122 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 24.03.16, 16:22 Nr.: 1 Antworten

türk silahli kuvetleri....
arkadaslar son zamanlarda malesef üzücü sehit haberleriyle karsi karsiyayiz,,güneydoguda süren oparasyonlarda bombali tuzaklar icinde oparasyonlar yürüten askerlerimizin sehit haberleri fazlasiyla gelmekte...girdikleri binalarin cogu tuzaklanmis bunun icin neden askerlerimizi bu binalara gönderiyolar,HAVADAN oparosyonlar yapilmali diye düsünüyorum,,bu görüste olanlar icin türk silahli kuvetlerinin iletisim numarasini gönderiyorum...00903124026100...lütfen bu numarayi arayip dileklerimizi iletelim...bunu yaparak en azindan dileklerimizi ve istedigimizi bildiririz,,karar sonucta tabiki SANLI TÜRK SILAHLARININDIR:::
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 16:55 @myelofibrose Nr.: 2 Antworten

tabiki askerimiz daha iyi biliyo ,,ordaki teröre karsi daha etkin mücadele edilmeli,,o hendekler nerde kazildiysa hangi mahhalle bölgeyse belli, sivil halk oparosyon bölgelerini terk ediyo,etmelide cünkü oralar tam bir savas alanina dönüyo zeten...bu sekildede göz göre göre askerlerimiz sehit oluyo...
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 17:02 @myelofibrose Nr.: 3 Antworten

cözümler yapildi hak hukuk özgürlük denildi eksikler tamamlandi ama yetmedi neden? cünkü hdp pkk,acikladi bunu ayri yönetim özerlik kürdistan,,bunun sence cözümü kaldimi? devlet üzerine düseni yapti,sen devlete karsi silahli mücadele edersen savas bitmez,,,cözümün bana göre tek yolu pkk nin bitilimesinden geciyo,ordaki halk üzerindeki baskisinin kaldirilmasi gerek,suan pkk nin kökü kazinmadikca cözüm falan olmaz tek yol budur....
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 18:43 @sesleni Nr.: 4 Antworten

hepimiz bundan yanayiz,koskoca türkiyenin güzelim topraklari nemize yetmiyo anlamis degilim...yüz yillardir bu ülkede baris kardeslik icinde yasayan halklarin,simdi birbirine düsürme planlarini yapanlara karsi cikmaliyiz,,hdp orda özyönetim ilan etti böyle birseyin olma ihtimali varmi türkiye buna izin verirmi vermez,,bunu bile bile sen ordaki insanlari kandirip hendekler kurdurursan bomblarla her tarafi donatirsan ordaki halkada yazik degilmi?,,suan operosyonlardan dolayi 150 bin kisi evlerinden oldu yakilip yikiliyo,pkk nin baskisi tehditleri yüzünden halk sinmis durumda,,
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 18:44 @pusu_vadi Nr.: 5 Antworten

bence yakalanan teröristerleden her binaya ikiser terörist soksunlar
bina patladigi an belli olur hangisinde dösenmis bomba varr yada yok
sonucta teröristler havaya ucucak derken temizlerin ve böylece askerlerimi sehit olmaz

nasil ama bu fikir
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 18:50 @asos Nr.: 6 Antworten

bilmiyorum nasil olur ama bu bombalara acil cözüm bulunmali,,tek bildigim suan askerlerimiz gereksiz yere sehit oluyo,,
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 18:53 @pusu_vadi Nr.: 7 Antworten

evet ne yazikki cok gereksiz yere

ve silahli kuvetleri arasakta ben inanmiyorum bizlerin ricalarimizi yada arzularimizi, fikirlerimizi kabul edeceklerine
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 18:57 @asos Nr.: 8 Antworten

Nemrud, ona karşı gelen Hz İbrahim peygamberin
ateşte yakılması emrini vermiş. Meydanda odunlardan büyük bir yığın
yapıp odunları tutuşmuşlar. O kadar büyük bir alevmiş ki bulutlara kadar
yükselmiş. Bütün hayvanlar ateşten korkmuş kaçmış.  Nemrud, ne güçlü
bir kral olduğunu herkes anlasın, görsün istemiş. Nemrud’un askerleri
İbrahim peygamber’i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış.

Bu
sırada göklere kadar varan ateşe doğru bir karınca ağzında küçücük bir
damla su ile telaşla gidiyormuş.  Başka bir karınca onun bu telaşını
görüp sormuş:

– Acele ile nereye gidiyorsun?

