|
|
|
hayati sorgulayanlar icin |
fizik kuralarina göre var olan birseyin yok olamayacagi gibi olmayan biseyinde var olmasida mümkün degildir. buna göre sizce tanri varmidir? varsa kim yaratmistir.simdi bir cagunuz bilindik cevaplar vereceksiniz tanri tekdir onu kimse yaratmamistir evrenin tek sahibi odur ondan baska ilah yoktur o ne dogmustur nede dogurmustur diyeceksiniz kutsal kitablara dayanarak, bir insan olarak ben hayati sorguluyorum ve diyorum ki madem bir yaraticimiz var bana düsünebilme yetenegi vermis neden herseyi düsünmeyeyim hayatin olumlu veya olumsuz bir sürü gereksiz seyleri düsünüyorum bunu niye düsünemeyim dedim ve buraya yazmaya karar verdim uzun süredir kafami kurcalayan bir sorudur lütfen saygi ve cevgi cercevesinde cevaplar verirseniz sevinirim
not: ben bir evrim kuramci, darwinist degilim.
----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Simdiden kazan mubarek olsun. ----- { Köyde Bisikletin ne geregi var } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sevgili arkadasim tanri yok allah var demissin herseyi bitirdikde isim kavramina mi kaldi hersey benim icin ha allah olmus ha tanri olmus birligine inandiktan sonra ne fark eder allahin 100 ismi var hangisini yazarsan hep aynisini gösterir önemli olan sorunun icindeki inceligi anlamaman ben diyorum ki madem tanrimiz var bizi o yaratti bizim tanrimizi kim yaratti benim ögrenmek istedigim bu ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bak kardesim suanda mevcut olan dinimizde ne diyor allah birdir ve ondan baska ilah yoktur degilmi ardindan da diyorki o ne dogmustur nede dogurmustur buraya kadar tamammi tamam benim dedigim fizik kuralina göre dedim var olandan yok olmayacagina göre yok olandan var olmasi sencede mantiksiz degilmi
birde sen ahmetle mehmetten örnek vermissin iki erkeginde dogurganlik olayi olmadigini sende bilirsin genede bu örnegi verirsin bende sana hz. meryemi desem babasiz cocuk olurmu diye simdi sen dersin ki allah verirse olur bende sana derim ki madem babasiz cocuk oluyor neden erkekden olmasin :P ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yok yok o öyle değil var olup yok olma olan madde biraz tıkanılmışlığa doğru gidiyor bu yeni nesil fiziksel ötesi deneylerde yani bilinenin biraz ötesinde olmuş oluyor var olan yok olma ozelliğini yitirmiş oluyor,yani kuantum diyoruz, Lâkin bu soruya anlayabileceğiniz şekilde cevap almak istiyorsanız, Bence gerçekleşen bu günün metafizik olaylarınıda bilmek lazim derim... ----- Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bilimsel manada sen bana babanin babasi olabilme ihtimalinin yüzde oranini verebilir misin ? demissin bununda mantik disi oldugunu aslinda sende biliyorsun. ama nedense soruya soru ile karsilik veriyorsun peki madem sende bana sunu söle öldükten sonra cennete veya cehenneme gidecegini ve hesap günü geldiginde geri dirilecegine inaniyormusun inaniyorsan dünyaya insanligin gelmesi simdiki zaman birimi ile 50veya 100 bin yilla sinirlandigina göre simdiki yasayan insanlar sayisi 7,5 milyar ken dünyadan göcüp giden insanlarin tekrar dilirildiginde yeryüzünün alacagina inaniyormusun helede eski insanlarin ebatlari simdiki insanlardan kat be kat büyük olduklari düsününce. deme bana ama dünyadaki insanlarin hepsi inancli degil diye hepmizi allah yarattignii var sayarak söglüyorum. bunu bana bi anlat nasil olacak bu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ya isanin dogumunu allahin bir mucizesi olara görüyorsunda neden bir erkegin allah istedikten sonra dogurmayacagini sölemiyorsun ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bence arkadaş var olan biraz duyumlarla hareket ediyor, Ve böyle gerçeğe ulaşmak istiyor,buda insanın yapacağí en büyük yanlıştır, Çünkü yarím hoca dinden yarım doktor candan edermiş, Bu olayda biraz buna benziyor... ----- Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cok dogru söglüyorsun günümüzdeki metafizikcilere göre evrim halen daha devam ettigidir tek hücreli canlilarin olusumu bile yumurta halini alabilmesi icin gereken sürenin 50 bin yil oldugudur. ve mutasyonla günümüze kadar bir cok canli türü ortaya cikmistir doga olaylarindan dolayi bir türün farkliliklar göstermesini aciklamislardir. ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Benim anlayamadığım şimdi Sen big bang olayının islam ile çatıştığımı kastettin... ----- Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ama zannımca biraz garip oldu gibime geldi Sizin cümleleriniz, Sizcede garip değilmi madde âleminden biyoloji ye kaymak, Konu tek hücreliler yada evrim değildi zannedersem maddenin vardan yok olması Yoktan var olması idi yani bence biraz karışdınız ama illa evrim teorisini Duymak ise niyetiniz evrim bizatihi islam ile çelişmeyen bir konudur, Yani evrim zaten islam ın içinde vardır tabi evrimin mânasıyla biliyor isek... ----- Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sevgili arkadasim sen simdiki dinimizin peygamberinden ve hadisi seriflerinden bahsetmissin veya yazanlardan faydalanmissin kelimesi kelimesine inaniyorsan sen hayati sorgulamayan bir insansin bu konuda seninle tartismak akil kari degildir neden dersen sen bir kalibin icine girmissin cikamiyorsun hayati irdelemek illakide allahi red etmek degildir madem sen bana bunlari yazdin bende sana birsey söleyecegim bunu bana bi aciklarmisin insanligin adem ve havvadan türedigini dinimiz ve diger dinlerde aynis sekilde bu iki insandan geldigine inanilir bir insan olarak hayati sorgulayan bir insan olarak sunu anlayamiyorum madem allah herseye kadirdir neden tek bir insandan insanligin türemesini istemistirde ayni zamanda ayri mekanlarda birercift insan yaratmamisda bu iki insanda dogan cocuklarini ciftlestirmistir.hal böle olunca günümüzde bile kardes kardesle cinsel münasebet olmazken bizi yaratan allah bunu bilmiyormu neden kardesi kardese düsürüyor bunun mantikli bi aciklamasi varmi ? ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sevgili arkadasim ewet biraz karistirmis olabilirim konu tam anlamiyla vardan yok olmaz yokdanda var olmaz di ama bazi arkadaslar dine ve tanriya dayaninca bende haliyle biraz konunun disina ciktim ayrica amacim kafami kurcalayan sorulara cevap bulmak icindi. baska bi niyetimde yoktu dedigim gibi bazi arkadas konu disina cikinca kendimi bu konularin icinde buldum kusura bakma ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bu kardeş evliliğini hangi ayet hangi hadis ile bağdaştırıyorsunuz merak ettim, Sizcede biraz garip değilmi fizik e biyolojiye merak duyan vee hatta, Dünyayı sorgulamak isteyen bir zihnin sekiz on yaşındaki çocuklara anlatılan, Masallara inanması bana çok garip hatta çoook komik geldide... ----- Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matematiksel cevap: dünyanin yüz ölcümünün toplami 510 milyon km². toprak olarak ise 149milyon km². insanlari 1m² olarak baz alirsak 149 milyar insana gelir. kücük bir arastirmadan sonra su bilgiyi edindim: hesaplamalara göre su ana dek dünyaya gelmis gecmis bütün insanlarin sayisi 106,6 milyar imis (//www.weltbevoelkerung.de/informieren/unsere-themen/antworten-auf-haeufig-gestellte-fragen/wie-viele-menschen-haben-jemals-auf-der-erde-gelebt.html) yani 40 milyarlik daha yer var. demissin bu sadece insanlar icin gecerli peki diyer canlilar ne olacak onlara yer kalmadi onlar buharlasacakmi yoksa bunlarda yer bulacakmi bu yer kesiminde unutmayalim ki yeryüzünde diyer canlilarla beraber yasiyoruz ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tamam işte o zaman çıkmamaya özen göster her denilene kulak asma, Yalníz konuya ait size birşeyler tavsiye etmek isterim var ile yok olmayla, Artık bugünkü yapılan deneylerde sanal fotonlar bulunulmuştur, İstersen biraz o fotonları karıştırıp ilgilene ve bilgilene bilirsin kanâtimce... ----- Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kardes dini kitablarda biz adem ve havvadan olma degilmiyiz hatta va hatta kadini erkegin sol kaburga kemiginden yaratildigi söglenmezmi hal böle olunca bu sonuca ulasmak mantiksizlikmi? ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
madem ki hayvanlar toprak olur neden insanlar toprak olmasin biz ölünce gökyüzünde baska yeremi cekiliyoruz bizide topraga gömüyorlar ama ruhumuz bi yerde toplaniyo eeee hayvanlardada ruh olduguna göre birgün onlarda canlanir neyse bu konu biraz seni asti galiba aciklama yerine baska seyler söglüyorsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
he kafam iyi benim ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
foton demisken dünyamiz yeni bir foton cagina girmek üzereymis bilimadamlarina göre foton cagindada tek sarmalli dnamiz 24 sarmalli olacakmis cakralarimiz acilacakmis auralarimiz gelisecekmis ve bu foton cagi tahminen 2 bin yil olacakmis bu süre icinde insanlar kendi kendilerini iyilestire bileceklermis bu bir bakima ölümün uzunca bir süre olmayacagi anlamina gelmezmi bu konuda bir bilgin varmi ----- ben merd'e köprü olmustum namert de gecti benden |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!