75 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 09.05.14, 11:21 Nr.: 1 Antworten

...ama Terörist olan Müslümanlar
Söyle bir baktiginiz zaman Suriyede öldürülenler Müslüman, misirda öldürülenler Müslüman, irakta, mynmar da, Afrika kitasinin bir kac ülkesinde, bosnada, bulgaristanda,Afganistanda, hindistanda, Filistinde, Libyada, cezayirde, cin de ve bir kac yazmadigim ülkelerde öldürülenler hep Müslümanlar ama dünya medyasina bakarsan Terörist olanlar Müslümanlar..... Isin ilginc tarafida bizler bile artik bu Müslüman kardeslerimize terörist gözü ile bakiyoruz... ama o bütün Müslümanlari katledenler, Müslüman teröristler degil, Müslüman olmayan devletler.... bakin bakalim terörist olan müslümanlar ne icin savasiyorlar ve gercekten kac kisi öldürmüsler???? Ben simdi burada El-.kaide veya osama bin laden gibi lerini savunmuyorum ama Terörist olarak gecen cogu Müslüman aslinda kendi vatani, Milleti ailesi icin savasiyor adi Terörist ilan ediliyor..... USA, israil, Fransa, Cin, Mynmar.... gibi Müslüman olmayan dvletler Milyonlarca Müslümani katlediyor, onlar oralara demokrasi getiriyor oluyor...Bilmem anlatabildimmi ne demek istedigi, kizgin sekilde yazdigim icin, anlasilmayabilirim, sizde biraz caba gösterin iste anlamaya...
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 11:54 @jetmemo Nr.: 2 Antworten

senin söyledigin biraz bakis acisina bagli... Gercekten Islami bilincli sekilde arastirip ögrenen ve bilincli sekilde yasayan, bilincli sekilde ibadetini yerine getiren... kafasina göre degilde gercekten Islamin emrettigi gibi Müslümanligi yasayandan Terörist olmaz.... Ama suanki dünyamizda Müslüman gecinipte Terörist varmi diye sorarsan , bende evet tabiki var derim... ve bunuda üzerine eklerim , cogu Müslüman ülkelerinin vatandaslari daha cok cahil ve cahilliklerinden dolayida, teröristlikte yapiyorlar. insanlikla, müslümanlikla bagdasmayacak yanlis seylerde yapiyorar... bu yapilan  hatalarin en birincisi, her konuda teröristlik ve insanlara, heleki cocuklara zarar vermek den basliyor...
Benim bu konuyu acma sebebim... bilincli sekilde Müslümanlarin hepsini terörist gibi göstermeleri...ama esas Terörü kendilerinin islemesi....yani Müslüman terörist su son 100 yilda kec insanin ölümüne yol acmistir???, sözde Terörist olmayanlar veya devletler acaba kac insani katletmistir???, söyle bir 100 yila bir bak ve kendine sor Müslümanlarmi simdi Terörist diye????

0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 12:21 @smlctn Nr.: 3 Antworten

Bunun boyle olmamasini boyle algilanmamasini istiyorsak,

Oncelikle kendimizden baslamaliyiz,

Ornek olarak her konusmanizda her cumlenizde,

Icinde A.B.D yada Israel gecen cumlelerin basina,

Ek olarak Terorist kelimesi getirmeden,

Cumleyi tamamlamayacak yada kurmayacaksiniz,

Gercekten soyluyorum isterseniz bir deneyi verin,

Ozellikle yabancilara karsi kurdugunuz cumlelerinizde,

Nasil bir sekil ifadesi suratlarina yansidiklarini gorun,

Tabi bu arada is yerinde bu tur cumleleri,

Isten cikarilma korkusu ile kuramayanlar,

Ne yazik ki kimlere hizmet ettiginin farkinda olamayanlardir,

ALLAH tan korkmayan ve kuldan korkan birilerinden,

Zaten boyle cumle kurmalarini beklemek ancak hayal olur ...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 14:30 @devrialem Nr.: 4 Antworten

Senin söylediklerini tuttum, ben buna benzer konusuyordum ama önüne her defasinda terörist koymuyordum... bencede iyi fikir, sagolasin... böyle fikirleri baskalarindanda beklerim...

