|
|
|
Yeni bir partimiz oldu..hayirli olsun |
Geçtiğimiz haftalardan Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden Emine Ülke Tarhan Anadolu Parti'sinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na
teslim etti. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Tarhan, ''Mutluyuz,
umutluyuz. Ben umudun Anadolu'da olduğuna inanıyorum. ANA Parti ülkemize
ve milletimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.
Parti, güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir
amblem kullanacak. Amblemdeki güneş, Anadolu ve umudu, ay çiçeği ise
Trakya'yı sembolize ediyor.
Yeni partiye 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' adının da düşünüldüğü ancak Anadolu Partisi isminde karar kılındığı öğrenildi.
2 İSİMLE BİRLİKTE KURDU
Tarhan, partiyi emekli Tuğamiral Türker
Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte
kurdu. Ertürk, 2010'da Harp Okulu Komutanıyken YAŞ'ta terfi
ettirilmediği için istifa edip CHP'ye katılmıştı.
"CHP'Yİ BÖLMEK İÇİN YOLA ÇIKMADIK"
Genel Başkan Yardımcısı olması beklenen eski Anavatan Partili Yunus Yunusoğlu, "CHP'yi bölmek için yola çıkmadık. CHP bugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu" dedi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vatana millete hayirli ugurlu olsun....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

"Başkent kaynıyor" diyen Takan, AKP’li vekillerin
gruplar halinde toplantılar düzenlediğini, Gül'ün Erdoğan'dan AKP'nin
genel başkanlığını istediğini yazd Siyasette yenilikler oluyor..gerekliydi zaten |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onu bilemem de 41 ilde örgütlenme tamammis.. Memleket icin hayirli olacaksa ve toplumda güven,heyecan yaratirsa birseyler olur belki de.. Yoksa ciliz bir muhalefetin birsey yapacagi yok,bakarsin istifa eden oraya toplanir.. Siyaset bu ne olacagi belli olmaz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ANADOLU ZULME KARŞI DİRENİŞ HİKAYESİ
Saat 13.30'da İçişleri Bakanlığı'na yeni parti dilekçesini veren Tarhan, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu. Tarhan, partinin kuruluş amacını ise şöyle açıkladı: “Biz
az önce Anadolu Partisi’ni kurduk. Neden kurduk Anadolu Partisi’ni?
Çünkü ülkemizde umutsuzluk hakim. Bu umutsuzluğun aşılması gerekiyor.
Umudun da Anadolu’da olduğuna inanıyorum. Anadolu bir milletin doğuş ve
varoluş hikayesidir, Anadolu kültürlerin kaynaştığı ebedi yurdumuz,
Anadolu zulme karşı, işgale karşı direnişin kalesi, Anadolu tertemiz
insanların ülkesi ve biz odağına insanı koyduk. Türkiye’yi ayağa
kaldırmak için Anadolu Partisi’ni kurduk. Uğurlu olsun. Ülkemize,
ulusumuza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.”
“CHP’den veya başka partilerden katılım olacak mı?” sorusu üzerine Tarhan, “Başka
partilerle ilgili bir yorum yapmak istemiyorum ama Türkiye’nin her
yerinden, her kesiminden insan olağanüstü ilgi gösteriyor” cevabını verdi. Bu günkü durum budur ama yarin ne olur bilemem bakarsin AKP gibi bir atilim yaparlar,olurmu olur..aslinda iyi de olur diye düsünmekten kendimi alamiyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Temennimiz odur insallah hayirli olur..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ati alan üsküdari gecmis diyorsun,yani yapilacak birsey yok.. Ben tam tersini düsünüyorum,öyle olsa dahi yapilacak veya yapilmasi gereken cok sey var ve olmalidir,hicbir zaman teslimiyetci bir zihniyete kapilip karamsar olmamaliyiz.. Sartlar ne olursa olsun ülkenin yararina olabilecek her olusumu desteklemek gerekir. Simdi bu yeni partinin parti programina bakacagiz,neler vaadediyor neleri yapmayi düsünüyor. Muhalefetin icine düstügü cikmazi nasil acacaklar,ülkenin bozulan imajini nasil düzeltecekler..vs o nedenle insallah hayirli olur diyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Önümüzdeki genel seçimlerde Anadolu Partisi’nin hedefi nedir?
İktidarı hedeflemeyen bir parti kurulmasın. Partilerin muhalefet
olmak gibi, azınlık partisi olmak gibi bir amacı olamaz. Bizim tek
hedefimiz iktidar. Halkımız teveccüh ederse iktidara da ulaşacağız.
