|
|
|
kahvede fil diskisi kullanmislar..... |
 aşkolsun kızz bunlar kışlık resmen  yazlık olaydı eyiydii  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm con.....iyisin umarim,yolunda hersey !? ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çok şükürrr her şey yolundaaa yaz geldi yazzzz  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oy oy oy kiyamam sana gel hele söyle bi sarilayim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sorma,hem de ne gelis..... 
----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bana mi yoksa jonny e mi !? ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
her ikinizede sarilirim sorun yok |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 bununla yetin artik  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seni 3sum ci seniiiii dedim ve sustum artik.....harbiden fena kaynadi topicin yahu,sorry ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hu huuu resim felan yok iki elini kullan resim eklerken  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evet ya fokur fokur kaynadi hemde
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neyse sununla toparlayalim konuyu ozaman  diskili yada diskisiz yani sonucta zararli  Kafeinin zararları
Kafein,
insan vücudunun önemli noktalarından biri olan merkezi sinir sistemine
etki etmektedir. Kafeinin zararları, tıbbında günümüzde belirttiği gibi
insan vücudunu olumsuzetkileyip kalıcı tahribata sebebiyet verecek derecededir.
Yapılan araştırmalar da çocukların kafeine yetişkinlere göre 3 kat
daha duyarlı oldukları belirlenmiştir. Günde 1 kutu kola için çocuk ile 3
fincan kahve içen bir yetişkinin aynı kafein duyarlılığına maruz
kaldığı belirlenmiştir.
Kafein içeren bir diğer üründe çikolatadır. Çikolata ve kola gibi
gıda maddeleri yüzünden çocuklar erken yaşta kafein ile tanışıyor ve
kafeinin zararlarına küçük yaşlarda maruz kalmaya başlıyorlar. Kafeinin vücuda zararları :
- Beyne giden kan damarlarını daraltır.
- Uykusuzluk ve uyuyamama hastalıklarına neden olur.
- Alerjisi olanlarda yan etkilere neden olabilir.
- Hamileler de günde 3 bardak kafein tüketimi düşük oluşmasına neden olabilir.
- Bazı ilaçlarla kullanımı risklidir.
- Peptik ülser
- Düzensiz kalp atışı veya çarpıntı
- Kalp rahatsızlıkları veya kalp krizi
- Yüksek tansiyon
- Karaciğer rahatsızlıkları
- Panik atak, endişe ve psikolojik bozukluklar
- Kemik yoğunluğunda azalma gibi kafeinin birçok zararı bulunmaktadır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben de kahvenin faydalarini derleyip,toparlayip sunayim sayin izleyicilerimize..... 
KAHVENİN FAYDALARI
1- Kahve uyanık kalmanızı sağlar: Kafein ise adenozin maddesine direnir ve resptörleri bloke eder. Böylece daha uzun süre uyanık kalırsınız.
Peki, kahve neden uykuyu kaçırır hiç merak ettiniz mi? Bu sorunun cevabı ise net olarak kafeindir. Kahve içerisinde bol olarak kafein bulunur ve bu da uykunuzun kaçmasına yardımcı olur. Aynı şekilde aynı miktarda kafein elmada da bulunmaktadır. Yani sabah elma yerseniz de uykunuz açılacaktır. Uyku kaçırmanın yanı sıra kahveyi pasta, şekerleme ve içecek şeklinde de bolca tüketiriz.
2- Kahve strese iyi gelir: Sabah tüketilen kahve, tasa ve stresi yok eder
3- Kahve konsantreyi artırır: Düşünce akışını tetikler, dikkati arttırır, morali düzeltir. Kahve içerek geç saatlere kadar konsantre olmuş bi şekilde çalışabilirsiniz.. Ve bunları sağlayansa kahvedeki kafeindir.
4- Kahve kan basıncını yükseltir: Spor öncesinde içilen bir fincan kahve, vücudu yeni rekorlar kırmaya teşvik edebilir. Kahve kan basıncını, vücut ısısını, kalbin kan pompalama kapasitesini yükseltir.
6- Kahve doping etkisi yapar: Bronşlar genişler ve yağ yakma hızı yükselir. Hızlanan kan dolaşımının etkisiyle kas ağrıları baskılanır. Performans sporlarında 1 lt idrarda bulunan 12 mg lık kafein konsantresi doping olarak kabul edilir. Bu da 4-5 fincana denk gelmektedir. 7- Kahve Safra taşlarını düşürür: Kadın vücudu erkeğe kıyasla iki kat daha fazla safra taşı üretiyor. Günde dört bardak kahve içen kadınların içmeyenlere oranla yüzde 25 daha az safra taşından şikayet ettiği kanıtlandı.
8- Kahve bağırsakları çalıştırır: Kahvenin bir diğer faydaları ise böbrek damarlarını genişletmesidir. Böylece küçük idrar yapmada sıkıntısı olanlar kahve içtiklerinde bu rahatsızlıklarından kurtulacaklardır.
9- Kahve zehirlenmelere karşı etkilidir: Kahvenin pek bilinmeyen bir diğer faydası da zehirlenmelere karşı etkili olmasıdır. Kahve uyuşturucu madde alıp da kendinden geçmiş kişileri uyandırmak ve kendine getirmekte son derece etkilidir.
10- Kahve öksürüğe iyi gelir: Sizi boğacak şekilde rahatsız eden öksürüğe karşı da kahve büyük bir silahtır. Bu işlevi de solunumu hızlandırarak yapar. Daha fazla akciğer aktivitesi oluşturarak solunumunuzu hızlandırır
nr. 5 yoktu valla....ben yazan sayfanin yalancisiyim 
----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peki bu yararlar diskilimi diskisiz kahvedemi ???  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diskili-diskisiz cok edeplice duruyor suraya köseye koydugunda ama suna moklu-moksuz desek yahu...... 
yararlari elbette olabilir. türkcemiz genisler,yeni tabirler katabiliriz bu sayede türkcemize:
sana mok yemek düser mok yeme de otur asagi iyi mok yedin,
vs. tarzi elestirmeye yönelik cümleleri
sana mok icmek düser mok icme de otur asagi iyi mok ictin,
vs. tarzi cümlelerle genisletebiliriz yelpazemizi......  ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahahaha gel seni bi öpem bana laf yetistirdigin icin  ![]() ointer" id="imageContent" class="kr_contentImage" src="//cdn.komikler.com/k/komik-resim/000/091/392/91392-yavrusunu_open_anne_d580.jpg" alt="Yavrusunu Öpen Anne" width="580" height="497"/> |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
![]() ointer" id="imageContent" class="kr_contentImage" src="//cdn.komikler.com/k/komik-resim/000/110/468/110468-dur_opme_sapur_supur_d580.jpg" alt="Dur Öpme Şapur Şupur" width="580" height="526"/> |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gelmem....korkarim....kesin bana birsey yapacaksin sen..... 
resim gene cikmamis....bu isi sen beceremiyorsun anlasilan,birak bence  ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ya anlamaidm gitti neyse pes ediyorum ben bugünlük
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!