95 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 12.02.13, 17:43 Nr.: 1 Antworten

hayati sorgulayanlar icin
fizik kuralarina göre  var olan birseyin yok olamayacagi gibi olmayan biseyinde var olmasida mümkün degildir.
buna göre  sizce tanri varmidir? varsa kim yaratmistir.simdi bir cagunuz bilindik cevaplar vereceksiniz tanri tekdir  onu kimse yaratmamistir  evrenin tek sahibi odur ondan baska ilah yoktur o ne dogmustur nede dogurmustur diyeceksiniz  kutsal kitablara dayanarak,  bir insan olarak ben hayati sorguluyorum  ve diyorum ki  madem bir  yaraticimiz var  bana düsünebilme yetenegi vermis neden   herseyi düsünmeyeyim hayatin olumlu veya olumsuz  bir sürü gereksiz seyleri düsünüyorum bunu niye düsünemeyim dedim ve buraya  yazmaya karar verdim uzun süredir  kafami kurcalayan bir sorudur lütfen saygi ve cevgi cercevesinde  cevaplar verirseniz sevinirim 

not: ben bir evrim kuramci, darwinist degilim. 

-----
ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 18:06 @karacan Nr.: 2 Antworten

Simdiden kazan mubarek olsun.

-----
{ Köyde Bisikletin ne geregi var }
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 19:04 @cihannuma Nr.: 3 Antworten

sevgili arkadasim  tanri yok allah var demissin  herseyi bitirdikde isim kavramina mi kaldi hersey benim icin ha allah  olmus ha tanri olmus birligine inandiktan sonra ne  fark eder  allahin 100 ismi var  hangisini yazarsan  hep aynisini gösterir önemli olan sorunun icindeki  inceligi anlamaman ben diyorum ki madem  tanrimiz var bizi o yaratti bizim tanrimizi  kim yaratti  benim ögrenmek istedigim bu
-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 19:21 @cihannuma Nr.: 4 Antworten

bak kardesim  suanda mevcut olan dinimizde  ne diyor allah birdir ve ondan baska ilah yoktur degilmi  ardindan da diyorki  o ne dogmustur nede dogurmustur  buraya kadar  tamammi tamam 
benim dedigim fizik kuralina göre dedim var olandan yok olmayacagina göre yok olandan var olmasi sencede mantiksiz degilmi

birde sen  ahmetle mehmetten örnek vermissin iki erkeginde dogurganlik olayi olmadigini sende bilirsin genede bu örnegi  verirsin  bende sana   hz. meryemi desem babasiz cocuk olurmu diye  simdi sen dersin ki allah verirse olur bende  sana derim ki madem babasiz cocuk oluyor neden erkekden olmasin :P 

-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 20:06 @karacan Nr.: 5 Antworten

Yok yok o öyle değil var olup yok olma olan madde biraz tıkanılmışlığa doğru gidiyor bu yeni nesil fiziksel ötesi deneylerde yani bilinenin biraz ötesinde olmuş oluyor var olan yok olma ozelliğini yitirmiş oluyor,yani kuantum diyoruz,
Lâkin bu soruya anlayabileceğiniz şekilde cevap almak istiyorsanız,
Bence gerçekleşen bu günün metafizik olaylarınıda bilmek lazim derim...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 20:12 @cihannuma Nr.: 6 Antworten

bilimsel manada sen bana babanin babasi olabilme ihtimalinin yüzde oranini verebilir misin ?
 demissin bununda mantik disi  oldugunu aslinda sende biliyorsun. ama nedense  soruya soru ile karsilik veriyorsun  
peki madem  sende bana  sunu söle  öldükten sonra cennete veya cehenneme gidecegini ve hesap günü geldiginde  geri dirilecegine inaniyormusun  inaniyorsan  dünyaya insanligin  gelmesi simdiki zaman birimi ile 50veya 100 bin yilla sinirlandigina göre   simdiki  yasayan insanlar  sayisi 7,5 milyar ken dünyadan   göcüp giden insanlarin tekrar dilirildiginde yeryüzünün alacagina inaniyormusun helede eski  insanlarin ebatlari simdiki insanlardan kat be kat  büyük olduklari düsününce. deme bana  ama  dünyadaki insanlarin hepsi inancli degil diye   hepmizi allah yarattignii var sayarak  söglüyorum. bunu bana bi anlat  nasil olacak bu?

-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 20:17 @1-demet-yasemen Nr.: 7 Antworten

ya  isanin dogumunu allahin bir mucizesi olara görüyorsunda  neden bir erkegin  allah istedikten sonra  dogurmayacagini sölemiyorsun
-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 20:23 @sunam Nr.: 8 Antworten

Bence arkadaş var olan biraz duyumlarla hareket ediyor,
Ve böyle gerçeğe ulaşmak istiyor,buda insanın yapacağí en büyük yanlıştır,
Çünkü yarím hoca dinden yarım doktor candan edermiş,
Bu olayda biraz buna benziyor...

-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 20:25 @devrialem Nr.: 9 Antworten

cok  dogru söglüyorsun  günümüzdeki metafizikcilere göre evrim halen daha devam ettigidir  tek hücreli canlilarin olusumu bile yumurta halini alabilmesi icin gereken sürenin 50 bin yil oldugudur. ve mutasyonla  günümüze kadar  bir cok canli türü ortaya cikmistir doga olaylarindan dolayi  bir türün farkliliklar göstermesini aciklamislardir.
-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 20:27 @cihannuma Nr.: 10 Antworten

Benim anlayamadığım şimdi Sen big bang olayının islam ile çatıştığımı kastettin...
-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 20:34 @karacan Nr.: 11 Antworten

Ama zannımca biraz garip oldu gibime geldi Sizin cümleleriniz,
Sizcede garip değilmi madde âleminden biyoloji ye kaymak,
Konu tek hücreliler yada evrim değildi zannedersem maddenin vardan yok olması
Yoktan var olması idi yani bence biraz karışdınız ama illa evrim teorisini
Duymak ise niyetiniz evrim bizatihi islam ile çelişmeyen bir konudur,
Yani evrim zaten islam ın içinde vardır tabi evrimin mânasıyla biliyor isek...