Göreceksiniz önümüzdeki dönemlerde ciddi bir ivme kazanacağız. İzmir’de
Emine Hanım’ın hitap ettiği kitle çok geniş. Ölçü olarak İzmir’i
almıyorum. İzmir’i ölçü olarak alsak iktidarı da geçeriz.Diye demec veriyorlar,demekki bayagi iddia sahibiler,ayrica önümüzdeki günlerde büyük süprizler bekleniyor gibi iddia sahibiler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bir arayis icine girmek gerekir maho can... Zira mevcut muhalefetin birsey yapacagi yok.. ülkemiz icin hayirlisi diyelim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Solculari sagcilari suclamayi birak.. ülkenin icine düstügü durumdan nasil kurtulur care nedir diye düsün zira... Ülkesi icin kaygi duymayanin vatanseverliginden süphe ederim... yüzde 30u gecip gecmeyeceklerini zaman gösterir ancak tahminlerde bulunabilirsin.. Bildigin iyi bir falci varsa oraya gidelim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
laikligi de dini de kim istismar ediyor belli.. eger sen bu güne kadar ülke gerceklerinden haberin yoksa ben sana ne diyem. asil solcu zihniyeti degil tehlikeli olan ic acilar toplami hic ic acici olmayan halinden memnun yalaka takimidir.. bu da benim düsüncem... Son milli güvenlik toplantisinda dogudaki bazi sehirlerimizin kopma noktasinda oldugundan dem vuruldu haberin varsa... Doguda devlet otoritesinden bahsetmek mümkünmü??? kamu düzeni icin terör örgütü liderlerinden yardim istenirken sen nelerle mesguldün acaba??? evet maalesef haberin yok ülke parcalanmanin esiginde... siz hala pembe rüyalar görüyorsunuz...iyi uykular
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selam ve saygilarimla.. Politik bilgim tarti$ilabilinir. Mantiken yazdigim yorumda,Demokrasilerde kuvvetli bir muhalefete ihtiyac vardir. Yeni acilan partiler sanirim sadece muhalefetin oylarini calarlar.Bir faydasi olacagina inanmiyorum. Anca,birle$erek,ve güven veren yeni bir liderle iktidara kafa tutunabilinir. O da cok zor...görünürlerde lider sifatini hakkeden politikaci da yok. ayni tas ayni hamam.. Yeni partimizin ülkemize hayirli olmasi temennisiyle.. Iyi bir hafta sonu dilekleriyle.. esen kaliniz. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evet yorumunuza katiliyorum... Ben bu partinin hemen kurtulus olacagini savunmuyorum ancak dediginiz gibi güclü bir muhalefet sart olmustur.. Sadece siyasi muhalefet yeterli degil toplumsal muhalefet te gereklidir. siyasi muhalefetin zayif ve aciz kaldigini görüyoruz,o nedenle yeni olusumlarin yapilasmasina önceden karsi cikmak hicbir isi yaramaz demek yanlis olur. Özellikle AKP tabaninin yapilan bircok yanlisi görmesi ekonomideki geriye gidis,kobani politikasi ve kacak saray icin yapilan savurganlik, bunlari görmesiyle karisiklik ve oy düsüsü yasadigimiz bu günlerde bir cikar yol aranmasi olayina pozitif bakmak gerekir..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm mehriban.. evet cok parti var,kafasi kizan parti aciyor.. bizdemi bir parti acsak   |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insallah diyelim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burada haklisin simdi tutulacak hicbir parti yok... Insallah yeni kurulan anadolu partisi ise yarar da tutulacak bir parti olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emine ülker tarhan kimdir.. 1963 yılında Tarsus’ta dünyaya geldi.
1981-1986 arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde
yükseköğrenim gördü. Öğrenciliği sırasında sınıf arkadaşı Mehmet Umur
Tarhan ile evlendi; bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu.
Bir süre serbest avukatlık, daha sonra kamu avukatlığı yaptı. 1994'te hakimlik mesleğine geçti.[1]İslahiye'de başladığı [2] hakimliği Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sürdürdü. 2001-2011 arasında Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde tetkik hakimi olarak görev yaptı. 2007’de “Hakaret ve Tehdit Suçları" adında bir kitabı yayımlanmıştır.
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV)
kurucu üyesi olan Tarhan, birliğin Genel Sekreterliği ve 15 Kasım
2009-10 Mart 2011 tarihleri arasında başkanlığı görevlerini yürüttü.
Emine Ülker Tarhan, milletvekili aday adayı olmak için 2011'de hakimlik görevinden ve YARSAV başkanlığından istifa etti. 12 Haziran 2011 Seçimleri'nde TBMM 24. dönem Ankara Milletvekili seçildi.[3] 29 Haziran 2011 tarihinden 26 Haziran 2013'e değin CHP Grup Başkanvekilliği yaptı. 2014 yılında Beni Susturabilecek Tek Şey... adlı kitabı çıkmıştır. 31 Ekim 2014 tarihinde CHP'den istifa etmiştir.[4]
14 Kasım 2014 tarihinde kurucu üyesi olduğu Anadolu Partisi'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na teslim edilmiştir.[5] |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!