galesiz olabiliyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bazi insanlarin kapasitesi sinirlidir diye düsünüyorum,istesede fazlasina ulasamazlar,yani kapasitesi o kadardir,hatta öyle olduklarina üzülürler,cevremde yasayanlar var bunu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba,buna cok sevindim  yerine göre duygusallikta güzeldirr,katilim icin tsk ediyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arastirmayi yapani bilmiyorum,daha öncede yazdigim gibi radyoda dinledim,dikkatimi cekti,tabiki yazdigin gibi ikisini bir arada yasanlarda vardir,bu arastirmanin ne kadar dogrulugu var bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Artik her seyin bir arastirmasi yapilabiliniyor,tskler |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Güzel yorum neden olmasin,akilliligindan duygularinin esiri olmak istemiyordur belkim  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
duygularini hissettir ama esiri olma.  . ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dogrudur,esiri olursan kullanirlar  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!