Telaşla yetişmeye çalışan karınca, ağzındaki bir damla suyu ellerinin arasına alıp cevap vermiş:

– Haberin yok mu? Nemrud, İbrahim peygamberi ateşe atacakmış.  Meydana ateşin olduğu yere su götürüyorum.

Diğer karınca kahkahalarla gülerek demiş ki:

– Senin yanan büyük ateşten haberin yok mu? Ateşe hiç bakmadın mı? Ne kadar büyük, senin bir damla suyun ateşe ne yapabilir ki?

Bir damla su taşıyan karınca:

– Olsun, hiç olmazsa hangi taraftan olduğum anlaşılır.

Hayat akarken geçmişte de günümüzde de zalimler hakim olsa da gücünüz yettiğince zalime karşı durulmalıdır.

0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 19:01 @pusu_vadi Nr.: 9 Antworten

telefonla aramaktansa ben yazili yazi göndermeyi tercih ederim, ki fkirlerimi cok daha rahat sunabilirim
cünkü telefonla cok kolay ulasacagimizda sanmiyorum

0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 19:03 @asos Nr.: 10 Antworten

mantikli evet yazili daha etkili olurr...
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 22:55 @bizimel Nr.: 11 Antworten

slm bizimel tabiki batinin destegi olmadan bu örgüt ayakta kalamaz,kullandigi silahlar olsun,maddi kaynaklar olsun,,batinin türk kürt umrundami sanki amac yesinler birbirini...bürükselde pkk cadiri kuruluyo adamlar ses cikarmiyo..bana dokanmiyan yilan bin yasasin misali...simdi onlarin basinada deas belasi cikti bakalim ne olacak ...
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 22:56 @myelofibrose Nr.: 12 Antworten

yaziyi bende okuyamadim ama iyi seyler yazmadigi kesinki silindii
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 23:07 @pusu_vadi Nr.: 13 Antworten

selam askeri polisi taşlayıp molotof atacaklarına onlara yardım ederek faydaları dokunsa hem kolluk kuvetleri şehit olmuyacak hemde sivil halk zarar görmeyecek böylelikle kim terörist kim sivil halk daha iyi anlaşılıp geregi yapılacagına inanıyorum.
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 23:17 @kararsiz-esmer Nr.: 14 Antworten

slm esmer gecenlerde polis taslama dedinde ,10,,15 yas arasi cocuklarin ellerine tas sopa vermisler askerlere attiriyolar...cocuklari devlete polisimize düsman olarak yetistiriyolar,bence en önemli konu ordaki halka DEVLETIN SICAK samimi yüzünü göstermekten gececek...o cocuklara anlatildigi gibi degilde o polisin askerin bizleri sizleri korumak icin orda oldugunu anlatmamaiz gerek ...cözüm süresiyle bir adim atildi,selo surda kac defa halki ayaklanmaya cagirdi ama ragbet görmedi artik sanirim halk gercekleri görmeye basladi,,ama bunun ilk yolu PKK tamamen bitirmekle,kökü kazinmaktan geciyo.oradaki halka devletin varligini hissettirmesi gerek diye düsünüyom...
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 23:27 @kurtbeyi Nr.: 15 Antworten

hocam bu oparosyonlarda 300 gecti sehidimiz,eger bu duyarli dayranis olmasaydi ,anonslar yapilip  oparosyonlar yapilacak ucakla bombalanacak diyip bombalansaydi simdi bu sehitlerin hic biri gelmiyecekti,ne büyük yücedirki bizim askerimiz bunun bedelini kendi caniniyla ödüyo... ordaki  halk terketti ama kalan bir kac sivile zarar gelmesin diye bunlari yapiyolar biliyorumm
0

Beitrag gepostet am 24.03.16, 23:49 @kurtbeyi Nr.: 16 Antworten

zaten her konuya şu akp yi katmasanız olmuyor dimi çok merak ediyorum acaba akp den önce ülke nasıldı böyle herşey güzel güllük gülistanlıkmıydı acaba akp geldidemi cehenneme döndü neyhse bi konuya akp katılıyorsa o konudan ve yorumlardan hayır beklenmez iyi geceler.
0

