90 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.06.15, 10:30 Nr.: 1 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri

Hiç
tanımadığınız biri size Facebook üzerinden arkadaşlık isteği
gönderiyor. Bu kişiyi tanımıyorsunuz ancak hoş bir profil resmi olduğu
için arkadaşlık isteğini kabul ediyorsunuz. Kızınızın okuldaki ilk günü.
Kızınız yeni elbisesi içinde o kadar sevimli görünüyor ki
arkadaşlarınız ve akrabalarınız da onun bu sevimli halini görsün diye
kızınızın bir resmini çekip Facebook'a koyuyorsunuz. Kızınızı ilk
defa okula bırakırken o kadar gurur duyuyorsunuz ki onun okuluna
telefonunuzdan Facebook aracılığı ile Check-in yapıp, yer bildiriminde
bulunuyor ve altına şunları yazıyorsunuz: "Kızımın ne kadar büyüdüğüne
inanamıyorum. Zaman uçup gidiyor. Kızımla gurur duyuyorum!"
insan kaçakçılığı

Bu esnada, üzerinde fazla düşünmeden Facebook arkadaşı olarak
eklediğiniz gizemli kişi, kızınızın sevimli elbisesi içindeki resmini
cep telefonuna kaydediyor ve dünya çevresindeki yaklaşık 60 farklı
yetişkin erkeğe şu notu ekleyerek onun resmini gönderiyor:
Türk kız, Yaş 6
Kahve rengi gözler, Siyah Saçlar.
35,000 Avro

Kızınızın resmini, gümüş bir tepsi içinde, bir insan kaçakçısına
verdiğiniz gibi aynı zamanda onun bulunduğu yerin adresini de
verdiğinizin farkında mısınız?
Kızınızı okuldan almak üzere saat
4'te okula gittiğinizde onun ortada olmadığını görüyorsunuz. Aslında,
daha siz onun okuluna varmadan, kızınız çoktan 43 yaşında bir pedofile
yani bir sübyancıya satılmıştı bile. Kızınız şimdi kafasına bir çuval
geçirilmiş halde Güney Afrika'ya doğru yola çıkmış durumda.
Tanımadığınız insanları Facebook üzerinde arkadaş olarak eklemeyin!
Sosyal medyayı kullanırken sorumsuzca davranmayın ve sosyal medyanın zararlarının da olabileceğini hesaba katarak hareket edin!
Hayatınız ile ilgili tüm detayları Facebook başta olmak üzere sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayın!
Çocuklarınız resimlerini Facebook profil resminiz olarak kullanmayın!
Çocuk ve aile güvenliği için bunu paylaşın!
0

Beitrag gepostet am 01.06.15, 13:35 @bpk Nr.: 2 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
0

Beitrag gepostet am 01.06.15, 13:37 @asos Nr.: 3 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
Çok faydalı bir konu açmışsın çok teşekkür ediyorum ben bunu bütün çevreme bahsedecgim
0

Beitrag gepostet am 01.06.15, 13:41 @kararsiz-esmer Nr.: 4 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
kesinlikle her les paylassin derim
siddetle karsiyim ebeveynlein cocuklarinin rsimlerini paylasmalarina
ve cok tehlikeli böye seyler
biz yetiskin insanlara yapiliyor ki cocuklara ALLAH im hic düsünmek bile istemiyorum

ben tesekkür ederim katkin icin
0

Beitrag gepostet am 01.06.15, 20:51 @hircinkizx25 Nr.: 5 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
kesinlikle katiliyorum bu düsüncene
evet ya bilmem surda su yemekleri yedik yok sunu ictik yok surda dans ederken vs... cok sacma

helek evdeki sofralarin resimlerini paylasmalari ahhhh ahhh
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 12:16 @asos Nr.: 6 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
  bir örnek mesela
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 19:44 @kararsiz-esmer Nr.: 7 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
bu konunun diger gereksiz politika konuları yüzünden yok olmasını istemiyorum her fırsatta göz önünde olması için yazacagım herkes bilgilensin..
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 19:50 @kararsiz-esmer Nr.: 8 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
gecnlrde bir bayan arkadasimin 11 yasindaki kizi, her nerde bulmussa su elektirikli sigaralar var ya ondan bulmus ve ohhh pöfür pöfür icerken resim cekmis ve paylasmis facebookta
ve ben nasil oldun biliyormusun ayy tansiyonum tepelere cikti
hemen anasini aradim ve sen hic kontrol etmuyormusun kizin neler paylatigini face....
valla ben asla kabul etmem ve af etmem hemen söylerim ve kizinada gereken yorumu yazdim aninda sildi o resimi

ALLAH cok daha kötü seyleri göstermesin
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 19:52 @asos Nr.: 9 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
o elektrikli sigaralar burda yasaklandi
ve düsünün size gicik kapan biri görecek ve sizi resmen Jugentamt a sikayet edebilir
bakin o yastaki cocugunuzu kontrol edemiyorsaniz birde gerekeni ypariz diyip cocugu alirlar ellerinden

yani demekki yeteince cocuklara ili yok yada kontrol
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 19:55 @asos Nr.: 10 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
Amin rabbim cümlemizi böyle kötür ruhlu insanlardan korusun ben anlam veremiyorum zaten insanın resmi kendine özeldir saçma sapan hareketler bunlar ya sen tut özelini mahremini sitelerde paylaş ve hangisi daha çok begeni alacak diyede takip et ve bundan övün aslında internette aile koruması denen birşey var ebeveyinler bunu faliyete gecirseler daha iyi olur hadi bu net ortamındanda gectim şuan yaz mevsimindeyiz dimi sokokları görsen başı boş çovuklarla dolu aileler hiç takip etmiyorlar günde kaç çocuk kaçırılıyor kayboluyor çok umursamaz aileler var saldım çayıra mevlam kayıra tamam mevlam kayırır korur ama  tedbir kuldan taktir Allahtan demişler sen önlemini al sonra tevekkül et
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 19:55 @asos Nr.: 11 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 19:59 @kararsiz-esmer Nr.: 12 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
aynen öyle  saldim cayira mevlam kayira bu cok dogru

