131 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.05.13, 17:52 Nr.: 1 Antworten

Almanya'dan, Türkiye'ye kesin dönüş...
Allah izin verirse Ağustos ayında Türkiye'ye dönüş yapmaya karar verdim. 23 sene sonra verilmiş olan bu kararın kendi adıma doğru olduğunu düşünüyorum.
Sizlerden ricam bu konu üzerine görüşlerinizi yazarmısınız? Olumlu veya olumsuz olması önemli değil. Tabii ki herkesin bir görüşü olacaktır ama benim için herkesin düşüncelerinin değerli olduğunu bilin.
Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum...
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 20:27 @a-mor Nr.: 2 Antworten

Almanya\'dan, Türkiye\'ye kesin dönüş...
İnşallah sana da kısmet olur
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 20:29 @abmin Nr.: 3 Antworten

Tabii ki bazı şeyleri ayarladık. Hazırlıksız gidilmez biliyorum...
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 20:31 @__esprit__ Nr.: 4 Antworten

Sanırım sen iyi bir işe düşmüssün, şükür ki rahatın da yerinde. Ama ben zor şartlarda çalıştım ve artık yeter diyorum. Tüm duaların için de ayrıca teşekkür ediyorum, sağolsın...
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 20:32 @incredibleturk Nr.: 5 Antworten

Sağlosın arkadaşım...
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 20:34 @formmann Nr.: 6 Antworten

Türkiye'mizde çok şeyin değiştiğini biliyorum. Sağlık sisteminde de zorlanacağımı sanmıyorum. Kendi doktorumda da saatlerce beklediğimi biliyorum. Teşkilat olarak da buradaki hastanelerden aşağı kalacağını sanmıyorum. Yani benim öyle bir korkum yok...
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 20:36 @-alkan- Nr.: 7 Antworten

verdiğin öğütler için teşekkürler, kulağıma küpe olacaktır
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 20:37 @d_g Nr.: 8 Antworten

Bende senin gibi düşünüyorum. İnşallah gitmek isteyip de gidemeyenlere Allah bir kolaylık verip gitmeyi nasip etsin..
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 20:40 @hepsen Nr.: 9 Antworten

Sağlosın arkadaşım fikirlerin için. Zaten birçok şeyin farkındayım. Ama anlattıkların beni etkileyecek şeyler değil...
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 20:42 @mehriban Nr.: 10 Antworten

İnşallah Allah sana da kısmet etsin. Ama, birşekilde harekete geçmeyip, sürekli olarak çeşitli bahanelerin arkasına sığınarak erteleyenler için zor.
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 20:45 @hepsen Nr.: 11 Antworten

Benim kafama takılan tek şey oğlum. Küçük kızım için problem olacağını sanmıyorum ama 19 yaşındaki oğlum için problem olabilir. Yine de onu da götürüp, orada tutabilmek için elimden geleni yapacağım...
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 20:51 @mehriban Nr.: 12 Antworten

Almanya\\\'dan, Türkiye\\\'ye kesin dönüş...
Yani düşün işte. Kimsesi olmayan insan dahi gitmek de zorlanıyor. Tabii ki gerçekten sorunları olan insanlar için konuşmuyorum. Ama her türlü zorluğun üstesinden gelmiş ama Almanya'ya alışamamış (Benim gibi) insanlar bile kopamıyorlar buradan...
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 21:08 @hepsen Nr.: 13 Antworten

Olabileceklerin farkındayım arkadaşım. Senin anlattığın örneklerin çokluğu kadar benim bizzat bildiğim, birçok iyi örnek de var. Ben burada bir evladımı kaybettim zaten. İkincisini de kaybetmek istemiyorum. Anlıyacağım elimden geleni yapacağım. Başarırım diye ümit ediyorum. Benim oğlum birçok şeyin farkında. Çok isteksiz de değil gelmek için. Ama uyarıların için sağol.
Zaten bu konuyu açmamın sebebi bu tür şeyleri duyabilmek. Çok teşekkür ediyorum sana....
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 22:13 @beyaz-altin Nr.: 14 Antworten

Aynen senin gibi düşünüyorum kardeşim. Açlıktan kimse ölmez Türkiye'de. Bunu aç kalırım korkusuyla yazmıyorum yanlış anlaşılmasın.
Burada her türlü yardım var diyorlar. Eyim 6 aydır işsizlik parası alıyor burada. Burnundan getirdiler. Sürekli mektuplar, iş bulmalar, okullar, işçi bulmaya çağırmalar. Yani biraz daha sıkıştırsalar onuda almayacak. o derece yani.
İyi niyetli duaların için teşekkürler arkadaşım...
0

Beitrag gepostet am 03.05.13, 22:17 @-alkan- Nr.: 15 Antworten

Yazdığın için teşekkürler.
Senin için zor olmuş belli ki. Ama herkes için aynı şey olacak diye de birşey yok tabii ki.
Oğluma gelince, askerlik davetiyesi gelecek diye psikolojisi bozulacaksa zaten hiç gelmesin. Askere giden canlar bizim değilmi? Herkes nasıl gidiyorsa, gerekirse o da gidecek. Ayrıca zaten 23 yaşına kadar Alman vatandaşı. Yani çifte vatandaş...
Umarım herşey yolunda gider, problem olmaz ve oğlum yanımda kalır...
0

Beitrag gepostet am 04.05.13, 13:07 @argo_mx Nr.: 16 Antworten

Teşekkür ederim yazdıkların için kardeşim. Hayatın içerisinde herşey var. Kısmetimizde ne varsa o olacak tabii ki. Benim büyük korkularım yok şükür. Olabilecek olanın  en kötüsünü yaşadım zaten. O nedenle bundan sonrakiler bana zor gelmeyecek.
Allaha emanet ol, sağolasın....
0

Beitrag gepostet am 04.05.13, 13:09 @narkisos Nr.: 17 Antworten

Almanyada dogup buyuduysen hic tavsiye etmem...

-----
Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 04.05.13, 13:09 @jetmemo Nr.: 18 Antworten

Sağolasın arkadaşım.
Ailem var ama eksik... zaten daha fazla eksilmesin diye korkularım olduğundan, hepsini alıp gitmek istiyorum. Problem olur veya olmaz, göreceğiz bakalım. Ama Allahın izniyle hepsinin üstesinden gelebileceğime inanıyorum...
0

Beitrag gepostet am 04.05.13, 15:34 @devrialem Nr.: 19 Antworten

26 yaşında geldim ben Almanya'ya... ve artık yeter diyorum, daha fazla çekilmiyor burası...
0

Beitrag gepostet am 04.05.13, 18:02 @narkisos Nr.: 20 Antworten

amaneeen, amanen

Vermis oldugun karardan dolayi seni kutluyorum,

hatta ayni kaderi paylasiyoruz desem . . .

Allah utandirmasin ve buralari aratmasin dilegim . . .

Efe Kaptan

-----
Beyinde zihin fukara olunca, zikirde akıl ukala olurmuş !
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!