0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 14:37 @jetmemo Nr.: 5 Antworten

Memocum bak son yazdigina 100% katiliyorum, sanki ben yazmisim... tebrikler, altina imzami bile atabilirim... iste tam benim anlatmak istediklerimi sen cok güzel ifade etmisin.... bir defa seninde söylemek istedigin gibi.. Müslümanlara cok iyi bir egitim sart... iminciside, artik cesaretli olmalari gerek ama bilincli cesaret lazim, körü körüne hurra vururum, kirarim... gibi cesaretten bahsetmiyorum... herseyin en incesine kadar arastirip, ince eleyip, SIK dokuyarak, tereyagindan KIL ceker misali planlayip ayni o yöntem ilede karsi tarafina mat etmek gerek, mat edilen kisi veya devletlerde bunun bir kac zaman sonra farkina varmali...
En önemliside, yani benim cok önem verdigim konuda Müslümanlar arasinda.... su ayrimciligi birakmamiz gerek... yok Sünnimis, Aleviymis, siimis, hanifimis... ya neyse ne Müslüman iste... veya Türk ... kim nasil istiyorsa ibadetini ona göre yapsin, akli var , Mantigi var, Kur-an i Kerim orada , hertürlü arastirma veya okuma imkanida var cogumuzun...biraz hosgörülü olsak cokmu fena olur yani....
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 14:39 @zilane Nr.: 6 Antworten

Ne yani zilane simdi Teröristin iyisini , kötüsünümü secelim..??? yok senin teröristin iyi benimki kötümü oyunu oynayalim... hepsinin cani cehenneme.... bence...
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 14:41 @sadet Nr.: 7 Antworten

Ha bak sende dogru yazmisin....sanada tamamen katiliyorum.... napcaz simdi biz Müslümanlar, bu baskidan kurtulmak icin???
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 14:46 @jetmemo Nr.: 8 Antworten

Yani ne cikariyoruz bundan , herseye bilincli sekilde yaklasmamiz gerekli, en azindan zaman ayirip,okuyup, biraz kafa yormamiz gerek en azindan bazi hayatimizdaki önemli seylere.....
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 14:52 @sadet Nr.: 9 Antworten

Bir acidan haklisin ama bende diyorumki aklin karsisinda para dayanamaz, yani tembellik yapmayarak aklimizi kullanip birseyler yapmaya calisirsak, parayida yeneriz veya bizlerde para kazanip onlara karsi kullanabiliriz... Bence her Müslüman hayatinda kendini bir konuya adayip o konu üzerinde yogunlasarak en iyi yerlere varmaya calismali, tabiki öbür geri kalan konularida yapmali ama bikmadan usanmadan, sectigi konu üzerine yogunlasip... Müslümanliga ne gibi faydam dokunabilir veya neler yapabilirim diye ugrasmali... tabiki bunu irki icinde veya Milleti icinde yapabilir.... düsünsenizya her Müslüman bir konuyu kendi hayatina Misyon edinmis ve herseyi yaparken fazlaligi bu konu üzerinde yogunlastiriyor ve bilgidini, yetenegini, ögrendiklerini... her nasil aciklarsaniz iste öbür Müslümanlarla paylasiyor veya onlarin iyiligi icin cabaliyor... 3 Milyar Müslüman kendine bir misyon secse, düsününki her secilen konuya kac Müslüman düsüyor ve neler cikabilir ortaya... YINEMI UCMAYA BASLADIM acaba?????????????????????????????????????????????????
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 14:59 @aligalipo1 Nr.: 10 Antworten

ne yazik bu savaslarin müslumanin muslamani katletmesinin en buyuk arac gerec
ihtiyacini türkiye finansa edyor bu ayri bir ütanc tarih bunu yazacak bizim hanemize .

Ha sende cok bildiginden konustun, yani Türkiyemizi kötülemeseniz olmazdi zaten.... Ülen 34 seneden beri almanyada yasarim, almanlarin yemedigi bir bok kalmadi su dünyada ama hic bir alman hemencik iste biz almanlar söyle kötüyüz, böyle kötüyüz veya bizim devlet insanlarin katledilmesi icin su kadar silah verdi su devletlere dedigini duymadim, o kadar isrardan sonra belki kiyisindan kösesinden, agizlarini yamultarak belki istemeye istemeye bir kismini itiraf ettiler...
Sanki sizlere madalya verecekler Türkiyemizi veya Türkleri kötülerseniz....

0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 15:04 @sadet Nr.: 11 Antworten

Azbucuk biliyorum... neden onlar gibi olamayacakmisiz, sanki onlar yani yahudiler sivri zekali olduklari icinmi bu kadar zengin oldular??? Bizim neyimiz eksik??? bence fazlamiz bile var yani.....Bak hangi Türk erkegine sorarsan sor bana hak verecektir....Avrupalilar aptalligina doymasin veya yahudiler zorunluluktan zengin oldular... Israil bu sekil devam ederse bence ömrü fazla uzun olmaz.... zorbalikla bir yere kadar??? Suanki Israil in uyguladigi politika bence cok yanlis... öyle olacaksak bence hic olmayalimdaha iyi.... yoksa geri kalaninda benim acimdan bir sorun yok... dedigim gibi , fazlaligimiz bile var...
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 15:06 @aligalipo1 Nr.: 12 Antworten

Sen almanlarin pkk ya ne kadar gönderdigini biliyormusun?????? Kac alman bunu sana itiraf etti, güzel ve akilli kardesim benim...
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 15:13 @aligalipo1 Nr.: 13 Antworten

Seni gercekten anlayamiyorum... biraz önce Türkiyemizi kötülüyordun, tabi bunun sonucu Milletimizide, ve Avrupalilarin arkaligini aliyormus görünümü veriyordun, simdi ise tam tersini yaziyorsun... bir karar verde bizde ona göre yazalim..!!!????!!!??
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 15:18 @aligalipo1 Nr.: 14 Antworten

Simdi benim actigim konu ile ne alakasi var bunlarin??? yani varda, kiyisindan kösesinden... sen konuya göre yazsan daha iyi edersin, her acilan konuda tayip veya hükümet tartisilmazki kardesim... Ac bir konu orada tartisilsin... tamammi benim güzel kardesim, ricada ediyorum bak...
daha cok konuya göre yaz lütfen..