-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 20:46 @sunam Nr.: 12 Antworten

sevgili arkadasim  sen simdiki dinimizin peygamberinden  ve hadisi seriflerinden bahsetmissin veya yazanlardan faydalanmissin  kelimesi kelimesine  inaniyorsan sen hayati sorgulamayan bir insansin bu konuda seninle tartismak akil kari  degildir neden dersen sen bir kalibin icine girmissin  cikamiyorsun  hayati irdelemek illakide  allahi  red etmek degildir madem sen bana  bunlari yazdin bende sana  birsey  söleyecegim  bunu bana bi aciklarmisin   insanligin  adem ve havvadan  türedigini dinimiz ve diger dinlerde  aynis sekilde bu iki insandan geldigine inanilir   bir insan olarak hayati  sorgulayan bir insan olarak sunu anlayamiyorum  madem  allah herseye kadirdir  neden   tek bir insandan  insanligin türemesini istemistirde ayni zamanda  ayri mekanlarda  birercift insan yaratmamisda  bu iki insanda dogan cocuklarini ciftlestirmistir.hal böle olunca günümüzde bile  kardes kardesle  cinsel münasebet  olmazken  bizi yaratan allah bunu bilmiyormu neden kardesi kardese düsürüyor bunun mantikli bi aciklamasi varmi ?
-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 20:52 @devrialem Nr.: 13 Antworten

sevgili arkadasim  ewet biraz karistirmis olabilirim  konu tam anlamiyla  vardan yok olmaz  yokdanda var olmaz di ama bazi arkadaslar  dine ve tanriya  dayaninca bende  haliyle biraz  konunun disina ciktim ayrica amacim kafami kurcalayan sorulara cevap bulmak icindi. baska bi niyetimde yoktu dedigim gibi  bazi arkadas konu disina cikinca kendimi  bu konularin icinde buldum kusura bakma
-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 20:55 @karacan Nr.: 14 Antworten

Bu kardeş evliliğini hangi ayet hangi hadis ile bağdaştırıyorsunuz merak ettim,
Sizcede biraz garip değilmi fizik e biyolojiye merak duyan vee hatta,
Dünyayı sorgulamak isteyen bir zihnin sekiz on yaşındaki çocuklara anlatılan,
Masallara inanması bana çok garip hatta çoook komik geldide...

-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 21:02 @cihannuma Nr.: 15 Antworten

matematiksel cevap: dünyanin yüz ölcümünün toplami 510 milyon km². toprak olarak ise 149milyon km². insanlari 1m² olarak baz alirsak 149 milyar insana gelir. kücük bir arastirmadan sonra su bilgiyi edindim: hesaplamalara göre su ana dek dünyaya gelmis gecmis bütün insanlarin sayisi 106,6 milyar imis (//www.weltbevoelkerung.de/informieren/unsere-themen/antworten-auf-haeufig-gestellte-fragen/wie-viele-menschen-haben-jemals-auf-der-erde-gelebt.html)
yani 40 milyarlik daha yer var. demissin bu sadece insanlar icin  gecerli  peki diyer canlilar   ne olacak  onlara yer kalmadi  onlar  buharlasacakmi yoksa  bunlarda yer bulacakmi  bu  yer kesiminde unutmayalim ki  yeryüzünde diyer canlilarla beraber yasiyoruz 

-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 21:03 @karacan Nr.: 16 Antworten

Tamam işte o zaman çıkmamaya özen göster her denilene kulak asma,
Yalníz konuya ait size birşeyler tavsiye etmek isterim var ile yok olmayla,
Artık bugünkü yapılan deneylerde sanal fotonlar bulunulmuştur,
İstersen biraz o fotonları karıştırıp ilgilene ve bilgilene bilirsin kanâtimce...

-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 21:07 @devrialem Nr.: 17 Antworten

kardes  dini kitablarda  biz adem ve havvadan olma degilmiyiz hatta  va hatta kadini  erkegin sol kaburga kemiginden  yaratildigi söglenmezmi hal böle olunca bu sonuca  ulasmak  mantiksizlikmi?
-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 21:12 @cihannuma Nr.: 18 Antworten

madem ki hayvanlar toprak olur  neden insanlar toprak  olmasin  biz ölünce  gökyüzünde baska yeremi cekiliyoruz  bizide topraga gömüyorlar  ama ruhumuz bi yerde  toplaniyo  eeee hayvanlardada ruh olduguna göre  birgün onlarda  canlanir neyse bu  konu  biraz seni  asti  galiba aciklama yerine   baska  seyler söglüyorsun.

-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 21:14 @_dream_ Nr.: 19 Antworten

he kafam iyi benim
-----
0

Beitrag gepostet am 12.02.13, 21:22 @devrialem Nr.: 20 Antworten

foton demisken   dünyamiz yeni bir foton cagina girmek üzereymis  bilimadamlarina göre foton cagindada tek sarmalli dnamiz 24 sarmalli olacakmis  cakralarimiz acilacakmis auralarimiz gelisecekmis ve bu foton cagi  tahminen  2 bin yil olacakmis bu süre icinde insanlar kendi kendilerini  iyilestire bileceklermis bu bir bakima ölümün uzunca bir süre  olmayacagi anlamina gelmezmi  bu konuda   bir bilgin varmi
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!