126 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 22.08.13, 03:08 Nr.: 1 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Merhaba Arkadaslar

Böyle bir konu basligi ile karsiniza cikmak istemezdim.. Bu nedenle öncelikle hepinizin affina siginiyorum...

TRT1´de önümüzdeki sezon yayinlanmasi planalanan " Kadinlara Karsi Siddet " konulu egitici bir program olacak.. Kisa filmler seklinde kadinlara karsi yapilan siddeti görsel olarak izleyicilerine sunmayi ve toplumu bu konuda daha da  bilinclendirmeyi amac edinecek bir program. Bu konu da toplum icerisinde duydugunuz , tanik oldugunuz, hikayeler varsa paylasirsaniz sevinirim.. Yapacaginiz paylasimlardan secilenler, senaryo haline getirilecek ve gösterilmesi amaclanan kisa filmler olarak ekrana yansiyacak...

Sevgiyle kalin.. 

-----
Seni düsünmek bile cok güzel...
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 09:53 @sakin_suskun Nr.: 2 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
şiddet şiddettir kadını erkeği olmaz bunun bugün banaysa yarınn size şiddete karşıyım fakat bazıları kışkırtıyor zorla  hak ediyorlar
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 10:34 @haddinibil Nr.: 3 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Tabiki sadece kadina yönelik degilldir siddet.. Baslica bir kavramdir ve her canliyi icine kapsar.. Su an ki konu oldugu icin öyle yazdim.. " Ben erkege uygulanan siddete de karsiyim )..
-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 10:36 @hahn Nr.: 4 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Kesinlikle dogrusunuz.. Toplum olarak maddi refaha kavusmazsak, kendimizi gelistirme sevdasini büyük bir zenginlik bilecek ve ondan yoksun kalacagiz gibi.. Ne kadar etkili olabilirsek , olmaya calisiriz bizde hepsi
-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 10:43 @kararsiz-esmer Nr.: 5 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
haklisiniz ve söyledikklerinize katiliyorum.. Siddeti besleyen ana unsur zaten pisikolojidir bence ve söyledikleriniz pisikolojik bir siddet kavramanina girer... Özellikle bu konular üzerine de agirlikla duruluyor .. Yazilan bir cok hikaye , pisikolojik olaraka yapilan baski ve sonuclarini icermekte,..
-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 10:56 @isirganotu01 Nr.: 6 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Evet.. Haklisiniz ! Siddeti olusturan temmellerin bir cogumuz farkindayiz.. Bu konuda ki düsünceleri duymak güzel.. Hikayeler konusunda da varsa bildikleriniz paylasmanizi arzu ederim..
-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 11:39 @sakin_suskun Nr.: 7 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
yani kardeşim maddi manevi  her türlü şiddete karşıyım birazda şiddete kışkırtanlara gerçi o kişilerde  anlama yoksunluğu var ama   doğru yanlışı  görsünler okusunlar
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 11:41 @haddinibil Nr.: 8 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Dedikoya düskünlük varken kitaplar pek sarmiyor bizim milleti )
-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 11:58 @sakin_suskun Nr.: 9 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
aynen öyle
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 13:40 @toni- Nr.: 10 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Adamin birisi gercekten cok terbiyeliymis.. Bir gün onun efendiligi, terbiyesi karsisinda merakina yenilen bir dostu sormus " Kardesim sen gercekten mükemmel birisin.. terbiyen , efendligin kimden geliyor.. Kim yetistirdi seni böyle ? "  adam cevaplamis tabi.. " Ben terbiyeyi , terbiyesizden ögrendim ! " ,

Tabi buna sasirmislar ama aciklamis adam, terbiyesizin yaptigi hareketleri yapmamaya calisirim.. yalnis olani anlaya biliyorsam ve bana yapilmasini istemedigim sey ise kimse yapmiyorum...Yani kardesim haklisin ama biraz da bakis acisi degil mi.. simdi sen, tv de bir adamin karisina siddet uygulandigini görürsen, bu seni siddete mi tesvik edecek.. Yada siddet gösteren kisinin gereken cezaya tabi tutulduguna sahit oldugunu farzedelim, bu birazda olsun düsünme payi saglamayacak mi sana ve bizlere...

Katkin icin ve düsünceni paylasdigin icin tesekkür...

-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 13:45 @outlook Nr.: 11 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Lütfen kisisel saldirilardan uzuk duralim ve forumun iceriginde belirtmeye calistigim hususda yazalim.. 

saygilar

-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 13:45 @sakin_suskun Nr.: 12 Antworten

Kadina Karsi Siddet...

Bir defa Kadina Siddet dunya duzeninin bir gercegidir,

Yalniz bnim deginmek istedigi nokta ise,

Bazi kendini bilmez yorumcularin cailce soylemelerine karsiliktir,

Kadina siddet saadece cahil kesimin degil,

Egitim durumu yuksek sosyal statu durumu genis ve hatta gelir duzeyi asiri olanlarda bile,

Goruluyor yani egitim durumuyla cahil cuhalayla hic ama hic bir alakasi yoktur siddetin...