madem cocugu egitmek zaptetmk cok zor geliyor lafinizi sözünüzü dinlemiyor
o halde cok daha ilgilnmek gerekiyor
ama nerde cogu amaaan benim kafami sisirmesinde, vereyim eline parayi alayim on model telefonu vs... basimdan salayim misali
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 20:05 @asos Nr.: 13 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
ve bu umursamazlık sonucunda çocuklar yanlış arkadaş çevresi ediniyor her türlü madde  bagımlılıgına bulaşıyor ve her türlü pis ortamlara giriyor daha sonra aileler çocuklarını bu kötü ortamlardan alışkanlıklardan kurtarmak için çaba harcıyor e tamam çaba harcada baştan önlemini alacaksın agaç yaşken eyilir derler sen çocugunu güzel terbiyeli bir şekilde egitirsen dogruyu yanlışı uygun bir dilde anlatırsan varsa vir sorunu pisklojik destegi alırsan daha uygun olur agzımız bir alışmış herşeyin hayırlısı tamam herşeyin hayırlısını isteyelimde ama sende bir adım at yani
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 20:07 @kararsiz-esmer Nr.: 14 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
ok dogru dedin aynen ktiliyorum
her seyi bastan ögreticeksin is isten gectikten sonra aglamak izlamak kafalarini duvara vurmak nafile
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 20:24 @asos Nr.: 15 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
internet üzerinde yayınlanan bir çok oyunlarda tehlikeli bu oyunların bazıları çocuklara şiddeti aşılıyor iyi birşeymiş gibi gösteriliyor bu oyunlardan bildigim minecraft oyunu bu oyunu araştırırsanız çocuklar için nekadar olumsuz etki yarattıgını görürsünüz ve birde talking angela uygulaması var bu uygulamayı telefonlara yüklediklerinde tom cat uygulamasıyla karşılıklı sohbet ettiklerinde  bu uygulamayı kullanan çocukların karşılıklı sohbette bilgilerinin toplandığı görüntülerinin telefonun ön yüzündeki kamera ile çekildiği söyleniyor artık çok dikkatli olmak lazım
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 20:27 @kararsiz-esmer Nr.: 16 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
bak bu bilgide iyimis ben hemen kopayliyim ve face atayim ki bilgilebsinler
tesekkürler
ben bilmiyordum ögrenmis oldum
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 20:28 @asos Nr.: 17 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
sosyal medya aracılığıyla yer bildirimi yapılıyor...bu nedenle de evde olunmadğı anlaşılmış olduğundan kapkaçtılara davet çıkıyor...amaca uygun sosyal paylaşım net kullanmak çok yararlı ama bilinçli olmak gerekiyor...sahte hesaplar,bilgiler yanlış arkadaşlık vsss çokkk  uyanık olmak...çok güzel konu tşkler..
0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 20:30 @kardelen_34 Nr.: 18 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
evet cok dikkatli olmak gerek ve gözleimiz acik olmasi gerek

0

Beitrag gepostet am 02.06.15, 20:43 @asos Nr.: 19 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
bu ve bunlara benzer bir çok oyunlar riskli. ve birde hani hep çocuklar dikkatli olsun diyoruzya aslında büğyüklerde aynı hatalara düşüyor internet ortamında tanıştıkları hiç bilmedikleri tanımadıkları kişilerle randevulaşıyorlar ve sonu hazin oluyor hiç unutmuyorum münübüste gidiyorum bi bayan ve erkek bindi ama binerken tartışıyorlardı tartışma uzadı ve erkek kıza vurdu indi aşşagıya kız geldi yanıma oturdu dayanamadım sordum kimdi o dedim  ben bursada oturuyorum internetten bununla tanıştım vapura bindim geldim bunla buluşmaya vapurdan indigimde aradım geldi bni aldı  ama nette gördugum bu degildi baska bir resmı vardı şok oldum dedi ee dedim ben o olmadıgını anladıgında neden geri dönmedin ne bilim tanışmak istedim seni ailemle annemle babamla tanıştırcam diyip evine götürüyormus bende karşı gelince zor kullandı dedi şimdi neyapacaksın dedim evime dönücem dedi düşün yani ya o kız erkegin evine gitseydi neler olacaktı kim bilir ya nasıl güvenırsın gelirsin ya katılse sapıksa sadistse hiç tanımadıgın biri Allah akıl fikir versin insanlara
0

Beitrag gepostet am 03.06.15, 11:49 @kararsiz-esmer Nr.: 20 Antworten

Bilgisayar Mühendisleri
zaten bu internet sitelerinde tanisip görmedigin emin olmadigin bir sahisla bulusmalari anlamamisimdir simdiye kadar anlamiyacagimda

ya madem hadi olddu tanistin ve illede tanimak yani örüsmek istiyorsun
acik ve kalabalik bir yerde bulus yada tek gitme yaninda birileinid götür
madem cok isteniyor tanismalar
 anlamaddgim bir sey daha var o sitedki profil fotoraftaki sahisin olmadiginin farkina vardin ise neden cekip gitmiyorsun ve apacik ortada o sahisin dogru olmadigi dimi

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Bilgisayar Mühendisleri