0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 15:31 @sadet Nr.: 15 Antworten

Hangi yorumu yalanladim veya teori ürettigim konuyu bana gösterirsen sana aciklarim... ben 1.ci si Israil i yalanlamadim, gercekler ortada ve ortadogu basta olmak üzere bütün dünyaya kafa tutuyor ve USA bile birsey yapamiyor cünkü arkasinda Yahudi zenginleri var....yani parasal güc var... bu kadar inceligine girme geregi duymamistim, seninde bunlari incesine kadar bildigini düdündügüm icin...
Yahudilerin bu kadar zengin olma sebebleri avrupalilara dayaniyor, zamaninda ispanyolar, bildigin gibi almanlar yahudileri hep verfolgen yaptilar, toprak veya mal almalarini yasakladilar onun icinde yahudilar kazandiklari paralari,cabuk yanlarinda götürebilecekleri degerli seylere yatirdilar... mesala diamanten...bunun sonucu olarakta, bankacilik, faiz gibi seyleri gelistirdiler ve bu konuda cok ilerlediler suan dünya gelirlerine hakimler... Istersen daha inceligine gireyim...hic sorun degil... dikkatini cekti ise kisadan herseyi anlatmaya calistim... belkide biz yanlis anlasiyoruz, sen baska telden ben belki baska telden caliyorum..??? Söyle senin caldigin teli de bende o telde calayim....
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 15:34 @sadet Nr.: 16 Antworten

evet su konuda haklisin Israil in yaptiklarindan hoslanmiyorum ve dogruda bulmuyorum, böyle devam da ederlerse sonlari olacagini düsünüyorum... simdi bana yalanladigim yeri söylermisin????

0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 16:42 @jetmemo Nr.: 17 Antworten

Aslinda bir kismi bile az olmus ifade olarak,

Simdi en basitinden Peygamber efendimizin Veda Hutbesini bile ele alir isek,

Ne kadar evrensel bir boyut tasiyip insan haklarina kadinlara olan saygiya kadar gider,

Iste budur zaten,biz hep okuyoruz yalniz ne yazikki uygulamiyoruz,

Cunku nefsin seytanîsi hizmet olarak cok daha calisiyor bizden,

Bizse oturdugumuz yerden hic efor sarf etmeden cennetin kapisini acacagimiza inaniyoruz ...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 17:42 @sadet Nr.: 18 Antworten

Yalan olan ne????Iarail  Filistinlilere zulüm etmiyorlarmi???, yavas yavas topraklarini isgal etmiyorlarmi...???? filistin in topraklarini isgal etmedilermi ????ve sen israil in filistinlilere yaptiklarini, heleki filistinli cocuklara yaptiklarini görmemezlikten gelip benim bunlari uydurdugumumu söylüyorsun, bumu benim yalanim??? Israil zulüm yapiyor ve zalimler herzaman kaybetmistir, israilde baris icinde yasamayi birakip, zulüm yapmaya devam ederse, sonu olacagini benim düsünmemin neresi yanlis veya sizin görüsünüzce yalan.....???
Neyse zamanim yok, benimde cikmam lazim... belki haftaya görüsürüz.... kirici olduysam simdiden özür dilerim, bazen heyheylerim geldimi, kirici yazabiliyorum... varsa hatam kusura bakma....
0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 17:44 @eddi34 Nr.: 19 Antworten

Senin söylediklerine tamamiyla katiliyorum ama bunlari söyleyebilmek icin gercekten cok okuyup arastirman gerek, sen yapmisin bunlari... yapmayanlar seni zaten anlamaz, anlamadiklari icinde, seni suclamaya, kücük düsürmeye kalkarlar.... neyse bu konuda sen benden cok daha tecrübelisin... fazla birsey söylememe gerek yok...

0

Beitrag gepostet am 09.05.14, 17:45 @jetmemo Nr.: 20 Antworten

KARDES veda hutbesiiiiii dedin vurdun beni 

anlayana büyük ders 

GADR-I HUM olayi yani 

BEN NEYSE ALI O ben neysemmmmmmm o o ....vay ki vay....

Bugün sanki agzindan bal akiyor..... yani sanki ben yaziyorum....
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!