126 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 30.08.13, 13:03
Nr.: 1
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba Sevgili Forum Ziyaretcileri..
Sanal alem ile tanisalimiz hayli bir uzun zaman öncesiydi.. Bu uzun süre icerisin de gelisen teknolojiyide düsünürsek, sanal alem ve teknoloji , gün gectikce insanlari gercek dünyadan koparmaya basliyor diye bilirim..Tabi bu benim sahsi düsüncemdir.. Bu konuda bana katilmamanizi anlayisla karsilaya bilirim.. Peki bu uzun süre icinde; bizi gercek dünyadan bir nevi de olsa koparan, gercek hayattaki dostlardan ve ortamlardan uzak tutan sanal alemde , ziyaret ettigimiz, üye oldugumuz bir cok farkli sitede tanistigimiz, sohbet kurdugumuz, dostluklar olusturdugumuz, asklar yasadigimiz insanlar !! Ne kadar gercektiler ? Ne kadar gercek olabilirler ?
Bayan - erkek bir cok insanla dostluk kurdum.. Bunlardan bazilari vardi ki hic görmesem de tanimasam da onlara karsi hissettigim yakinliktan dolayi ve hislerimin beni yönlendirmesi sonucu, SIR´lar paylastim.. Dertlestim, sohbetler ettim, güldüm , beraber üzüldüm... Peki ne kadar gercekti bunlar.. Ne kadar yakin olabildim onlara ya da onlar bana kendilerini ne kadar yakin hissetti ? ...
Ve sizler icin ne kadar yakin olabildi digerleri ?
Katilimlariniz ve yorumlariniz icin simdiden tesekkürler...
-----
Seni düsünmek bile cok güzel...
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 13:09
@hahn
Nr.: 2
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
) Anne nasihatlarina kulak vermek gerekir ...
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 13:34
@deluxe_pearl
Nr.: 3
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Kurulan dostluklar da bence de sanal birsey yoktur... sonucta , sanal alemde kurulan dostluklardan cikar beklemek tam bir sacmalik olur.. Tabi ki karsi taraftan ne kadar sey beklersiniz dostluk adina, ya a ne kadar sey paylasmak istersiniz sanirim bu tercih size aittir.. Ask´a gelince, merak etmeyin o gelmek isterse yüreginize, kapisi kilitli olsa da yüreginizin , yüzsüz bir misafir gibi gelir ve bulur sizi
)
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 13:42
@_asil_
Nr.: 4
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba;
tabiki sonuna kadar haklisiniz.. Bir cok insanla tanisiriz, kimdir nedir bilmeden inanir, güveniriz.. Amac olarak dost edinmeyi secmisiz.., belkide gercek hayattaki dostlarimiza bile anlatamadigimiz sirlari anlatmak isteyisimizdendir.. Biliyoruz cünkü, dediginiz gibi ( x ) tusuna basarsak gercek hayatimizdan cikip gidecekler ve de biz istemedigimiz sürece de gercek hayatimiza müdahale edemeyecekler.. Öyleyse bir faydasi var; insan konusmaya , anlatmaya meilli bence.. icimizde bizi kemiren seyleri , birileriyle paylasma hissi ile kavrulup dururuz.. " Derdini söylemeyen derman bulamaz " misali.. yada gercek bir dosta verecegimiz SIr sonrasi " SIR´ini söylemezsen SIR´in sana, söylersen sen SIR´ina köle olursun ) misali gibi...
Bence, karsidakinden daha cok, kendi gercekligimize dikkat etmeliyiz.. Alem sanal olabilir ama bizler gercegiz.. Deniz, icindeki pislikleri zamanla disa vururmus.. Sanal alemde deniz misali, disa vurmak icin zaman kollar pislikleri...
Katiliminiz icin tesekkürler...
