|
|
|
herkes, |
insan doğar ama insan olamaz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
Herkez insandır,yansımalar farklı farklıdır, Pandaroma misâli içinden ne çıkacağı belirsizdir... ----- Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
görünüşte insan olmakla,insan olmanın vasıflarını taşıyan gerçek bir insan olmak,yani sıatına yakışır bir şekilde yaşamak farklı şeylerdir.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
yani pandoranın kutusunun içinden çıkan şey her halukarda insandır diyemeyiz bence.bilmem yanılıyormuyum? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
kimin kime ne gözle baktığından çok daha önemlidir bence kimin gerçekte ne olduğu,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
herkesin kriterleri kişiye göre değişkenlik gösterebilir ama bizim kişisel değerlerimizin üstünde bir mevzu değilmidir insanlık? kendisine verilen duygu ve düşünce vasıflarını gereği gibi kullanamayanlar insan olmayı başaramayanlardır bence.... sizce? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
her bakımdan yapıcı olmak,pozitif olmak... insanlık deyince benim ilk aklıma gelen şey merhamet duygusu oluyor su...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
duygu deyince4 aklıma hayvanlarında duyguları varmıdır acaba diye bir soru geldi aklıma şimdi? sadece içgüdülerlemi yaşarlar yoksa? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
cevabından emin olamadığım bir soru.yardımcı olursanız memnun olurum  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
benim fikrim hayvanlarda duygu olmaz,olmaması gerekir ama sadakat diye birşey var o ne peki?duygumu davranışmı? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
köpekler kediler kuşlar,tavuklar ördekler,hatta kendimin ineklerim var bazı davranışları ana duygusal gibi geliyor ama mantığım kabul etmiyor su. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
annelik bir içgüdü değilmi ama?yani annelikle ilgili tümdavranışlarıda içgüdüsel değilmidir hayvanlar sözkonusu olunca?anne maymunun ağlamasını görmedim maalese ama anne hayvanların yavrularının bakımı temizliği ve sağlığına düşkün olduklarını gözlemliyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
Bence bayağı zor hatta ağır bir soru oldu gece gece, Zorluğuda bırak acaip derecede polemiğe yol açabilecek bir soru bence, Gerçekten cevaplayabilene helal olsun derim ben... ----- Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
bence hayvanlarda mantık asla olamaz.onlar programlanmış içgüdülerle yaşarlar su? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
teşekkürler paylaşım için mücahit.gerçekten çok güzel bir sözdü,eline sağlık. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
başımıza iş açtık gibime geliyor devrialem  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
hayvanların duyguları konusunda beni tereddütte bırakan en önemli şey duyguların kaynağı su. duyguların kaynağı olarak hep akılı gördüm ben,kesinlikle kalbi kabul etmem çünkü.ama akıl konusundada tereddütteyim. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
duyguların kaynağı akıl değil belki ama beyin olabilir?çünkü aklını yitirmiş insanlardada olumlu veya olumsuz bir takım duygular olabilkiyor sanırım?ayrıca zeka özürlü insanlarında duyguları olabiliyor? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
içgüdünün duygu olduğunu kabul etmem için bilimsel makale isterim ben sizden özür diliyerek  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes, |
hangi kitabı önerirsiniz mesela? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!