29 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 21.07.15, 20:44
Nr.: 1
Antworten
schizo
el öpme
İslamiyet öncesi Türk kültürü ve Şaman etkileri konularındaki araştırmalarıyla tanınan Adana Büyükşehir Belediyesi danışmanlarından Orhan Ürgenç, bu davranışın bölgede rastlanan bir durum olduğunu söyledi. Ürgenç şu bilgiyi verdi: ‘‘Şaman kültürü, Sami kültürünün etkisine girmemiş Araplar'da, Anadolu'ya göre daha yaygın.
Cenazede iki tür el öpme var.
Biri, yıkanma sırasında aile bireyleri büyüklerinin elini öper. Bu ölümünü kabullenme,
Bu el öpme ise çok farklı. Şaman kültüründe şehitlik olmayıp kahramanlık, alplik ve bilgelik vardır. Baba çocuğun elini öpmez, ama burada baba, ölümden kendini sorumlu tutuyor, özür diliyor. Onun hakkında anlattıklarına göre, alplik payesi veriyor. Böylece elini öpüyor. Ailenin diğer fertleri de buna uyuyor. Bektaşilerde de bu geleneğe rastlanır.''
ama bayramlarda yada uzun zaman görmedigimiz büyüklerin elini öpme gelenegi nerden geliyor bilmiyorum, az daha bakarsam saga sola kesin cikar bir yerden, eski kitaplar lazim böyle internetten de olmuyor ama
birde belirteyim, ilgi duyanlara
yukardaki yazi da saman kültürü diye bahs ediliyor, saman eski türklerde hic kullanilmayan bir kelimedir, bizde KAM olarak geciyor ve hala öyledir
-----
Tanrı Hasımlarıma acısın, zira ben onlara acımayacağım
0
Beitrag gepostet am 21.07.15, 20:49
@schizo
Nr.: 2
Antworten
schizo
el öpme
bu da bir alintidir
''Bizde "el öpme gelenegi" Saman inancindan kalmadir.
Eski samanist Türkler ki bugün hala Altay Türklerinde bu gelenek devam eder. El öpmeyi su sebebten yaparlar. Samanizimde , Bir insan kendindeki pozitif enerjiyi karsi tarafa vermek icin yada karsi taraftaki pozitif enerjiyi almak icin, El öpmek yada el SIKISIP yanak yanaga dokunarak temas kurmak icin ortaya cikmistir .Samanistler bu sekilde pozitif enerjiyi alip verdiklerine inanirlarmis.
Daha sonra Samanizim bitmeye yüz tutgunda bu el öpme olayi Hürmet bazinda sekil degistirmistir !
-----
0
Beitrag gepostet am 21.07.15, 20:51
@schizo
Nr.: 3
Antworten
schizo
el öpme
bu da vikipediya dan bir bilgi
İslamiyetin ilk yıllarında (7. yüzyıl) Müslümanların el öptüklerine dair çeşitli bilgiler mevcuttur.
Bir rivayete göre Ali bin Ebu Talib, "Babanın çocuğunun elini öpmesi şefkatten, çocuğun babasının elini öpmesi ibadetten, kocanın hanımının elini öpmesi arzudan, kişinin din kardeşinin elini öpmesi ise dindendir," demiştir.
-----
0
Beitrag gepostet am 21.07.15, 21:04
@dirilis_la_vie
Nr.: 4
Antworten
schizo
el öpme
bak yolladigin resim sanki ali bin ebu talibin dedigi kadinin kocasina hürmeten olayi gibi
tavuk kadin, horoz koca misali
tavuk ve horozlarda el olmadigindan dolayi
-----
0
Beitrag gepostet am 21.07.15, 21:20
@cest_la_vie
Nr.: 5
Antworten
schizo
el öpme
secde baska el öpme baska
-----
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!