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 13:50
@con_dommm
Nr.: 5
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba ;
Tabiki haklisin kesinlikle.. Beklentilerin ve düsüncelerin sanal alemin yalan olusu ve gercek dostlugun özlemi gibi geldi bana.. Ama bunu degistirmek mümkün degil.. Burayi da gercek dünya gibi düsünüp , zaman icinde belki de göz - göze baka bileceginiz, yemekte ayni masada yer alabileceginiz, ayni kavgaya gidebileceginiz dostluklar edine bilirsiniz.. Bunun icin öncelikle kendimizin Gercek kalabilmesidir..
Mesela ben, gercek hayatta en yakin dostum dediklerimle paylasmadigim SIR´larimi paylasmisimdir bu ortamda bana yakin hissettigim bazilariyla.. Paylasmanin ve icimden atmanin huzuruydu.. Tabi ki bende onlarin SIR´larini dinlemis, dertlesmisimdir.. Sonuc itibariyle karsilikli zararsiz birpaylasim olmustur.. Evet, haketmeyen bu dostlugu kaybolur gider...
diye düsünüyorum...
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 13:50
@zamanyolcusu
Nr.: 6
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Harikaydi..
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 13:57
@bakma
Nr.: 7
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba;
Noktasindan virgülüne kadar katiliyorum ... Güzel bir aciklama olmus ve kuskusuz b bir cok arkadas da bu düsüncelerinize sonuna kadar katilacak ve benimseyecektir...
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 14:00
@zamanyolcusu
Nr.: 8
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Gercek hayati Sanal yapabiliyor ike, sanal hayati gercek yapmayida becere bilirdik " insan " olarak.. icinde "insan"kelimesi geciyor , iyiye ve kötüye, gercege-sanala dair hersey mevcut olur..
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 14:07
@zamanyolcusu
Nr.: 9
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Herkes kendi degerini kazimistir icimize.. Ve herkes ona verdigimiz deger kadar karsilik bulur karar verirken.. ama hayatimizda olsa da olmasa da " insan " kendi basina basli basina bir degerdir ve deger görmeyihakeder.. yükselmesi, alcalmasi insanin kendi karekteriyle belirlenir...
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 14:32
@davut-bey
Nr.: 10
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba;
üzerinde yürüdügün toprga saygi göster, cünkü üzerini örtecek !
uyar mi
)
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 14:35
@22edirneli22
Nr.: 11
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba,
kanserden ölmeyenler ve hortlayanlar... harika !! evet , kafayi yormamak lazim bazen.. kendisine saygisi olmayanin baskasina saygisi olmaz....
Veee , biriyle dalga gectigini düsünen kendisiyle dalga gecmistir....
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 14:41
@birbeyinkizi
Nr.: 12
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba;
Gercekte her insan yalnizdir.. Hic kimsenin arkadasi yoktur.. Kimse kimseye kendisi kadar inanmaz ve güvenmez.. Öyley ise gercekten , gercek hayat dedigimizde bir nevi Sanaldir..
Köpegin, sahibine olan sadakatina imrenen biz insanlar, kediye nankör deriz.. köpek ve kedi her zaman hayatimizda var olacaktir.. taki biz yok olana kadar.. Öyleyse uzun metrajli arkadasliklarin yaninda, kisa reklam aralarida yasayacagimiz asikar.. Sansli olanlarimiz da vardir muhakkak ama "dünya yalan , ölüm gercek " diyorsak, yalan dünya da gercek olma savasini ne kadar dürüst sergileye biliriz ?...
Bizi anlayan, hak veren, destekleyen ve hatalarimizi yüzümüze vurup dogruyu gösterenler.. Sagolun !
Ve yazdiklariniza katiliyorum gercekten...
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 14:47
@siyah
Nr.: 13
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba;
sanslisiniz.. ve hatta ilaveten benimde cok yakin olan dostlarim var.. Sanaldan tanisarak evlenen arkadaslarim da var... Uzun zamanlar paylasip Ask yasayip ve sonrasi komediye dönüsen dostlarimida bilirim .. Alem yalan, ama zengin bir hazine yatagi gibi, her türlü cevheri besliyor icinde.. Birer madenci gibiyiz. bazen sizinde dediginiz gibi, degeri cok farkli taslari buluyoruz muhakkak.. Bazende degerli zannettigimiz Cakil taslari cikiyor.. ama Sanalda ki ve Reel deki ; sonucta insan !!
insan olarak kalmayi becermeliyiz.. Umarim dostluklariniz cogalir !
