132 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.02.15, 00:40 Nr.: 1 Antworten

Tapınma kültürü mallık yaratıyor

Eskiden (belkide şimdi de vardır!) cahil cühela arapça yazılı bir kağıt görünce kutsal bir şey sanıp öpüp başlarına koyup yüksekce bir yere bırakırlardı. Gülben'de de fazla milliyetçilikten şaft kaydığı için Fizan'da (Mısır) gördüğü Atatürk resimli kitaba aynı muhameleyi çekmiş. Rivayet olunur ki üç kere öpüp başına koymuş. Kitabın Türkçe meali ise şöyle; "El fitne fi el tarih" yani Fitnenin Tarihi
Bu kadına balayı yaramıyor walla!! Yakında Mısır ile yeni bir kriz çıkarsa yeridir yani.
0

Beitrag gepostet am 04.02.15, 00:18 @a-la-naz Nr.: 2 Antworten

Farzca ne olaki a-la-naz kız!?
Yoksa Farsça mı yani İran dili mi demek istiyorsun?
Eğer öyleyse benim gazetelerden alıntıladığım bu haberin neresinde Farsça geçiyor!? 
O değilde sen bu Farsçayı nerden uyudurdun gerçekten merak ettim!
0

Beitrag gepostet am 04.02.15, 00:34 @barshan Nr.: 3 Antworten

Türkçe yazdığına göre Türkçe biliyorsundur, orası kesin. Yine kesin olan başka birşey varki okuduğunu anlamıyorsun. Benim yazdığım yazıda bir örneklendirme var dine bağlandırma gibi bir durum yok. Fakat amacın benim yazdıklarımın altında yatan niyeti öğrenmekse bundan sonra yazılarımı takip et öğrenirsin.
0

Beitrag gepostet am 04.02.15, 11:16 @kasparsky Nr.: 4 Antworten

2üye yorum yapmis dogru yanlis elinde sopa kovaliyorsun.

Hem öyle bir beyinleriyle oynanmis halk olduk ki bize oy vermiyen müslünan degil,her arapca duydugu ve gördügüne kuran algisi var.

Bu ikilemler su üc bes satirda hemen belli etmekte kendini.
0

Beitrag gepostet am 04.02.15, 16:35 @barshan Nr.: 5 Antworten

Bir konuyu bir yere getirip bağlamak esas mesele üzerinden fikir beyan etmektir. Benim yazdığım yorumda din üzerine olumlu yada olumsuz bir değerlendirme yokken konuyu getirip dine bağladığımı çıkarıyorsan tabiki tepki gösteririm. Bu yorumdaki ana tema tapınma kültürü ile ilgilidir. Tapınma kültürü din için geçerli olmaz. Dinde tapımna değil inanç olur. Verilen örnek gördügünü ve okuduğunu anlamadan birilerini yada birşeyi kutsalaştırmak veya ilahlaştırıp tapınan gerizekalılara örnekti. Ha sen bu hatunu o katagoride görmiyorsan o ayrı bir konu.
0

Beitrag gepostet am 04.02.15, 16:42 @elemin Nr.: 6 Antworten

Bu konuyu buraya açarken yapmak istediğim ve amaçladığım tabi ki bakşkaların konu hakkında yorum yapmasıdır. Ama benim yazdıklarımı niyetimin ötesinde yorumlayanlara tepki duyarım.
0

Beitrag gepostet am 04.02.15, 22:10 @varona Nr.: 7 Antworten

Şu anti emperyalist olmak çok matrak birşeymiş gibi Kemalist Solcular Che vb. dünyada ne kadar devrimci varsa onunlarla birlikte Mustafa Kemal'i aynı kefeye koyarlar. Mücadelelerinde bir birliktelik, bir amaçdaşlılık olduğunu alandırabalandıra anlatırlar.
Neyse lafı uzatmayalım çünkü yazı uzadıkca okunurluğu azalıyor. ( enazından intirnet ortamında bu böyle ) Eğer sol literatürden biraz haberin olsaydı anti emeryalis bir devrimci olmak için anti kapitalistlik şartı arandığını bilirdin. 
Neymiş?
Anti Kapitalist olmak!!!
Yani senin Mustafa Kemal sol perspektiften bakınca o resimdeki gibi Che Guevera ile yan yana gözükmüyor. Onları yanyana görebilmek için şaşı olmak gerekir.
0

Beitrag gepostet am 04.02.15, 22:32 @a-la-naz Nr.: 8 Antworten

İsmini a-la-naz gibi heceleyip bir şarkı tuturdum oturduğum yerden.
Nakarak kısımnda "dılo dılo yaylaları" terennüm ediyorum.
"farsca arapcanın arapcadan gelme" cümlesini okuyunca yüzüme bir gülümseme gelip asılıyor. Ve nedense sendeki naiflik bende sempati oluşturmaya başladı. O yüzden evin içnde dolana dolana şarkı söylüyorum. 
0

Beitrag gepostet am 04.02.15, 23:06 @a-la-naz Nr.: 9 Antworten

Çok ala birisin. 
Alaca-bulaca olsada yazdıkların a'la yı vala ile gelmiyorsun. Ne ala!
Ve Frenk ellerinde yaşayıp a-la turca kalmakta fena değil. walla!
Hadi bana yallah!
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!