|
|
|
elmayı sevmek |
Keine neuen Benachrichtigungen. Startseite / Forum / Forumsuche Forumsuche Betreffzeile durchsuchen Alle Beiträge durchsuchen Neue Suche 1. Efe Kaptan . . ., sonstige Themen, 24.09.12 01:55 Uhr Beitrag gepostet am 24.09.12, 01:55 von efe_1903  Beitrag im Forum öffnenSelam dostuma, Bu sözden yola çıkarak bir yazı almıştım kaleme, bundan iki yıl öncesine kadar. Konuya yakın yada direkt olarak alakalıdır düşüncesi ile bir kısmını burada paylaşmak istedim. Eyvallah Efe Kaptan
Karşılıksız Sevmek, Adı üstünde, karşılıksız bir sevgiyi harekete geçirmek ne kadar çok zor bir şey. Karşılıksız bir sevgide mutlaka seven yıpranır, bu aşikardır, çünkü karşı tarafın bundan haberi bile yoktur ve sevildiğini bilsede, buda amma askıntı oldu üzerime yapıştı der ve seven sevimsiz bir o kadarda itici olur. . . Kısacası aşırı sevgi karşı tarafı yıpratır bende olduğu gibi.
Sevginin üzerine harcanan enerjiyi bu kadar rahat hor kullanıyor ve karşımda seni bunaltıyor olmam, istemesede seven ben sevimsiz oluyorum, istemeden.
Şair Nazim Hikmet bir dizesinde, " Sen elmayı seviyorsun diye, elmanın seni sevmesi şartmı. . . " diyor'ya hani. Bu benim sevgimin egoistliğini öne çıkarmanın bir benzeri misali, yani " ben seviyorum diye, seninde sevdiğini bekleyemem. "
Gönül istiyor elbet, " ben seviyorum, oda beni sevsin " E' evet.... " hatta, benim sevdiğim kadar sevsin beni " E' evet.... fakat bunun adı karşılıksız olunca bu sevgi olmaktan çıkıyor ve zoraki duruma dönüşüyor, öyle değilmi.
Hani bir kadın düsün; Ciçek almaktan çok mutlu olur ya, fakat bunun ne anlama geldiğini ise biz erkekler anlamayız, çünkü biz erkeğin dünyasında ve fıtratında bunun karşılığı yok. Oysa kadının dünyasında ve fıtratında bunun karşılığında, kadının mutlu olacağını anlamak için. ----- BEYİNDE; zihin FUKÂRÂ olunca, ZİKİRDE; akıl UKÂLÂ olurmuş. |
|
|
|
|
|
|
|