-----
Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 13:50 @bakma Nr.: 13 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Evet.. üzüntü verici bu hikayeyi konu olarak isleyebiliriz.. Sonuc belirtmemissiniz artik onuda kurgulamak lazim ) Cok tesekkür ediyorum.. tabiki insan düpsüncelerini paylasmali bu konuda bir sorun yok.. ama hedefledigimiz amaca ulasmak icin siddete karsi olmaliyiz ) Umarim diger katilimcilardan da buna benzer hikaer gelir.. ( keske hic olmasaydi )
-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 15:11 @sakin_suskun Nr.: 14 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Mehraba Sakin ve Suskun,

Yillardir forumda hic topik de  yorum yapmadim ama  bunu  konuyu  görünce  dayanamadim.

Bana  göre bizim toplumda siddetin zemini cok saglam kurulmus. Ata sözlerine  bakilmasi yeterli mesela: Kizini dövemeyen  dizini Döver veya  Dayak cennet den cikmadir  gibi  sözler cok erken yasta  bilinc altina  yerlesmis ve cok normal görünmekte.

Bu yüzden bizim toplumda  bir bayan mesela esinden tokat  yemis  olsa ve bunu ayrilma  sebebi  diye  gösterse  eminim ki  yüzde %90 diyecek ki bir tokat ne ki ?  O da  siddet mi ki ?  Ve  en ön saflarda  bayanlar o bayani  su sözlerle yargilayacak. Biz ne  dayaklar yedik kolumuz kafamiz kirildi  ama  yinede  katlandik diye. Aslinda  siddetin bizim toplumda  bu kadar  yaygin olmasinin bi  cok etkeni var mesela  erkek ile bayan in  yetistirme  tarzi. Bir bayan kücük yasta aile  icinde  hep susturulur sen kiz sin  ayip konusma  ayip cevap verme vs. yani bir bayan cocuk yasta  passiv olmaya  tabi tutuluyor. Bunun disinda  annesinin babasi  tarafindan siddete mahruz kaldigini görüyor ve bunu  yillar boyunca o sekilde  sahit olmasindan cok normal mis  gibi karsiliyor  ve  ilerde  kendi esi  tarafindan siddet görünce  buna  bas kaldirmiyor veya  kaldiramiyor.

Elbette  bu  yazdigim sade ufak bir örnek bana  göre  asil is  bayan ve  erkegin esit sekilde  yetisirlmesinde  baslar  ikisine  ayni  sorumlugu ve özgürlügü vermek ve  tanimak la.

Iyi  günler dilerim
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 15:16 @zehral Nr.: 15 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Ben yazamiyorum ama saadece ayni ulkeden katilanlar yazbilir deniliniyor...
-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 15:32 @zehral Nr.: 16 Antworten

Kadina Karsi Siddet...

Selam Zehral eger gercekten bilmek istiyorsan,
O mesajim kesinlikle Sana degildi bunu bilmeni isterim,
Yalniz egerki Sana yazilmis olsaydi bunuda acik yurekllikle soylerdim,
O horoz basli hahn a atfen yazilmis bir mesajdir,

Nicin yazdigimi kendileri coook iyi bilir,
Yalniz sunu diyebilirimki kendini soz ile ifade edemeyenlerin basvuracagi eylem kufurdur,

Bu bakimdan istatiksel olarak kanitlanmistirki siddetin egitim duzeyi ile hic bir alâkasi olmadigi,

Eylemin fiili yada hareket orantisinda hic bir farkllik gozetmeksizin,

Hemen hemen dunya genelinde basvurulan yontemler hep aynidir...

-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 16:02 @toni- Nr.: 17 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Harika.. Gercekten ayni seyleri düsünmüyor degiliz ve bu nedenlekarsit yazi yollamayacagim.. Sadece sunu belirtmek istiyorum, dizi degil proje.. 15 dakikalik kisa filmler ve bu kisafilmlerde rol alacak oyuncularla o ortami paylasan , izleyen gruplar arasinda egitici sohbeti.. Niyet kötü degil tabi ki ama bakalim nasil bir yansima meydana cikacak...
-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 16:05 @devrialem Nr.: 18 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Forum ayarlari benim elimde olmayan bir secenek sanirim.. Bana kalsa bu konuda tabiki herkesin görüslerini dinlemek , okumak isterim..

Saygilar

-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 16:05 @devrialem Nr.: 19 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
Forum ayarlari benim elimde olmayan bir secenek sanirim.. Bana kalsa bu konuda tabiki herkesin görüslerini dinlemek , okumak isterim..

Saygilar

-----
0

Beitrag gepostet am 22.08.13, 16:07 @sakin_suskun Nr.: 20 Antworten

Kadina Karsi Siddet...
ben pek iyimser değilim ama umarım faydası olur...
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Kadina Karsi Siddet...