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 14:56
@_lady_million_
Nr.: 14
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba ;
Kendime tabi ki her zaman soruyorum.. Bir cok degisik cevap verdigim de oldu tabiki kendi sorularima.. Belki de baska insanlarin düsünceleriyle , kendi düsündüklerimi karsilastirmak istemisimdir.. Dogruyu bulmak icin yalnisi bilmek lazim.. iyiyi bulmak icin kötüyü cözümlemek lazim.. ama daha da dogrusu bu sadece bir forum paylasimiydi.. Yani bu nedenle herkesin düsüncesini yazmasini arzu ettim.. Kendi kendime yaptigim konusmalarin zaten formda paylasim olarak bir degeri olmayacaktir..
ayrica senden cok özür dilerim.. Kesinlikle sana karsi birsey degil , sadece benim kisisel hatam dolayisiyla cevapsiz kalmissin.. Sirayla cevaplarken , sana da yazacakdim ama her ne olduysa ihmal etmisim.. Bundan dolayi özür diliyorum.. Yasliligima sayin artik
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 15:04
@zamanyolcusu
Nr.: 15
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba,
Katiliyorum size.. bir kisi icin atan kalbimiz ASK ile carpar .. En degerlisi belkide onu dostlugu , arkadasligi ve paylasimidir ama yinede dost ayri bir kulvarda , farkli kimliklerde hayatimizda yer alacaktir.. Bir kisi icin carpan kalbin olasi acisini hafifletecektir, dert dinleyecek, tavsiye verecektir .. Ask; yasatir ve öldürürken dost bu ikilem arasin da sizinle beraber yürür.. Siz isstediginiz kadar tabi ki
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 15:08
@siyah
Nr.: 16
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba,
Hak vermek istiyorum ama elim varmiyor simdi .. Öyleyse suan siz ve bizler modasi gecmis sanal elemde bir anlam ifade etmeyiz
) haklisiniz tabi ki ama yinede zaman icinde eskiden oldugu kadar sicak , mutluluk verici, ve vazgecilmez dostluklar kurma ihtimaliniz vardir bence .. Bunu göz ardi etseniz dahi, yasamayacaginiz anlamina gelmez diye düsünüyorum..
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 19:50
@siyah
Nr.: 17
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba,
Annemin ( kulagi cinlar umarim ) , unutamadigim sözlerinden birisidir ; " 1 arkadas az, 2 arkadas fazla " .. Yasadigi süre boyunca bunun dogrulugunu tasdik eden bir hayatim oldu.. Tek degisen sey 1 ve 2rakamlarini temsil eden karakterlerdi..Gidenler ve gelenler.. simdikiler veya sonrakiler..
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 21:01
@birbeyinkizi
Nr.: 18
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba,
Sanirim yalnizlik üzerine ayri bir forum acmak lazim.. Cünkü cok detayli bir konu ve herkes inaniyorum ki bu konuda cok sey paylasacaktir..
Evet yalnizlik ; kiskanilan bir sevgili gibi bazen paylasmayi istemedigimiz bazen de Terksede varligimizi kurtulsak diyede isyan ettigimiz... yani hem vazgecilmez hem de vazgecmek istedigimiz....
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 21:02
@gokyesil
Nr.: 19
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba,
Ve derdini anlattigin kisiden korkmuyorsun.. Cünkü o hem vazgecilemz hemde önemsiz olandir.. Önemsiz derken yalnis anlama lütfen.. Herkes tabi ki ayri bir deger ve önemdir !
-----
0
Beitrag gepostet am 30.08.13, 21:04
@zamanyolcusu
Nr.: 20
Antworten
sakin_suskun
Sanal Dostluklar !
Merhaba tekrar;
Yorumlarini okumak ,gercekten güzeldi benim icin.. Katilimin icin ayricatesekkürler sana..
Saygilar..
-----
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!