Beitrag gepostet am 25.03.16, 02:00 @bizimel Nr.: 17 Antworten

Bir yorumda bulunacam artık beni neylen suçlarsınız bilemiyecem ..
Benim kafama takılan konu şu .. Pkk diye bir örgüt var . Bu örgüt dış güçler tarafından destekleniyor , silahlandırılıyor .. Ve bu örgüt her halde 40 yı olacak .. Bu kırk yılda 40 bin vatandaşımızı öldürüyor .. Yani senede 1000 vatandaş .. Kış aylarıda saldırmıyorlar bildiğim kadarıylan .. Şimdi beni düşündüren asıl sorun şu . Bu 40 bin vatandaş nerde öldürülmüş . Yurt dışında değil . Türkiye sınırları içinde .. Neylen öldürülmüş . Tank , ucak , helikopter değil . Üç beş çabulcu eline silah alıp sınırımızı geçip 40 bin vatandaşımızı öldürüp elini kolunu sallayarak geri gidiyorlar .. Diğelim ki bunları başka ulkeler besliyor .. Peki sınırlarımızıda mı onlar koruyor .. Nasıl oluyorda bunlar NATO'nun ıkıncı asker gücü bir ulkeye boyle rahat girip cıkıyor .. Bu konu beni cok düşündürüyor ama nedense cevabını bir türlü bulamıyorum ..
Ikıncı bir düşündüğüm konu ise şu .. Oldurulen 40 bin kişinin her halde en az 30 bini dogu ve güneydoğu bölgemizdeki halktır .. Yani kürt vatandaşlarımızdır .. Bu durumda bunlara en fazla karşı cıkması gereken onlar olması gerekmez mi ? Bu durumda bir terslik yok mu ?
Bir yerlerde bir yanlışlık ve terslik var ama ben bunu bir türlü anlayamadım . Ama anladığım birşey var galiba şimdiye kadar yapılan politika ve siyaset doğru değil .. 

-----
Gel , Ne Olursan Ol Yine Gel ...
0

Beitrag gepostet am 25.03.16, 13:40 @pusu_vadi Nr.: 18 Antworten

pusu-vadı hocam ayrıca bir ulkenın kendı şehrini ucaklarla bombalamasının siyaset arenasında nasıl bir etkı yapacağını düşündün mü ? . 
 Bombalanan yerleşim yerindeki taşınmaz malların (ev,dukkan vs ) karşılığını, ücreti nasıl odenecek.. Sizce bu tutar ne kadar olur. o yerleşim yerının yenıden yapılanması ,alt yapısı kaça mal ol..
 Ayrıca o yrleşim yerınde ki halkı nereye yerleştirmeyi düşünüyorsunuz.. Bunların gittikleri yerlerde geçimlerini sağlaya bılmelerı için neler yapılmalı.. Gecmıste bunların orneklerını duşunmek lazım . boşalan koyler . koylerinden cıkıp buyuk şehırlere gelen halk . Pekı sızce HDP bu buyukşehirlerden nasıl mıllet vekili cıkarıyor.. Buyuk şehirlerde kımler oy veriyor onlara ..
ve ayrıca Bu bombalama olayından sonra artık orda istemediğimiz olumsuz olaylar olmayacak mı ?  

-----
Gel , Ne Olursan Ol Yine Gel ...
0

Beitrag gepostet am 25.03.16, 15:23 @arkadasca Nr.: 19 Antworten

surda yasadik gördük yerlesim adina zaten salam bina kalmadi,,devlet bu zarar gören evlerin hepsini yeniden yapacak,,suan orda bir savas oluyo,askerimizin daha dikketli davranmasi adina ,az sehit vermemiz adina ,bombali tuzaklara önlemler alinmali,benim mantigimada ,hava harekati geliyo...zaten orda bu operasyonlarin amaci ney? tüm pkk yi ordan temizleyip atmak,bitirene kadarda sürüyo,bizim askerimiz gögüs gögüse carpisiyo,pkk ya bombali tuzak  yada kanasla,,benim karsimdaki düsman mert degilse,kursunla degilde bombayla ölsün ne fark eder.......hdp nin oylarina deginmisin, bugün diyarbakir cizre hakkaride secimlerde adamlar yüzde 90 lara ulasiyosa o bölgelerde bunun tek göstergesi vardir,,pkk baskisi halk korkuyo,oy cikmazsa baslarina gelecekleri biliyo,,,bu yüzdenki pkk nin acil temizlenip o bölgelerden bir daha girmemek sartiyla devletinde gereken önlemleri almasi gerek,,gerekirse her mahlleye bir karakol yapilmali,gerekirse o bölgenin takibi icin her 5 kisiye bir polis düsmeli,,halkin üzerinden bu baskiyi kirip atmali devlet,öyle pkk nin at kosturacagi topraklar olmamali bir daha,,,pkk temizlenirse bir daha bu olaylar bitme noktasina gelir....
0

Beitrag gepostet am 25.03.16, 18:00 @pusu_vadi Nr.: 20 Antworten

Bence acılımcıları ve akileri önce gönderildin.
Ölen candan değil msldan gitsin.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!